Mam 19 lat , jestem ze swoim chlopakiem ok 2 lata , od sporego czasu czuje bol podczas stosunku jest to pieczenie przy tym uplawy , bylam u ginekologa dostalam recepte na tabletki dopochwowe pomogło ale później znowu wrocilo i to jeszcze gorzej uplawy białe swedzenie pieczenie oraz zarazenie partnera kolejna wizyta u ginekologa znowu tabletki dopochwowe uplawy minely ale znow bol podczas stosunku. Juz mam dość tego nie czuje przyjemnosci tylko bol , poradzi mi ktos co moge zrobic ??
2 2016-11-27 23:12:43 Ostatnio edytowany przez Iceni (2016-11-27 23:14:04)
Wyslij chlopaka do lekarza tez...
Stosujecie prezerwatywy?
Nie
A jak się leczyłaś wcześniej, to facet też dostawał leki? W ogóle Twój ginekolog wie, że masz regularnego partnera, który może być źródłem nawracającej infekcji?
Bo mi to wygląda tak - Ty masz infekcję. Zarażasz faceta. Ty się wyleczyłaś/zaleczyłaś, a on nie. A skoro nie używacie prezerwatyw, to on Cię ponownie zaraża. I tak będzie wkoło macieju, chyba że wyślesz faceta do lekarza. A dopóki oboje się nie wyleczycie (polecam wizytę kontrolną po zakończonym przyjmowaniu leków - bez tego seks bez prezerwatywy znów się może skończyć wzajemnym zarażeniem), to szlaban na seks i tyle.
Wylecz partnera i stosujcie gumki. Poza tym używajcie żelu intymnego o pH pochwy, myj się płynem do higieny intymnej i raz w miesiącu rób sb płukanki (tantum rosa- 3 dni z rzędu, potem miesiąc przerwy). Tak mi poradziła ginekolog, bo też mam z tym problem. Poza tym zaczerpnij tez opinii innego lekarza niż dotychczas.
Tak partner dostal masc i plyn , poprostu po leczeniu chcialam zobaczyć czy juz wszystko jest ok ale nie jest znowu to samo...
Właśnie zmienilam lekarza i bede musiała isc jeszcze raz..
Oj wątpię że zaciagne chlopaka do lekarza, nie wiem czy isc teraz czy po miesiaczce? Która bede miala pod koniec tygodnia.