Jak radzicie sobie z dolegliwościami ciążowymi? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Jak radzicie sobie z dolegliwościami ciążowymi?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1 Ostatnio edytowany przez Akuku5678 (2019-02-14 15:47:39)

Temat: Jak radzicie sobie z dolegliwościami ciążowymi?

Cześć. Jestem mamą 2 dzieci. Mam 28 lat a moje dzieci 7 i 4. Więc nie jestem ani panikara ani nie należę do osób rozzalajacych się nad sobą.  Jest to moja 3 ciąża. Ale to prawda że każda jest inna. Ani u syna ani u córki w ciąży nie miałam tak jak teraz. A jako pelnoetetowa mama nie mam czas i możliwości na uzalanie się nad sobą leżenie i kwiczenie. A kwicze. Mam okropne wzdecia i uczucia pelnosci aż po sam język dosłownie . Dokuczaja mi wiatry i co chwila mi się odbija. Staram się nie jeść duzo bo dolegliwości mi wtedy bardziej dokuczaja ale jak jem mało odczuwam głód i zaraz mnie mdli wtedy. I kółko się zamyka. Sięgnęłam po espumisan ale szczerze efekt chwilowy i marny. Jestem już zmęczona tym. Obecnie mamy ferie więc sobie mogę pozwolić na odpoczynek i leżę i jest w miarę ale przecież nie mogę non stop leżeć. Może znacie jakieś sposoby które naprawdę pomogą bo chciałabym wrócić do życia.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak radzicie sobie z dolegliwościami ciążowymi?

Szukałabym pomocy u lekarza. Też mam problemy z wzdęciami, były mdłości, zdarza się zgaga, ale daję radę mimo tego normalnie funkcjonować.

3

Ja każdy dzień zaczynam od "kisielku" z siemienia lnianego, ma ono dużo zalet prozdrowotnych od usuwania wolnych rodników po spalanie tłuszczu. W moim przypadku to się sprawdza. Po za tym położna namówiła mnie na podzielenie posiłków na mniejsze porcje, jem mniej ale częściej, po jedzeniu staram się nie schylać i nie przyjmuję pozycji horyzontalnej. To też mi pomaga.

4

Na początku ciąży miałam podobne problemy, ale gdy zrezygnowałam ze słodyczy dolegliwości minęły. Do diety wprowadziłam więcej produktów surowych a zwłaszcza zielonych. Oprócz tego dużo ruchu, spacery i nie obciążające ćwiczenia, też przyniosły ulgę.

5

Często zaglądam na strony szkół rodzenia np. prenalen, bebiprogram, medme itp. tam można znaleźć odpowiedzi na wiele nurtujących pytań. Położne w przystępny sposób omawiają problemy pojawiające się w czasie ciąży.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Jak radzicie sobie z dolegliwościami ciążowymi?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024