P.S Kocham Cię/ P.S I Love You (2007) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » P.S Kocham Cię/ P.S I Love You (2007)

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 39 ]

1

Temat: P.S Kocham Cię/ P.S I Love You (2007)

http://gfx.filmweb.pl/po/29/01/192901/7180076.3.jpg?l=1197430168000

Opis dystrybutora:

Gerry (Gerard Butler) i Holly (Hilary Swank) są młodym idealnie dopasowanym, jakby stworzonym dla siebie małżeństwem. Mimo tego że żyją dość skromnie to jedyne czego im brakuje do pełni szczęścia jest dziecko. Ich piękne plany pękają jednak jak bańka mydlana w wyniku tragicznej, niespodziewanej śmierci Gerrego. Pasmo cierpień zostaje przerwane gdy Holly ku swojemu zdziwieniu znajduje w skrzynce list podpisany ręką Gerrego. Okazuje się że jest to dopiero pierwszy, z pośród dwunastu przychodzących regularnie co miesiąc listów zawierających zadania dla Holly. Zadanie Pierwsze; kupić szałową kieckę na disco. Tak oto rozpoczyna się dla Holly droga do ukojenia i rok przygód ? od nocy karaoke z przyjaciółmi, po podróż do Irlandii ? starannie zaplanowanych i opisanych przez Gerrego przed jego śmiercią w listach z dopiskiem 'P.S. I love you'..

W rolach głównych: Hilary Swank i Gerard Butler.

Reżyseria: Richard LaGravenese

Moja recenzja:

Absolutnie cudowny!!! Takich filmów, nam kobietom potrzeba.. Poruszających do głębi, ukazujących miłość idealną... Film godny polecenia, nigdy się nie znudzi.. Wspaniały pomysł.. I sama historia.. z jednej strony tak smutna i niesprawiedliwa, z drugiej zaś idealna, pełna emocji i po prostu godna zazdrości.. Bo jak nie kochać faceta, który tak pięknie żegna się z ukochaną?

Wspaniały i nie wyobrażam sobie nie sięgnąć po książkę-tak więc póki co zachęcam do obejrzenia, a jak zapoznam się z książką, to dam znać co lepsze smile choć pewne przeczucie mam już teraz!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: P.S Kocham Cię/ P.S I Love You (2007)

książka lepsza

3

Bardzo ale to bardzo podobał i dostarczył mi wzruszeń ten film. Pięknie pokazane całe stadium żałoby po ukochanym i jak on przygotował ja krok po kroku do odrodzenia się na nowo z tej żałoby.
Polecam każdej kobiecie, jak i np na prezent dla przyjaciółki.

4

książka beznadziejnie nudna i mało wzruszająca a filmu jeszcze nie widziałam smile

5

Film jest przecudowny, wprawdzie praktycznie cały oglądałam przez łzy ale jest naprawdę świetny.

Świetna obsada, fabuła, po prostu jestem zafascynowana tym filmem mimo iś oglądałam go dość dawno. Ale nadal dobrze pamiętam.

6

Zgodzę się z Kami, film według mnie to rewelacja, tak samo oglądałam go dawno i cały czas pamiętam, świetny pomysł na film uważam wink

7

Film jest ok.taki romantyczny.Nie wiem co bym zrobiła na miejscu głównej bohaterki ale napewno bym się załamała i pewnie nie pozbierała bym się tak szybko.Film jest prosty,ale całkiem ok.

8

Zakochałam sie w tym filmie,cudowny!Wzruszający a momentami zabawny.Książka też jest ok.

9

i książka i film (film widziałam jako pierwszy) niesamowite - polecam też przeczytać inne książki tej autorki (np. "Gdybyś mnie teraz zobaczył") PS kocham Cię to i dużo śmiechu i dużo płaczu, a muzyka z filmu boska

10

Mnie sie ten film nie podobal- zwykla oklepana hollywodzka historia milosci..,. Mam wieksze wymagania co do filmu, ktory ma poruszyc moja dusze ... sad

11

A ja się poryczałam na tym filmie, co rzadko mi się zdarza. Naprawdę poruszająca historia smile

12

Wreszcie film, którego tak na prawdę nie da się przewidzieć, bo ma inną fabułę niż większość produkcji o tematyce miłosnej.

Piękna miłość, dosłownie po grób.

13

Piękny film smile

14

Kocham tę książkę! Czytałam kilka razy, za każdym razem budzi we mnie ogromne wzruszenie. Polecam.

15 Ostatnio edytowany przez martyna2010 (2010-11-11 00:33:53)

Ksiązki nie czytałam,jednak film jest wspaniały. Szczerze mówiąc oglądnęłam go troszkę niechętnie, gdyż czytając opis w internecie, jakoś mnie nie zachęcił. Jednak nie żałuję. Jest jedynym filmem na którym bardzo się wzruszyłam,a naprawdę nigdy mi się nie zdarzyło płakać na filmie smile  Momentami trochę nudny, lecz nieprzewidywalny. Tak naprawdę do końca nie wiedziałam co się stanie. smile
Zgadzam się z Cookiebitch, piękna miłość. Wspaniały pomysł na film. Rewelacja smile

16

Piękny film. I smutny jeśli można go tak określić.
No coż, pozostaje mi tylko marzyć, że i mnie kiedyś spotka taka MIŁOŚĆ. . . smile

17

praktycznie przez cały film ryczałam... smile
naprawdę dobry film, mnie się bardzo podobał.

Wg mnie nie był z tych "typowych" romansideł.

18

Filmu nie widziałam, bo odbiega bardzo od książki, która mnie urzekła smile Strasznie pozytywna, pełna ciepła, humoru i wzruszeń, typowo babska smile Film jest amerykańską wersją książki i dlatego część rzeczy się pozmieniało (np w książce Holly mieszka w Dublinie). Książkę polecam jako jedną z moich ulubionych

19

Piękny film - płakałam jak bóbr!!! smile książka jest równie interesująca! Z tego samego gatunku polecam również Notebook oraz Apartament smile

20 Ostatnio edytowany przez samotna~dusza (2010-11-13 22:59:36)

Ja nie płakałam na tym filmie ale ogólnie ciężko jest mnie wzruszyć heh smile
Film przyjemny, lekki w sam razy na jesienne, szare wieczory smile

Obejrzyjcie ten film
http://www.filmweb.pl/film/M%C3%B3j+prz … 009-449935

na bank się zaryczycie smile Ja płakałam a jak powiedziałam trudno u mnie o to tongue

Dodam, że to historia na faktach

21

Książka lepsza, ale film był dobry.
Jeden z niewielu filmów, na których potrafi zapłakać cała sala, a nie tylko kobiety.
Robi wrażenie.
Urzekający.
Piękny.
Warto zobaczyć.
I naprawdę go polecam.

22

Kiedyś natknęłam się w tv na ten film smile wolę inny typ,ale ten mnie urzekł wink ma tą głębie,której brakuje większości filmów...

23

Film mnie trochę rozczarował:( może dlatego że najpierw czytałam książkę. Książka jest bardziej...realistyczna,można naprawdę się wzruszyć

24 Ostatnio edytowany przez Krzysztof1988 (2012-04-25 15:29:17)

ja czytałam tylko książkę, nie miałam okazji oglądać filmu, ale książką jestem zachwycona. czytałam ją już kilkakrotnie smile

ps. nie wiedziałam, że jestem zalogowana na koncie Krzysztofa smile to ja Małgorzta21 smile

25

Mi sie tak opowieść bardzo spodobala ::)
Jest wzruszajaca , piekna smile
Obejrzalam i film i ksiażke smile ALe najpierw wolalam przeczytac ksiazke bym miala wiecej takiej pewnosci dla siebie i powiem wam , ze ksiazke mnie wzruszyla do  łez jest tyle pieknych i cieplych słow .. smile

Naprawdę gorąco polecam ta ksiażke smile jak I obejrzenie calego Filmu smile

26

Kocham ten film! Jeden z moich ulubionych! smile

27

Uwielbiam PS. I Love You, ale wiem, że jest to typowo "babski" film. Mój chłopak nie dał rady wytrwać i zasnął. sad Ja oczywiście przepłakałam cały film i pobiłam przy tym nowy rekord- bardziej płakałam tylko przy "Królu Lwie".

Swoją drogą uwielbiam Gerarda Butlera- jeden z moich ulubionych aktorów, ideał mężczyzny z moich marzeń. Gdyby coś nie wyszło z moim obecnym facetem, to po następnego wyemigruję do Irlandii i Szkocji. smile

28

Ksiazka swietna, plakalam na niej w kilku momentach ale film to niestety zadna rewelacja wink

29

Uwielbiam ten film. Mam go na płycie z gazety. Tak jak pewnie wiele z Was przepłakałam niemal cały. Pięknie ukazana miłość, jako uczucie, którego nie niszczy nawet śmierć smile Świetna obsada, muzyka, wzrusza, skłania do refleksji.

30

mamamia napisał/a:

Mnie sie ten film nie podobal- zwykla oklepana hollywodzka historia milosci..,. Mam wieksze wymagania co do filmu, ktory ma poruszyc moja dusze ... sad

zgadzam sie:(na filmie myślalam, ze usnę i choć Gerarda Butlera uwielbiam to jak dla mnie klapa

Książka cudowna a za film zabieram sie dziś wieczorem:)

32

Czasami zastanawiam się czy ze mną, jako kobietą jest coś nie tak:) Nie znoszę filmów tego typu, bo po prostu strasznie się na nich nudzę. Myślałam, że P.S I love You coś zmieni, ponieważ czytałam wiele pozytywnych opinii na jego temat oraz wielu znajomych polecało mi ten film. Wytrzymałam połowę, co i tak uważam za sukces:P

33

Film bardzo, bardzo mi się podobał. Przejmujący, czasem smutny, przy tym - paradoksalnie - nastrajający pozytywnie. Mimo iż nie lubię "kobiecych filmów", ten uważam za cudowny smile

34

Film uwielbiam, ostatnio udało mi się go dorwać na dvd za 3 funty smile Więc teraz mogę oglądać do woli!

Natomiast książka mnie rozczarowała... Chyba zbyt wiele się różnią obie wersje i jednak wolałam tę filmową.

35

Bardzo lubię ten film, ma fajny klimat. Oglądałam kilka razy. smile

36

najczesciej ksiazka jest lepsza od filmu, czytalam ksiazke, jak dla mnie jest wzruszajaca. ale to akurat kwestia tego, co kogo wzrusza.. i tez zalezy od wyobrazni czytelnika. aa film tez planuje obejrzec, jestem ciekawa roznic;)

37

Film strasznie przypadł mi do gustu,temat delikatny,ale dobrze przedstawiony,samo życie.

38

Jeden z niewielu tytułów z tego gatunku, który odważyłem się obejrzeć i nie dostałem odruchów wymiotnych. Wybitne to to nie jest ale ogląda się całkiem sympatycznie jak na tego typu kino. Takie 7/10 był dał.

Posty [ 39 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » P.S Kocham Cię/ P.S I Love You (2007)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024