Związek na odległość - zerwać? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Związek na odległość - zerwać?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Związek na odległość - zerwać?

Jestem z chłopakiem cztery lata. Od dwóch miesięcy jestem na Erasmusie, a on został w Polsce, gdzie pracuje. W moim życiu teraz dużo się dzieje, sporo nauki, ale też wychodzę, poznaję ludzi. U mojego chłopaka ciągle to samo - praca, siłownia i rower. W ogóle nie mam potrzeby do niego pisać, nie mam takiej ciekawości co u niego, bo i tak znam odpowiedź. Jestem z nim od zakończenia liceum i w sumie nie znałam życia bez niego. A teraz czuję się taka wolna, czuję się sobą. Więc może to przyzwyczajenie, a nie miłość? Dużo mu zawdzięczam, wiele mnie nauczył, ale ja już nie czuję takiego zainteresowania nim. Gdy mnie odwiedził tutaj, ja wcale nie byłam jakaś super stęskniona, a nie widzieliśmy się półtora miesiąca. I on mi się oświadczył, długo czekałam na te zaręczyny, a gdy nadszedł ten moment, to nie byłam megaszczęśliwa. Przed moim wyjazdem planowaliśmy, że jak wrócę, to zamieszkamy razem. Ale teraz jak coś słyszę o mieszkaniu razem, to jestem przerażona i nie chcę w ogóle o tym słyszeć. Tak jakby to nie były moje plany i marzenia, tylko jego, a ja je przyjęłam jako swoje. On jest teraz bardzo szczęśliwy, a ja się zastanawiam, czy to jest to. Na dodatek zaczyna mi się podobać chłopak, którego poznałam tu. Czy to oznacza, że powinnam zerwać ze swoim chłopakiem?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Związek na odległość - zerwać?

Tak

3

tak.
z ciekawości - po co przyjmowalaś zaręczyny?

4

Nie wiem ☹ dosłownie kilka dni przed zaczęłam mieć wątpliwości i potrzebowałam czasu, żeby sobie to przemyśleć. Niestety wybrał najgorszy moment na zaręczyny...

5

Jak tak patrzę, to nie tylko moment tongue

6

Lostinherlife napisał/a:

Nie wiem (...)

Nie wiesz, dlaczego przyjęłaś zaręczyny? To, dla swego dobra, szybko dowiedz się tego.
I skoro wiesz, że z narzeczonym nic prócz wspomnień Cię nie łączy, to skąd pytanie kończące początkowy post?

7

tak

Na pewno nie bez znaczenia jest..

Lostinherlife napisał/a:

Na dodatek zaczyna mi się podobać chłopak, którego poznałam tu.

zwróć chłopakowi wolność, niech tez ma szanse ulozyc sobie zycie z kims innym.

8

Nie kochasz go, powinnaś zakończyć tę relację jak najszybciej, szkoda czasu tego chłopaka.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Związek na odległość - zerwać?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024