Najpiękniejsze Kołysanki :* - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Najpiękniejsze Kołysanki :*

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Najpiękniejsze Kołysanki :*

Witajcie smile

Chciałabym żebyście podzieliły się z Nami Waszymi najpiękniejszymi Kołysankami, do których Wasze pociechy usypiają smile

Przymierzam się do zakupu jakiejs płyty z Kołysankami, Utulankami smile Choć mój Mały urodzi się dopiero za dwa miesiące smile Macie jakieś pomysły?

Znalazłam jedną ładną Kołysankę Seweryna Krajewskiego "Kołysanka dla Okruszka" smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Najpiękniejsze Kołysanki :*

Znalazłam kilka tytułów znanych kołysanek:
"Bajka iskierka", "Ach śpij kochanie", "Był sobie król", "A, a kotki dwa", "Na Wojtusia z popielnika iskiereczka mruga".
Podejrzewam, ze w sklepach muzycznych albo w EMPIKu napewno dostaniesz jakies fajne płyty. Ale z doświadczenia mojej siostry wiem, ze dzieci lubią, gdy im mama śpiewa. Moja siostra nie umie śpiewać, ale jak cichutko śpiewala siostrzeńcowi do uszka to szybciutko zasypiał. Nie trzeba mieć do tego talentu wink

3

O widzisz Agatka smile dlatego właśnie chce wcześniej kupic i sie pouczyć smile ewentualnie potrenowac na mężu big_smiletongue

4 Ostatnio edytowany przez Mrs M (2010-10-14 15:12:08)

Grzegorz Turnau i Magda Umer wydali jakiś czas temu płytę z kołysankami dla dzieci. Jej tytuł to po prostu : ,,Kołysanki - Utulanki,, wink Muszę przyznać, że jest świetna, jest na niej aż 16 znanych kołysanek. M.in. te, które wymieniła Agatka, a także ,,Kołysanka dla okruszka,, o której wspomniałaś. Muszę przyznać, że nie tylko nasz synuś lubi te utulanki, my z mężem też ich chętnie słuchamy ;P Polecam Ci, naprawdę! Agatka ma rację odnośnie śpiewania, ja jak zaczynam fałszować mojemu Samuelkowi do uszka to albo w uśmiechu szczerzy swoje bezzębne dziąsełka, albo zasypia. Dzieci uwielbiają głos swojej mamy!

5

Dzięki Mrs M wink

6

Ja jestem wstanie zaśpiewać tylko, ach śpij kochanie smile I na tym moja wena się kończy, ale i tak skutkuje wink Poszukam tych, co podpowiadacie i chyba się dokształcę smile

My również chcemy powiedzieć coś na temat kołysanek. W ramach kampanii społecznej "Kołysanki z miłością", która ma na celu odświeżenie dawnej tradycji nucenia piosenek dzieciom, powstał pewien konkurs. Wystarczy przesłać swój kołysankowy, pełen troski tekst na kolysanki. com. pl. Razem z ambasadorką akcji - Magdaleną Różczką - oraz innymi, znanymi artystami, zwycięzcy będą mogli nagrać swoje piosenki na specjalnej, charytatywnej płycie. Dochód ze sprzedaży krążka trafi do Kliniki Pediatrii w Centrum Zdrowia Dziecka.

Razem ze sponsorem kampanii i producentem funkcyjnej wody mineralnej - Ustronianka z Jodem - zapraszamy także do udziału w innych konkursach na naszej facebookowej ścianie: facebook. pl / kolysanki, gdzie czeka wiele nagród i upominków smile .

8

Mój synek lubi zasypiać przy jednym kawałku Ich Troje "Kołysanka dla Ani". Bez niej ani myśli zamknąć oczka.

Już niedługo wyłonimy zwycięzców kołysankowego konkursu. Kampania trwa dalej - jej przebieg, a w tym przygotowania do nagrania płyty, można śledzić na facebook. pl / kolysanki. Zapraszamy wszystkich chętnych do odwiedzenia nas na Facebooku i wzięcia udziału w konkursach smile .

Kochani,
wybrano 10 najlepszych uczestników konkursu smile. Aktualnie trwa nagrywanie charytatywnego krążką. Niedługo będzie można zobaczyć relację ze studia. Cały czas zapraszamy do udziału w akcji na facebook.    pl/     kolysanki.

11

Czyżby tak mało było pięknych kołysanek- utulanek?

Nawiasem mówiąc, szkoda, że wielcy artyści nie podejmują się takich wyzwań hmm

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Najpiękniejsze Kołysanki :*

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024