witam
jestem osoba impulsywna.
w jaki sposob sie wyciszyc by nie byc przykra dla bliskich?lena53
Kochana jestem w tej samej sytuacji , i nie mam pojecia co bedzie juz za 4 dni mam sprawe rozwodową po 31 latach małżeństwa jedno co mnie podtrzymuje na duchu to to ze wkońcu to zrobiłam i podałam o rozwód!!!
Może trzeba znaleźc sobie jakieś hobby, które pochłonie troszkę Twojego czasu, zrelaksuje Cię i odpręży?:)
Witajcie Kobietki:)
Na swoim własnym przykładzie wiem, że w chwilach wyciszenia najważniejsza jest samotność. Nic tak nie działa na człowieka jak chwile z samym sobą, rozmowy z sumieniem i rozterkami. Inny przykład to spacer , długi spacer z ulubioną muzyką na uszach. Często szłam w ciszy, ale to były momenty konkretnego dołka, kiedy drażniła mnie i muzyka. Można także pogadać z kimś bliskim, wyrzucić z siebie całą złość a potem wypić gorące kakao lub lampkę wina. Ja sama także dużo piszę. Nie chodzi tu o tworzenie powieści czy dramatu. Ot często proste zdania, które związane są z przytłaczającą sytuacją a które niosą ulgę. Fajnie jest także wziąć kąpiel przy świeczkach, spokojnej muzyce i w solach morskich. Możliwości jest mnóstwo. Kwestia w tym, żeby uświadomić sobie co tak naprawdę lubimy.
znaleźć czas dla siebie i swoje przyjemności....fantastyczna jest joga...polecam;-)