JESTEM ŻONĄ, MATKĄ I KOCHANKĄ...zaczynam miec dosc! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » JESTEM ŻONĄ, MATKĄ I KOCHANKĄ...zaczynam miec dosc!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: JESTEM ŻONĄ, MATKĄ I KOCHANKĄ...zaczynam miec dosc!

Nie wiem moze moj problem wyda sie błachy, ale chce o tym komus powiedziec, wyrzucic to z siebie.
Otóż jestem mezatka od lat 4 i matką od 3 lat. W swoim dotychczasoym zyciu jestem dosłownie i ŻONĄ - która upierze, ugotuje, posprząta,  o wszystko idealnie zadba, i MATKĄ-która wychowuje, uczy jak postepować itd, i KOCHANKĄ - która w sypialni pragnie pokazac mężowi na co ją stać, pokazać siebie samą ale w innej osobie. Taki z tego morał ze mam wrazenie iż mąż tego nie docenia, widzi we mnie tylko żonę i matke dla naszego dziecka....pragne cos zmienic w swoim zyciu, nie wiem co, ale to zycie zaczyna mnie zwyczajnie nudzic, kiedys było zupelnie inaczej, bez problemowo, zycie wydawalo sie bajką....a teraz mimo ze nie mam jakis powaznych problemów to życie mnie wcale nie cieszy...codziennie to samo, maz do pracy, ja z dzieckiem, obiady, sprzatanie, mąż wraca i wkolo to samo!! mąż zajmuje sie w domu tym co lubi najbardziej czyli komputerem a ja?? rozmawiac z mezem moge tylko wtedy kiedy polozymy sie spac, wczesniej nie mamy na to czasu bo kazdy z nas robi cos innego. I tak mam wrazenie ze zycie przemija mi bez zadnych rewelacji.A ja chce jakiesj adrenaliny w zyciu, chce budzic sie rano szczesliwa ze zaczyna sie piekny dzien, a teraz budze sie rano i bez zadnego entuzjazmu rozpoczynam dzien który z gory jest skaazany pzrezemnie na niepowodzenie przez to ze robie to samo....moze to glupie ale dla mnie wazne, mam dosc takiego zycia...mieszkam w Hiszpanii, nie mam tu znajomych, do kogo bym mogla pojsc...mąż nie chce wracac do Polski, ja tez nie chce go zostawic samego ale coraz bardziej mysle by wrocic do kraju, wiem ze wtedy bym odzyła... ale wiem równiez ze moj wyjazd moglby byc koncem mojego malzenstwa...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: JESTEM ŻONĄ, MATKĄ I KOCHANKĄ...zaczynam miec dosc!

No trochę nieciekawa sytuacja, może właśnie podczas jakiegoś wieczoru, gdy już będziecie kładli się spać, poproś o szczerą, poważną rozmowę. Powiedz m.in. to co napisałaś wyżej - nie czujesz się kobieco, kiedy prawie ze sobą nie żyjecie, czujesz się z tym źle, że każdy zajmuje się swoimi sprawami, a przez to życie Ci ucieka-tak czujesz.
Hmm, nie wiem co Ci jeszcze doradzić, bo w sumie to co napisałaś, powinno być dobrym argumentem!
Pozdrawiam smile

3

wiesz co masz tak chyba dla tego ze wszelkie atrakcje to twoj maz...
a moze przypomnij sobie co lubisz robic...
przypomnij co ci sprawia przyjemnosc i napisz.
jak bedziesz wiedziec to bedziemy myslec jak to zrealizowac:)

4

No nieciekawie. To tak wygląda jakby On wogóle już nie kochał ani Ciebie ani dziecka . To Jego zachowanoie jest takie że tak powiem szczeniackie.
Musicie porozmawiać , nie wiem czy to coś zmieni ale jest szansa że może się dowiesz co się psuje w waszym związku. Zwykłe codzienne życie też może być piękne , ale tylko wtedy gdy jest miłość , szacunek i czułość po oby stronach , a gdy u jednej  ze stron coś zaczyna szwankować to bardzo szybko dochodzi do rozpadu związku.

5

Jakbym siedziala w domu to tez by mi bylo zle,
idz do pracy, do ludzi
czasem zmiana miejsca zamiszkania nie zmiei naszego nastroju chyba ze na chwile
potem okaze sie ze brak checi do zycia byly w nas a nie w slonecznej hiszpanii
realizuj sie w tym co lubisz!!!
zawsze mi sie wydawalo ze hiszpanie sa otwarci bardziej niz polacy
wiec dlaczego ie masz tam przyjaciol,
znasz jezyk mam nadzieje>>>
pozdrawiam!

6

Lepiej nie zostawiaj męża samego tam. Lepiej pocierpieć trochę, bo faktycznie mimo dobrych chęci takie małżeństwo może zacząć sie psuć. Sama pewnie wiesz ile tu histroii o tym jak odległość zabiła zwiazek:( Myślę, że za bardzo sie przejmujesz:( Każdą z nas dopada coś takiego jak Ciebie teraz. To po prostu proza życia. Tak to już jest, póki nie ma kłopotów z kasą, nie mamy dziecka jest ekstra,  potem tylko obwiązki i nuda. Może zaplanujecie z mężem wypad na imprezkę, wypad na weekend w jakieś miłe miejsce:) Coś co pozwoli Ci odżyc i spojrzec na życie inaczej. Może nie potrzebujesz powrotu do Polski tylko jedengo wieczoru spedzonego inaczej:) A poza tym wychodź do ludzi, może poznasz jakąs miłą koleżankę:)
powoidzenia i głowa do góry

7

Lusia85 - To tak wygląda jakby On wogóle już nie kochał ani Ciebie ani dziecka . To Jego zachowanoie jest takie że tak powiem szczeniackie.
- tym stwierdzeniem to troszkę przegięłaś. nasza kolezanka piszę, że mąż siedzi przed komputerem, ale zbyt drastyczny osąd wydałas:(

8

onaaa25,
często jest tak,że dwie osoby zupełnie inaczej postrzegają tą samą sytuację i mają do tego jak najbardziej prawo. Jeżeli tobie brakuje "adrenaliny" w życiu codziennym to ...zafunduj ją sobie. Znajdź sobie jakieś hobby, wyjdź z domu- poznaj ludzi, zapisz się na jakieś zajęcia, kursy. Zrób coś dla siebie. Nie oczekuj,że mąż który ma na głowie utrzymanie rodziny będzie organizował ci czas. Pomyślałaś o tym,że on po pracy może być najzwyczajniej zmęczony,a siedzenie przy kompie to dla niego chwila relaxu, resetu ?
Napisałaś,że nie macie żadnych większych problemów - wiesz jakie to szczęście? Ile osób o tym marzy? Masz męża, dziecko i czas aby zrobić coś dla siebie. To więcej niż myślisz. Doceń to.

9 Ostatnio edytowany przez morfeusz73 (2010-10-15 08:47:12)

onaaa25
sama sobie odpowiedz łaś na swoje problemy
ja miałem kiedyś podobnie teraz codziennie wstaje z radością i ciekawością co mi dzień przyniesie

recepta jest prosta
co dziennie zrób coś inaczej coś innego coś nowego
proste rzeczy to mogą być zakupy w innym sklepie ułożenie inaczej w szafce w łazience
spacer  z dzieckiem w innym parku 
seks z mężem w innej pozycji lub innym miejscu
nowa potrawa na obiad
powoli ale codziennie coś zmieniaj ulepszaj udoskonalaj i ciesz się tym co zobaczysz odkryjesz poznasz
zobaczysz jak szybko się uśmiechniesz

w pewnym momencie zmieni się wszystko na takie jakie chcesz

nie rób krwawej rewolucji zmieniaj się powoli a jak coś nie wydze jutro zrobisz to lepiej

10

Powiedz swojemu mężowi o tym wszystkim, przecież Cię nie zje. Wiadomo, ciężko czasami rozmawiać o takich rzeczach, ale jeżeli coś jest nie tak, z Tobą, źle się czujesz w tym otoczeniu, wiesz, że w Polsce czuła byś się lepiej, odzyskałabyś radość z życia to może warto mu o tym powiedzieć? Co prawda Twój facet mówi, że nie chce wracać, ale może gdyby dowiedział się o tym wszystkim to zmienił by zdanie na ten temat i spojrzał na to z innej perspektywy.

11

a gdzie Ty w tym wszystkim jesteś?moim zdaniem dobrym pomysłem byłoby wygospodarowanie czasu dla siebie i swoje przyjemności.zawsze to radocha a i odskocznia od codziennego kieratu:-)

12

w 100% zgadzam sie z przedmówczynią, jesli mąż Cie olewa i woli kompa to zajmij sie sobą, wyjdz do ludzi, ale rowniez dobrym "wstrzasowym" rozwiazaniem bylo by schowanie mu komputera, zaproponujesz mu rozwiazanie albo z tobą gdzies wyjdzie zrobicie cos razem albo schowasz mu komputer ty pojdziesz sie bawic ze znajomymi a on niech sedzi przed tv- to jest takie proste rozwiazanie zastosuj go:) i miej to w 4 literach ze bedzie wkorzony ze mu schowasz kompa, miej wiecej odwagi wobec meza nie boj sie zastosowac czasami bardziej drastycznych rozwiazan:)

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » JESTEM ŻONĄ, MATKĄ I KOCHANKĄ...zaczynam miec dosc!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024