Luksusowy hotel czy tani hostel - Netkobiety.pl

Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

#1 2008-05-10 20:32:55

Karina22
Wkręcam się coraz bardziej

Luksusowy hotel czy tani hostel

Jak wolicie podróżować? Śpiąc i mieszkając w drogich dobrze wyposażonych hotelach czy raczej w hostelach, które wiadomo często pod względem jakości i czystości nie prezentują się jakoś najlepiej!

#2 2008-05-15 11:12:41

Emilia
Moderator

Re: Luksusowy hotel czy tani hostel

W hostelach wolę, bo taniej, a najlepiej to namiot na kempingu rozstawić! Czasem kempingi są świetnie wyposażone, nie ostępują pod względem jakości pensjonatom i hotelom.

Najlepsze rzeczy w życiu dostaje się za darmo wink.

#3 2008-06-06 11:17:24

Czesia
Niewinne początki

Ja nie wyobrazam sobie zlych warunkow, wole zaplacic i poczuc te odrobine luksusu na wakacjach, a jak porzadny hotel to przynajmniej wiem, ze nie zgina mi tam rzeczy, a nie jak to w hostelach, godzina. 10.00 wykwaterowanie, jak chcesz zostawic plecak na przechowani eto w jakiejsc przechowalni gdiz ekazdy moze wziac Twoje rzeczy. Nie ufam tanim hostelikom!Wole dobre hotele!

#4 2009-08-31 10:44:38

zygi73
Zbanowany

Ekskluzywny hotel wyposażony we wszystko czego dusza zapragnie to jest to co lubię ;-)

#5 2009-09-03 17:40:12

sueno6
Moderator

Heheh...wiadomo, że wolałabym nocować w jak najlepszym hotelu czy pensjonacie...ale niestety mnie po prostu na niego nie stać big_smile
Zdecydowanie wolę wydać więcej kasy na jakieś atrakcje turystyczne, wyjazd w kolejne miejsca niż prawie wszystko wydać na same noclegi wink
Starczył by mi nawet namiot - byle by było dużo wrażeń i atrakcji!

Być jak płynąca rzeka...

#6 2009-09-14 18:13:28

panda
Na razie czysta sympatia

Ja zawsze podróżuję z plecakiem i namiotem tam, gdzie mnie oczy poniosą - jeśli trafi się pole namiotowe to tam zostaję. Jeśli go brak szukam pokoju u ludzi albo miejsca w hostelu. Ale bywało i tak, że trafiałam na fantastyczne pokoje hotelowe za bardzo (!) przystępną cenę;) Czasem też po tygodniu na polu namiotowym robiłam sobie dzień przyjemności i ostatnią dobę spędzałam w luksusach...aż się łezka w oku kręci wink

#7 2009-09-22 23:59:33

paula
Do zakochania jeden krok

Generalnie wolę luksus, ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma...
Jeżeli chodzi o wakacje, to wystarcza mi zakwaterowanie w średnich warunkach, wystarczy, że są atrakcje i pogoda tak naprawdę. Wolę wydać kasę na zwiedzanie czy nawet przysmaki regionalnej kuchni niż na hotel. Ale jeśli wyjeżdżam tylko na weekend to lubię poszaleć, wtedy musi być romantycznie i może być nawet drogo. W przyszłym miesiącu planujemy z mężem wypad do Karpacza i chcemy się zatrzymać w Mercure Karpacz Skalny, mam nadzieję, że luksus będę miała smile

#8 2009-09-23 01:28:24

begar

paula-  owszem luksusowo i  przede wszystkim bardzo czysto (byłam w tym Mercure 4 miesiące temu). Ja hostele omijam szerokim łukiem- dwa razy w tego rodzaju miejscach zostałam okradziona... No i oglądałam film o tym tytule bbrrrr;)

#9 2009-09-23 12:41:56

czarna w czerwone kropki
Dobry Duszek Forum

a mi tam to rybka tak naprawdę. to zależy, co chcę w danym miejscu robić, bo jak tylko spędzać noce, to może być i nawet jednogwiazdkowy hotel lub hostel i jest ok. jasne, że fajnie jest spędzać wyjazd i czas w takim mercure chociażby, ale nie jest to konieczność. chociaż jak mają jakies oferty promocyjne jak teraz w związku z tym odremontowaniem, to i ja bym się mogła zalapać z druga połówką big_smile

biedronka morderca ]:-P

#10 2009-10-05 21:44:30

paula
Do zakochania jeden krok

begar napisał:

paula-  owszem luksusowo i  przede wszystkim bardzo czysto (byłam w tym Mercure 4 miesiące temu). Ja hostele omijam szerokim łukiem- dwa razy w tego rodzaju miejscach zostałam okradziona... No i oglądałam film o tym tytule bbrrrr;)

A jak tam ze SPA? Korzystałaś? Bo jak już będę to może zaszaleję....

#11 2009-10-06 19:37:00

ballia
Powoli się zadomawiam

paula napisał:

Generalnie wolę luksus, ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma...
Jeżeli chodzi o wakacje, to wystarcza mi zakwaterowanie w średnich warunkach, wystarczy, że są atrakcje i pogoda tak naprawdę. Wolę wydać kasę na zwiedzanie czy nawet przysmaki regionalnej kuchni niż na hotel. Ale jeśli wyjeżdżam tylko na weekend to lubię poszaleć, wtedy musi być romantycznie i może być nawet drogo. W przyszłym miesiącu planujemy z mężem wypad do Karpacza i chcemy się zatrzymać w Mercure Karpacz Skalny, mam nadzieję, że luksus będę miała smile

sądząc po opisie na stronie to będziesz miała i to bardzo, sama się napaliłam smile
w mercure byłam tylko w gdańskim, na weekend, ale klasa to jest, nie powiem smile
mnie dawniej to i kawałek podłogi i śpiwór wystarczył do udanych wakacji, niestety z w wiekiem wink priorytety się zmieniają wink
zdrowie już nie to, kręgosłup nie ten, łazienka ogólna zaczęła mnie krępować, poza tym już się najeździłam w życiu w polowe warunki wink teraz zdecydowanie wolę dopłacić, pojechac na tydzień zamiast na dwa, ale spać w wygodnym łóżku w fajnym, czystym hotelu smile

#12 2009-10-06 21:44:26

paula
Do zakochania jeden krok

Wiesz, mnie też o to chodzi żeby wreszcie trochę z mężem pobyć, więc się samo przez się rozumie, że kawałek podłogi w wieloosobowym pokoju odpada...  Ja byłam kiedyś na szkoleniu w mercure w Warszawie i faktycznie elegancko tam było. Ale wiadomo co innego szkolenie a co innego romantyczny wypad, chociaż pokoje wtedy też widziałam, bo byli ludzie ze spółek córek z całej Polski i nie mogę powiedzieć złego słowa

#13 2009-10-07 06:42:52

Marvie
Szamanka

Moj maz powtarza, ze nie po to pracuje caly rok, zeby pozniej meczyc sie w tanich brudnych pokojach ze wspolna lazienka na pietrze.... Ale to zalezy... Gdy jedziemy na dluzszy urlop, chcemy miec dobre warunki, zeby w razie niepogody nie meczyc sie w swoim pokoju. Po drugie bardzo wazny jest wtedy serwis hoteleowy - w przypadku wypadku dowoz do lekarza, szpitala, etc. Ostatnio zdarzylo mi sie zostawic pierscionek zareczynowy w hotelu - zadzwonilam i 2 dni pozniej w skrzynce lezala juz koperta z przesylka. Mysle, ze w tanich hotelach nie mozna czegos takiego oczekiwac.
Natomiast gdy wybieramy sie gdzies na dwa, trzy dni i wiemy, ze bedziemy caly dzien "w drodze" a hotel potrzebujemy tylko po to, zeby sie przespac, wtedy jak najbardziej te tansze!

#14 2009-10-08 00:28:53

begar

paula napisał:

begar napisał:

A jak tam ze SPA? Korzystałaś? Bo jak już będę to może zaszaleję....

Jest SPA, zabiegi w bardzo ciekawych cenach, a przede wszystkim jest ich dużo do wyboru- i coś do oczyszczenia i do zrelaksowania, a nawet odmłodzenia się znajdzie:)

#15 2009-10-08 11:56:39

czarna w czerwone kropki
Dobry Duszek Forum

EBa2308 napisał:

Moj maz powtarza, ze nie po to pracuje caly rok, zeby pozniej meczyc sie w tanich brudnych pokojach ze wspolna lazienka na pietrze.... Ale to zalezy... Gdy jedziemy na dluzszy urlop, chcemy miec dobre warunki, zeby w razie niepogody nie meczyc sie w swoim pokoju. Po drugie bardzo wazny jest wtedy serwis hoteleowy - w przypadku wypadku dowoz do lekarza, szpitala, etc. Ostatnio zdarzylo mi sie zostawic pierscionek zareczynowy w hotelu - zadzwonilam i 2 dni pozniej w skrzynce lezala juz koperta z przesylka. Mysle, ze w tanich hotelach nie mozna czegos takiego oczekiwac.
Natomiast gdy wybieramy sie gdzies na dwa, trzy dni i wiemy, ze bedziemy caly dzien "w drodze" a hotel potrzebujemy tylko po to, zeby sie przespac, wtedy jak najbardziej te tansze!

to jest bardzo dobra koncepcja i zgadzam się z nią całkowicie smile no chyba, że te 2-3 dni, to jakaś konferencja i się w tym hotelu robi spotkania biznesowe, to wtedy jeszcze lepiej w lepszym hotelu mieć miejscówkę, bo a tu się drinka wypije i od razu ma się pokój, poza tym wychodzi taniej niż szukanie odpowiedniej restauracji w danym miejscu. w każdym razie we wszystkich mercure'ach tak wychodzi na pewno

biedronka morderca ]:-P

#16 2009-10-08 20:55:56

ballia
Powoli się zadomawiam

paula napisał:

Wiesz, mnie też o to chodzi żeby wreszcie trochę z mężem pobyć, więc się samo przez się rozumie, że kawałek podłogi w wieloosobowym pokoju odpada...  Ja byłam kiedyś na szkoleniu w mercure w Warszawie i faktycznie elegancko tam było. Ale wiadomo co innego szkolenie a co innego romantyczny wypad, chociaż pokoje wtedy też widziałam, bo byli ludzie ze spółek córek z całej Polski i nie mogę powiedzieć złego słowa

to też racja smile
my za czasów narzeczeńskich, jak było krucho z kasą, to jeździliśmy byle taniej, i wiadomo - pokój w "pensjonaciku" ciasny, łóżka neiwygodne, łazienka na korytarzu i towarzystwo różne, bardzo różne... np. studenci imprezujący całe noce i "chorujący" po imprezach w tych ogólnych toaletach.
wiadomo że w hotelach na wyższym poziomie ie ma czegoś takiego.nie ma też grzyba w łazienkach i pajęczyn w kątach. i ja doceniam taki wypoczynek smile
hotele wiadomo, też się różne zdarzają, ale tak od *** to już naprawdę wszystko lśni i złego słowa nie mogę powiedzieć. ten mercure skalny ma chyba właśnie *** a cena niewysoka na przykład, jak na takie warunki. Gdański był droższy:) ale nie narzekam zupełnie, bo jakość przewyższała koszty smile

Stopka forum