Kochałam się z chłopakiem w dni płodne bez zabezpieczenia pierwszy stosunek był z końcem na zewnątrz (chłopak tylko wytarł chusteczkami) i za jakieś około pół godziny był kolejny stosunek bez zabezpieczenia też z końcem na zewnątrz. Czy jest jakaś szansa na ciąże ?
Jest. Plemniki są nie tylko w wytrysku, ale też w płynie przedejakulacyjnym, który wydostaje się z penisa podczas stosunku ale przed orgazmem mężczyzny. Tych plemników jest tam mało, ale szansa na ciążę jest.
Generalnie stosunek "z końcem na zewnątrz" jest bardzo zawodny i ryzykujesz ciążą za każdym razem.
Czy jest jakaś szansa na ciąże ?
Tak, jest duża szansa na ciążę.
A bardzo ci zależy?
4 2018-10-31 10:22:49 Ostatnio edytowany przez Asik13 (2018-10-31 10:23:08)
Mamy już swoje lata i jakbym zaszła w ciąże dla mnie to nie byłby koniec świata ani dla chłopaka. Ucieszylibyśmy się.
Mamy już swoje lata i jakbym zaszła w ciąże dla mnie to nie byłby koniec świata ani dla chłopaka. Ucieszylibyśmy się.
W takim przypadku jak opisujesz jest dość duze prawdopodobieństwo ze mogło dojść do zapłodnienia. Za ok 10 dni zrób test ciążowy i wszystko będzie jasne.
A tak na marginesie to dlaczego nas pytasz czy mogło dojść do zapłodnienia skoro jesteście gotowi zostać rodzicami. Czas działać i powołać potomka do życia a nie snuć obawy.
Ja to zrobiłam 3 razy bez zabezpieczeń, za każdym razem on miał wytrysk w środku, było ok. 2 tygodni do miesiączki i jakoś udało mi się nie zajśc w ciążę.
7 2018-11-11 22:19:58 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-11-14 10:12:13)
A ja już mam małego szkraba i póki co kolejnego nie planujemy. Dlatego zastanawiam się nad jakąś formą antykoncepcji, bo w te stosunki przerywane to nie wierzę. Przed wizytą u ginekologa czytałam taki przegląd metod antykoncepcyjnych nieregulaminowy link . Może któraś z was, też będzie chciała się z nim zapoznać ![]()
Ja to zrobiłam 3 razy bez zabezpieczeń, za każdym razem on miał wytrysk w środku, było ok. 2 tygodni do miesiączki i jakoś udało mi się nie zajśc w ciążę.
Szczerze, to nie wiem, czy jest się czym chwalić... Mam nadzieję, że nikt przykładu nie weźmie ![]()
ja bym nie mogła uprawiać seksu gdybym była niezabezpieczona, a już przyjemność to żadna uważam; stres wziąłby górę nad wszystkim; dlatego wybrałam tabletki, mam belarę, którą biorę ponad rok i śmiało mogę powiedzieć, że seks daje mi i mojemu facetowi dużo przyjemności, ja jestem spokojna; taki spontan po prostu w tych sprawach ![]()
w takim dniu ja bym tak nie zrobiła, musiałaś czuć duże ciśnienie na seks, ze tak to się stało.
11 2018-11-15 16:25:04 Ostatnio edytowany przez Asik13 (2018-11-15 16:25:51)
Chciałabym zapytać czy jeśli kochałam się z chłopakiem 2 dni przed miesiączką i finał był w środku to ten okres jeszcze będzie normalnie czy już się zatrzyma ? Jeśli jest prawdopodobieństwo ciąży.
Jeżeli okres będzie to znikome, aczkolwiek wystąpienie okresu nie jest równoznaczne z brakiem ciąży.
Może kupcie sobie następnym razem gumki?
Witam. Kochałam się z chłopakiem dzień przed okresem, wytrysk był we mnie. Po paru godzinach w nocy dostałam okres. Jakie jest prawdopodobieństwo, że mogłabym być w ciąży ? Ostatnie cykle miałam różne 26-29 dni.
100%
Urodzisz za 9 miesięcy. <sarkazm>
Jak nie chcesz mieć dziecka, to się zabezpieczaj.
Można zajść w ciążę w czasie okresu, może przesunąć Ci się owulacja. Wszystko może się zdarzyć.
Lady Loka - nie napisałam że dziecka nie chce i tu Cie zaskocze bo bardzo bym chciała ![]()
Lady Loka - nie napisałam że dziecka nie chce i tu Cie zaskocze bo bardzo bym chciała
No to w czym rzecz?
Po co temat skoro chcesz dziecko?
Dla starających się o dziecko jest jedna rada. Seks co 2-3 dni i tyle.
Tyle wynosi mniej więcej cykl życiowy plemników.