Woody Allen - Co nas kręci, co nas podnieca - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Woody Allen - Co nas kręci, co nas podnieca

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

1

Temat: Woody Allen - Co nas kręci, co nas podnieca

Fajny film dzisiaj widziałam. Momentów erotycznych nie było.

Głównym bohaterem jest starszy pan Borys Yelnikoff, naukowiec a we własnym mniemaniu geniusz. Człowiek z obsesją smierci i bezsensu życia. Co doprowadza go do nieudanej próby samobójczej w wyniku której kuleje. Borys jest alter ego reżysera. Ma takie same lęki, hipochondrię,  ruchy i słowotok.

Przygarnia on dziewczynę imieniem Melody, uciekinierkę z bogatego domu rodzinnego. Oraz od mamusi rekompensującej sobie nieudane życie wystawianiem córki w konkursach piękności.

Borys i Melody mieszkają razem a potem się pobierają. Aż pewnego razu, w takt V Symfonii stuka do drzwi matka. Tatuś zbankrutował i odszedł z najlepszą przyjaciółką żony.

Nie bójcie się, to nie jest dramat. Parę momentów jest naprawdę śmiesznych. Historia kończy się dobrze. Każdy znajduje miłość, czy to we dwoje, w trójkę lub homoseksualną.

Woody Allen przekazuje nam, że w życiu najważniejsza jest miłość do drugiego człowieka. Ale jest to wniosek dość ograniczający. Bo jeśli nie mamy tej drugiej połówki to co wtedy? Życie jest bez sensu? Zostawiam Was z tym pytaniem sugerując niezawężanie tematu.

http://i40.tinypic.com/zje650.jpg

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Woody Allen - Co nas kręci, co nas podnieca

Średnio lubię filmy Woody'ego Allena. Tego jeszcze nie widziałam, więc nie oceniam.

3

Witaj Irysko,  lubię Woode'go za jego odwagę w wyrażaniu dziwnych;) myśli, dla mnie film tak trochę jakby wyciągnięty ze starej szuflady - nie miał tej świeżości, pastiż realacji międzyludzkich - nic nie jest takie jak nam się wydaje.
Ciekawie pokazane było odkrywanie przez głównych bohaterów siebie i ich droga do szczęścia.

Ostatnie zdanie było genialne, to właśnie o miłości, jeśli ktoś zapamiętał proszę bardzo o zacytowanie.

4

Właśnie wczoraj na nim byłam i cóż : chyba za bardzo się nastawiłam , że będzie to coś bardzo, bardzo niesamowitego itd. i też czuję małą nutkę rozczarowania. Oczywiście film był zabawny, fajny - to na pewno. Nie żałuje, że byłam w kinie. Ale też nie ma dla mnie tej świeżości o której pisze La Que Sabe. Wszystko ładnie, pięknie, ale zabrakło jakiejś głębi , jakiegoś bardziej jeszcze wnikliwego spojrzenia w nim jak dla mnie. Ot po prostu - kolejny śmieszny film. Od Woodyego Allena wymaga się chyba jednak więcej niż tylko owej fajności - stąd to moje rozczarowanie.

5

Film bardzo fajny smile chociaż jak na Wood-ego Allena to nic specjalnego smile
Ale chyba i tak najlepszy film spośród tych co teraz w kinach lecą smile

6

fajny film, ale widziałam już lepsze w reżyserii Allena wink taka komedyjka...

7

Bardzo lubie twórczośc Allena - prawie każdy jego film przyjmuje z wielkim usmiechem na twarzy. ten mimo, że nie tryskał nowością sprawił, że znowu się uśmiechnęłam - od ucha do ucha:) uwielbiam dialogi (i monologi) Allena i pomysły na dobry scenariusz. Ja - Polecam:) -

8

"Tak śmiesznego filmu Allena jeszcze nie było!" - bzdura wierutna. Jak dla mnie film był taki mało 'allenowy'. Monologi świetne, jednak co do całości podpisuję się pod opiniami rozczarowanych.

9

naami napisał/a:

"Tak śmiesznego filmu Allena jeszcze nie było!" - bzdura wierutna. Jak dla mnie film był taki mało 'allenowy'. Monologi świetne, jednak co do całości podpisuję się pod opiniami rozczarowanych.

Nie popadajmy ze skrajności w skrajność ;>

10

aga1122 napisał/a:
naami napisał/a:

Nie popadajmy ze skrajności w skrajność ;>

Nie skrajność, po prostu uważam, że to hasło promujące film jest mocno przesadzone. W moim odczuciu Allen ma lepsze filmy od tego.

11

Średni jak dla mnie,momentami nudny.

12

Mi się podobał, fajna komedia. Teraz czas się wybrać na najnowszy film Allena - od dziś w kinach smile

13

Dla mnie film na plus - całkiem przyjemna komedia smile

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Woody Allen - Co nas kręci, co nas podnieca

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024