Marzę o niezależności finansowej... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Marzę o niezależności finansowej...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Marzę o niezależności finansowej...

...i zupełnie nie wiem jak się za to zabrać.W małżeństwie mi się nie układa i najchętniej spakowałabym walizkę ,tylko jak żyć za 900 zł miesięcznie.Sama dałabym radę ,ale przecież  mam dziecko.Może kobiety które były w podobnej sytuacji ale potrafiły zmienić swoje życie mogłyby podzielić się swoim doświadczeniem?Czuje jak życie przemyka mi przez palce a ja pucuje  kible za marne grosze i nie potrafię niczego zmienić bo mój wewnętrzny dialog to''nic nie umiesz,nie nadajesz się ,nie dasz rady''.Takie słowa słyszałam od mojej mamy.Jeśli miałam jakieś pomysł na siebie to  zawsze  znalazła sposób aby mnie wyśmiać .I rezygnowałam.Do dziś nie wiem dlaczego to robiła.Nie mam żadnego pomysłu...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Marzę o niezależności finansowej...

pogratulować matki hmm
do rzeczy: dziecka sama nie stworzyłaś wiec mąż (przyszły Ex) ma wobec niego obowiązki.
Lepiej napisz dlaczego Ci się nie układa w małżenstwie.

Zacznij od tego: od czasu do czasu zrób coś miłego dla siebie. Kup sobie coś, albo zjedz sobie coś pysznego sama, cokolwiek co sprawi Ci przyjemność. A potem rób to częściej. I pomyśl sobie, że nie nadajesz się do pewnych rzeczy tak jak każdy. Za to nadajesz się do innych - jeśli nie wiesz do jakich, to znaczy, że jeszcze ich nie spróbowałaś.

4

Zadbaj o siebie. Zaufaj mi - nie ma ludzi, którzy nic nie potrafią i do niczego się nie nadają. Pomyśl sobie, co sprawiłoby, że byłabyś szczęśliwa - wyznacz sobie cel - i jeżeli będziesz miala nieodparte pragnienie aby go osiągnąć - uda ci sie! Uwierz, nie ma rzeczy niemożliwych, a wszystko można zmienić:)

5

Witaj Daria. A próbowałaś rozmawiać z mamą? Bo widzisz, u mnie było podobnie. Opinia najbliższych jest dla nas bardzo ważna. Same musimy znaleźć u siebie mocne strony, może z czyjąś pomocą, osób które w nas wiedzą. Każdy jest w czymś dobry. Rób często to co sprawia tobie przyjemność i nie bądź dla siebie surowa. Bądź też twarda i wymagaj od męża. Ma obowiązki wobec ciebie i dziecka. Zrelaksuj się przy ulubionej muzyce. Czasem aby znaleźć rozwiązanie trzeba się wyciszyć. Myśleć o rozwiązaniu, nie o problemie. Trzymam kciuki. Gdybyś chciała porozmawiać gg. 7331063. Pozdrawiam.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Marzę o niezależności finansowej...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024