Czyrak w miejscu intymnym - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Czyrak w miejscu intymnym

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Czyrak w miejscu intymnym

Na wardze sromowej zrobił mi się czyrak. Chyba czyrak. Od jakiegoś tygodnia przybiera. Teraz ma już dość spore rozmiary. Na samej górze jest trochę miękki - jak jakiś pęcherz. Poniżej twardy. Nie widać ropy, ani bieli, ani żółci. Jest różowy, ale na samej górze wygląda jakby skóra była coraz cieńsza i tak też czuć przy dotyku.
Na samym szczycie robi się ciemnoczerwona kropka.
Czy to znaczy, że on niedługo pęknie?
Strasznie boli, ledwo siedzę.
Co zrobić jeśli w chwili obecnej nie mam możliwości pójścia do lekarza?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czyrak w miejscu intymnym

"Co zrobić jeśli w chwili obecnej nie mam możliwości pójścia do lekarza?"
Postarać się o tę możliwość.

Nie ma takiej możliwości niestety.

4 Ostatnio edytowany przez katarina (2010-08-18 16:57:04)

Spróbuj zetrzeć surowego ziemniaka na papkę. Przyłóż. Zmieniaj jak podeschnie. Powinno pomóc. W końcu to sposoby ludowe na ropnie, czyraki, zapalenia skóry.
Jeśli bardzo będzie niewygodnie - przykładaj surowy ziemniak w plasterku, ale papka powinna byc skuteczniejsza.

No i oczywiście nie zapomnij po takiej doraźnej kuracji pójśc jednak do lekarza. Tej dolegliwosci nie można lekceważyć.

Katrina, dzięki wielkie

6

aldonkazparteru
Bardzo możliwe,że jest to czyrak,wrzód,z opisu wynika raczej że występuje torbiel lub ropień gruczołu Bartholina.

7 Ostatnio edytowany przez Kami90 (2010-08-18 17:05:59)

Mogę nie mieć racji ale z tego co pamiętam to moja mama stosowała na czyraka kiedyś maść ichtiolową czytałam też gdzieś o tym ale głowy nie daję.
Słyszałam tez że można przykładać wacikiem nasączonym spirytusem.

8

Ja miałam podobnego czyraka na kości szczękowej (rzuchwie) poniżej policzka i nie stosowałam żadnych maści lekarz poprostu mi przekuł kilka razy igłą i wycisnął. Kazał mi co 2 dni tak powtarzać i odkażać. ale nie wiem jak to wygląda na wargach sromowych.

9

Witam serdecznie wszystkich. Mam podobny problem, czerwony i bardzo bolacy guz na wardze sromowej mniejszej. Zaczęło się od niewielkiego ziarenka groszku tuż pod skórą ok tydzień temu a teraz urósło to do takiego Rozmiaru:(( przeszkadza gdy siedzę nie wspominam o jeździe na rowerze bo teraz to jest nie możliwe. Miałam czyraka kilka razy i wiem że trzeba czekać aż dojrzeje i wytworzy się tzw główka potem czyrak pęka jest ropa i po sprawie. Czy w tym przypadku będzie tak samo czy z racji umiejscowienia proťces ten będzie Przebiegał inaczej? Proszę o poradę.  Dziękuję i pozdrawiam.

10

Możesz iść do lekarza, czyraka można naciąć lub podać antybiotyki doustne bądź w formie maści. Możesz też smarować maścią ichtiolową i cierpliwie poczekać aż sam wylezie.

Wszystkim osobom które mają problemy z czyrakami w różnych miejscach i nie są to jednorazowe przypadki, proponuję sprawdzenie poziomu cukru we krwi. Jedną z głównych przyczyn nawracających czyraków jest cukrzyca.

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Czyrak w miejscu intymnym

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024