drogie kobietki jak wyglądają pokoiki waszych pociech .Mój Oskarek jeszcze śpi w naszym pokoju ale przyjdzie czas na odcięcie pępowiny.Na razie jego pokoik to taka graciarnia jak ja to mówię jest umeblowany ale nie jest taki dziecięcy .Niedawno kupiliśmy meblościankę koloru jasne drewno z beżem z biurkiem już stoi tu pełno michów itp tapetę mam tu zieloną z biegiem czasu chcę zmienić na jakąś dziecięcą żeby było kolorowo pokój jest na poddaszu z 1 tylko str.sufit opada poddasze jest dosyć wysokie macie jakieś ciekawe pomysły ![]()
1 2010-08-30 15:29:39 Ostatnio edytowany przez dominika25 (2010-08-30 15:31:03)
pomysłów jest sporo w sieci, nie będę tutaj wklejać póki co ![]()
jedno, co mogę zasugerować to taki wystrój, by w miarę łatwo można go było zmienić jak dziecko będzie dorastało... bo wiadomo, że 3latkowi podoba się co innego niż 6latkowi itd....
Dobrym pomysłem mogą być naklejki, które można montować na ścianę, meble, okna itp. Mają taki specjalny klej dzięki czemu łatwo schodzą i nie zostawiają śladów. Wiele wzorów do wyboru i po przystępnych cenach można znaleźć choćby na allegro. Na pewno ożywią pokój dziecka, a gdy malec trochę podrośnie i mu się "odwidzą" - można je bez trudu usunąć i wymienić na jakieś inne.

Fajne to jest bo bez trudu można zmienić styl pokoju, raz kosmos, raz zwierzaki z dżungli, zależy na co dziecko ma akurat ochotę ![]()
fajne te naklejki, muszę coś kupić dla synka, bo ma jedną ścianę prawie pustą....
a co do mebli to znalazłam coś fajnego, strasznie mi się podobają:

a młody też się zakochał, bo mają tablicę ![]()
super te pokoje takie żywe ale chyba jeszcze z tym poczekam bo możliwe ze czeka mnie przeprowadzka fajnie by było
Masz już meble - klasyczne, to teraz dobierz jakąś fajna farb, albo tapetę, a resztę dekoracji możesz wybrac tematycznych,np: misiowy pokój, misie to odpowiednie towarzystwo dla takiego maluszka. Z biegiem czasu, kiedy nieco podrośnie, bedziesz mogła tylko zmienić dodatki.
o tych meblach z tablicą w szafie ostatnio jest coraz głośniej. To genialne meble VOX. było o nich w którejś telewizji śniadaniowej tylko nie kojarzę w której. Wiem, że one są stworzone w ścisłej konsultacji z pediatrami i oddziałują na na dziecięce zmysły...
o tych meblach z tablicą w szafie ostatnio jest coraz głośniej. To genialne meble VOX. było o nich w którejś telewizji śniadaniowej tylko nie kojarzę w której. Wiem, że one są stworzone w ścisłej konsultacji z pediatrami i oddziałują na na dziecięce zmysły...
tymi mebelkami zachwycali się w TVN Style .
Ja uważam,że pokój dziecięcy oprócz tego że kolorowy i funkcjonalny musi być przede wszystkim bezpieczny dla dziecka.
Wydaje się, że zaokrąglone i obłe kształty mebli dla dzieci Vox sprawiają że są one bezpieczne.
ja znalazłam fragment na stronie DDTVN o tych meblach i nie wiem czy mogę sobie pozwolić na umieszczenie linka.
Pokój mojej córci może i nie jest super wytapetowany ale staram się aby miło spędzała tam czas. Ma sporo plakatów, wstążek baloników itp (w sumie to trochę jej wymysł ;]) dużo zabawek, pluszaków, wygodne łóżeczko z ładną pościelą i mebelki. Niestety nie stać nas na to aby naprawdę wypaśnie zrobić jej pokój więc staramy się z narzeczonym i radzimy sobie wszelkimi sposobami ![]()
Najważniejsze aby dziecko czuło się dobrze we własnym pokoju i aby lubiło spędzać tam czas na zabawie. a wiem, że nie każde dziecko tak potrafi. mój mimo że ma naprawdę fajny przytulny pokoik to często gęsto przynosi zabawki do Nas do dużego pokoju.
a czy wasze pokoje według Was są bezpieczne?
Ja uważam, że warto postawić na sprawdzonego sprzedawcę. Ja np. kilka razy korzystałam z usług sklepu internetowego spam. Ja dla córki wybrałam łóżko Princessa, ale na stronie www jest wiele ciekawych propozycji.
Meble powinny być klimatyczne - sporo jest teraz fajnych kolekcji, w których na meblach np. są postacie z bajek, albo ogólnie kolorystyka jest fajna. Chyba najgorszym pomysłem jest postawienie na meble nudne ;-)
Zobacz kolekcję carpetnter na spam - takie białe meble dziecięce.
To w jakich warunkach dziecko się rozwija zapewne ma również spory wpływ na jego dalsze funkcjonowanie i rozwój. To oczywiste. Tak więc uważam, że meble po prostu powinny być porządne.
Fajne wygląda, ale obawiam się o kolor. Czy to nie jest zbyt białe? No właśnie... Bardziej zerknij na zestaw mela - również jasna kolorystyka, ale jakoś bardziej mi pasuje do pokoiku dziecka. Mniejsze ryzyko szybkiego zniszczenia.
Dorota - te naklejki wyglądają fajnie
kosztowne?
Zalezy co dziecko lubi, w jakiej przestrzeni czuje się wygodnie i bezpiecznie. ![]()
Ja się zakochałam w tych pokoikach po prostu marzenie dla dziewczynki: spam
Takie naklejki to jeden z lepszych pomysłów, bo nawet jeśli kogoś nie stać na wypasione mebelki to ze zwykłych można dzięki nim stworzyć małe królestwo dla dziecka. Ja tak zrobiłam z pokojem córki, najpierw go odmalowałam (bo za tapetami nie przepadam z racji gromadzącego się tam kurzu) a potem podarowałam stos naklejek (akurat w jednym ze sklepów wyprzedawali po 5zł za płachtę więc mogłam poszaleć
) i sama sobie udekorowała pokój do tego motylki i kokardki na firanki i zasłonki, solidny dywan na podłogę bo drugim ulubionym miejscem po solidnym łóżku (to chyba był jeden z droższych zakupów bo kupiłam łóżko z materacem, które posłuży lata a córka nie raz testuje je skacząc jak na trampolinie
) jest właśnie podłoga, gdzie bawiąc się spędza długie godziny ![]()
Dobrym pomysłem są też te kufry do schowania zabawek. Mogą wtedy robić i za przechowalniki jak i miejsca do siedzenia
Nie trzeba przesadzać i z ilością rzeczy wydaje mi się, że tylko to co najpotrzebniejsze ![]()
monikab przepiękne są te meble. Po prostu jak z bajki:). Pewnie będą cudnie wyglądać w dziecinnym pokoju.
21 2012-09-18 11:56:58 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2012-11-12 17:59:39)
Ja też teraz szykuję pokoik, zastanawiam się nad łóżeczkiem. Jakie macie? Tak myślicie przyszłościowo, jakby miało być dla kolejnego dziecka czy coś?
Ja się zastanawiam nad tymi dwoma: spam
Chyba mi się pierwsze bardziej podoba, ale nie jestem pewna....
Moralna a Ty tez szukasz mebli do pokoju dla dziecka?
23 2012-11-12 10:47:25 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2012-11-12 17:58:59)
Moj syn ma osobny pokój i na razie na ścianie ma namalowanego puchatka z przyjaciółmi, ale przyierzamy sie do remontu i obrazek za jakis czas zniknie. Nie may zbyt wiele miejsca i w sumie nie chce ograbiac go z dzieciństwa, ma dpiero 3 lata, dla tego zdecydowaliśmy się na spam fototapety dziecięce do jego pokoju. Chciałbym żeby obrazek był trwały, a niestety uzycie farb, które będą na prawdę dobre namalowanie czegoś wychodzi o wiele drożej.
Ostatnio oglądałyśmy z moją córką program Weekendowe Malowanie, gdzie fachowcy przemalowywali pokój kilkuletniej dziewczynki i moja córa stwierdziła, że też taki chce. Absolutnie zakochała się w kolorowych kołach, któr namalowali na ścianach i już kilka tygodni mówi o malowaniu swojego pokoju. No i cóż tu teraz począć...
25 2012-12-27 12:59:36 Ostatnio edytowany przez Anemonne (2012-12-27 13:05:55)
A widziałyście takie poduszki do pokoju dla dziewczynki [link usunięty]. No dla mnie przecudne!
Wstawianie odnośników do innych stron jest na forum zabronione. Proszę, zapoznaj się z regulaminem.
Moderatorka Anemonne
26 2013-01-28 10:04:27 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-01-28 10:57:26)
ja mebelki dla swojego urwisa zamówiłam na spam - mają naprawdę wiele ciekawych propozycji zarówno dla małych, jak i tych większych już pociech
Fajne meble można znaleźć na sklepie internetowym marki Baggi. Ciekawe rozwiązania szczególnie pod względem bezpieczeństwa dla najmłodszych.Mi się bardzo to spodobało, ponieważ kanty są zaokrąglone a wiadomo jak z dzieciakami jest. Meble bardzo dla dziecka przyjemne, kolorowe typowo dziecięce.
Ja się zdecydowałam na łóżeczko rosnące razem z dzieciakiem
Koszt minimalnie większy, ale zwraca się
Co do tapet, fototapet - wiecie, kolor dziecka ma być kolorowy, ale żeby nie rozpraszał... młodsza córcia ma sówki na ścianie, starszy bohater zażyczył sobie naklejki z samochodem. Zamawiając takiego typu rzeczy porównujcie ceny, bo różnice są potężne.. ja zamawiając z Tapetowego Świata miałam pewność, że jest to jedna z tańszych opcji, ale jednak i tak wyszło z tym wszystkim sporo.
Świetne te naklejki, mój synek ma podobne tylko ze zwierzakami w oceanie, meble szkoda kleić- niech zostaną jak jest!
Moja siostra będzie remontować pokój swojej córki - 2 latka. Myśli o meblach Caramell. Czy macie jakieś doświadczenia z tymi meblami (funkcjonalność, wytrzymałość). Bo wizualnie bardzo nam się podobają.
31 2014-12-30 11:53:11 Ostatnio edytowany przez Momu (2014-12-30 11:54:48)
Ja kupiłam łóżeczko w ich sklepie! Skusiła mnie funkcjonalność i wygląd. Moja Kasia za jakiś czas będzie miała w pokoju z łóżeczka piękną kanapę:)
Fajne wysokie poddasze,ja teraz tez dumam nad pokojem coreczki poki co jest ze mna i mamy skosy i planuje to zabidowac komodami na szuflady i tylko jedna szafe miec wieksza i lozko a na scianie duzej co jest cala po sufit to wlasnie jakas fajna tapeta kolorowa albo naklejki i jakies takie polki bym chciala jej tam przykrecici troszku wyzej na lampki zeby pod sufitem kolorowo miala.POza tym mysle nad bialymi meblami bo z biegiem czasu ewentualnie bede tylko dodatki zmieniac i juz.Co myslicie?Z woxa chyba tak maja fajne te mebelki bo mozna np,frony zmieniac na inne kolory ale sa drogie niestety ja bede robic meble na wymiar i musze wlasnie zapytac o taka ewentualnosc.
Witam,
mój Synek ma co prawda 6 lat i nie dawno robiliśmy mu remont pokoiku już z myślą o tym, że pójdzie do szkoły, ale wcześniej miał swój dziecięcy pokoik. Jak wprowadziliśmy się do naszego domu, Młody mial 2 latka i my cali w zachwycie postanowiliśmy dziecku oddać do dyspozycji największy pokój. Trzy ściany pomalowaliśmy na słoneczny żółty, jedną na jasny niebieski i na tej ścianie przykleiliśmy naklejki pojazdów typowych dla chłopca, autka, traktory, samoloty itp. Mial swoje łóżeczko,później łóżko, meblościankę i duuuużo miejsca do zabawy (jak nam się naiwnie wydawało). Synek jest jedynakiem i niestety rzadko chce się sam bawić w swoim pokoju, przeważnie targał zabawki tam gdzie my siedzieliśmy, czyli po całym domu... Mimo iż miał największy pokój, to w nim sie nie bawił, a i tak zawsze był tam bałagan, bo duży pokój, to duży bałagan ![]()
Teraz, decydując się na przygotowanie dla Synka pokoju dla ucznia, postanowiliśmy zrobić mu mniejszy pokoik, o połowę od poprzedniego. Z tego dużego pokoju planujemy zrobić taki pokój gościnny jak ktoś do nas przyjedzie w odwiedziny, my mamy swoją sypialnie i salon, a Młody ma ładny mały pokoik i teraz lubi w nim siedzieć. Sam wybrał kolor jednej ściany, zażyczył sobie czerwony taki ceglasty - ściana na której jest okno, reszta jest to złamana biel, jasne meble na jednej ścianie, z dużą szafą, biurkiem i bieliźniarką, oraz półką nad biurkiem, po drugiej stronie łóżko i w przyszłości miejsce na fotel oraz stojącą lampę.
Łatwiej utrzymać teraz tam porządek i nie ma tego bałaganu jak w tym większym pokoju... Wydaje mi się, ze tamten pokój był po prostu dla Młodego za duży, on nie lubił tam przebywać i nie ogarniał tego wszystkiego. W mniejszym pokoiku wszytko ma ładnie poukładane i jest po prostu przytulniej ![]()
Dobrze przemyślany pokój dla dziecka z odpowiednim umeblowaniem (i taki, w którym łatwo będzie posprzątać) to bardzo ważny element zachowania ładu w domu i gratuluję Ci Alma77, że dzięki takim zmianom to Ci się udało ![]()
U mnie w dużym czy małym zawsze jest bałagan. Niedługo idziemy do Agaty bo chcemy zmienić meble, zobaczymy co dzieciakom przypadnie do gustu ![]()
W pokoju dziecięcym, co podkreślam każdej znajomej, dla mnie bardzo ważny jest taki dodatek jak dywan, żeby odizolował malucha od zimnej podłogi. I najwazniejsze zeby miał atesty
Ja kupuje co jakiś czas w tym sklepie 7kd.pl/15-dywany-dzieciece
Piszesz o dywanie, dziewczyno nie każde dziecko może mieć dywan w domu, bo np. dzieci mają alergię na roztocza. U mnie dywanów w domu nie ma i nie będzie. Owszem podłogi odkurzam itd. ale dywanów mieć nie zamierzam. Jeśli chodzi o pokój dziecka, to wystrój powinien być dopasowany do wieku. Możesz kupić akcesoria do zabawy z jakichś naturalnych surowców, z drewna jak chociażby deski do balansowania https://www.homero.pl/deski-do-balansowania-dla-dzieci czy huśtawkę. Możesz też zakupić tablicę do malowania itd.