Temat: suche włosy

Może mi ktoś poda jakiś przepis lub preparat dobry na bardzo suche włosy.Stosowałam już rózne ale nic nie pomagają!Ratujcie!Dzięki jak nie wiem co!!!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: suche włosy

Ja jestem bardzo zadowolona z odżywki Garnier Fructis Nutri Odbudowa do włosów przesuszonych,zniszczonych,pozbawionych blasku.Po spłukaniu włosy takie miękkie i śliskie są po niej.
Wyrazną różnicę odczułam też od kiedy używam suszarki do włosów Remington z  funkcją jonizacji powietrza,mimo że wcześniej wogóle nie używałam suszarki miałam wysuszone włosy,a teraz czasem używam a nawet jeśli zostawię je do naturalnego wyschnięcia też ładnie wyglądają :-)

3 Ostatnio edytowany przez Ewel (2009-02-09 09:11:49)

ja też uzywam garniera -nutri, jak dla mnie rewelacyjna. Ale jak byłam obciąć włosy fryzjerka zwróciła uwagę, że są bardzo przesuszone i namówiła mnie na maskę do włosów - niestety nazwy nie pamiętam i do kupienia jest tylko w salonach fryzjerskich- uzywa się zamiast odżywki, włosy są super miękkie i lepiej się rozczesują. Uzywam od ok. 2 tygodni i widać/czuć poprawę. Można też zrobić sobie kilkutygodniową kurację w salonie, no ale trzeba mieć troche kasy.... smile

4

jedwab jedwab i jeszcze raz jedwab.
mi pomaga smile

5

Polecam sprawdzona maseczkę : miód prawdziwy , sok z cytryny , oliwa z oliwek lub z pestek winogron lub olej kokosowy , ampułka biostyminy ( do kupienia w aptece), żółtko jajka.Przygotować z tego gęstą papkę w ilości odpowiedniej do długości włosów .Nałożyć na głowę folie , ręcznik i trzymać minimum godzinę .Dokładnie umyć .

6

oazuu napisał/a:

jedwab jedwab i jeszcze raz jedwab.
mi pomaga smile

też uzywam jedwabiu, ale przyhamowałam ostatnio, za tłusty --> zbyt obciążający włosy, a i tak nakładam tylko ociupinke na końcówki

7

ja też używam jedwabiu i nie przetłuszcza mi włosów bardziej niż normalnie. a do tego super odżywia włosy i ładnie pachnie. smile

8

A może ktoś zna dobrą odzywke bez spłukiwania,bo podobno takie są najlepsze dla włosów.Szkoda,że nie pamiętasz nazwy tej maski o ktorej mówiła Ci fryzjerka,bo w salonie to dla mnie za drogo i trzeba by było chociaz iść kilka razy.

9

sprawdziłam big_smile  na etykiecie pisze Kallos Latte -niestety nie ma ani słowa po polsku podejrzewam, że Kallos to firma

10

Jak chcesz skorzystać z gotowych odżywek , to może spróbuj tego :

Schwarzkopf, Gliss Kur Nutri Protect, Balsam do włosów - cena : ok.15 zł / 2oo ml - podobno bardzo dobra smile

http://www.wizaz.pl/kosmetyki/pictures/165/25869.jpg

L'Biotica, Moc Natury Wax Silk, Jedwab w płynie - cena : ok.12 zł / 15 ml - sama używam , jest dobry , nie obciąża włosów.

http://www.wizaz.pl/kosmetyki/pictures/165/24726.jpg

11

Jesteś kochana,bardzo Ci dziekuje za zdjęcia jedwabiu w płynie.Tylko gdzie kupić taki jedwab?Czy dostanę go w aptece czy w sklepach z kosmetykami?Dziekuje za odpowiedż.Pozdrawiam!

12

Zapomniałam dodac że chodzi mi o ten jedwab WAX bo kiedyś uzywałam taką maske!

13

lub-lab7 napisał/a:

Jesteś kochana,bardzo Ci dziekuje za zdjęcia jedwabiu w płynie.Tylko gdzie kupić taki jedwab?Czy dostanę go w aptece czy w sklepach z kosmetykami?Dziekuje za odpowiedż.Pozdrawiam!

Ten jedwab kupuję w sklepie medyczno - zielarskim.Ale wiem , że jest dostępny także w aptekach smile

14

ogólnie wszystkie odzywki, szampny, jedwabie -WAX - są na 100% dostępne w aptekach

15

Kochane!!!!

Byłam u frziera  i az mna wstrząsło jak usłyszałam że moj jedwab którym się tak zachwycałam szkodzi!!!! On wcale nie nawilża włosów tylko powduje że włosy sie  ładnie błyszcza i prostują. STRASZNEEEEEEEEEE!!!!!

16

Każdy sam oczywiście musi wybrać takie kosmetyki, które polubią się z jego włosami, na pewno w Hebe jest dostępna seria od Chantal Prosalon - https://chantal.com.pl/produkty-profesj … essional/.