Jak mogę pomóc zgwałconej dziewczynie? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Jak mogę pomóc zgwałconej dziewczynie?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1 Ostatnio edytowany przez yvette (2010-08-26 02:30:01)

Temat: Jak mogę pomóc zgwałconej dziewczynie?

Witam, poznalem swietna kobiete. Zaczeliśmy sie spotykać, po jakimś czasie gdy doszlo do zbliżenia opowiedziala mi całą tą historie. Zostala zgwałcona przez swojego  byłego chlopaka około 2 lata temu. Na imprezie wrzucił jej pigulke gwaltu... Ma straszna blokade i strasznie sie tym martwi. Ostatnio rozstalismy sie powiedziala mi ze nie bedzie mogla mnie nigdy zaspokoić i dlatego woli bysmy dali spobie spokoj. Nie sex jest najważniejszy lecz bliskość wobec drugiej osoby. Meczy mnie ta sytuacja, bardzo zalezy mi by jej pomoc.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak mogę pomóc zgwałconej dziewczynie?

Spokojnie nie nachalnie z nią się skontaktuj i powiedz to co nam.
Polecam lekture wątków o gwałcie- dostepnych na forum.
Niezbedna bedzie terapia i tona Twojej cierpliwości, delikatności.
Przede wszystkim ona musi wiedziec, czuć że ją akceptujesz pomimo tego co sie jej przytrafiło.

3

ok ale co zrobic by do mnie wrocila i by bylo jak dawniej. BYlo mi bardzo dobrze i nie staralem sie naciskac na temat sex. Wydaje mi sie ze ja rozumiem i czekam az sama sie przelami. staralem sie jej w tym pomagac... zdziwil mnie jednak tekst ze jej zdanie nigdy mnie nie zaspokoji i ze lepiej bedzie jak damy sobie spokoj. minely juz 2 tygodnie a ja caly czas o tym mysle... hmm

4

spokojnie nie można się od razu załamywać , tylko należy poradzić sobie z tym problemem , tak jak mówi koleżanka powyżej powiedzieć jej że akceptujesz ją taką jaką jest i że ci bardzo na niej zależy . Musisz jej pomóc się z tego pozbierać . Załatw jej jakąś wizytę u psychologa , bądz przy niej to najważniejsze , musisz ją wspierać .

5

Sew Twoje podejście jest bardzo odpowiedzialne smile Tak jak napisałeś, bliskość drugiej osoby jest najważniejsze. Więc staraj się jej to okazywać, utwierdź ją w przekonaniu, że zależy Ci na niej i musisz jej pomóc się pozbierać. Nie będzie łatwo, ale z Twoją pomocą na pewno będzie jej łatwiej. Nie będzie sama.

6 Ostatnio edytowany przez _Ramzes_ (2010-09-08 19:24:48)

Jeśli Sew to jeszcze przeczyta.
Nie możesz się poddawać. Jak to dziewczyny napisały pomóż jej trochę się nakierować na Ciebie. W żadnym wypadku nie może się czuć, że bierzesz ją na litość po jej wyznaniu i nie naciskaj też na nią. Przedstaw, że sytuacja z Tobą nie jest taka jak ona myśli, że to nic nie zmienia (tzn zmienia ale nie zmienia to Twojego wyobrażenia o niej). Masz wobec niej poważne zamiary, było Ci z nią bardzo dobrze (tak napisałeś tutaj to tak też powiedz jej) i jest dla Ciebie atrakcyjna.
Wizyta nie tyle u psychologa jest wskazana, co u psychiatry.

Byłem kiedyś z dziewczyną, która wcześniej została skrzywdzona. Po wyznaniu tego nie bardzo wiedziałem jak mam się zachować z pocżątku ale ona nie chciała bym brał ją na litość i coś to zmieniało. No niestety w seksie było różnie. Gdy ja delikatnie, to było za delikatnie dla niej, a jak ostrzej, to za ostro itd.
Trzeba "ćwiczyć" i się "dostrajać" o ile dacie sobie jeszcze taką możliwość. Nie powinieneś się zrażać i traktować jej jakoś inaczej przez wzgląd na jej słowa. Chce być zapewne traktowana jak każdy w seksie, tylko musi się przełamać. Psychiatra jest pomocny.
Życzę, żeby wszystko się ułożyło. Aby dziewczyna podczas seksu czuła się normalnie, swobodnie i nie myślała już o przeszłości jak również i Ty. Wszystko z czasem się ułoży, tylko potrzebna jest duża doza wsparcia i cierpliwości, z obydwu stron.
Pozdrawiam

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Jak mogę pomóc zgwałconej dziewczynie?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024