dieta kopenhadzka kto zaczyna?? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

Temat: dieta kopenhadzka kto zaczyna??

witam dziś jestem 2 dzień na diecie kopenhadzkiej,,,,o dziwo umiałam sie spamiętać bez cukru i slodyczy dieta trwa 13dni,,,po niej przechodze na diete 1000kcal,,jest ktos zainteresowany mam 23 lata i -  ponad 30kg do zrzucenia masakra poddawałam się tyle razy ale najgorsze jeszcze 11 dni przedemna troszke sie żoładek skurczy,,,i dieta po niej 1000kcal bedzie efektowna>>>         DZIEŃ 1+8

Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy
Lunch : 2 jajka na twardo, gotowany szpinak, 1 pomidor
Obiad : 1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną (filet lub schab)

DZIEŃ 2+9

Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy z 1 kostką cukru
Lunch: 1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną, 1 świeży owoc
Obiad: 1 plaster szynki, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego

DZIEŃ 3+10

Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy z 1 kostką cukru, 1 grzanka
Lunch: gotowany szpinak, 1 pomidor, 1 świeży owoc
Obiad: 2 jajka na twardo, 1 plaster szynki, sałata z olejem i cytryną

DZIEŃ 4+11

Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy z 1 kostką cukru
Lunch: 1 jajko na twardo, 1 tarta marchewka, małe opakowanie twarożku
(serek wiejski)
Obiad: 1 mała puszka mieszanego kompotu z owoców, 2-3 szklanki
jogurtu naturalnego
( ugotować kompot )

DZIEŃ 5+12

Śniadanie: 1 duża tarta marchewka z cytryną
Lunch: 1 chuda ryba z cytryną ? sok z cytryny dodać do pieczenia
Obiad: 1 duży befsztyk, brokuły lub sałata

DZIEŃ 6+13

Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy z 1 kostką cukru, 1 grzanka
Lunch: 1 cały kurczak (gotowany), sałata z olejem i cytryną
Obiad: 2 jajka na twardo, 1 duża marchew

DZIEŃ 7

Śniadanie: 1 kubek herbaty bez cukru
Lunch: 1 kawałek zgrilowanego chudego mięsa, 1 świeży owoc
Obiad: nic

Chuda ryba ? dorsz lub pstrąg
Gruby plaster ? 10 dkg wędlina musi być chuda
Kawa może być rozpuszczalna lub z ekspresu, zaleca się pić 2 litry wody
dziennie.

UWAGA:
Lunch i obiad można zamieniać miejscami jeżeli będzie to miało miejsce tego
samego dnia. Dieta zmierza do zmiany przemiany materii co sprawia że po dniach
można jeść normalnie bez efektu tycia, przez pierwsze dwa lata. Nie jest to
więc żadna dieta odchudzająca lecz dieta zwiększająca przemianę materii dlatego
spokojnie działa nawet po zakończeniu kuracji. Jeżeli kurację przeprowadza się
niewolniczo zgubisz nadmiar tłuszczu 7-20 kg. Kurację przeprowadza się przez 13
dni ani 1 dzień mniej ani więcej. Jeżeli podczas kuracji wypijesz lampkę wina,
piwo, zjesz słodycz, albo żujesz gumę jesz dodatkowe jedzenie to od razu
przerywasz kurację i w związku z tym ginie efekt. Jeżeli kurację przerwiesz
przed upływem 6 dni można ją powtórzyć od nowa po 3 miesiącach

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: dieta kopenhadzka kto zaczyna??

najpierw to musze ograniczyć chyba ilość posiłków i zmniejszyć dawki smile bo inaczej gdybym zaczęła powiedzmy jutro to myślę że bym skończyła następnego dnia smile bo mój organizm i wola nie dały by rady ;P. Ale dieta wydaje się ciekawa... może się skusze, np od nowego tygodnia... a powolutku zacznę zmniejszać ilości... Daj znać jak CI bedzie szło i jak z waga smile . Ja tez mam troche do zrzucenia, min 10 kg wink ale zaczynam po troszku ćwiczyć, także dodając jeszcze do tego tą dietkę myślę że widać by było efekty smile

3

no tak myslę ze efekty będą widoczne<<heh to sie ogranicz i jak bedziesz zaczynać napisz oki a ja napiszę jak mi idzie<

4

Ja własnie kolejny raz zawaliłam ta diete jestem zła na siebie jak nie wiem co , jakis miesiec temu wytrzymalam 9 dni schudlam 3 kilo, tydzien temu znowu zaczęłam ale niestety przez moja mame znowu zawaliłam i to w 4 dniu (przyniosła pyszne ciastka) znowu wpadłam w faze jedzenia jestem sflustrowana . Chciałam koniecznie schudnąć przez te 13 dni 5 kilo do niedzieli 3 dni już za pozno.wrrrrrrrrrrrrrr. Rok temu przeszlam całą schudlam chyba z 5 kilo. obecnie warze 60,2 przy wzroście 162 niby waga prawidłowa ale nie moge na siebie patrzeć zaczynam już mieć obsesje. Nie ja chyba nigdy szczupła nie bede.oszaleje przynajmniej spaść do 55 kurde no ale zaprzepaściłam. Od maja zaczynam chyba 1000 kalorii albo znowu kopenhaską zaczne lato idzie chce normalnie wyglądać!!!!!!!   Mam cały maj, jak to zaprzepaszcze to chyba wpadne w depresje powaga. 
Vanessa mam nadzieje ze tobie  sie uda nie tak jak mnie(zenada). Powodzenia.

5

o ja to widze że są niezłe efekty juz po tak krótkim stosowaniu, ale powiedz anuska, czy to co wcześniej zrzuciłaś te 5 kg nie przytyłaś, choczi o to czy nie bylo efektu jojo...

6

Sad przy tak duzym ograniczeniu - jesli zaczniesz normalnie jesc nie ma takiej sily co bys nie przybrala znowu.
Lepiej sie ograniczyc stopniowo + ćwiczenia systematyczne.
Ta dieta to szok dla organizmu ( nie mówiąc o bólach głowy i "nerwie" przez ta głodówkę).

7 Ostatnio edytowany przez Anemonne (2010-04-21 23:05:06)

Ta dieta jest potwornie wyniszczająca, ma bardzo złe działanie na organizm, a efekt jojo jest po niej bardziej niż pewny. Poza tym jak tak patrzę na jadłospis, to dzienne dawki jedzenia są głodowe wręcz, nic dziwnego, że po kilku dniach pojawia się frustracja i rzucacie się na każde "niedozwolone" jedzenie... A posiłków jest stanowczo za mało, nie da się skutecznie schudnąć jedząc 2 lub 3 głodowe posiłki dziennie - kilogramy bankowo wrócą z nawiązką.

Zajrzyjcie tu: http://www.netkobiety.pl/t10123.html - a nuż Wam się spodoba ta dietka wink Chudnie się na niej efektywnie, zdrowo, a przede wszystkim najadając się do syta i bez ryzyka efektu jojo.

8

Nie miałam efektu jo-jo. Przez ostatni rok przybylo mi z 2 kilo ale to tylko dlatego że za dużo jadłam. Zależy od organizmu danej osoby, niektórym nie służy ta dieta i przybywa im po niej jeszcze wiecej niz schudli a inni nie maja z tym problemu.
Po tych 13 dniach najlepiej przejsc na diete 1000 kalorii,lepiej  sie nie najadać od razu jak ja to robiłam.

9

Tylko teraz jest jeszcze pytanie, czy te 5 kg, ktore zrzucilas, to byla glownie woda, miesnie czy tluszcz wink Najlepiej to rezultaty podawac w cm albo w rozmiarach ubran.

PS Ja sie nigdy nie bede pisac na takie diety tongue

10

vanessa86 i jak CI idzie z dietą?? Dajesz radę?? smile ja jak do tej pory diety nie zmieniłam ale ćwicze a już niedługo zaczynam grać w tenisa tongue bo słyszała że to dobry sport na odchudzanie wink

11

eh ja ja przerwałam na 4 dniu,,córka miała urodziny i zjadłam kawałek torta,,ale i tak nie jem chleba,,ziemniaków,,makaronow i ćwicze pozdrawiam

12

Łatwa, przyjemna, do przetrwania, smaczna...ale nie różni się nic od zwyczajnego mało zdrowego odżywiania.

Rozpiszcie sobie zbilansowaną dietę...obliczcie zapotrzebowanie, podać makroelementów i uderzajcie w aeroby.

13

Hej kobietki:) Ja też chcę zacząć może od jutra? lub środy....Żeby przetrwać tą dietę trzeba mieć faktycznie silną wolę.Mam nadzieję,że zgubię chociaż 5 kg....Co proponujecie aby nie przytyć pózniej dwukrotnie??? Bo to oczywiście też możliwe z tego co mi wiadomo...:)))

14

Ja schudlam na kopenhaskiej 4 kg, pozniej przytylam 1 kg. Po zakonczeniu najlepiej przejsc na diete 1000, a nastepnie 1300 kcal i efekt jo-jo zatrzymany smile ogolnie kopenhaska polecam, ale dla osob ktore maja troche doswiadczenia z odchudzaniem i naprawde maja z czego chudnac, a nie dla dziewczyn z wystajacymi zebrami, ktore mowia "jestem gruba" kazdemu napotkanemu czlowiekowi... wink

15 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2011-03-10 01:10:31)

Anemonne napisał/a:

Ta dieta jest potwornie wyniszczająca, ma bardzo złe działanie na organizm, a efekt jojo jest po niej bardziej niż pewny. Poza tym jak tak patrzę na jadłospis, to dzienne dawki jedzenia są głodowe wręcz, nic dziwnego, że po kilku dniach pojawia się frustracja i rzucacie się na każde "niedozwolone" jedzenie... A posiłków jest stanowczo za mało, nie da się skutecznie schudnąć jedząc 2 lub 3 głodowe posiłki dziennie - kilogramy bankowo wrócą z nawiązką.

Zajrzyjcie tu: http://www.netkobiety.pl/t10123.html - a nuż Wam się spodoba ta dietka wink Chudnie się na niej efektywnie, zdrowo, a przede wszystkim najadając się do syta i bez ryzyka efektu jojo.

Dokladnie. Nie raz czytalam opinie o tej diecie i jest strasznie wyniszczajaca. Lekarza odradzaja, a kobiety czesto mdleja po niej i takie cuda sie dzieja. No i efekt jojo gwarantowany.
Z tym, ze niestety dieta dr Dunkana ktora podalas niestety podobno tez ejst wyniszczajaca dla zdrowiam np dla watroby.

16 Ostatnio edytowany przez Lena (2011-03-14 20:47:04)

Cześć dziewczyny! Ja stosowałam już milion diet. Od ziół Ojca Klimuszki (jak sobie przypomnę smak to od razu mnie wzdryga) po tabletki przepisane przez lekarza, a nawet stosowanie leków o mongolskiej lekarki. Po wszystkim efekt jojo. Jedynie ćwiczenia w połączeniu z zbilansowaną dietą dają zadowalający efekt. :-)

Zamieszczając link łamiesz regulamin tego forum

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024