czy zdradzam mojego faceta we śnie ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » czy zdradzam mojego faceta we śnie ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1

Temat: czy zdradzam mojego faceta we śnie ?

Od jakiegoś czasu męczą mnie dziwne sny. Śni mi się ,że się kocham z takim kolegą ze studiów. Jest to o tyle dziwne ,ze od roku jestem w bardzo szczęśliwym związku w którym niczego mi nie brakuje. Natomiast ten kolega -  to była jakaś przelotna znajomość, nic mnie z nim nie łączyło. Taki zwykły kumpel ze studiów od którego się pożycza notatki. Niestety, śni m i się i te sny są bardzo realistyczne, choć wcale ich nie chce bo kocham swojego faceta. Czy takie sny to już zdrada ? ( tak się trochę czuję, jakbym go zdradzała)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: czy zdradzam mojego faceta we śnie ?

Sen to nie zdrada . Cos tam jest jednak w naszej podswiadomosci , ze mamy sny  ktore trudno wylumaczyc . mnie np.snil  sie sex z moim ginekologiem , u ktorego bylam dzien wczesniej a nigdy by mi do glowy nie przyszlo pomyslec chocby o tym. Nie przejmuj sie wiec , przeciez to nie jest sen koszmar ktory cie meczy:)Nie zwierzaj sie jednak z tego snu mezowi , bo roznie moglby sobie pomyslec a po co ?? Faceci są bardzo przeczuleni na tym punkcie i sen senm ,ael mogą nie rozumieć pewnych rzeczy tak jak my. Inaczej to wszytsko zinterpretować smile Jeszcze pomyśli, że to jakieś Twoje marzenie skryte - niestety szkoła Freuda robi wiele złego wink

3

"Niektóre sny są bardziej prawdziwe niż to, co ludzie zwą rzeczywistością."
                                                    Marion Zimmer Bradley "Kapłanka Avalonu"

To ciekawe co piszesz, ale na pewno nie jest zdradą. Nie mamy możliwości panowania nad swoimi snami ani kontrolowania snów. Określa się to zjawisko marzeniami sennymi choć nie zawsze o tym marzymy i myślimy.W czasie snu ograniczenie aktywności i świadomości, zaś nasza podświadomość zyskuje możliwość porozumienia się z nami za pomocą np. symboli. Gdy śpimy nasz organizm przejawia pewną aktywność, która jest związana z zachowaniem w ciągu dnia, emocjami i pamięcią. Sny są integralną częścią życia każdego z nas. Jeśli ich nie zauważamy i nie próbujemy zrozumieć, tracimy cząstkę siebie samych.

A sprawdzałaś w sennikach co taki sen może znaczyć?

4

Nie. Nie bierz sobie nawet tego do głowy.Sen to sen. To Twój znajomy, a więc także może się w nim pojawić. Nie traktuj tego jako zdrady, ponieważ Ty nie masz na to najmniejszego wpływu. Freud założył, że niemal wszystkie sny wyrażają życzenia seksualne, mające charakter perwersyjny, które pod wpływem działania norm społecznych zostały wyparte ze świadomości.Drugi spośród wybitnych psychoanalityków, Alfred Adler, w snach podkreśla ważność nastroju oraz funkcji kompensacyjnej niektórych snów, jakich treść wyraża zaspokojenie właśnie tego dążenia. Z kolei zaś Carl Gustav Jung, trzeci znany psychoanalityk, i wprowadził pewną elastyczność do interpretacji snów. Jung uznaje ważność obu popędów, tak seksualnego, jak samozachowawczego, lecz uważa, że każdy problem życiowy może znaleźć swoje odbicie w treści snu. Jak widzisz, teorii jest sporo i generalnie można z każdej z nich coś wyciągnąć dla siebie. Niemniej żaden z psychoanalityków nie mówił, że mamy realny wpływ na sen, stąd też - to co nam się śni jest poza naszą mocą sprawczą smile Nie czuj się więc winna !!!

5

Oprocz swiadomosci mamy tez podswiadomosc, a tam popedy hulaja jak chca smile Dzięki bogu kierujemy sie tez rozumem, wiec nie kochamy sie z kazdym przystojniakiem, ktory przechodzi ulica smile Ale kiedy zamykamy oczy - budzą się w nas nasze małe demonki:) Być może to jakis znak dla Ciebie, jakaś wskazówka, że jest w życiu Twym ktos lub coś nad czym powinnaś się moja droga zastanowić smile

6

Ciekawe z tymi snami, nawet bardzo ciekawe smile Ja z kolei słyszałam czy tam gdzieś też czytałam, że można często wpływać na śniącego, podając mu temat, na który ma śnić, czyli taką sugestię zastosować smile No i to jet bardzo ciekawe, bo by oznaczało, że ktoś może nami jakoś manipulować smile I potem nam się śni to co się śni, ja tam nei wiem, ale może ten facet cos ci tam podsunął smile I stąd ten sen smile?

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » czy zdradzam mojego faceta we śnie ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024