Paradoks w związku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Paradoks w związku

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

1 Ostatnio edytowany przez celll19 (2010-06-12 14:03:21)

Temat: Paradoks w związku

Witam

Jestem z dziewczyna od prawie 6 miesięcy. Ja mam 21 lat ona prawie 18. Te 6 miesiącu uważamy za naprawdę bardzo udane ale ostatnio powstał problem. Ona mówi ze jej zależy na mnie cholernie ze chce być ze mnę ale nie wie czy wogule chce być teraz w jakimś związku. Mówi też ze się musi trochę wyszaleć i chce pogodzić szaleństwo razem ze związkiem co jest nie wykonalne bo w końcu związek to jeden wielki kompromis dwojga osób. Po rozmowie z nią mam dwa wyjścia. Pierwsze to ze robimy przerwę sobie i ona ma czas na po układanie tego bo mówi ze tego potrzebuje drugie ze się rozstajemy i nie będzie miała do mnie o to żalu bo to się stanie z jej winy.

Najbardziej mnie zadziwia ten paradoks ze jej zależy ale nie wie czy chce być w związku. Chce się wyszaleć ale chce też być ze mną. Tu jedno zaprzecza drugie. Co mam robić w tej sytuacji?

Skłaniam się ku rozwiązania dania jej czasu ale nie wiem czy to jest dobre, nie wiem ile to będzie tak trwało i czy będzie z tego jakiś efekt. Ja jestem pewien swoich uczuć do niej i chcę być z nią.

Sama mówi że najczęściej docenia co miała jak coś straci. Nie wiem czy przerwa w będzie dla niej świadomościową stracenia. Mi się nie podobają oba rozwiązania ale jakieś muszę wybrać.

Interesuje mnie też czy u kobiety takie paradoksy to rzecz normalna czy ona po prostu coś wymyśla.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Paradoks w związku

Dziewczyna sama sobie zaprzecza, więc zrozumienie jej jest tutaj nie lada wyczynem.
Przerwa w związku na "wyszalenie się"? A wiesz co się za tym kryje? Moja interpretacja jest taka- zrywamy ze sobą na jakiś czas, ja mogę bez wyrzutów sumienia robić co mi się żywnie podoba, a Ty nie masz prawa się do tego przyczepić, bo przecież jestem wolna. A jak już się wybawię (aż nie chce myśleć o szerszym znaczeniu tego słowa), to łaskawie do Ciebie przyjdę i będziemy razem. Zwykłe uciszenie wyrzutów sumienia. Owszem- ludzie się schodzą i rozchodzą, ale dla całkiem innych celów. A ten powód, który podała Twoja dziewczyna jest bezsensowny. Chyba, że powiesz, że codziennie siedzisz z nią w kapciach przed serialami i pierdzicie w stołek.
Jesli nie jest gotowa na związek, to niech niczego nie zaczyna i bawi się ile dusza zapragnie. Ja nie miałam takich "paradoksów", bo jeżeli kogoś kocham, to nie zostawiam go z byle powodów, a jak się chcę "wyszaleć" to szaleje razem z nim.

Wg. mojego toku myślenia, uważam że ona nie chce kontynuować znajomości z Tobą. Twoja dziewczyna ma niespełna 18 lat, ja sama przypominając sobie moje podejście do związku w tym wieku, uważam że było zupełnie niedojrzałe. To są najpiękniejsze lata na szaleństwo, zabawę. A gdy jakiś chłopak adorował mnie to robiłam zupełnie jak twoja dziewczyna, nie chciałam urazić jego uczuć więc zawsze grzecznie w taki oto sposób tłumaczyłam mu, że potrzebujemy przerwy itd... chociaż za moimi myślami kryło się to jest koniec z nim. Niestety brzydkie jest takie igranie na uczuciach drugiej osoby, ale jak nastolatka nie ma odwagi to często wybiera takie rozwiązanie. Choć życzę Tobie żeby wasze serduszka szybko się odnalazły !!!

4 Ostatnio edytowany przez celll19 (2010-06-12 17:36:08)

Dzięki za odp. Ale jeżeli tak jest jak piszecie to po co chce się spotkać w dzień kiedy obchodzimy kolejny miesiąc razem? rezygnując z większości imprezy na która ma iść w tym dniu od dawna(przecież ma szaleć). Czemu nadal pisze sms (nie tak często ale pisze) czemu interesują ją co robie? czemu następnego dnia po tym jak to powiedziała chce się spotkać? nic tu się nie trzyma kupy. ja tego nie rozumiem. Co do szaleństwa to jest jeszcze przez 2 tyg w mieście a potem jedzie do domu na wieś. Tam nie ma się jak wyszaleć. Bo mieszka w okresie nauki w mieście (mieszka sama co pewnie tez bardzo na nie wpływa) a na weekendy do domu. Zawsze jak jest w domu to jest z nią inna rozmowa a jak przyjeżdża do miasta to jak by szał. W domu zaczyna tęsknić po kliku dniach.

Na tyle co ją znam to powiedzenie mi tego kosztowała ją naprawdę sporo wiec nie wiem czy nie byłoby jej łatwiej powiedzieć ze już nie chce. A dobrze wie o tym ze nie zaakceptuje tego jak mi to powie przez tel albo napisze sms. Wie dobrze ze będzie musiała się spotkać i na trzeźwo to powiedzieć .

W szaleństwie ja rozumiem bo sam tez nie dawno bylem w jej wieku i wiem co robiłem ale jak mówi ze nie wie czy chce związku czy szaleństwa to albo nic dla niej nie znaczę albo naprawdę nie wie czego chce i musi to przemyśleć. Wie dobrze że dość szybko będę oczekiwał on niej konkretnej odp

Nasze spotkanie teraz są ograniczone ale ona według mnie chce się spotykać

Chciała mi to powiedzieć jak skończę sesje żebym przez nią nie uwalił roku. Ja ją przycisnąłem bo widziałem ze coś się dzieje. A zanim ja bym skończył sesje to byłaby już od dobrego tygodnia w domu. Wiem że może to co pisze może wyglądać jak bym miał ogrom nadzieji ale tak nie jest. Staram się porostu dojść do powodu i zrozumieć to nawet w niewielkim stopniu.

porozmawiaj z nią najszczerzej jak się da, niech wyłoży kawę na ławę i podejmie właściwą decyzje smile

6

Hmm... to mi przypomina sytuacje mojej przyjaciółki. Była z chłopakiem ponad 2 lata. Jego pierwsza dziewczyna - wielka miłość. Po dwóch latach powiedział jej, że ją bardzo kocha, ale poniewaz N. była jego pierwszą dziewczyną to chcialby z nią zerwać i powrócić do siebie za jakiś czas ( również chciał się wybawić ). Co zrobiła moja przyjaciółka? KOPNĘŁA go w cztery litery.

Wg mnie to jest szczyt chamstwa i wyrachowania, żeby tak powiedzieć! Co za tupet!

Rozumiem, że kochasz ją, zależy Ci na niej. Ale z takiej strony jak przedstawiłeś swoją sytuacje wychodzi na to, że panna bawi się Tobą jak zabawką. Najpierw byłeś Ty, potem zmiana i jak się jej znudzi bądź znajdzie się w tarapatach to będzie miała napewno dokąd wrócić.
Ciekawa jestem czy może kazała Ci czekać na nią, czy również dała Ci wolną rękę?

7

Moim zdaniem dziewczyna nie dorosla do związku... Zostaw ją. Znajdź dziewczynę , która Cie doceni i nie bedzie chciala żadnych przerw ani nic takiego. Wyszaleć? Można być w związku i szaleć...Co ona rozumie przez slowo szaleć? Imprezy , czy może "próbowanie" facetów który lepszy? No sorry... Zostaw ją, będzie ciężko, ale zerwij z nią i zobaczysz , że ona sama sie odezwie po jakimś czasie, jeśli faktycznie zależy jej na Tobie i Cie kocha to nie wytrzymie tygodnia bez Ciebie.

8 Ostatnio edytowany przez vinnga (2010-06-13 11:40:18)

Znam tylko jeden rodzaj szaleństwa jakiego nie da się robić w związku - "zaliczanie" facetów. A więc jeśli Twoja dziewczyna musi się "wyszaleć" bo w związku nie może to chyba właśnie o takim szaleństwie myśli...

9

Zgadzam się z vinngą... po prostu chce wypróbować facetów hmm Nie chce stabilizacji, tylko chce zobaczyć, który lepszy... Zostaw ją.

10

Gupia pipa. O.
Nie podzielaj tej jej cechy.

Już po Twoich postach widzę, żeś ułożony facet. Nie gódź się na takie traktowanie.

11

Ona chyba niedojrzała jeszcze do poważnego związku. Z tego co piszesz ciągnie ja wielki świat życie w mieście, na wsi się nudzi, to jeszcze da się zrozumieć ale to żeby zrywać z facetem żeby wypróbować "jak to jest z innymi" (Innego powodu nie widzę bo słowo "wyszaleć się " w tym momencie ma chyba jedno znaczenie takie, że chce flirtować ile popadnie z innymi a nawet może coś więcej bez wyrzutów sumienia) no przecież jakby każdy tak robił z "ciekawości jak to jest z kimś innym" to co to byłby za "popaprany" świat i słowo ZWIĄZEK stałoby się pustym nic nie znaczącym słowem...

12

Cell19- moje zdanie jest bardzo podobne do moich poprzedników... Musisz zrozumieć, że dziewczyna próbuje być sprytniejsza niż jest w rzeczywistości. Pisanie smsów, chęć spotkania, pytanie się co u Ciebie to wszystko najprostsze zabiegi, które mają na celu utrzymanie Cię przy boku. Stara się abyś przypadkiem nie pomyślał, że odłożyła Cie na boczny tor. Chce mieć wszystko bez żadnych konsekwencji. Zastanów się jak będziesz się czuł gdy "dasz jej czas", a ona w tym czasie będzie chodziła na imprezy, pozna nowych mężczyzn, będzie się z nimi całowała, dotykała, tańczyła bardzo intymnie... Czyli będzie robiła wszystko to co powinno być zarezerwowane JEDYNIE dla Ciebie!! Jeżeli jesteś w stanie czekać niczym pies na nią i jesteś w stanie dzielić się nią z innymi to daj jej czas. Jeśli jednak masz trochę rozsądku to powiedz jej, że zasługujesz na kogoś kto Cię będzie kochał bezwarunkowo i komu nie będzie potrzebny czas. Nie jesteś zabawką którą można odłożyć na później!!

13

Ma 18 lat tak? No wlaśnie, nie każdy w tym wieku jest zdolny do poważnego związku. Pewnie jakaś część chce być z tym jednym ,ale druga woli nie mieć zobowiązań. Myślę że danie jej tej przerwy na wyszalenie się, będzie sprawialo Tobie ból i cierpienie, a potem kiedy 'wrócicie' do siebie ona może się do tej wolności przyzwyczaić, i swoim zachowaniem świadomym czy też nie będzie sprawiać Ci ból. Sądzę że powinieneś ją zostawić, a to da nauczkę jej, na przyszlość, a Tobie szansę na poznanie kogoś na Twoim poziomie dojrzalości...

14

dla mnie przerwa w związku nie istnieje wink Twoja dziewczyna proponując coś takiego nie chce chyba kontynuować tej znajomości. ale to możesz jedynie Ty ocenić. Może Ty reflektujesz na przerwę w związku?

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Paradoks w związku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024