Facet sie napil i wzielo go na dziwne teksty. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Facet sie napil i wzielo go na dziwne teksty.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Facet sie napil i wzielo go na dziwne teksty.

Witam Was wszystkich. Mysle ze zagubilismy sie z partnerem w zwiazku. Cos jest nie tak. Brak szczerej rozmowy, wlasnie ale czekam az on ja poprowadzi. Ja aby nie wiedzial ze mi zalezy, wiele razy mowilam ze tak o z nim jestem, na luzie. On tez nie wywnetrznial jakis uczuc. Mam dosc juz takiej zabawy. Szczegolnie po wczorajszym dniu. Moj partner nie pije alkoholu, jestesmy razem prawie rok, to byla 2 sytuacja gdzie sie napil i wzielo go na jakies teksty. Jeden typu przy koeldze cos rozmawiali i mowi, ze nie wie ile jeszcze bedzie ze mna, czy miesiac czy 2 lata ale nastpena kobiete jaka bedzie mial to ukrainke, bo one sa w faceta wpatrzone jak w obraz, kochane, troszcza sie itd. Nastepna sytuacja, jedziemy autem, on juz pijany mocniej mowi ze musi sobie za jakis czas jak juz nie bedziemy razem, mowi ze tego nie planuje, ale jak go zostawie, poszukac kobiety co bedzie z nim na dobre i zle. Jest bogatym mezczyzna, ale to dla mnie naprawde nie ma znaczenia. Zanim sie o tym dowiedzialam troche zeszlo a i tak chcialam z nim byc, bo jest super facetem. I teraz czuje sie mowilam mu o tym, jakby tylko czekal az ja odejde....Ja jestem bardzo nieufna,.owieralam sie zawsze jak fect to robil, a tu nie wiem sama...

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Anemonne (2010-02-27 13:57:34)

Odp: Facet sie napil i wzielo go na dziwne teksty.

Ja widzę tu Twój podstawowy błąd. Od początku bałaś się zaangażować, bałaś się zapewne tego, że zostaniesz skrzywdzona, więc mówiłaś partnerowi, że jesteś z nim na zasadzie "zapchajdziury", żeby z kimś być, skoro nikogo lepszego nie ma na horyzoncie. Zastanów się - kto chciałby coś takiego usłyszeć? A że nie ma między wami żadnej normalnej komunikacji, to on stara się "wybadać grunt" - mówi Ci, że "jak już się rozstaniecie/jak go zostawisz" to cośtam, bo jakby nie było żyje w przeświadczeniu, że to związek tylko na chwilę (co jest Twoją zasługą przecież), a najwyraźniej chciałby, żeby było inaczej - coś do Ciebie czuje, przynajmniej tak to wygląda. Pewnie chciałby, żebyś odpowiedziała mu, że nigdzie się nie wybierasz, że chcesz z nim być. Nie dziwię się mu szczerze mówiąc, że zachowuje się tak a nie inaczej.

Po co się tak bawić w kotka i myszkę, i to przez rok? To dziecinada. Szczera rozmowa to podstawa w związku, bez niej możesz co najwyżej tworzyć jakąś marną iluzję związku (chyba, że właśnie tego chcesz, ale na litość - nie baw się uczuciami tego człowieka). I jeszcze jedno - jeśli zawsze będziesz czekać na pierwszy krok partnera, to do niczego razem nie dojdziecie. Czasem trzeba wziąć sprawy w swoje ręce.

3

Zgadzam sie z Anemonne. Nie ma sensu ukrywanie swoich uczuć przed sobą, jak i przed Nim. Skoro on uważa że Ty nie bierzesz związku na poważnie, to dlaczego on ma to robić. Rok to już długi okres czasu, głupie jest mówienie że to tylko tak.

4

Jak to dziwne? Normalnie powiedział coś ważnego, mianowicie że on spotyka się na poważnie widać że chce stabilizacji deklaracji pewności . A ty ze strachu gdy poważnie cie pytał czemu z nim jesteś ciągle sugerowałaś że jesteś a jutro to cię nie będzie.
Jak nie powiesz mu otwarcie on nie domyśli się twoich uczuć i jeśli to dla ciebie coś ważnego zrób to jak najszybciej.
On mysli że ty nic nie czujesz i on dla ciebie to chwila dlatego powiedział że chce żeby ktoś z nim był na dobre i na złe.

5

Wiem, dziewczyny macie absolutna racje. Musz sie odwazyc dzisiaj pozniej na szczera rozmowa, nie wiem za bardzo jak to zrobic tylko, wiem, mwoic co mysle, ale moze jakies rady....:)

6 Ostatnio edytowany przez szirina (2010-02-27 14:05:02)

jak dla mnie sama jesteś sobie tutaj winna bo jakieś sygnały musiałaś mu wysyłać że on twierdzi teraz że nie traktujesz go poważnie i nie jesteś w niego "zapatrzona jak w obrazek"
jeśli ci na nim faktycznie zależy weź sprawy w swoje ręce i powiedz mu co czujesz i poproś aby więcej tak nie mówił bo cie rani .... a jeśli nie no to trudno odpuść facetowi bo widać że on chce czegoś na poważnie.

ty najlepiej wiesz co czujesz do niego, my nie wiemy czy go kochasz czy chcesz z nim mieć dzieci rodzinę ślub czy coś. pomyśl pierw zapytaj się serca czego chcesz od tego mężczyzny

7

Ubież się kobieco i powiedz wiem że możesz mnie wyśmiać ale trudno zakochałam się na zabój i chce być z tobą na zawsze.  może i jestem nie ufna i boje się że mnie zranisz ale to z tobą chce być . 

I już.Zatka go i podejdzie z lękiem ale wytrzymaj na pewno oszaleje z radości.

8 Ostatnio edytowany przez Kami90 (2010-02-27 15:13:40)

Anemonne ma rację... dałaś mu do zrozumienia, ze jest tylko byle by Ci się nie nudziło i sama nie była, to teraz on sobie to uświadamia i robi to samo...
jeśli chcesz coś naprawić co łatwym może nie być to porozmawiaj z nim szczerze, powiedz mu co czujesz, powiedz o początkowym strachu przed zaangażowaniem, ze nie sadziłaś jak będzie... daj mu do zrozumienia kim dla Ciebie jest... jeśli coś do Ciebie czuje to to zrozumie i być może narodzi się miedzy wami nowe silne wspaniałe uczucie...
trzymam kciuki bo popełnić błąd przy osobie która jest ważna i która się  kocha lub darzy uczuciem to najgorsze co może być, bo późniejszy ból jest nie do zniesienia...
różyczka dobrze mówisz, kobiece ubranie i ogólnie uroczystość zewnętrzna tej chwili może być przydatna,
niech widzi że to dla Ciebie ważny moment, ważne uczucie... faceci to wzrokowcy słowa muszą potwierdzać w obrazie

9

Facet się boi, wygląda to tak jakby nieźle dostał po tyłku. Tym niemniej Ty nie jesteś od leczenia jego kompleksów. Proponuję iść małymi kroczkami i zobaczyć co będzie dalej.

10

Skoro na początku powiedziałaś mu, że traktujesz Wasz związek na luzie, a to równa się temu że nie myslisz o nim poważnie. Ja się facetowi nie dziwie. Szczerze? gdyby mi tak powiedziała osoba na któej mi zależy to po pewnym czasie też bym zaczela myslec o kimś innym. Bo po co przywiązywać się do kogoś kto może w każdej chwili odejśc bo nie bierze związku na poważnie? Gdyby się przywiązał, a Ty bys Go rzuciłą to by bardzo cierpiał i pewnie dlatego tworzy między Wami taki dystans.
Powiedz mu o swoich uczuciach tak jak radzą dziewczyny, bo na razie on cały czas jest przekonany, że nie traktujesz go poważnie. Zobaczysz jaki będzie szczęśliwy smile. Może te wszystkie gadki o innych kobietach mają za zadanie sprawić abys poczuła zazdrość. To może być pewny rodzaj sprawdzianu.

11 Ostatnio edytowany przez olimpia (2010-03-01 00:57:23)

To się tylko tak mówi, że atmosfera niepewności podsyca atmosferę i uczucia w związku. To jest może dobre, ale tylko na początku. Nikt na dłuższą metę nie chce czuć się jak zabawka na chwilę, a u Was trwa to już rok. A jak na cały rok niepewności to on i tak długo wytrzymał. Widocznie mu zależy, ale uwierz, pewnie jest już tym zmęczony i nie powinnaś się zdziwić kiedy sam kiedyś Ci o tym powie. Problem w tym, że wtedy może już być za późno na ratowanie tego związku. Wiesz co mi kiedyś mój facet powiedział? A to było tuż po tym jak wdał się z romans. Powiedział, że gdyby wtedy wiedział, że go kocham i mi na nim naprawdę zależy nie stałoby się to co się stało. Więc Ty ucz się na moich błędach. Wyłóż karty na stół, bo tam gdzie są uczucia nie ma sensu bawić się w żadne gierki. Powodzenia!

12

Takie związki kiedy mówiłam że jestem z kimś ot tak i faktycznie byłam ot tak miałam w wieku 16 lat... Oboje jesteście ze sobą od roku więc dziwię się że traktujecie się w ten sposób. Porozmawiajcie szczerze, powiedz mu o swoich uczuciach. Faceta trzeba przede wszystkim dowartościowywać, wtedy też on dowartościuje Ciebie. Oboje poczujecie się bezpiecznie, wtedy poczujesz że warto okazywać uczucia wink

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Facet sie napil i wzielo go na dziwne teksty.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024