Przedszkole dwujęzyczne w Warszawie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Przedszkole dwujęzyczne w Warszawie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Przedszkole dwujęzyczne w Warszawie

Zastanawiam się nad przedszkolem dwujęzycznym dla mojej Julki. Wiem , że trwają już zapisy, a ja jeszcze nie zdecydowałam się . Może ktoś mi poleci jakieś dobre przedszkole w Warszawie.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Przedszkole dwujęzyczne w Warszawie

polecam przedszkole dwujęzyczne Tęczowy-Ogród. Mieszczą się na Starym Mokotowie na ul. Miłobędzkiej. Mój synek chodzi tam już drugi rok i jestem bardzo zadowolona. Przedszkole ma własny ogródek, mieści się w przedwojennej willi, panuje tam ciepła atmosfera. grupy liczą ok 10 osób, więc Panie mają czas dla każdego dziecka. Podoba mi się również sposób w jaki ułożony jest plan dnia. dzieciaki cały czas mają jakieś zajcia, dzięki czemu się nie nudzą. Panie mają dobre podejście więc mały błyskawicznie uczy się nowych słówek. Dla mnie ważna była kwestia diety, ponieważ mój synek nie wszystko może jeść, okazało się że to nie stanowi problemu, bo przedszkole ma własną kuchnię i indywidualnie ułożona dieta, to żaden kłopot. Można też zapisać dziecko na zajęcia dodatkowe np. francuski, piłka nożna, pianino, balet etc.

3

A ja polecam Mądre Główki na Ursusie. Duże przestronne sale pełne zabawek, język angielski jest 5 razy w tygodniu, wiele dodatkowych zajęć. To przedszkole prowadzone metodą Montessori, stawiącej na usamodzielnianie dziecka, na jego rozwój fizyczny, duchowy, kulturowy i społeczny. Nie wiem ile twoje dziecko ma lat, ale w tym przedszkolu przyjmowane są dzieci juz od 2 roku życia. Pozdrawiam

4

A w jakiej części Warszawy mieszkasz? Bo wiesz jest troszkę tego. Zresztą wybór wbrew pozorom nie jest łatwy. Jaki też wybierasz profil nauczania? Tutaj kablara wspomniała o Mądrych główkach - to akurat znam z autopsji, no ale to montessoriańskie i Ursus, ale dobre. A w ogóle to najlepszą metodą wyboru jest zrobić sobie listę przedszkoli jakie Cię interesują i przejechać się do każdego.

5

Jovita, rozumiem Twoje rozterki, ja też bardzo długo wybierałam przedszkole dla córki i ciągle miałam wątpliwości. Ostatecznie zdecydowałam się na 2 w 1- przedszkole z angielskim prowadzone metodą montessori.  Ale wiesz, my tu możemy pisać, doradzać, a to przede wszystkim Tobie ma to przedszkole odpowiadać, więc najlepiej jak tu dziewczyny radzą- zrób sobie rundkę po przedszkolach, będziesz wtedy miała porównanie co gdzie jak wygląda.

6 Ostatnio edytowany przez Anemonne (2011-08-14 10:01:50)

Ja od siebie mogę Ci też najpierw polecić lekturę artykułu, który co prawda adresowany jest bardziej do pedagogów i osób prowadzących/zakładających takie placówki, ale myślę, że jako rodzic, też sporo możesz się z tego tekstu dowiedzieć. Artykuł wzięłam z portalu spolecznieodpowiedzialni.pl, tutaj masz do niego bezpośredni link: SPAM

7

Hej Dziewuchy... Podnoszę wątek:) Interesuje mnie przedszkole montessoriańskie, a dzięki waszemu wątkowi zaciekawiła mnie opcja przedszkola dwujęzycznego. Macie może jakieś ciekawe opinie o przedszkolach w Warszawie? Któreś z Waszych dzieci uczęszcza ?

8

moja córka chodzi do dwujęzycznego przedszkola Żyrafa na ursynowie. jestem bardzo zadowolona z jej postępów w nauce angielskiego, którego uczy się trzy razy dziennie. po za tym samo przedszkole jest bardzo fajne, miłe i kompetentne panie wychowawczynie, prócz angielskiego bardzo szeroka i ciekawa oferta zajęć. polecam zapoznać się z ofertą:)

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Przedszkole dwujęzyczne w Warszawie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024