Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Mam kręcone włosy,które niestety podobno mają to do siebie,że zazwyczaj są suche.Nie używam suszarki,a i tak są okropnie spuszone.Macie może jakieś rady???
Widzę,że każda z Pań ma piękne lśniące włosy,skoro żadna nieodpisze....No cóż widocznie tylko ja jestem takim pechowcem.Choć muszęprzyznać sama znalazłam chyba dobry sposób,a mianowicie szampon ELSEVE Nutri-Odbudowujący choć użyłam go dopiero raz to odczułam dużą różnicę i jestem pozytywnie zaskoczona.. :-)
Miranda spokojnie zanim dziewczyny dotrą do wątku to troche czasu minie też mam kręcone włosy i traktuje je prostownicą więc są naprawde suche ale ta to jest dobry jedwab kupisz w sklepie fryzjerskim plus ja używam dove do włosów farbowanych i jest ok
Aga ja używam dove do włosów suchych, mówisz, że lepszy efekt daje dove do włosów farbowanych ?? Też mam kręcone puszyste włosy i muszę je godzinę modelować. Najpierw szampon dove, potem odżywka dove oczywiście do suchych, po spłukaniu spryskuję expesową odżywką regeneracyjną z jedwabiem, i jakiś czas temu dawało to super efekty. teraz coś jest chyba nie tak, bo włosy mam coraz bardziej suche ![]()
heh
a mnie się coraz bardziej puszą
nie mam loczków co prawda, ale je często myję (przetłuszczają się) i układam na szczotce. też masy kosmetyków używam, ale teraz, przy tej pogodzie jakoś tak zaczęły się buntować
poradźcie mi coś też ![]()
Samanta, bo kosmetyki zazwyczaj trzeba zmieniać co jakiś czas, inaczej przestają odnosić efekty ![]()
Ja chciałabym mieć kręcone włosy, lub takie proste jak drut, a mam trudne do ułożenia falowane włosy. Są suche na końcówkach, mnie pomaga bardzo preparat wygładzający Matrixa z pomarańczowej serii. Coś jak jedwab, ale nie rpzeciąża tak włosów ![]()
Moja córcia ma takie piękne włosy....Używamy maseczki ułatwiającej rozczesywanie - banan plus mleczko kokosowe....firmy Avon. Jest świetna.
Teraz kupiłam sobie elseve wygładzający, i też jakoś są takie przesuszone. Ale to może wynika z długości, bo mam je prawie do pasa, a stosuję prostownicę raz w tygodniu.
Samanta napisał:
mam je prawie do pasa
łooo
też bym chciała takie... tylko warunków nie ma
cienizna straszna ![]()
mnie to się zawsze marzyły takie kłaczki jak ma ta laska z reklamy:
ehhh... ale cóż poradzić... nie mam mocnych, gęstych włosów więc taka długość to by była jakaś kpina a nie ładna fryzura...
Olala napisał:
preparat wygładzający Matrixa z pomarańczowej serii
ja używam z Matrixa żelu na objętość
takie zielone coś... dla mnie rewelacja ![]()
No jak uda mi się ułożyć to takie mam jak ta Lala z fotki
ale poświęcam na to godzinę po umyciu. I ciągle szukam coraz to doskonalszych środków, bo z natury mam włosy falowane i wcale mi się nie podobają !!
Proste mmmmm marzenie, aaaa i na punkcie włosów mam fioła ![]()
Ostatnio edytowany przez Samanta (2008-11-13 12:33:15)
o! widzisz Miranda - my możemy tylko pomarzyć o takich kłaczkach, a Ty takie masz
może najlepszym rozwiązaniem będzie po prostu docenienie ich ![]()
a czego Samanto używasz? może byś mi coś poleciła na puszenie? bo jeszcze trochę i na serio mi nerwy siądą
całe szczęście <puk, puk w stół> aktualnie na mazurach jest ładna, zimna, ale sucha pogoda, więc nie muszę z nimi walczyć ![]()
Ja mam włosy puszące się i nie zupełnie kręcone... takie siano .. no ale ostatnio zaczęłam używać szmpon z proteinami jedwabiu, do tego odżywke z jedwabiem i serum: proteiny jedwabiem do stosowania przed użyciem prostownicy, wszystko z jednej firmy, nie jest to drogie bo wszystko kosztuje po ok. 7 zł. Mi pomaga, włosy nie puszą się, nie są matowe i wysuszone.
Co używam pisałam wcześniej, kiedyś bardzo mi pomagał dove, no i ta odżywka z jedwabiem, a teraz sama nie wiem co się stało. Nie są złe, ale to nie to samo co kiedyś. Dlatego pisałam, ze może być przyczyną długość włosa, bo jak się je podcina to wiadomo, ze zdrowieją w oczach. Ostatnio zrobiłam sobie nawet domową odżywkę z olejku rycynowego i cytryny, ale po 1 razie to i tak nie będzie efektu
teraz sobie zamówiłam coś z Avonu nabłyszczającego, ale jaki efekt daje napiszę dopiero jak dostanę produkty.
Ja też jestem zainteresowana czymś, co by pomogło mi w ułożeniu moich włosów (które są jak strąki wywijające się każdą stronę) , chętnie posłucham sugestii...Nie chcę używać prostownicy, wolę zakupić ajkiś kosmetyk i suszyć je na grubej szczotce. Tylko zeby to było coś, co za bardzo nie da mi po kieszeni, bo Święta zbliżają sie wielkimi krokami i i tak mam już dużo wydatków...
Samanta, ja z olejkiem rycynowym to kiedyś używałam szamponu i odżywki do włosów farbowanych... nie wiem, czy były wtedy gładsze
ale wiesz? myślę o skuszeniu się na tę serię, co ta laleczka reklamuje... no bo to niby i prostujące i na puszenie i w ogóle ach i och... no i to nivea więc chyba warto zaufać ![]()
Moim zdaniem Nivea to kultowa firma z tradycjami, na której można polegać. A ta laleczka to nie jest właśnie z reklamy Nivea?!
A co ona reklamuje?
Ja powiem wam,tak już miałam dość swoich włosów,że obciełam na krótko,wycieniowałam,no i teraz noszę je rozpuszczone,końcówki układają się jak chcą,ale to nawet fajnie wygląda,a napewno lepiej niż jak wcześniej swoje siano spinałam spinką.Teraz przeczeszę je szczotką i mam spokój ![]()
nom, dokładnie Olu, ta laska jest z reklamy Nivea xD
a, jeśli się nie mylę, jest to reklama tej nowej serii Nivea Straight&Easy
i wiecie co? kupiłam to to
i szok... ale teraz deszcz mi już nie straszny
dziś lało rano a ja nadal mam pięknie ułożone włoski
żyć nie umierać...
ja właśnie używam nivea S&E i wg mnie daje fajne efekty. najważniejsze że włosy nie robią się cięzkie tak jak po niektórych woskach.
no ja się bałam tego olejku z babassu, właśnie myślałam, że będzie obciążał moje włosy, ale jednak nie ![]()
nie wiem może ja stosowałam nie takie woski jak należy, ale np. po maseczkach również mam problem przylizanych włosów ![]()
jeny, ja mam to samo ![]()
chociaż nie jesrtem sama.
włosy kręcone, puszące się.
no i jedwab pomaga.
i kiedyś miałam taki płyn do prostowania z matrixqa, to rewelka była, tylko go teraz kupić nigdzie noie mogę, no i cena trochę wysoka - 50 złotych za 50 ml ;/
oazuu faktycznie cena wysoka. czasami wyda się dużo za dużo za produkt który jest totalną porażką, dla mnie to nowe nivea s&e z reklamy jest calkiem spoko. narazie włosy nie są takie ciężki, raczej efekt puszystości zadziałał.
stosuje któraś z Was preparaty do włosów z apteki?
a ja slyszałam, że sa jakies dmowe sposoby - maseczki na suche włosy.
stosowała może jakieś któraś z Was ? ;>