Styl ubioru partnerki - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Styl ubioru partnerki

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Styl ubioru partnerki

Ciekawy jestem czy tylko ja mam taki problem czy jest to normalne.
Jestem z moją dziewczyną już kilka lat i oboje zrezygnowaliśmy z ubiory który "przeciwnej" osobie nie pasował.
Dodatkowo też nigdy nie założymy tego w czym chce nas widziec partner.
Dla przykładu, ja nie ubieram już spodni dresowych jak i wiszących koszulek jednak nigdy nie założe koszuli bo nie wygodnie mi w nich.
Moja dziewczyna nie ubiera bluzek "bąbelek" jak i balerinek
Tak sobie żyjemy, jednak ostatnio zaczęło mi brakowac "kobiecego" ubioru w mojej partnerce.
Teraz były ciepłe dni na ulicach Dziewczyny zaczęły pokazywac swoje nogi i zakładac szpileczki, jednak podczas spotkania z dziewczyną mi tego w niej brakowało.
Jakbym miał jej powiedziec w czym mi się najbardziej podoba to miałbym wielki problem gdyż nie ma takiej rzeczy szczególnej, która mi się podoba.

Wydziwiam z tym ubiorem i nie można miec wszystkiego?
Nie wiadomo jak wytrzymaliśmy i nie pasujemy do siebie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Styl ubioru partnerki

Do szpilek nikogo nie zmusisz tego się nie da zrobić wink

Ja chodzę w szpileczkach a nie lubię adidasów i tyle nikt mnie do nich nie zmusi wink mimo ze czasem by tego chcieli wink

3

co za głupota zmieniac ubiór z powodu chłopaka/dziewczyny.
ale dobrze: możesz iść z nią na spacer po mieście i przeglądając witryny sklepowe powiedzieć ze w tej spodniczce/ bluzce/ balerinkach by wyglądała swietnie. albo wybrać sie na wspólne zakupy.
2 sprawa byłbys zdolny zakładać koszule na randki?

poza tym czy to jest ta sama dziewczyna o której pisales ze nie chcesz współżyć?

p.s.: Twój podpis jest seksistowski- bleeeeee

4

Moim zdaniem dawanie partnerowi wytycznych co do tego, jak się ma ubierać, jest bezsensowne. Oczywiście o pewnych rzeczach można powiedzieć, np. "nie podobasz mi się w kapeluszu" albo "bardziej mi się podobasz w spódnicy niż w spodniach", ale zmieniać styl ubierania partnera... Toż to gwałt.

Możesz zasugerować swojej dziewczynie, że chętnie byś ją zobaczył w czymś bardziej kobiecym, ale na litość - jeśli chcesz ją zmuszać do chodzenia w szpilkach, to najpierw sam je załóż i przekonaj się sam, co to znaczy chodzić w szpilkach.

Powiem tak: żyj i daj żyć innym. Nie dajmy się zwariować, ubiór nie jest na tyle istotną rzeczą, żeby robić z tego związkowy problem.

5

Nie mówie tutaj o zmuszaniu do niczego, chciałem tylko wiedziec czy takie coś jest w większości związkach.

Anomonne, jakby chodzenie w szpilkach było taką torturą i nie wygodne były to ŻADNA Kobieta ich nie zakładała czyż nie?
alaclaudie, tak jest to ta sama dziewczyna. Koszule zakładam TYLKO wtedy kiedy musze tzn. wesele, egzamin, itp.

6

Co do szpilek, to owszem, są one niewygodne i są torturą dla stóp i kręgosłupa, ale kobiety noszą je, bo chcą ładnie wyglądać, a nie czuć się wygodnie. Gdyby nie zależałoby im na wyglądzie, na 100% by ich nie założyły, bo do wygodnych ani zdrowych butów szpilki na pewno nie należą. Tak jak mówię - najpierw załóż i pochodź przynajmniej przez pół godziny, a potem dopiero się wypowiadaj wink

A odpowiadając na Twoje pytanie - w moim związku nie ma czegoś takiego. Jedyne czego wymagam, to żeby mój partner ubierał się schludnie, w czyste i nie podarte rzeczy. Oczywiście są rodzaje ubioru, których nie tolerowałabym u mojego faceta - np. chodzenie w dresach (nie mówię tu o stroju domowym, tylko takim codziennym, "na miasto") - ale to już raczej świadczyłoby też o jego osobowości, więc przede wszystkim w ogóle nie zwróciłabym uwagi na faceta, który chodzi na co dzień w dresie, więc i związek z takim nie miałby racji bytu.
Podobnie mój partner nigdy nie mówi mi, w co mam się ubierać. Oczywiście lubi mnie w spódnicach i krótkich spodenkach, których nie noszę i nie lubię nosić, czasem próbuje mi coś wybrać jak jesteśmy w sklepie, ale bezwzględnie szanuje moje odzieżowe wybory i oboje mamy swobodę w tej kwestii.

7

Ostatnio kupiła sobie takie buty
http://www.deichmann.pl/site/images/994042_pp.jpg
Wiem, chciałem więcej kobiecości ale te buty mi pasują dla Kobiety w wieku emerytalnym podchodzacym pod 60lat a nie dla dziewczyny 21 letniej.

Wam się podobają czy nie?

8 Ostatnio edytowany przez Anemonne (2010-04-08 23:14:59)

Mi się przede wszystkim kolor nie podoba wink Ale to dlatego, że nie lubię w ogóle kolorowych butów, sama noszę właściwie tylko czarne lub brązowe, w każdym razie ciemne.
Jeśli chodzi o fason, to w tych butkach dodałabym tylko nieco wyższy obcas wink Ale nie są takie złe.

Ok, chciałeś poznać nasze zdanie, to napisałam swoje, ale pamiętaj - te buty mają się podobać przede wszystkim Twojej dziewczynie, w drugiej kolejności Tobie, a dopiero na końcu nam, nieznajomym dziewczynom po drugiej stronie internetowego łącza.

9

Thetower - dresów już nie nosisz, ale myślenie "dresika" pozostało... A charakteryzuje się ono uwielbieniem stylu plastikowych barbie (potocznie zwanych pokemonami lub blacharami), zbyt dużym przywiązywaniem wagi do ubioru, niskiej tolerancji dla gustu drugiej osoby...

W mojej, wydawało mi się, że rozumnej główce, nie mieści się to, że można chcieć zmieniać styl ubierania dla kogoś lub oczekiwać od kogoś, że to zrobi. Popieram wcześniejsze komentarze - można zasugerować, że dziewczyna podoba ci się w jakimś stroju, że chciałbyś, żeby czasem założyła szpilki itp itd. Ale decydując się na związek z kimś akceptujesz tego kogoś i szukasz kompromisów zamiast liczyć, że może uda ci się dziewczynę zmienić pod swój gust. Co z tego, że inne noszą szpilki a ona nie? Skoro chciałeś z nią być to znaczy, że ma w sobie coś, czego nie mają te w szpilkach. Dla mnie ubiór jest odzwierciedleniem osobowości - próbę zmiany mojego stylu ubierania odebrałabym jako zamach na moją wolność osobistą i brak akceptacji mojej osoby.
A szpilki są cholernie niewygodne i nigdy ich nie noszę...

10

thetower napisał/a:

Ciekawy jestem czy tylko ja mam taki problem czy jest to normalne.

Wydziwiam z tym ubiorem i nie można miec wszystkiego?
Nie wiadomo jak wytrzymaliśmy i nie pasujemy do siebie?

Wydziwiasz, choć wydziwianie to mieści się w szeroko pojętych normach. Ale jest bardzo, bardzo niedojrzałe.
Co do ostatniego pytania, to jest chyba trochę niepokojące, że zastanawiasz się czy pasujecie do siebie, bo... ona nie nosi szpilek i krótkich spódniczek.
Odnośnie butów to moim zdaniem są ok, kolorowe i właśnie jak najbardziej kobiece. 3/4 kobiet na ulicy chodzi właśnie w tego typu obuwiu, ale jak ty widzisz tylko te w szpilkach (których jest zdecydowana mniejszość) to chyba coś nie tak.

I pytanie: Czy kobiecość dla ciebie to wyłącznie cycki na wierzchu i spódniczka, której nie widać? Jeśli tak to współczuję partnerce....

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Styl ubioru partnerki

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024