Zastanawiam się nad pomocą przy ślubie i weselu jaką dają firmy organizujące wesela. Jak myślicie dziewczyny czy ich pomoc jest rzeczywiście taka nieoceniona i bardzo ułatwiają życie i czy warto korzystać z ich usług. Czy to tylko wyciąganie kasy od pogrążonych w chaosie przyszłych nowożeńców. Do tego branża ta w Polsce zaczyna i czy ich usługi są na wysokim poziomie? Proszę was o opinie.
Ja osobiście uważam, że wszystko da się spokojnie załatwić bez takiej firmy i to bez najmniejszego problemu ![]()
No niby tak, ale dzięki niej ile stresu mniej, kłopotów latania i załatwiania. Można skupić się wtedy na zupełnie innych aspektach a nie na tym czy cukiernia wyrobi się z tortem na czas tylko fryzjer, kosmetyczka, sukienka, relaks....;-)
Biorę ślub 30 kwietnia przyszłego roku i jak narazie to organizacja wesela jest wielką przyjemnością dla mnie. Kiedy już sala, kościół, fotograf i orkiestra/DJ jest załatwione to właściwie wogóle się nie myśli o ślubie. Potem kwestia wyboru sukienki a potem znowu spokój. Dopiero jakieś 2 miesiące przed jest więcej pracy. Pomagałam przy organizacji wesel brata i siostry i uważam, ze nie jest to jakiś wielki problem, dlatego dla mnie taka firma nie jest potrzebna.
Wydaje mi się, że to indywidualna sprawa. Niektóre kobiety będą miały mnóstwo frajdy i satysfakcji z poczucia, że wszystko same zorganizowały, a niektóre nie czują się dobrze w roli organizatora i wolałyby to komuś przekazać, żeby tak jak pisze Kitka123 było mniej stresu.
Moja przyjaciółka wyszła z podobnego założenia i też zatrudniła zewnętrzną firmę. Robiła duże wesele, ponad 150 osób, organizatorka zajęła się wszystkim i naprawdę uwzględniła ich sugestie. Byli bardzo zadowoleni.