Witam serdecznie, podczas ostatniej wizyty u stomatologa dowiedziałam się, że zdecydowanie lepiej używać do szczotkowania zębów szczoteczek elektrycznych. Macie może jakieś doświadczenia w tym względzie, poleciłybyście/polecilibyście mi jakiś konkretny model. Zgóry dziękuje za wszelkie informacje ![]()
Szczoteczka elektryczna zdecydo9wanie lepiej czyści zęby i skutecznie usuwa osad. Polecam szczoteczki marki bosh i philips oraz braun
Popieram w 100%, golym okiem widac, ze zeby sa czystsze po uzyciu elektrycznej szczoteczki. Biorac pod uwage fakt, ze zdecydowana wiekszosc ludzi i tak nie umie prawidlowo szczotkowac zebow szczoteczka tradycyjna wybor jest oczywisty
.
W moim przekonaniu nie ma znaczenia którą używamy czy elektryczną czy tradycyjną z tym że z tradycyjną jest tak jak napisał Oen_242,nieumiejętność posługiwania się szczoteczką.Wymaga to minimum 2 minut machania(a ludziska mają zwyczaj ciach,ciach i po problemie).Elektryczna ma tą zaletę że robi to szybko,niestety ma tą wadę że nie masuje dziąseł jak tradycyjna(a jest to bardzo istotne)Dlatego na co dzień używam tradycyjnej a na wyjazdy elektrycznej.Ważne jest nie tylko same szczotkowanie ale używanie płynów antybakteryjnych po myciu ząbków.
i nici dentystycznej!
a ja używam szczoteczki elektrycznej brauna i jestem bardzo zadowolona, mam taki zestaw z irygatorem, polecam
Widocznie twój dentysta chce na tobie zarobić. Od elektrycznych szczoteczek obsuwają się dziąsła i nie czyszczą tak jak prawidłowo używana zwykła szczoteczka. Gdyby elektryczne szczoteczki były takie rewelacyjne tradycyjne wyszłyby z użytku. Tymczasem mają sie dobrze i są udoskonalane.
8 2014-05-16 15:30:16 Ostatnio edytowany przez PatKot (2014-05-16 21:32:04)
Hej mam zamiar kupić sobie tą szczoteczkę BRAUN Oral B Professional Care 3000 czy ktoś może jej używał?
A te wybielające końcówki na prawdę działają?
A jak chodzi o to obsuwające się dziąsła czy ktoś z was miał taki problem?
Pozdrawiam ![]()
W przypadku obsuwających się dziąseł nie pomogę, ale co do szczoteczek szczerze polecam szczoteczkę Philipsa. Wybielające końcówki moim zdaniem raczej nie działają, ale warto kupić dobrą pastę o takim działaniu, na superusmiech jest mega wybór, ja kupuję tę z BLANX.
Między szczoteczką manualną a elektryczną nie ma porównania! Elektryczna jest o wiele bardziej skuteczna. Nie ma co się zastanawiać. Ja nigdy nie wróciłbym do szczoteczki manualnej
Szczoteczki elektryczne czyszczą zęby dużo lepiej niż manualne. Warto też używać nici dentystycznej, aby skutecznie usunąć osad między zębami. Do tego regularne wizyty u stomatologa pozwolą cieszyć się pięknym uśmiechem przez długie lata.
Tradycyjną szczoteczka też dobrze wyczyścisz zęby, tylko elektryczną zrobisz to dużo szybciej. Ja mam od niedawna szczoteczkę soniczną i jest dobra. Ale bez nici dentystycznej albo szczoteczki międzyzębowej się nie obejdzie.
zbędny kawałek platiku. ja mam drewnianą szczoteczkę degradowalną i to jest pomysł! co do twojego pytania to szczoteczka jak szczoteczka tyle że szybciej działa więc też zeby w tym samym czasie co normalne mycie są bardziej czyste