Mam problemy z moim byłym mężem. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Mam problemy z moim byłym mężem.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Mam problemy z moim byłym mężem.

Jestem już po rozwodzie 2 lata. wyszłam drugi raz za mąż. wraz z byłym mężem mieliśmy pensjonat i dom nad morzem. Chciałabym zapomnieć o całym poprzednim życiu, lecz łączy nas majątek którego nie mogę mu oddać ponieważ to jest cały mój dorobek wyprowadziłam się z naszego wspólnego domu, mój mąż prowadzi nasz pensjonat przez 4 lata i bierze całe pieniądze za to, niemam siły się z nim bić. Od ojca po rozwodzie dostałam pieniądze które wpłaciłam na giełdę przez bank, kiedy giełda zaczęła spadać kazałam przelać pieniądze na lokate założyli mi odrazu konto techniczne, podpisałam dyspozycje otwarcia lokaty na którym był podany numer rachunku bankowego klienta myślałam że to jest to konto techniczne które mi założono, lecz nie dostałam do podpisania potwierdzenia otwarcia lokaty w której były wszystkie informacje kiedy się lokata kończy. Pojechałam ostatnio wybrać te pieniądze okazało się że pieniędzy niema ponieważ zostały przelane na nie zamknięte konto wspólne moje i mojego męża do którego nawet nie miałam dostępu a nie mówiąc o jego istnieniu, po przelaniu tych pieniędzy mąż wypłacił całą tą sumę i zamknął konto. co mam zrobić żeby odzyskać te pieniądze?? nie jest to mała kwota bo aż 63000 zł. gdyby nie mój mąż nie miałabym nawet za co żyć, a mam jeszcze córke na utrzymaniu która się uczy. POMOCY

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mam problemy z moim byłym mężem.

Moim zdaniem najwyższy czas wnieś sprawę o podział majątku - jeżeli masz dokument iż pieniądze pochodzą z darowizny od ojca to pieniądze te nie stanowią majątku wspólnego - dlatego będzie musiał Ci je oddać.

Sąd rozstrzygnie również co z domem i ewentualnym pensjonatem,
Uważam iż powinnaś zrobić to najszybciej.

3

ja poprostu dostałam tak poprostu te pieniądze do ręki bez żadnych dokumentów. ;( ale mój tata wiedział że nikt już mi ich nie zabierze bo mieliśmy już rozdzielność majątkową i rozwód.

4

A tu jednak wszystko jest możliwe ;( ja miałam rozdzielność rok przed rozwodem.

5

nie zazdroszcze sytuacji poniewaz zanim odzyskasz te pieniadze to minie czasu.najpierw musisz udowodnic ze ..to twoje pieniadze i przedewszystkim poszukaj dobrego adwokata  -w naszych sadach -katastrofa najle
piej jak sama z adwokatem przygotujesz czarno na białym ze to twoje pieniadze i musisz je odzyskac -takie sprawy sie ciagna

6

Kochana. Musisz iść do adwokata. Wiem że w obecnej sytuacji nie masz za dużo pieniedzy więc poszukaj bazplatnego. nie wiem gdzie mieszkasz ale napewno w najblzszym miescie znajdziesz takiego. jeszcze sa ludzie ktorzy pomagaja. dowiedz sie moze mops(miejski osrodek pomocy spolecznej) oni napewno maja takie namiary.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Mam problemy z moim byłym mężem.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024