Forum Kobiet - NETKOBIETY.PL

Witaj na pierwszym niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tu wsparcie użytkowniczek forum oraz fachowe porady naszych Ekspertów!

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Serdecznie zapraszamy do lektury naszych redakcyjnych blogów Od kuchni oraz Po godzinach Szczególnie polecamy : Psychologia Uroda Miłość Wychowanie Polityka Samotność

#1 2008-07-11 13:21:25

nini
Gość

Święty Józef znalazł mi męża

Odkąd pamietam zawsze miałam dużo kelgów – ale żaden zn ich nie nadawał się na jakiegoś porządnego chłopaka.Miałam iśc zk im do kina i na imprezy, nie brakowało mi tez propozycji łóżkowych wink ,ale żadna z tych znajomości nie była tą właściwą znajomością – wiecie taką , która poderwie serce, dusze i wszytskie wnętrzności. Zaczaruje mi świat i sprawi ,że będę umierać po nocach z miłości do kogoś. Nie – nie było czego takiego. Zero iskry Bożej, zero romantycznych uniesień ciągle tylko nudna – cenna oczywisćie ale nudna w tym sensie ze ciagle tylko – przyjaźń … Koleżanki powychodziły za mąż, poznajdowały swoej drugie połówki jabłek i pomarańczy a ja nic… Niby nie samotna bo otoczona wianuszkiem adoratorów, ale jednak w głębi serca sama … Miałam 29 lat i już straciłam nadzieje… wtedy moja babcia podsunęła mi pewną modlitwę do Św Józefa i obrazek i kazała się modlić …na poczatku wydało mi się to oczywiście śmieszne – całe życie szukam tego Jedynego a tu nagle jakiś świety z obrazka miałby mi nagle pomagać. Niemniej postanowiłam spróbować – choćby po to żeby udowodnić babci ,ze nie ma już żandej nadziei i że w mojej sytuacji i święty Boże nie pomoże wink Odmawiałam tą modlitwę dzień w dzień rano i wieczorem … przez pół roku. I oto-  stało się. Byłam na wakacjach z koleżanka w Chorwacji i poznałam Rafała. I rzeczywiście było w końcu trzęsienie ziemi w moim sercu i miłość od pierwszego spojrzenia  Cztery miesiące po spotkaniu już wychodziłam za mąż  Dzisiaj po dwóch latach jestem nadal bardzo szczęśliwa i mamy już nawet owoc naszej miłości – roczną córeczkę  Możecie się ze mnie śmiac ,ale ja jestem przekonana ,ze dzięki modlitwie do Świętego Jóżefa jestem dziś tak szczęśliwa jak jestem. Wszystkim poszukującym polecam tą modlitwę – warto jej zaufać...

Święty Józefie przeczysty Stróżu Dziewicy
Dziękuje Ci że jeszcze nie wyszłam za mąż,
Święty Józefie ty wiesz kto ma zostać moim mężem,
pozwól mi spotkać tego człowieka ,
spraw aby był to człowiek dobry,
który będzie mnie kochał i szanował
tak jak ty kochałeś i szanowałeś Najświętszą Maryję,
Święty Józefie doprowadź do zerwania każdej znajomości,
która nie podoba się panu Bogu,
Obiecuję Ci dochować czystości przedmałżeńskiej,
Nadać pierwszemu dziecku na imię Józef (lub na drugie imię),
oraz mówić wszystkim, że takiego dobrego męża mam dzięki Bogu i Tobie

#2 2008-07-11 13:40:51

sdg
Gość

Re: Święty Józef znalazł mi męża

a jak wybrnęłaś z tego Nadać pierwszemu dziecku na imię Józef (lub na drugie imię), ?

#3 2008-07-11 14:19:38

nini
Gość

Córcia ma na drugie imię Józefina smile Maria Józefina smile

#4 2008-07-11 14:22:58

xibalbaa
100% Netkobieta

wspaniała historia. Wniosek: modlitwa najpotężniejszą siłą:)

Co dręczyło mnie we śnie
Niech zachwyci mnie na jawie

#5 2008-07-12 22:26:19

aleX
Moderator

ciesze się że Ci się udała, człowiek zdesperowany chwyta sie wszystkiego....smile

#6 2008-07-14 15:17:50

xibalbaa
100% Netkobieta

a powinien jednago na początku:modlitwy. i nie byłoby desperacji.

Co dręczyło mnie we śnie
Niech zachwyci mnie na jawie

#7 2008-07-20 00:34:38

nini
Gość

Wiadomo- najtrudniej uwierzyć ... ja też nie wierzyłam- przyznaję się bez bicia. Moją babcię po prostu wyśmiałam za taki pomysł- zwłaszcza jak mi zaczęła wmawiać ,że dzięki tej modlitwie złapała dziadka wink Po prostu - zawsze chciałam mieć rodzinę, kochającego męża - nie to żeby to był mój jedyny cel - mam własną firmę, realizuję się zawodowo- ale cóż z tego, wicie dziewczyny w pewnym momencie - jestem trochę może bardziej doświadczona już bo po 30 wink - nadchodzi taki moment ,ze nie chce się wracać do 4 pustych ścian ... Ze nudzą Cię kolejni faceci poznani w Dyskotece, że chciałoby się mieć trochę emocjonalnej stabilizacji ... Tak jesteśmy skonstruowane i żadna mi nie wmówi że tego w którymś momencie nie będzie chciała ... Przed światem, bliskimi- wiadomo : kamienna mina i trzyma się fason - że wszystko okay, że wielu adoratorów, ze uwielbiamy bycie singlem ... Ale potem powrót do pustego mieszkania, jedne, drugie święta ... i samotność daje w kość. Nagle zniknęły koleżanki, nagle stajemy pzrd lustrem i proszę jedna zmarszczka, druga ... Tak to jest- sama przeżyłam wink Przy trzeciej przestałam liczyć wink Realizacja zawodowa to nie wszystko ... bo dla kogo to wszystko ? Po co się tak starać jak nie ma się z kim tego dzielić ... Dla mnie najpiękniejszym momentem dnia jest nie siedzenie 8 godzin w moim biurze i szefowanie mojej firmie, ale śniadanie z moim mężem i córcią ... albo romantyczna kolacja we dwoje smile Życzę Wam ,zeby ta modlitwa pomgła Wam tak jak mi dziewczyny - z całego serca Wam tego życzę ...

#8 2008-07-31 20:51:49

aleX
Moderator

Wiesz zgadzam się  z Tobą w 100 procentach. Znam dziewczyny, kobiety sukcesu które miały wszystko oprócz tej jednej rzeczy....i gdy wracały do domu, chowały maskę zadowolenia i szczęścia. Może z tą modlitwą nie jest taki głupi pomysł i sama zacznę praktykować?

#9 2008-08-08 23:21:20

Oriana
Niewinne początki

To zadziwiajace jak ogromna sile ma tak naprawde wiara, w to ze cos pojdzie tak jakbysmy tego pragnely, nawet dzieki takiej modlitwie! Warto wierzyc chyba przede wszystkim w to, że marzenia się spełniaja. :-)

#10 2008-08-09 09:53:16

majcher
Gość

Ja chyba przestałam wierzyć w miłość ...powoli zaczynam myśleć, że filmy o miłości są krecone jedynie dla ogladalności i nie mają nic wspolnego z rzeczywistościa sad

#11 2008-08-09 10:02:10

lumos
Na razie czysta sympatia
Serwis

A ja wierzę w miłość bo ją znalazłam.... i choć ten mężczyzna jeszcze nie dorósł do mojej miłości, to wiem, że to jest "To" !!!! Kto wie co będzie za jakiś czas jak zobaczył co stracił....
...Miłość jest jedna na całe życie i ja juz ją spotkałam, a czy z nią będę do końca... to już zostawiam Tobie Boże smile

do diabła żyje się raz

#12 2008-08-09 10:08:55

Jeanne
100% Netkobieta

"    Cud jest najukochańszym dzieckiem wiary.

— Johann Wolfgang Goethe "

Wspaniala historia smile

"Jak się kobieta uprze to diabła przegada."

Stopka forum