Świetna dziewczyna, ale nie podoba mi się jej twarz... Co robić? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIERWSZA MIŁOŚĆ I RANDKI » Świetna dziewczyna, ale nie podoba mi się jej twarz... Co robić?

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 67 ]

1

Temat: Świetna dziewczyna, ale nie podoba mi się jej twarz... Co robić?

Witam was smile

Nie wiem czy w dobrym miejscu to napisałem, jeśli nie to bardzo proszę o przeniesienie.

Mój problem jest bardzo nietypowy (a może zwyczajny tylko ja twierdzę inaczej).

Otóż jestem jakieś 4 miesiące od rozstania z byłą. Niedawno poznałem bardzo sympatyczną dziewczynę przez internet. Na zdjęciach wyglądała różnie, tzn na jednym mi sie podobała znowu na drugim już nie.. Ale świetnie nam się rozmawiało przez smsy i postanowiliśmy się spotkać.

Dzisiaj doszło do spotkania, atmosfera była super, rozmawiało nam się bardzo dobrze, po jakimś czasie zaczęły się przytulania, buziaki a nawet pocałunek (swoją drogą nie wiem dlaczego do niego dopuściłem sad(. )

Gdy mnie dotykała to przechodziły mnie autentycznie dreszcze (czego nie miałem nawet jak mnie dotykała była mimo że ją kochałem).

Wszystko było by super, jest naprawde fajną dziewczyną jakich teraz mało na tym świecie, dogadujemy się tylko jest jedno ale.. Figurę ma fajną ale z twarzy mi się nie podoba sad( Nie wiem czy to dlatego że moja była była piękną kobietą, czy ogólnie nie jest w moim guście.

Teraz nie wiem co mam zrobić sad(. Ona liczy że coś z tej naszej znajomości będzie. Już jeden chłopak po roku związku ją zostawił dla innej więc cierpiała, jest tak fajną osobą że nie chciałbym jej skrzywdzić sad. Nie zasługuje na to..

Co ja mam teraz począć ?? sad( Czy spotykać się z nią, dając jej nadzieje a zarazem samemu liczyć że jakoś się to ułoży ?? Według mnie jest wymarzoną żoną jeśli chodzi o charakter, tylko jej twarz jakoś bardzo mi przeszkadza sad Nie mogę jakoś tego w sobie zmienić, zaakceptować jej..

A jeśli lepiej będzie abym teraz zakończył tą znajomość, albo dał jej do zrozumienia że nic z tego nie będzie to jak to zrobić, co powiedzieć żeby nie urazić tej wspaniałej kobiety ?? ;(

Dziękuje za poświęcony mi czas i proszę o dobre rady, a nie bluzganie mnie że zrobiłem źle, bo zdaję sobie z tego sprawe sad

PS Pisząc to aż poleciały mi łzy, ponieważ jest fantastyczną osobą, myślałem że moja ex jest super a okazało się że są jeszcze lepsze kobiety na tym świecie...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Świetna dziewczyna, ale nie podoba mi się jej twarz... Co robić?

wygląd nie jest najważniejszy,ale liczy się przyciąganie,pożądanie,wiedząc,ze czegoś Ci w Niej brakuje raczej szczęsliwego związku nie stworzycie...spotkaliście się dopiero raz,to za mało by podjąc decyzje co z tego będzie dalej... dajcie sobie więcej czasu,skoro cenisz jej charakter,a to ważne, ale dystansuj się trochę tak by ewentualnie nie dawać jej zbytnich nadziei..czas ułatwi decyzje

3

Chyba jednak u Ciebie serce zwycięża nad wszystkim innym więc sądzę, że najlepiej zrobisz słuchając właśnie jego... Jak sam mówisz kobieta z która się spotkałeś jest fantastyczna. Przechodzą Cię dreszcze, gdy Cię dotyka.

Czy warto temu wszystkiemu przeciwstawiać jej wygląd zewnętrzny? Wygląda jak wygląda. Nie jej wina, tak samo jak nie zasługą Twojej byłej jest to, że jest piękna.

Pomyśl, co byłoby gdyby ta kobieta z którą się spotkałeś była jednak śliczna i w Twoim typie. Bylibyście razem ale pewnego dnia ona miałaby wypadek i jej twarz zostałaby zniszczona- zostawiłbyś ją dlatego, że nie wygląda jak modelka z tandetnej rozkładówki? Albo mniej drastycznie- gdyby zwyczajnie zaczęła się starzeć wymieniłbyś ją na inną, ładniejszą?

Powiedziałeś też, że kiedyś ktoś ją już porzucił i zranił. Ty dopuściłeś do pocałunku jednocześnie dając jej nadzieję na coś więcej. Jest takie mądre zdanie: ,,Stajesz się na zawsze odpowiedzialny za to, co oswoiłeś..."

Zastanów się nad tym wszystkim. Liczę, że podejmiesz właściwą decyzję...

4

Tak sądzisz, że będzie najlepiej ?? Pomyśle o tym, narazie czuje się podle, mam wyrzuty sumienia sad(. Do tego pocałowałem ją, a w zasadzie nie potrafię wytłumaczyć dlaczego...

Dodam że nie należę do osób które bawią się uczuciami innych, dlatego zależy mi aby jej nie skrzywdzić..

5

gothka napisał/a:

Chyba jednak u Ciebie serce zwycięża nad wszystkim innym więc sądzę, że najlepiej zrobisz słuchając właśnie jego... Jak sam mówisz kobieta z która się spotkałeś jest fantastyczna. Przechodzą Cię dreszcze, gdy Cię dotyka.

Czy warto temu wszystkiemu przeciwstawiać jej wygląd zewnętrzny? Wygląda jak wygląda. Nie jej wina, tak samo jak nie zasługą Twojej byłej jest to, że jest piękna.

Pomyśl, co byłoby gdyby ta kobieta z którą się spotkałeś była jednak śliczna i w Twoim typie. Bylibyście razem ale pewnego dnia ona miałaby wypadek i jej twarz zostałaby zniszczona- zostawiłbyś ją dlatego, że nie wygląda jak modelka z tandetnej rozkładówki? Albo mniej drastycznie- gdyby zwyczajnie zaczęła się starzeć wymieniłbyś ją na inną, ładniejszą?

Powiedziałeś też, że kiedyś ktoś ją już porzucił i zranił. Ty dopuściłeś do pocałunku jednocześnie dając jej nadzieję na coś więcej. Jest takie mądre zdanie: ,,Stajesz się na zawsze odpowiedzialny za to, co oswoiłeś..."

Zastanów się nad tym wszystkim. Liczę, że podejmiesz właściwą decyzję...

Wiem że zrobiłem błąd.. Nie jest mi z tym łatwo sad((

Co do wyglądu, wiesz jakoś inne nastawienie jest jak komuś się coś stanie, a jak spotykasz się z kimś kto Ci się nie podoba... Sam nie wiem co ja mam począć sad. Jeszcze niedawno rozstanie z ex było dla mnie ogromnym przeżyciem, a teraz to.. Gdyby była inną osobą, to może po prostu bym jej powiedział że to koniec itp. Ale jest tak fajną osobą, gdyby mi się podobała byłbym prze szczęśliwy że trafiłem na nią... Wiem że wygląd powinien być najmniej ważny w tym wszystkim, ale jednak coś w człowieku jest takiego dziwnego, że musi się ta druga osoba podobać sad

6

Czyli brakuje tego "czegos". Musisz dokladnie przeanalizowac sytuacje. Szkoda by bylo, bo z tego co piszesz to fajna osobka z niej jest. Na sile nic nie zdzialasz, ale nie rob jej nadzieji lebiej powiedz teraz cos zeby jakos sie wytlumaczyc z tego pocalunku niz pozniej zabrac jej to co jej dales...nadzieje?

7

No właśnie, wypadało by ją trochę zdystansować aby nie łudziła się za bardzo... Tak fajnej kobiety jeszcze nigdy nie poznałem... Nie mam pojęcia jak jej to delikatnie powiedzieć że narazie nic z tego...

8

Niewiem moze powiedz, ze nie jestes gotowy na nowy zwiazek, ze potrzebujesz czasu, jednak z nia czujesz sie dobrze i narazie mozecie byc para dobrych kumpli. Ale juz bez zadnych pocalunkow wink

9

Tak chyba zrobie, to będzie najlepsze.. Jednak nie potrafię odżałować sobie że ją pocalowałem sad Czemu ja to zrobiłem sad

10

Czasem robimy w zyciu cos, czego pozniej zalujemy. Nie martw sie na zapas tylko porozmawiaj, pamietaj nic nie zastapi szczerej rozmowy. I koniecznie napisz jak poszlo. Trzymam kciuki smile

11

Lady, jutro zrobie tak jak mi radzisz. Mówiąc jej że jeszcze nie jestem gotowy na nowy związek ostudzę jej zapał i dam sobie czas na oswojenie się z sytuacją.. Dzięki smile

12

Moim zdaniem jesteś okrutny ! ; (
skoro to jest tak wspaniała dziewczyna,dobrze Wam się gada i czujesz że jest cudowną kobietą ... to w czym problem... Ehh. Pamiętaj byś nie zrobił czegoś by później żałować...

13

Piszesz, że nie możesz zmienić tego, że jej twarz ci się nie podoba, a raptem w ten sam dzień kiedy to piszesz widziałeś ją pierwszy raz na żywo. Chyba trochę za mało czasu, aby oswoić się z jej wyglądem? Często jest tak, że pierwsze wrażenie jest" ale dziwnie wygląda" czy coś podobnego, a po jakimś czasie oswajamy się z tym wygląem i zaczynamy widzieć szczegóły i ten całkowity obraz się zmienia.

14 Ostatnio edytowany przez olina22 (2010-02-07 02:01:49)

Wspomniałeś coś, że ona jest wymarzoną żoną. Uwierz, w życiu sama ładna buzia nie wystarcza. Po jakimś czasie nawet piękno powszednieje, a wręcz brzydnie, gdy ma podły charakter. Cóż z tego, że ktoś będzie zjawiskowy jeśli nie będzie można z nim rozmawiać, ciekawie spędzać czasu, dzielić problemów, śmiać się i płakać. U Ciebie to dopiero pierwsze wrażenie, a z czasem wspaniały człowiek może w Twoich oczach nabrać piękna, którego dziś nie umiesz jeszcze zobaczyć. Nie spotkałeś nigdy kobiety, która w pierwszym kontakcie wydawała się zjawiskowa, ale już w drugim, trzecim i kolejnym tę zjawiskowość utraciła?
Jeśli czujesz dreszcze, emocje, to znaczy, że ta słynna chemia gdzieś tu jednak działa. Więc czy naprawdę jej twarz jest przez Ciebie nie do zaakceptowania??? A może zadziałał tu wyłącznie jakiś wewnętrzny opór przed opinią innych (bo przecież poprzednia dziewczyna była tak piękna...)? Spróbuj się z nią częściej spotykać, a sam zobaczysz czy Twój stosunek się zmieni. Jeśli nie to musisz być uczciwy i szczery, na pewno nie możesz być z nią tylko z litości. W ten sposób możesz ją tylko zranić, a sam twierdzisz, że ona na to nie zasługuje.

15

olina22 napisał/a:

Wspomniałeś coś, że ona jest wymarzoną żoną. Uwierz, w życiu sama ładna buzia nie wystarcza. Po jakimś czasie nawet piękno powszednieje, a wręcz brzydnie, gdy ma podły charakter. Cóż z tego, że ktoś będzie zjawiskowy jeśli nie będzie można z nim rozmawiać, ciekawie spędzać czasu, dzielić problemów, śmiać się i płakać. U Ciebie to dopiero pierwsze wrażenie, a z czasem wspaniały człowiek może w Twoich oczach nabrać piękna, którego dziś nie umiesz jeszcze zobaczyć. Nie spotkałeś nigdy kobiety, która w pierwszym kontakcie wydawała się zjawiskowa, ale już w drugim, trzecim i kolejnym tę zjawiskowość utraciła?
Jeśli czujesz dreszcze, emocje, to znaczy, że ta słynna chemia gdzieś tu jednak działa. Więc czy naprawdę jej twarz jest przez Ciebie nie do zaakceptowania??? A może zadziałał tu wyłącznie jakiś wewnętrzny opór przed opinią innych (bo przecież poprzednia dziewczyna była tak piękna...)? Spróbuj się z nią częściej spotykać, a sam zobaczysz czy Twój stosunek się zmieni. Jeśli nie to musisz być uczciwy i szczery, na pewno nie możesz być z nią tylko z litości. W ten sposób możesz ją tylko zranić, a sam twierdzisz, że ona na to nie zasługuje.

Wiem ze w zyciu wyglad to nie wszystko, ale nie potrafię (chyba) wpłynąć na siebie i zaakceptować jej, tak jak to robią kobiety gdy facet ma fajny charakter.

Jeszcze nigdy nie miałem tak żeby kobieta po jakimś czasie mi sie spodobala..

Myślę że zewnętrzny czynnik w postaci opinii innych tez na pewno ma jakis wplyw na mnie. Najgorsze jest to że zacząłem bardziej żałować że straciłem ex..

Do girlinrain

Tak jak wyżej napisałem, jeśli od razu mi się nie spodoba kobieta to raczej już tego się nie zmieni..

16

Tak jak większosc dziewczyn napiszę, wygląd nie jest najważniejszy. Bardzo często ludzie biorą pod uwagę jaką kto ma twarz, ładną, czy brzydką. Duzy tyłek i chude nogi czy odwrotnie...
Nie musisz odrazu wiązać się z tą dziewczyną. Jeżeli czujesz się dobrze w Jej towarzystwie to nie uciekaj od tego. Powiedz jej, że narazie nie chcesz się wiązać, ale możecie sie spotykać. Może z czasem przestaniesz zwracac uwagę na to, że nie podoba Ci się jej twarz, zaczniesz zauważac tylko Jej świetny charakter.

17

A w kwestii tego jej wyglądu ona nie może nic zmienić, żeby się "upiększyć"?. A może za 5 lat będziecie ze sobą pisać, ona wyśle swoje zdj i będziesz żałował, że nie dałeś jej rozkwitnąć? Może wystarczy tylko dobry makijaż.

18

Tak też zrobiłem.. Porozmawiałem z nią i na razie będziemy znajomymi. Wysłałem dobrej znajomej zdjęcia tej "koleżanki" i stwierdziła że ma ponad przeciętną urodę, wiec prawdopodobnie to jest efekt ex ;/;/;/

19

Wygląd nie jest najważniejszy ale jest ważny. To co się komuś nie podoba dla kogoś innego jest śliczne. Są takie elementy, których nie jesteśmy w stanie zaakceptować i jeśli ona ci się w taki sposób "nieakceptowalny" nie podoba to nie możecie być razem.

Jak na mój gust znacie się zbyt krótko na to, żeby stwierdzić, czy jej wygląd ją dyskwalifikuje, ale też zbyt krótko, żeby stwierdzić, że jest idealna z charakteru.

Ja dla odmiany w waszym pocałunku dramatu nie widzę. Zawsze możesz powiedzieć, że na to czy do siebie pasujecie jest za wcześnie, ale jakieś iskierki od niej przeskakują i nie mogłeś się powstrzymać, żeby jej nie pocałować wink

A dalej musisz postępować mądrze, żeby jej nie zranić. Ale daj jej szansę i nie oceniaj po pierwszym spotkaniu, że nic z tego nie będzie. Czasem tak bywa, że przy pierwszym wrażeniu ktoś nam się nie podoba, ale po głębszym poznaniu całokształt wydaje się nam najpiękniejszy na świecie... I nie jest wyrocznią fakt, że nigdy wcześniej ci się nic takiego nie przytrafiło.

20

No cóż, jeśli masz ją ranić przez porównywanie do ex to może rzeczywiście lepiej, gdy skończycie tą znajomość. Chociaż swoją drogą skoro ją pocałowałeś to chyba ten jej wygląd nie był dla Ciebie tak odpychający...

21 Ostatnio edytowany przez olina22 (2010-02-07 12:48:46)

Wiem, że możesz odebrać to pytanie jak złośliwość, ale zapewnim Cię, że nie jest ono niczym podszyte. Ile masz lat? Widzisz, człowiek wraz z wiekiem zupełnie inaczej zaczyna postrzegać świat i różne jego strony.
Zgadzam się też z Tobą, że spojrzenie na wygląd przez kobiety i mężczyzn jest jednak różne. Dodam jednak dla przykładu, że mój mąż wraz z wiekiem diametralnie zmianił zdanie. W miarę jak dojrzewał, zaczynał zauważać na czym świat się opiera, fizyczność, w tym twarz, była wciąż ważna, ale nie najważniejsza. Kiedyś jego dziewczyna musiała być ładna, piękna, czarująca i to jest zupełnie naturalne (tak Was po prostu natura  stworzyła:), ale dziś w wyglądzie głównie liczy się to, aby była zadbana. Zadbana kobieta w pewnym wieku jest piękna, nawet jeśli jej uroda nie jest doskonała, natomist piękna kobieta, która o siebie nie dba ten swój cudowny dar traci. No, ale sądzę, że to nie ten czas:)), więc Ty choćby z racji swojego wieku tak tego pewnie nie postrzegasz.
Oczywiście, że jeśli nie jesteś w stanie jej urody zaakceptować to tego nie przeskoczysz i nie ma sensu się zmuszać. Widzę tu jednak nieco inny problem. Twoja była dziewczyna, jak sam pisałeś, była bardzo piękną kobietą, Twoim ideałem i nie wiem czy przypadkiem każdej następnej nie będziesz porównywał do tego niedoścignionego wzoru. I może tu tkwić Twój problem, nie tylko teraz, ale również w przyszłości. Swoją drogą jeśli z tamtą było Ci dobrze, podobała Ci się, miała wspaniały charakter to co się stało?

22

rozwaliłeś mnie tym postem jest super itp tylko nie podoba mi sie jej twarz.

Jeny koleś jesteś istnym egoistą! A ty co model z okładki? Tak leć na urodę twarzy, a potem sie martw że laskę ci podrywaja itp lub że cię rzuci. Współczuje tej dziewczynie.

23 Ostatnio edytowany przez olina22 (2010-02-07 19:34:04)

Ja generalnie też jej współczuję, bo niestety źle trafiła. Ale dla kogoś innego na pewno będzie piękna, jedyna, wyjątkowa... Dobrze, że świat jest tak poukładany. Jeśli to wartościowa dziewczyna zasługuje na kogoś kto tę wartość w pełni doceni.

24

Za to jego była może być przez innych postrzegana jako: "świetna dziewczyna tylko nie podoba mi się jej twarz" smile

25

Wszędzie tylko te ex i tyle... nie kazdy jest taki sam... dlaczego się rozstałeś z tą swoją ex, że tak Ci teraz żal jej wyglądu? Prawdziwe piękno, kryje się we wnętrzu, a twarz to jedynie otoczka. Wczuj się w jej sytuację... pomyśl. Może ona chciałaby mieć cudną urodę, piękną twarz. Ale jak piszesz - nie ma... Tylko ma coś bardziej wartościowego - piękne serce. To, co najważniejsze jest niewidoczne dla oczu. Życzę tej dziewczynie, żeby znalazła kogoś, kto doceni jej wnętrze, a nie będzie patrzył na to, co ulotne.

"Nie patrz na piękno, lecz serce człowieka,
Bo serce zostaje, a piękno ucieka"

Taka jest prawda...
Pozdrawiam

26

Smutna, ja myślę, że ta dziewczyna ma piękną twarz. To, że nie podoba się konkretnemu facetowi o niczym nie świadczy. Na szczęście każdy ma inny gust i jeśli ona dodatkowo ma piękny charakter to szczęście znajdzie bez problemu...

27

Vinnga, pewnie masz rację. Uroda to kwestia gustu. Ale piękne wnętrze to skarb. I mam nadzieję, że znajdzie faceta, który to doceni smile

28

Znajdzie na pewno. O nią możemy być spokojne. Większe kłopoty wróżę Verbowi - jego szczęście łatwo może ominąć...

29

To prawda.. Dostał szansę od losu, ale jeśli ją zmarnuje, może później bardzo żałować. Tylko to jest już jego wybór...

30

vinnga napisał/a:

Wygląd nie jest najważniejszy ale jest ważny. To co się komuś nie podoba dla kogoś innego jest śliczne. Są takie elementy, których nie jesteśmy w stanie zaakceptować i jeśli ona ci się w taki sposób "nieakceptowalny" nie podoba to nie możecie być razem.

Dokładnie, zgadzam się z vinnga. Wiele osób pisze/mówi, że wygląd nie gra pierwszoplanowej roli, ale jednak jest bardzo ważny. Mężczyzna/kobieta mogą mieć fantastyczne charaktery i przyciągać osobowością, ale jeśli nie czuje się pociągu fizycznego bądź poczuje się go jednorazowo przez impuls, związek nie przetrwa. Znałam pewnego faceta, który diablo podobał mi się z charakteru (ponadprzeciętna inteligencja, ambicja, wykształcenie), ale na samą myśl, że miałabym go pocałować, odrzucało mnie. Być może Verb99 dopuścił do pocałunku przez impuls, chwilowe zapomnienie i na tym się skończyło. Są takie przypadki.

Verb99- najważniejsze, żebyście teraz zostali przyjaciółmi i nie angażowali się w nic poważniejszego. To mogłoby skrzywdzić Was oboje. I jeszcze jedna rzecz- nigdy nie patrz na inne kobiety przez pryzmat swojej ex, bo to potem może przywlec za sobą niekorzystne konsekwencje...

31 Ostatnio edytowany przez olimpia (2010-02-07 17:22:25)

Bliźniaczka22 napisał/a:

rozwaliłeś mnie tym postem jest super itp tylko nie podoba mi sie jej twarz.

Jeny koleś jesteś istnym egoistą! A ty co model z okładki? Tak leć na urodę twarzy, a potem sie martw że laskę ci podrywaja itp lub że cię rzuci. Współczuje tej dziewczynie.

Wiesz, ja też się zastanawiam skąd się tacy faceci biorą na świecie? Myślę, że ona ma szczęście, że Ci się nie spodobała. Ponadprzeciętna uroda to za mało? No...to masz problem. Czyżbyś sam był ideałem bez skazy i szukasz kogoś na swoją miarę???

32

Nie jestem żadnym ideałem. I nie oczekuje od kobiety nie wiadomo czego. Ale to będzie chyba kwestia gustu. Ta sama koleżanka stwierdziła że moja ex nie jest wcale taka piękna, zaczęła wymieniać jej wady jeśli chodzi o wygląd, tyle że mi nadal się podoba..

Zostałem bardzo zlinczowany przez większość, a ciekawe co wy byście zrobili na moim miejscu ??

Od mojej znajomej już jeden chłopak odszedł do innej.. A youngwind dobrze mówi, jak nie ma pociągu fizycznego to na nic się zdaje charakter..

33

Na Twoim miejscu bym się głęboko zastanowiła, czy nie jestem w stanie zaakceptować jej wyglądu w taki sposób, żeby byłą dla mnie pociągająca. Jeśli nie - dałabym dziewczynie spokój i nie robiła nadziei, tym bardziej, że ktoś już ją kiedyś skrzywdził

34 Ostatnio edytowany przez olimpia (2010-02-07 19:11:36)

Verb99 napisał/a:

Nie jestem żadnym ideałem. I nie oczekuje od kobiety nie wiadomo czego. Ale to będzie chyba kwestia gustu. Ta sama koleżanka stwierdziła że moja ex nie jest wcale taka piękna, zaczęła wymieniać jej wady jeśli chodzi o wygląd, tyle że mi nadal się podoba..

Zostałem bardzo zlinczowany przez większość, a ciekawe co wy byście zrobili na moim miejscu ??

Od mojej znajomej już jeden chłopak odszedł do innej.. A youngwind dobrze mówi, jak nie ma pociągu fizycznego to na nic się zdaje charakter..

Skoro sam jesteś pewien, że z tego nic nie będzie, bo ona Ci się zwyczajnie nie podoba i nie jesteś w stanie tego przeskoczyć, ani tym bardziej zaakceptować, to czego tak naprawdę oczekujesz od nas???

35

Opisz ją jak wygląda i tą byłą

36

Rubi *** napisał/a:

Opisz ją jak wygląda i tą byłą

Rubi, ale po co Ci to???

37

Nie ma co robić niczego na siłę. Może nie jesteś jeszcze gotów na nic nowego, a może  to po prostu nie ta i nawet ładna figura tutaj nie pomoże.
Powiedz, napisz jej wprost, że nie możesz się jeszcze otrząsnąć po poprzednim związku i nie jesteś gotowy na następny. To troszkę złagodzi Twoje NIe.

38

Jejku, ale masz problem. Może daj jednak dziewczynie spokój - na pewno by chciała być z tak zdecydowanym i mającym tak poważne dylematy facetem smile

39

Kolego URODA TO NIE WSZYSTKO!
Uroda przeminie a jej "fajny" charakter zostanie!
Kiedys będzie miała zmarszczki i co? zostawisz ja wtedy? Bo KIEDYŚ była ładna ...

Nie podoba mi się to co piszesz

a jak nie chcesz z nią nic to jej to juz powiedz. Wyznaję zasadę ""Im szybciej tym LEPIEJ" -->mniej bedzie cierpiała. Bo potem wiesz może się zakochac lub coś takiego

pozdrawiam =]

40 Ostatnio edytowany przez zakochana__85 (2010-03-13 15:08:36)

Tak tak uroda to nie wszystko, ale wydaje mi się, że osoba, z która się chcemy związać powinna nam się podobać i nie ma w tym nic dziwnego, że zastanawiasz się co robić. Wygląd to tez rzecz dosyć ważna, bo gdy nam się podoba nasz partner wizualnie to wszystko układa się do kupy. I wcale nie oznacza to, że jesteś pusty, bo niepokoi Cię to, że nie podoba Ci się jej twarz. Człowiek, z którym się wiążemy powinien się nam podobać, nie musi być idealny, nie musi się podobać całemu światu, ale nam samemu powinien. A kwestia charakteru... no wiesz wydaje mi się, że troszkę za szybko ją oceniasz, jedno spotkanie to zdecydowanie za mało by być pewnym, że ona jest taka cudowna. Proces poznawania drugiego człowieka jest długotrwały i to, że teraz wydaje Ci się taka wspaniała, nie oznacza, że taka jest. Dopiero bycie z drugim człowiekiem, problemy ujawniają jego prawdziwy charakter. Radzę Ci więc najpierw ją poznać, po spotykać się bez zobowiązań i wtedy trzeźwo ocenić sytuację i stwierdzić co dalej. Po dłuższym czasie możesz tez dostrzec więcej walorów jej urody. Powodzenia życzę!!!

41

taa tylko on sie pyta koleżanki czy ta jego koleżanka co on pocałował jest ładna itp masakra koleś, czy ty jestes przedszkolakiem? ile masz lat? żal i tyle

42

Też kiedyś spotykałam się z facetem, który mimo iż był świetny z charakteru, bardzo opiekuńczy i dobry to nie podobał mi się wizualnie, w ogóle mnie nie pociągał fizycznie. I choć bardzo chciałam nie potrafiłam się przełamać i przejść na inny wymiar naszej znajomości. Zgadzam się z zakochaną_85 - osoba, z którą się spotykamy, chcemy stworzyć związek MUSI nam się podobać również fizycznie. Musi być atrakcyjna w naszych oczach choćby nawet przez innych była uważana za brzydką. Ja sobie innej opcji nie wyobrażam.

43

Facet ogarnij sie =]

44

Jedno jest pewne związku  na siłę zbudować się nie da! Jeśli uważasz, że nic z tego nie będzie to radzę poważnie porozmawiać niż tak w tym tkwić

45

Między dwoma osobami musi być to coś i już:) Zdarza się, że przychodzi z czasem, albo od razu. Przecież nawet dwie piękne osoby niekoniecznie będą chciały być razem.

46

Ja wiem jedno - gdybym gdzieś przypadkiem dowiedziała się, że chłopak, z którym się spotykam mówi o mnie"świetna dziewczyna,ale nie podoba mi się jej twarz" to byłoby mi potwornie przykro sad dlatego współczuję tej dziewczynie, ale skoro jest świetną osobą to na pewno pozna kogoś kto to doceni ( a myślę, że nie jednemu się podoba również z wyglądu). Znam faceta, który naprawdę urodą nie grzeszy, ale dziewczyny go dosłownie uwielbiają, ma duuuże powodzenie bo ma fantastyczny charakter smile

47 Ostatnio edytowany przez paulina20 (2010-02-15 23:45:02)

A jaka ona ma twarz,ze ci sie nie podoba? I czym ta twarz rozni sie od twarzy ex? (ta ex to jakas modelka czy co:>)

Mnie moj chlopak tez nie od poczatku sie do konca podobal fizycznie (bo psychicznie bardzo). Ale tak samo - byla ''chemia'',gdy mnie przytulal pdoczas peirwszych spotkan czulam sie baardzo podniecona.. no i po jakims (2 tyg?miesiac?) czasie zaczal mi sie tez bardzo podobac fizycznie wink ''Przeszkadzal'' mi w jego twarzy glownie nos,ma troche duzy (ale tez bez przesady) ;p na poczatku mialam watpliwosci,czy na pewno powinnam sie zblizac,ale to zybko minelo. Im dluzej sie z nim widywalam,tym mniej zwracalam uwagi na nos. No i ogolnie nie wiem jak to sie stalo,ale teraz jest dla mnie zajebiscie atrakcyjny big_smile Tyle ze u kobiet mzoe to inaczje dziala :> ja np. zwracam uwage na zapach (cudowny!),oczy,dlonie,mnostwo szczegolow.. Wy moze patrzycie bardziej calosciowo. No wlasnie - ciekawe,jak? smile Na co zwracasz najwieksza uwage u kobiet,jak powinien wygladac ten twoj ''ideal''?
I nie patrz na niektore agresywne posty, to normalne,ze wzbudzasz kontrowersje.. Nie znaczy to jednak,ze nie mozna przeprowadzic normalnej dyskusji wink

48

paulina20 napisał/a:

A jaka ona ma twarz,ze ci sie nie podoba? I czym ta twarz rozni sie od twarzy ex? (ta ex to jakas modelka czy co:>)

Mnie moj chlopak tez nie od poczatku sie do konca podobal fizycznie (bo psychicznie bardzo). Ale tak samo - byla ''chemia'',gdy mnie przytulal pdoczas peirwszych spotkan czulam sie baardzo podniecona.. no i po jakims (2 tyg?miesiac?) czasie zaczal mi sie tez bardzo podobac fizycznie wink ''Przeszkadzal'' mi w jego twarzy glownie nos,ma troche duzy (ale tez bez przesady) ;p na poczatku mialam watpliwosci,czy na pewno powinnam sie zblizac,ale to zybko minelo. Im dluzej sie z nim widywalam,tym mniej zwracalam uwagi na nos. No i ogolnie nie wiem jak to sie stalo,ale teraz jest dla mnie zajebiscie atrakcyjny big_smile Tyle ze u kobiet mzoe to inaczje dziala :> ja np. zwracam uwage na zapach (cudowny!),oczy,dlonie,mnostwo szczegolow.. Wy moze patrzycie bardziej calosciowo. No wlasnie - ciekawe,jak? smile Na co zwracasz najwieksza uwage u kobiet,jak powinien wygladac ten twoj ''ideal''?
I nie patrz na niektore agresywne posty, to normalne,ze wzbudzasz kontrowersje.. Nie znaczy to jednak,ze nie mozna przeprowadzic normalnej dyskusji wink

Dzieki za normalną odpowiedz wink.

Ciezko opisac jaka ma twarz, niby normalna ale moze nie w moim guscie. Ex nie byla wcale modelka, jesli chodzi o budowe ciala miala puszysta ale jakoś to mi nie przeszkadzało, a wrecz przeciwnie (dziwne prawda ?? ;P Do dzis wole osoby przy kosci, ale bez przesady). Jesli chodzi o twarz to obiektywnie mowiac ma za dlugi nos ale poza tym to ogolnie podoba sie chlopakom (zaznaczam że tylko twarz).

No właśnie, kobiety chyba inną wagę przywiązują do wyglądu. Bo wiele jest par w których dziewczyna jest super laską a facet brzydki. Nie wiem jak to robicie że charakter jest ważniejszy od wyglądu, ale ja nie potrafię tego oddzielić, jeśli mi się kobieta nie podoba to nic nie jestem w stanie zrobić..

Na co zwracam uwagę u kobiet ?? Przede wszystkim na budowę ciała, nie może być chuda ;P. Na twarz i na ubiór. A na końcu na piersi wink.

Ciężko mi powiedzieć jak wygląda mój ideał, bardzo dużo kobiet mi się podoba. Nie wiem czy inni faceci też tak mają ale mnie na przykład zazwyczaj nie podobają się miss które są wybierane w telewizji, a za to podoba mi się "zwykła" kobieta, która nawet się nie maluje wink

49

Mnie się wydaję, że Ty tu tylko szukasz potwierdzenia tego że nic z tego nie będzie:)
Ja nie uważam że nic z tego nie wyjdzie, ale na pewno nie teraz jeszcze. Kumplujcie się a z czasem jeśli się okaże że to właśnie TO, to jej wygląd nie będzie miał znaczenia! Zapewniam Cię!
Moja koleżanka (śliczna, zawsze miała duże powodzenie i podkochiwała sie w super przystojniakach) poznała kolesia któremu się strasznie spodobała, on jej nie, zupełnie. Chłopak przez długi czas o nią zabiegał i naprawdę zaskakiwał ją tak że nie mogła wyjść z podziwu, nie poddawał się aż po prawie roku tak ją ujął że są parą już 2 lata i będą pewnie forever together ! Ten koleś jak dla mnie jest przepaskudny ;p;p ale oni są najfajniejszą parą jaką znam jedno za drugie by w ogień skoczyło i każdemu życzę takiego udanego i szczęśliwego związku:))) W skrócie: jego charakter wziął górę:)

50

Verb99 napisał/a:

Ciezko opisac jaka ma twarz, niby normalna ale moze nie w moim guscie. Ex nie byla wcale modelka, jesli chodzi o budowe ciala miala puszysta ale jakoś to mi nie przeszkadzało, a wrecz przeciwnie (dziwne prawda ?? ;P Do dzis wole osoby przy kosci, ale bez przesady). Jesli chodzi o twarz to obiektywnie mowiac ma za dlugi nos ale poza tym to ogolnie podoba sie chlopakom (zaznaczam że tylko twarz).

No właśnie, kobiety chyba inną wagę przywiązują do wyglądu. Bo wiele jest par w których dziewczyna jest super laską a facet brzydki. Nie wiem jak to robicie że charakter jest ważniejszy od wyglądu, ale ja nie potrafię tego oddzielić, jeśli mi się kobieta nie podoba to nic nie jestem w stanie zrobić..

Na co zwracam uwagę u kobiet ?? Przede wszystkim na budowę ciała, nie może być chuda ;P. Na twarz i na ubiór. A na końcu na piersi wink.

Ciężko mi powiedzieć jak wygląda mój ideał, bardzo dużo kobiet mi się podoba. Nie wiem czy inni faceci też tak mają ale mnie na przykład zazwyczaj nie podobają się miss które są wybierane w telewizji, a za to podoba mi się "zwykła" kobieta, która nawet się nie maluje wink

No to.. zszokowales mnie, powiem ci ;p Bo ja przez cale zycie bylam pewna,ze jak mam kilka kg za duzo to nikomu sie nie spodobam. (Tylko ciekawe,czym jest dla ciebie puszystosc, rozmiar 40-42?;p Ja mialam 44..) No i nawet jak mnie ktos lekko podrywal to nie podejmowalam niczego. Ciekawe,czy duzo przez to stracilam. Chociaz i tak nie uwierze,ze grubsza kobieta mzoe sie podobac ;/

Co do kobiecego patrzenia charakter/wyglad.. no coz, z wygladu tez mi sie musi facet podobac, ale jak widze,ze jest inteligentny i z blyskotliwym poczuciem humoru,to.. hm,jakos nie kojarze takiego, ktory majac te cechy mialby wyglad,ktory by go u mnie skreslal wink Trudno mi sie w sumie wczuc,bo nie kojarze zadnego brzydkiego i inteligentnego goscia. A musialabym sie oprzec na przykladzie tongue Dla mnie najseksowniejszy jest mozg, wiec dopoki ktos nie jest z wygladu odstreczajacy,w miare normalny,to raczej na bank bedzie mi sie podobal. Intel dodaje mnostwo seksapilu :>

Z ta kolexzanka tez radzilabym sie jeszcze pospotykac,na bardziej neutralnym gruncie, bez calowania. A jak bylo z twoja ex, od samego poczatku ci wpadla w oko?

Mon_cheri napisał/a:

Ten koleś jak dla mnie jest przepaskudny ;p;p

Haha big_smile Nie no, niezla historia wink

51

A ja uwązam że osoba z którą jesteśmy musi nas pociągać fizycznie. Czasami nawet obiektywnie brzydkie osoby maja w sobie cos takie że przechodzi nas dreszcz po plecach kiedy jesteśmy w pobliżu tej osoby. Na piękno nie składa się tylko wygląd zewnętrzny ale ogólnie: sposób bycia tej osoby . Mam tu na myśli mimike twarzy (piękna bużka która jest cały czas naburmuszona nie zachęca do bliższej znajomości), sposób poruszania się, głos, zapach itd. Jednak każdego z nas pociąga coś innego - być może u Ciebie bardzo ważna jest właśnie twarz i jej uroda, a przynajmniej coś co musi Cie w niej przyciągnąć.
Pierwsze spotkanie z tą dziewczyną pewnie ogólnie było podniecające z uwagi na dobre relacje , nowe przeżycie itd. i dlatego doszło do pocałunku. Teraz powinnienes się jeszcze raz z nią spotkać , ocenić wszystko trzeźwym okiem i być z nią zupełnie szczerym od samego początku. Powodzenia!

52

paulina20 napisał/a:
Verb99 napisał/a:

No to.. zszokowales mnie, powiem ci ;p Bo ja przez cale zycie bylam pewna,ze jak mam kilka kg za duzo to nikomu sie nie spodobam. (Tylko ciekawe,czym jest dla ciebie puszystosc, rozmiar 40-42?;p Ja mialam 44..) No i nawet jak mnie ktos lekko podrywal to nie podejmowalam niczego. Ciekawe,czy duzo przez to stracilam. Chociaz i tak nie uwierze,ze grubsza kobieta mzoe sie podobac ;/

Co do kobiecego patrzenia charakter/wyglad.. no coz, z wygladu tez mi sie musi facet podobac, ale jak widze,ze jest inteligentny i z blyskotliwym poczuciem humoru,to.. hm,jakos nie kojarze takiego, ktory majac te cechy mialby wyglad,ktory by go u mnie skreslal wink Trudno mi sie w sumie wczuc,bo nie kojarze zadnego brzydkiego i inteligentnego goscia. A musialabym sie oprzec na przykladzie tongue Dla mnie najseksowniejszy jest mozg, wiec dopoki ktos nie jest z wygladu odstreczajacy,w miare normalny,to raczej na bank bedzie mi sie podobal. Intel dodaje mnostwo seksapilu :>

Z ta kolexzanka tez radzilabym sie jeszcze pospotykac,na bardziej neutralnym gruncie, bez calowania. A jak bylo z twoja ex, od samego poczatku ci wpadla w oko?

Mon_cheri napisał/a:

Ten koleś jak dla mnie jest przepaskudny ;p;p

Haha big_smile Nie no, niezla historia wink

Nie wiem jaki rozmiar miała moja ex, ale dla przykładu mogę podać że przy wzroście około 160-165 ważyła jakieś 65-70 kg. Co wydaje mi się sporo jak na kobietę i ten wzrost. Poza tym teraz również poznałem sympatyczną osobę, która jest jeszcze grubsza od ex, ale twarz ma bardzo ładną (według mnie). A problemu z nadwagą nie widzę, chociaż przyznam szczerze dziwi mnie to bo wobec siebie jestem pod tym względem bardzo krytyczny.

Do piekna swallow

Być może masz rację, spróbuję jeszcze kilku spotkań koleżeńskich.

53

Poznales jeszcze 3cia osobe? big_smile

Co do wagi,to ja wlasnie pewnie bylam taka jak twoja ex (75kg, 170cm). Teraz mam 67 i czuje sie o niebo lepiej,chociaz i tak nie do konca dobrze.

nie zapomnij pisac na forum, jak postepuje relacja,  w koncu cos nam sie nalezy (za rady) wink

54

No poznałem, szukam jakiejś partnerki/miłości.. wiem, nie powinno się szukać ;P Ale brakuje mi kogoś, kto przytuli, bedzie przy mnie..

55

witaj verb99 wink przeczytałam to co opisałeś i jeżeli mogę Ci doradzić bo sama jestem kobietą - najlepiej zrobisz jak nie dasz tej dziewczynie zadnych znaków już więcej że jesteś nią zainteresowany traktuj ją jak kolezankę a nawet od czasu do czasu wspomnij o jakieś innej kobiecie !!! bo powiem Ci ze jeżeli teraz nie czujesz już tego czegoś to uwież mi puźniej tez tego u niej nie zdołasz zobaczyć ! a bedzie gorzej bo dziewczyna bedzie sobie robiła nadzieje nawet zdazy sie zakochać a ty bedziesz rozglądał się nie stety ale za innymi panienkami ! ja ci radzę stopa kolezeńska wink POZDRAWIAM

56

Ktoś już wcześniej napisał, że osoba z którą jesteśmy musi nas pociągać fizycznie. Podpisuję się pod tym. Zauważcie pewną prawidłowość że bardzo często pary które świetnie się ze sobą dogadują i żyją szczęśliwie są do siebie z czegoś podobne? A to postura, uroda, uśmiech, oczy, rysy... Ludzie dobierają się podświadomie również pod tym kątem. Mało tego, uważam że im większy dysonans w urodzie tym większe prawdopodobieństwo zdrady w przyszłości... Bo oto przed naszymi oczami staje ktoś, kto wywołuje "uderzenie pioruna", podczas kiedy do innej osoby, z którą byliśmy/jesteśmy musieliśmy się w jakiś sposób przekonywać.

57

Rozumiem Cie, że nie chcesz dawać złudnej nadzieji komuś, jeśli sam nie wiesz co z tego może wyniknąć... Ale pamiętaj, że takiej wspaniałej dziewczyny możesz już nie spotkać i mogą nadejść myśli, że przez niezbyt atrakcyjną dla Ciebie twarz straciłeś najlepszą kobietę jaką mogłeś mieć. Wiem, że to nie brzmi zbyt fajnie, ale taka sytuacja może faktycznie się wydarzyć... Wiadomo, że ciężko być z kimś kto fizycznie nas odtrąca, ale skoro ją pocałowałeś i dałeś się dotykać to znaczy, że musi Ci się w pewien spoób podobać... A jeśli kiedyś któregoś dnia zakochasz się w niej to może stać się dla Ciebie najpiękniejszą kobietą na świecie, to też możliwe.

58

A ja byłam w sytuaci tej dziewczyny. Minęło ponad 3 lata od tej chwili. Ja wyszłam już za mż. Ten chłopak mnie spotkał przypadkowo i powiedział, że był głupi, że to on powinien być moim mężem. Zmieniłam się bardzo właśnie z wyglądu.
Więć wyglą to nie wszystko.
Zastanów się czy warto tracić taką dziewczyne. Mnie zmienił właśnie mój mąż. Dla niego chciałam wyglądać pięknie.

59

Wygląd nuie jest najwazniejszy. Liczy sie co do niej czyjesz i jakie macie ze sobą stosunki. Jesli jest cio z nia dobrze to po prostu spójż na nią z tej lepszej strony.

60

heh nie no... figure ma fajną tylko jej twarz mi się nie podoba, ale charakter ma super.

Wnioskuje, że jesteś jeszcze niedojrzałym chłopięciem....

Nie życzę, żadnej dziewczynie żeby trafiła na tak powierzchownego faceta... a dla dobra tej dziewczyny... daj jej spokój

61

Nie wiem. Kiedy ja kochałem jakąś dziewczynę to wszystko mi się w niej podobało. Ech... Przepraszam dziewczyny, ale nie mogę się powstrzymać, naprawdę, muszę:
"Świetna dziewczyna, ale nie podoba mi się jej twarz... Co robić?"
Wpisz na youtube taki tekst:
"Shorty's got the right idea"
Będziesz miał instruktaż:P

62

Mówi sie że wygląd nie jest najważniejszy , ale druga osoba musi miec to ,,coś,, co nas przyciaga do danej osoby.Wiec uwarzam ze wszystko ma jakies znaczenie mniejsze lub wieksze....

63

myślisz ze operacja plastyczna cos by zmienila? uroda ulotna jest...
na starość nie zrobi róznicy jak bedzie wygladac pozostanie w niej fajniutki charakter
ale wiem jedno jak Cie nie pociaga fizycznie poprostu zostan jej przyjacielem db znajomym tak zeby ta znajomosc sie dalej w co nie przeobrazila

64

No niewiem...

65 Ostatnio edytowany przez alladynow_dwoch (2010-07-04 14:08:42)

Może zacznij zbierać na operacje plastyczną dla tej wspaniałej dziewczyny jak mówisz.
A mówią,że to kobietom ciężko dogodzić. Hmmm... wolę obudzić się za 30 lat u boku zajebistego męża, na którego zawsze mogę liczyć, choć niekoniecznie gorącego przystojniaka; niż obok drania, z którym ciężko mi się dogadać i którego za każdym razem mam ochotę udusić w nocy poduszką za charakter. Który może kiedyś był przystojny,ale teraz już tego nie widać, bo się postarzał.
Hmm... sam zdecyduj, która wizja jest lepsza.
Wygląd---> owszem ważny, gdy mam ochotę na przygodę,a nie rodzinkę
charakter---> jednak bierze górę w stałym, przyszłościowym związku

Posty [ 1 do 65 z 67 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIERWSZA MIŁOŚĆ I RANDKI » Świetna dziewczyna, ale nie podoba mi się jej twarz... Co robić?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024