Zauroczenie dziewczyną, co dalej robić ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zauroczenie dziewczyną, co dalej robić ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 20 ]

Temat: Zauroczenie dziewczyną, co dalej robić ?

Dobry wieczór,

Wiem że to forum kobiet i dlatego właśnie tutaj się znalazłem, liczę że płeć piękna najlepiej mi poradzi smile Mam 28 lat Ona około 25. Do sedna dostałem wezwanie do urzędu skarbowego w sprawie wykroczenia, pojawiłem się o danej godzinie i dacie, przyszła pewna Pani która bardzo wpadła mi oczy! cała rozmowę nie mogłem się skupić oczywiście przyjąłem mandat, podczas spotkania rozmawialiśmy na różne tematy. Zainteresowała mnie na tyle że na drugi dzień nie mogłem przestać o niej myśleć, musiałem coś z tym zrobić. Udałem się na drugi dzień ponownie, ochroniarzowi powiedziałem że wczoraj byłem i jest błąd w dacie, pamiętał mnie i skontaktował się z tą dziewczyną by zeszła, Tutaj stała się sytuacja której się nie spodziewałem … przyszła ale nie sama ;( z kierowniczką! podtrzymywałem temat, kierowniczka zaczęła wyjaśniać ze wszystko się z datami zgadza (kiedy wiedziałem to od początku) ta dziewczyna chyba się zorientowała, na końcu gdy patrzyła mi głęboko w oczy z uśmiechem. Temat spalony rozmowa zakończona wyszedłem z pomieszczenia. Tutaj wpadłem na bardzo głupi pomysł … napisałem kartkę jak to bardzo poprawiła mi resztę dnia z propozycją kawy imieniem i nr. telefonu i przekazałem ochroniarzowi żeby jej przekazał gdy będzie wychodzić z pracy. Zrozumiał o co chodzi i powiedział że poinformuje mnie telefonicznie gdy odbierze. Kilka godzin później dostaje telefon ze kopertę odebrała kierowniczka i zrobiła aferę ze w takiej kopercie mogą być groźby! Teraz niemam pojęcia czy kopertka faktycznie trafiła do tej pięknej dziewczyny czy tez będzie z tego grubsza afera. Na końcu rozmowy z ochroniarzem ten przekazał mi numer służbowy bezpośrednio do niej mówiąc ze powinienem zadzwonić. Pierwszy raz jestem w tak patowej sytuacji … jestem strasznie uparty i jeśli mi na czymś lub na kimś zależy to muszę zrobić wszystko by to mieć, ale nie chce też być upierdliwy bo rozumiem ze Ona może być w związku lub tez brak u niej chęci (choć odebrałem to inaczej). A tutaj jest iskra nadzieji ze Ona o tym nic nie wie. Co źle zrobiłem a co powinienem jeszcze zrobić ? opieprzcie mnie jeśli trzeba przynajmniej będę wiedział za co … !

PS: niestety nie miałem innej możliwości nawiązania z nią jakiegokolwiek innego kontaktu jak tylko osobisty.

Dobrego wieczoru wszystkim wink

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-08-01 21:27:03)

Odp: Zauroczenie dziewczyną, co dalej robić ?
bouncemen napisał/a:

Dobry wieczór,

Wiem że to forum kobiet i dlatego właśnie tutaj się znalazłem, liczę że płeć piękna najlepiej mi poradzi smile Mam 28 lat Ona około 25. Do sedna dostałem wezwanie do urzędu skarbowego w sprawie wykroczenia, pojawiłem się o danej godzinie i dacie, przyszła pewna Pani która bardzo wpadła mi oczy! cała rozmowę nie mogłem się skupić oczywiście przyjąłem mandat, podczas spotkania rozmawialiśmy na różne tematy. Zainteresowała mnie na tyle że na drugi dzień nie mogłem przestać o niej myśleć, musiałem coś z tym zrobić. Udałem się na drugi dzień ponownie, ochroniarzowi powiedziałem że wczoraj byłem i jest błąd w dacie, pamiętał mnie i skontaktował się z tą dziewczyną by zeszła, Tutaj stała się sytuacja której się nie spodziewałem … przyszła ale nie sama ;( z kierowniczką! podtrzymywałem temat, kierowniczka zaczęła wyjaśniać ze wszystko się z datami zgadza (kiedy wiedziałem to od początku) ta dziewczyna chyba się zorientowała, na końcu gdy patrzyła mi głęboko w oczy z uśmiechem. Temat spalony rozmowa zakończona wyszedłem z pomieszczenia. Tutaj wpadłem na bardzo głupi pomysł … napisałem kartkę jak to bardzo poprawiła mi resztę dnia z propozycją kawy imieniem i nr. telefonu i przekazałem ochroniarzowi żeby jej przekazał gdy będzie wychodzić z pracy. Zrozumiał o co chodzi i powiedział że poinformuje mnie telefonicznie gdy odbierze. Kilka godzin później dostaje telefon ze kopertę odebrała kierowniczka i zrobiła aferę ze w takiej kopercie mogą być groźby! Teraz niemam pojęcia czy kopertka faktycznie trafiła do tej pięknej dziewczyny czy tez będzie z tego grubsza afera. Na końcu rozmowy z ochroniarzem ten przekazał mi numer służbowy bezpośrednio do niej mówiąc ze powinienem zadzwonić. Pierwszy raz jestem w tak patowej sytuacji … jestem strasznie uparty i jeśli mi na czymś lub na kimś zależy to muszę zrobić wszystko by to mieć, ale nie chce też być upierdliwy bo rozumiem ze Ona może być w związku lub tez brak u niej chęci (choć odebrałem to inaczej). A tutaj jest iskra nadzieji ze Ona o tym nic nie wie. Co źle zrobiłem a co powinienem jeszcze zrobić ? opieprzcie mnie jeśli trzeba przynajmniej będę wiedział za co … !

PS: niestety nie miałem innej możliwości nawiązania z nią jakiegokolwiek innego kontaktu jak tylko osobisty.

Dobrego wieczoru wszystkim wink

Jedna ze strategi to humor i dystans do tego wszystkiego co porobiłeś ,ale to niezła przygoda ,kto wie co może się zdarzyć.
Właściwie to wszystko co zrobiłeś było jakby nieoprawne i niby nieprawidłowo ,ale walić to tak naprawdę ,bo nigdy nic nie wiadomo  ,aż się nie dowiesz ,czy nie usłyszysz słowa "nie" wtedy odpuść,z innego punktu widzenia działałeś bardzo spontanicznie jakby ,co też może wydawać się  że nie zrobiłeś niczego strasznie nagannego ,a dziewczyna nie popełniła błędu ,bo skąd może wiedzieć komu się bardziej spodobała ,nie odpowiada za to przecież.
Kierowniczka nadgorliwa smile

3

Gratuluję podrywu. Wg mnie jest okej, ale miałeś pecha.

Raz chciałeś... przyszła kierowniczka...
Drugi raz dałeś list i też kierowniczka...

Nadaje się na scenariusz romantycznej komedii smile smile

Twoje ego nie upadło, bardzo dobrze. Gratuluję.

Dążysz to jednej ważnej rzeczy -- aby ona przyjęła sygnał, że Ty chcesz (się spotkać), więc jeśli ona też chce, to szukasz kontaktu.

Zatem pozostaje telefon i prosto z mostu, że Ci się podoba i gdyby chciała się umówić, to się spotkacie. To nie jest desperacki krok... jeden mocny sygnał i piłeczka po jej stronie.

Tylko tyle można zrobić.

Facebooka nie ma? Ochroniarz jest miły? Czai że chcesz ją poderwać? Może Ci pomoże -- np. powie kiedy ona wychodzi z pracy albo przychodzi... Tylko absolutnie aby to nie wyglądało na stalkera wystającego pod urzędem...

4

a nie można by tak po prostu poczekać przed urzędem i zagadać do niej jak skończy pracę?

5 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-08-02 15:12:58)

smile wg mnie nie było żadnej afery z kopertą tylko ochroniarz  na nią leci smile A może to jej facet smile

Wiem że pewnie wierzysz w męską lojalność  i braterstwo ale nie wierz w to, młody człowieku;)

6

W męską lojalność i braterstwo nie wierz ale solidarność jajników jest pewna jak 2*2.A tak naprawdę kuj żelazo itd.Też tak kiedyś miałem ,jak grom z jasnego nieba.Może dziewczyna to doceni.W sumie niczym nie ryzykujesz.Powodzenia.

7

O 15 wszyscy będą  uciekać  z urzędu jakby się paliło.
Wtedy spotkasz  swoją Lady:)
Ochroniarza w to nie mieszaj.

8 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-08-02 16:23:02)

Ela210 napisał/a:

Ochroniarza w to nie mieszaj.

Szefowej kierowniczki  też nie smile

9 Ostatnio edytowany przez bouncemen (2021-08-02 17:15:38)

dzięki za opinie i wgl. smile widzę że co nie którzy z humorem podeszli a ja tu na serio ! smile próbowałem się dodzwonić a tu lipa, bo podobno na praktykach jest i dopiero jutro będzie. Myślicie ze lepiej jest jednak po pracy zahaczyć temat (choć nie chce na stalkera wyjść jak kolega wyżej napisał) czy przez telefon służbowy ? bo obawiam się jednego, że w pomieszczeniu nie będzie sama i może sie trochę zawstydzić poza tym to jednak telefon stacjonarny/służbowy i nie wiem czy może prywatnie takie rozmowy prowadzić ... może jest ktoś tutaj co ma pojęcie jak to w tych urzędach jest ?

FB odpada, nie mogę znaleźć jakby nie istniała ...

10 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-08-02 17:13:37)

Cóż, prawda jest taka, że jak jej w oko wpadłeś  i ona jest chętna na znajomość nie będziesz stalkerem choćbyś tam wystawał godzinę, a jak nie to będziesz. 
Może po prostu kwiaty wyślij jak znasz nazwisko na pewno, tam możesz dołączyć karteczkę.

11

Mogą tam mieć jakieś zasady odnośnie nie przyjmowania prezentów i kopert, bo to urząd (?) ;-)

12

aniuu1 napisał/a:

Mogą tam mieć jakieś zasady odnośnie nie przyjmowania prezentów i kopert, bo to urząd (?) ;-)

Całkiem możliwe, że tak jest big_smile bezpieczniej dać prezent poza urzędem.

13

urząd skarbowy poważna sprawa

14

Romantycznego filmu ciąg dalszy...

Bohater nie znalazł kontaktu na FB... przyjaciółka mu zasugerowała, że strażnik sam chce poderwać tę panią i dlatego dał kopertę groźnej szefowej.

Bohater zauważył, że imię i nazwisko Pani wybranki, było na wydruku, nazywa się Monika Nowak...

Biorąc pod uwagę, że:

1. Szefowa dorwała jego list (od strażnika), więc i tak wszyscy w urzędzie wiedzą, że on chce poderwać panią

oraz

2. to zupełnie normalna sprawa, że petenci lecą na urzędniczki i są to dość kłopotliwe czasem sytuacje...

Postanowił wysłać maila... Do urzędu skierował maila o treści:

Do p. Moniki Nowak, z wydziału mandatów.
Proszę o prywatny kontakt tel 123 456 789.
Marcin

Maila przeczytała koleżanka Moniki, przekazała jej, ona zadzwoniła, i żyli długo i szczęśliwie...

Albo w alternatywnej rzeczywistości maila przeczytała zołza, która bardzo nie lubi Moniki, puściła plotkę, że ktoś ją podrywa, i skasowała maila na polecenie szefowej. Mail przepadł.

Bohater czekał i czekał kilka dni na telefon... Monika nie zadzwoniła...

Postanowił śledzić pod urzędem...

Wydrukował wizytówkę "Marcin tel 1234567  email xyz@onetcośtam.pl", kupił lornetkę od ruskich na bazarze.

W poniedziałek zaparkował na skrzyżowaniu nieopodal urzędu. Obserwował wejście do budynku z daleka, daleka, aby strażnik go nie widział. Marcin czekał tam od godziny 06:45 do 10:00... ale Monika się nie pojawiła. Wkurzył się na siebie, że pewnie ją przegapił, źle się ustawił.

We wtorek znowu zmarnował 3 godziny... Postanowił obserwować popołudniami...

W środę czekał od 14:00 do 16:00 i widział, jak Monika wyszła z koleżanką z urzędu, zobaczył do którego auta wsiadły, pozostał niezauważony przez strażnika.

W czwartek Monika znowu wyszła z koleżanką... odważył się do nich podejść... Udawał, żę się spieszy... powiedział "Ooo... właśnie pani szukałem, proszę wziąć kontakt do mnie, bo się spieszę..."  -- nerwowo udawał, że szuka wizytówki w portfelu. Dał jej kartonik i uciekł dalej i dalej...

Monika do niego zadzwoniła i żyli długo i szczęśliwie...

Albo nie zadzwoniła...
Marcin już jest stary, ma wnuki i się śmieje co on w młodości wyprawiał... smile smile

Czy było warto? Hmm... pewnie było warto smile smile W sumie nie był stalkerem, chociaż ciągle zadaje sobie to pytanie... Ale chyba było warto... no możę trochę stalkował... tylko trochę.. ale niektórzy tak zdobywają miłość... nic złego przecież nie zrobił...

15 Ostatnio edytowany przez bouncemen (2021-08-02 20:35:15)

Gary ... teraz to serio scenariusz za mnie dokończyłeś smile ... a ja tu dalej w kropce, jak to jest z tymi urzędami ? wie ktoś ? bo serio czuje się jak w bajce mijając wrogów żeby dotrzeć do księżniczki !

Normalnie nie pisałbym tutaj w takiej sprawie ale jeśli chodzi o tę dziewczynę to przy żadnej się tak nie denerwowałem, nie chce iść na żywioł żeby przez głupotę od razu być na przegranej stronie, głupie uczucie jakbym miał z 16 lat ...

PS: ochroniarz ma jakieś 60 lat, wiem jakie teraz są urozmaicone związki ale nie wydaje mi się żeby coś ich łączyło, kwiatów jej nie puszczę bo nie chce się wyręczać ludźmi dookoła tym bardziej że budynek po remoncie i wszystkie doniczki puste, do teraz nie wiem czy ta kartka do niej dotarła a kwiatki to mogę dobrać na starcie do najbliższego parapetu. Patowa sytuacja, poradzicie jak lepiej ? na stalkera czy przez służbowy telefon i przy kierowniczce działać ?

16

bouncemen napisał/a:

PS: ochroniarz ma jakieś 60 dyszek,  ?

Nooo.. Rzeczywiście wiekowy gość. Bo jakby miał np. 6 dyszek, to byłby jeszcze młody szczeniak a z takimi to nigdy nie wiadomo...

17 Ostatnio edytowany przez zwyczajny gość (2021-08-02 20:54:54)

A kierowniczka w jakim wieku? smile
Może zazdrosna....

18

zwyczajny gość napisał/a:

A kierowniczka w jakim wieku? smile
Może zazdrosna....

albo poczuwa się do roli siostry/matki niejednokrotnie przełożonej smile w stosunku do podwładnych powierzonych jej pieczy

19

kierowniczka coś koło 50 lat, ale niezbyt pozytywnie do mnie nastawiona sad

20

Obiektywnie powinienem Ci doradzić, abyś sobie dał spokój... ona ma pracę, pewnie i tak nie będzie się chciała spotkać, i szkoda tak stalkować...

No ale szaleństwo, o ile nie krzywdzimy innych osób jest dobre...