Strach przed sexem ;( - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Strach przed sexem ;(

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Strach przed sexem ;(

Chcialabym zrobic to z chlopakiem ale bardzo sie boje ,bylby to moj pierwszy raz, obawiam sie tego ze nie podołam jego oczekiwanią i bedzie tylko rozczarowanie..najbardziej przeraza mnie to ze nie bedzie mogl we mnie wejsc bo wiem ze mam dosc Bardzo ciasna a jego czlonek az taki delikatny nie jest i obawiam sie ze nie zdolamy tego zrobic. juz sama niewiem czy to tylko moje obawy tak nasilaja  strach czy naprawde nie ma powodu by sie bac..

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Strach przed sexem ;(

Jeżeli mam chociaż najmniejszą wątpliwość, to nie rób tego. Nie bój się, to ci nie ucieknie, a gdyby ci wmawiali, ze im dłużej będziesz czekać, tym bardziej twardą będziesz mieć błonę, to ich nie słuchać, bo to banialuki żeby tylko zaciągnąć Cię szybciej do łóżka.
Powtarzam raz jeszcze: nie zmuszaj się do tego jeśli nie masz zaufania do partnera i boisz się. Musisz przede wszystkim być pewna siebie i że tego chcesz, a nie dlatego, ze on chce i Cię namawia.

Tak w ogóle, to jakie są Twoje motywy? Bo on Cię namawia? Bo chcesz w końcu to zrobić?

3

Motywem jest to ze zakochalam sie w nim..ale wiem ze mu chodzi pewnie tylko by mnie "przeleciec" ...przykre ale prawdziwe

4

Jeśli sprawa wygląda tak, że Ty się zakochałaś, a on chce Cię przelecieć, to absolutnie tego nie rób. Moralność każdy ma własną, więc nie nam oceniać, ale jestem pewna, że jeśli zrobisz to z nim, będziesz potem żałować - a po co żałować czegoś, co z założenia ma być fajnym przeżyciem i miłym wspomnieniem?

5

Angelika, dlaczego tak nisko siebie cenisz? On Cię zostawi i będziesz płakać. Czy naprawdę warto dla tego cierpienia jakie potem możesz przeżyć zmuszać się do seksu?
Zakochanie, to nie miłość. Będzie innym, któremu będzie warto się oddać i nie będziesz czuła żadnego strachu.

6

Jesli nie laczy was prawdziwe uczucie i nie myslicie o wspolnej przyszlosci, nie ma powodu abys oddala tak pochopnie to, co masz najcenniejszego. Samo to, ze przypuszczasz, ze jestes dla niego zabawka swiadczy o tym, ze nie powinnas tego robic. To jest krok, ktorego nie cofniesz. Jesli jestes osboba uczuciowa, ceniaca moralnosc, to jaki bedzie Twoj pierwszy raz moze miec wplyw na Twoje pozniejsze nastawienie do seksu. Jesli sie zrazisz lub zostaniesz zranina, oczywiscie psychicznie, na dlugo moze pozostac uraz po takich przezyciach. Poczekaj na tego wlasciwego

7

a_normalna napisał/a:

Angelika, dlaczego tak nisko siebie cenisz? On Cię zostawi i będziesz płakać. Czy naprawdę warto dla tego cierpienia jakie potem możesz przeżyć zmuszać się do seksu?
Zakochanie, to nie miłość. Będzie innym, któremu będzie warto się oddać i nie będziesz czuła żadnego strachu.

Wiem..nie powinnam...ale niestety mam trudne zycie..powracajac stany depresyjne,problemy w domu..niestabilna psychika..
a najbardziej teraz boli brak milosci ...wiem ze sex to nie to...ale ta desperacja by znowu nie wpasc w stany samobojcze... przeszlo mi przez mysli wszystko..by tylko znowu nie upasc sad

8 Ostatnio edytowany przez a_normalna (2010-02-17 21:21:42)

A nie pomyślałaś, że potem może być jeszcze gorzej? Nie niszcz siebie przez oddanie się osobie, której wiesz, że nie powinnaś się oddawać.

9

Angelika1234 tak samo jak Ciebie bardzo boli mnie brak miłości i kogoś do kogo można się przytulić. Myślę jednak że bycie z kimś kogo się nie jest pewnym to bez sensu.Nie możesz oddać sie komuś tylko dlatego że się boisz....później może być jeszcze gorzej.Jak Cię wykorzysta będzie tylko cierpienie.Trzymaj się..wiem że obie znajdziemy wspaniałych facetów którym oddamy się bez lęku....:)

10

aga303 napisał/a:

Angelika1234 tak samo jak Ciebie bardzo boli mnie brak miłości i kogoś do kogo można się przytulić. Myślę jednak że bycie z kimś kogo się nie jest pewnym to bez sensu.Nie możesz oddać sie komuś tylko dlatego że się boisz....później może być jeszcze gorzej.Jak Cię wykorzysta będzie tylko cierpienie.Trzymaj się..wiem że obie znajdziemy wspaniałych facetów którym oddamy się bez lęku....:)

Dzieki:)

Tylko ja niewiem czy mam jakos blokade psychiczna przed tym..bo potrafie "latac" za kims nawet rok...a jak juz wiem ze ta osoba jest moja i mozey byc razem to sie wycofuje..uciekam od tego i wszystko sie sypie...

11

Może jednak poczekasz na tego kogo naprawdę pokochasz, który również Ciebie obdarzy prawdziwym uczuciem, poznacie siebie naprawdę dobrze a Wasz związek potwierdzicie sakramentalnym TAK.

12

zgadzam się z poprzedniczką_ wszystko jeszcze przed Tobą. Tym możesz jedynie pogorszyc swoją sytuację.Twój pierwszy raz powinien byc wyjątkowa:) Zasługujesz na kogoś, kto będzie Cię traktował jak królową, a nie towar na jeden raz!:)

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Strach przed sexem ;(

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024