Na jakim obciążeniu jeździć na rowerze stacjonarnym? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Na jakim obciążeniu jeździć na rowerze stacjonarnym?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1

Temat: Na jakim obciążeniu jeździć na rowerze stacjonarnym?

Witam
Znalazłam na netkobiety.pl plan treningowy na rower stacjonarny:
1.tydzień - codziennie po 5km
2.tydzień - codziennie po 7km
3.tydzień - 4razy w tygodniu po 10km
4.tydzień - 4razy w tygodniu po 12km
5.tydzień - 4razy w tygodniu po 15km
6.tydzień - 4razy w tygodniu po 17km

Jestem początkujaca.Mam 32 lata. Potrzebuję zrzucić 6 kg. Ale wydaje mi sie to realne.
Jednak nie wiem na jakim obciążeniu jeździć.
Czy na takim swobodnym,luźnym,czy na 3,4?? 

Proszę o pomoc.
Pozdrawiam

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Na jakim obciążeniu jeździć na rowerze stacjonarnym?

Magdo to jak możesz jeździć na rowerze zależy od stanu zdrowia twoich stawów i kręgosłupa.

Ja choruje na kręgosłup i specjalista polecił mi najpierw rozgrzanie mięśni na 1 a po 5 minutach jazdy podkręcać na dalszy bieg.

Jesli czujesz ból w czasie jazdy w udach znaczy że zmniejsz na jeden niżej. Pozdrawiam ciepło.

3

Dokładnie, zgadzam się z różyczką wink
Ważne jest, żeby na początku rozgrzać mięśnie, następnie zmieniasz na cięższy bieg, a gdy poczujesz zbyt duży ból mięśni znowu zmieniasz na lżejszy...ja w czasie ok20minutowej jazdy kilka razy zmieniam bieg z lżejszego na cięższy, z cięższego na lżejszy i tak na zmianę - jak dla mnie to najlepszy sposób, ale to sprawa indywidualna...tak samo ten przykładowy plan treningowy, który osobiście umieściłam na tym forum - sama możesz go zmodyfikować, gdyż każdy organizm jest inny i ma różną wydolność wink
Powodzenia!
Pozdrawiam smile

hej. Jestem tu nowa dokładnie dziś się zalogowałam bo dostałam rower stacjonarny bo chcialam sobie polepszyć wygląd moich nóg i jestem ciekawa czy to wogole pomoże i czy przy okazjo zgubie jakieś 3 kg bo by się przydało jestem dość niska... ogolnie nie jem duzo staram sie nie jesc po 18 itt zrobiłam wczoraj 7 km upociłam się dość mocno a dziś jedyną rzeczą jaka mnie boli to pupa od siodełka czy to dobrze i powinnam juz zwiekszyc kilometrarz??Pozdrawiam

5

Przede wszystkim kilometraż należy zwiększać stopniowo, tak samo obciążenie. Jazda na rowerku jak najbardziej pomoże Ci w poprawieniu wyglądu nóg, zgubieniu kilogramów, poprawie kondycji, samopoczucia i masy innych rzeczy wink
Jak już się troszkę "wyrobisz", możesz też próbować interwałów, czyli zmiany obciążenia. Np. 5 min na mniejszym, potem 2,5 na większym i znów na mniejszym, żeby odpocząć. I potem stopniowo możesz wydłużać czas tego większego obciążenia jak zobaczysz, że dajesz radę.
Ale uważaj, żeby się nie przeciążać.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Na jakim obciążeniu jeździć na rowerze stacjonarnym?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024