Odlot/Up (2009) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Odlot/Up (2009)

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

1

Temat: Odlot/Up (2009)

http://gfx.filmweb.pl/po/67/04/436704/7311842.3.jpg?l=1263871429000

Opis filmu:

Pewnego dnia Carl Fredricksen postanawia zrealizować marzenie swego życia i wyrusza w podróż do tajemniczej krainy w Ameryce Południowej. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że Carl podróżuje we własnym domu unoszonym przez setki balonów, a w wyprawie przypadkowo towarzyszy mu pewien ośmiolatek. Jednak prawdziwe przygody zaczynają się dopiero po dotarciu na miejsce, gdzie dwóch podróżników spotyka dziwacznego ptaka i mówiącego ludzkim głosem psa.

Reżyseria: Pete Docter, Bob Peterson, Wojciech Paszkowski (pl)
Gatunek: Animacja, Komedia, Familijny, Przygodowy
Głosów użyczyli:
Obsada polska: Wojciech Siemion, Ignacy Gogolewski, Kacper Cybiński, Cezary Pazura, Marian Opania, Jerzy Kryszak, Artur Dziurman, Wojciech Paszkowski
Obsada amerykańska: Edward Asner, Christoper Plummer, Jordan Nagai, Bob Peterson, Delroy Lindo, Jerome Ranft, John Ratzenberger

Moja rezenzja:

Zdecydowanie najlepsza animacja roku 2009!! Wspaniały poruszający film! Przyznam że wzruszyłam się pewnym momencie.. Opowiada o przygodzie która połączy dwa pokolenia,oraz dziwnego ptaka i psa... Ten film to nie tylko rewelacyjna grafika, ale także świetne dialogi, ciekawa historia i obraz przyjaźni i oddania, które można podarować drugiej osobie. Genialna propozycja dla dzieci, jeszcze lepsza dla dorosłych!

100% godny polecenia!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Odlot/Up (2009)

Wraz z mężem oglądaliśmy tą bajkę już jakieś 6 razy smile Jest świetna i na dzień dzisiejszy nasza ulubiona smile

Przepiękny film, który koniecznie powinno oglądać się całymi rodzinami. Całkiem niedawno rozmawiałam z naszym proboszczem i zagadał mnie, co sądzę na temat tego filmu, byłam  nieźle zaskoczona, kiedy usłyszałam, że nasz ksiądz właśnie przyznaje mi (to chyba powinno być odwrotnie, to my się przeciez powinniśmy spowiadać tongue), że oglądając ten film popłakał się, ale szczerze wcale się nie dziwię, bo film naprawdę interesujący, z ciekawą, wciągającą fabułą, doskonale zrealizowany, z elementami humoru i masą okoliczności do wzruszeń. Polecam wszystkim. Jak dla mnie bezapelacyjny laureat Oscara!

4

Widziałam zwiastun i obiecałam sobie, że obejrzę go w kinie...cóż nie dotarłam.
Ale tak czy siak muszę obejrzeć, bo to na pewno coś wspaniałego smile

5

Film świetny, a najlepszy w jest DROP i teksty 'Małego Listonosza'!!! big_smile

6

Fakt, film można oglądać setki razy smile Teksty do skopiowania smile Za tydzień będzie można zobaczyć ten film na HBO, a rozrywka całkiem dobra.

7

Niesamowicie dołujący film. Animacja zrobiona świetnie, ale po obejrzeniu można sobie równie dobrze kupić trumnę i się do niej położyć.

8

Moim zdaniem właśnie pozytywny film Catwoman. Dlaczego uważasz, że dołujący? smile Animacja wciągnęła mnie, barwna, wspaniale zrobiona, dla mnie jedna z najlepszych! Do tego bardzo ciekawa fabuła i pouczająca!

9

Ja nie twierdzę, że fabuła zła, ale uważam, że to średni film dla dzieci- raczej dla starszej widowni.
No tylko starcy i śmierć. Łokropne!

10

No tak, tutaj jest smutno, np początek, ale potem to wspaniała przygoda. Chociaż masz rację, może lepiej dla starszych dzieci smile

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Odlot/Up (2009)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024