TIPSY, AKRYLE, ŻELE... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » TIPSY, AKRYLE, ŻELE...

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 91 z 91 ]

66

Odp: TIPSY, AKRYLE, ŻELE...

Ansja sliczne te wzory co wyslałaaś w linkach...;)zwłaszcza z czarnym elementem

ja mialam juz z czarnymi dodatkami teraz mysle ze zrobie sobie tradycyjne french z jakimis cyrkoniami albo cos....juz za duzo tych pstrokatych brokatów i papierkow miałam wink
a wy jakie lubicie sobie robic pazurki najbardziej?? ja bez tipsow czuje sie jak jakis "menel" niedoc ze sa nieco zniszczone to krotkie. ręce z zadbanymi estetycznymi tipsami wyglądają 100% piękniej;)

Zobacz podobne tematy :

67

oooooooo a co powiecie na tipsy Joli Rutowicz:>
moim zdaniem to ochyyyda!!!! zastanawiałam się kiedyś jak ta dziewczyna się wogole podmywa:P hahahaha

68

Ania1701 napisał/a:

Ansja sliczne te wzory co wyslałaaś w linkach...;)zwłaszcza z czarnym elementem

ja mialam juz z czarnymi dodatkami teraz mysle ze zrobie sobie tradycyjne french z jakimis cyrkoniami albo cos....juz za duzo tych pstrokatych brokatów i papierkow miałam wink
a wy jakie lubicie sobie robic pazurki najbardziej?? ja bez tipsow czuje sie jak jakis "menel" niedoc ze sa nieco zniszczone to krotkie. ręce z zadbanymi estetycznymi tipsami wyglądają 100% piękniej;)

Tipsy są bardzo dobrym rozwiązaniem dla kobiet zabieganych, zapracowanych a jednocześnie dbających o swój nienaganny wizerunek w każdej sytuacji , przeważnie wykonuję frenche z delikatnym zdobieniem, nie wszystkie kobiety mogą sobie pozwolić na mega-kolorowe paznokcie , pani sędzia wyglądałaby mało wiarygodnie z paznokciami kipiącymi cyrkoniami i kolorami rodem disco smile...

Zresztą obecnie stawia się na poprawnie wystylizowany paznokieć, aby wyglądał mega naturalnie nie przypominał kupki naciapanego żelu smile

co do Joli Rutowicz  - hmmm zdecydowanie przemilczę

69

hehe tak Jola Rutowicz to ma faktycznie ochydne paznokietki...  ochydaa!

Nysza,chciałam zapytać jeszcze coś dodatkowego na rozdwajające się paznokietki,zażywam witaminki i paznokcie są naprawde dużo lepsze wink ale ciągle się rozdwajają.. mogłabyś mi jeszcze coś polecić? smile z góry dziękuje ;*

70

LoLcIa_nS napisał/a:

hehe tak Jola Rutowicz to ma faktycznie ochydne paznokietki...  ochydaa!

Nysza,chciałam zapytać jeszcze coś dodatkowego na rozdwajające się paznokietki,zażywam witaminki i paznokcie są naprawde dużo lepsze wink ale ciągle się rozdwajają.. mogłabyś mi jeszcze coś polecić? smile z góry dziękuje ;*

możesz je wspomóc dodatkowo np. utwardzaczem lub odżywkami w lakierze smile ... niestety paznokcie maja to do siebie że ta najbardziej zniszczona , schorowana część musi  zrosnąć - przypominam, że paznokieć to martwy już wytwór płytek ...  wiele porad odnośnie pielęgnacji i wspomagania jest zawartych na moim blogu - zapraszam - ciężko tak doradzić bez dokładnego opisu także powinnaś tam znaleźć dla siebie kilka podpowiedzi  smile

pozdrawiam

71

Dzięki za rade smile) na bloga oczywiście zagladne wink

72

to prawda coraz czesciej widze dziewczyny w tipsach eleganckich skromnych a zarazem bardzo szykownych ....dzieki czemu nie wyglada sie pięknie a nie jak Rutowicz np tongue

73

LoLcIa_nS napisał/a:

Dzięki za rade smile) na bloga oczywiście zagladne wink

PROSZĘ BARDZO  mam nadzieję, że szybko pazurki wrócą do dobrej formy smile

74

Witam smile

Widzę że mamy tu fachowca, więc postanowiłam się wkręcić w forum smile

Nysza-  ja od niedawna mam przygodę z pazurkami. Ostatnio  mój zakład zamknęli, historia śmieszna, aczkolwiek mi nie było do śmiechu jak zadzwoniłam by złożyć reklamację, i usłyszałam że zakład kosmetyczny już nie istnieje  yikes
Ale ja nie o tym - chodzi o to że zastanawiam się czy sama sobie nie zacząć robić pazurków.
Przyznam że moja wiedza opiera się tylko na obserwacji jak robiono mi moje. Ale zawsze miałam na tipsie przedłużane. Jednak interesują  mnie inne metody. Słyszałam od koleżanki że ona ma tylko żel bądź akryl (nie rozróżniam)i jak odrasta to tylko dopełnia i przycina nadmiar.
Jestem kurą domową i nie potrzebuję żadnych zdobień, czasem jakąś cyrkonię , ale to bardzo rzadko. Stawiam na naturalny wygląd paznokcia.  i Uwielbiam Frencha smile
Myślisz że była bym w stanie sama zadbać o swoje paznokcie i nie zaszkodzić im ?

W zakładzie w jakim ja robiłam to do tej pory było wszystko ok, chociaż zawsze mnie bolało i często miałam poszarpane skórki. No i widziałam jak po moim zabiegu, pilnik był czymś spryskiwany i odkładany do czekania na kolejny zabieg. Teraz wiem że to nie najlepiej świadczy o całym zakładzie . I zdaję sobie sprawę że w takim zakładzie higiena powinna być zachowana podobnie jak u dentysty.
Przyznam że sytuacje jakie opisywałam wyżej mnie zniechęciły do korzystania z usług w gabinetach urody sad

Proszę o szczerą i konkretną odpowiedź smile
Pozdrawiam

75

Jola Rutowicz jest cała ochydna a nie tylko tipsy..
ta jej solara i ten jej tandetny makijaż...i madmiar różu...fuj

Mi zawsze podobal się french...dlaczego? bo wygląda bardzo naturalnie i pasuje na każdą okazje ( na impreze, gustowną kolacje czy na codzień)  i do każdego stroju

76

popieram french,albo w odcieniu beżu albo delikatnego rózu:)

77

kajka81 napisał/a:

Witam smile

Widzę że mamy tu fachowca, więc postanowiłam się wkręcić w forum smile

Nysza-  ja od niedawna mam przygodę z pazurkami. Ostatnio  mój zakład zamknęli, historia śmieszna, aczkolwiek mi nie było do śmiechu jak zadzwoniłam by złożyć reklamację, i usłyszałam że zakład kosmetyczny już nie istnieje  yikes
Ale ja nie o tym - chodzi o to że zastanawiam się czy sama sobie nie zacząć robić pazurków.
Przyznam że moja wiedza opiera się tylko na obserwacji jak robiono mi moje. Ale zawsze miałam na tipsie przedłużane. Jednak interesują  mnie inne metody. Słyszałam od koleżanki że ona ma tylko żel bądź akryl (nie rozróżniam)i jak odrasta to tylko dopełnia i przycina nadmiar.
Jestem kurą domową i nie potrzebuję żadnych zdobień, czasem jakąś cyrkonię , ale to bardzo rzadko. Stawiam na naturalny wygląd paznokcia.  i Uwielbiam Frencha smile
Myślisz że była bym w stanie sama zadbać o swoje paznokcie i nie zaszkodzić im ?

W zakładzie w jakim ja robiłam to do tej pory było wszystko ok, chociaż zawsze mnie bolało i często miałam poszarpane skórki. No i widziałam jak po moim zabiegu, pilnik był czymś spryskiwany i odkładany do czekania na kolejny zabieg. Teraz wiem że to nie najlepiej świadczy o całym zakładzie . I zdaję sobie sprawę że w takim zakładzie higiena powinna być zachowana podobnie jak u dentysty.
Przyznam że sytuacje jakie opisywałam wyżej mnie zniechęciły do korzystania z usług w gabinetach urody sad

Pozdrawiam

witaj na forum kajka81 smile

no tak opisana sytuacja salonu, do którego uczęszczałaś nie jest godna naśladowana .. natomiast co do robienia samej sobie paznokci powiem jedno - jeśli Twoja wiedza opiera się na tym co podpatrzyłaś na swoich wizytach - marnie to widzę ... stylizacja paznokci prosto wygląda z boku ale tylko stylistka wie ile wiedzy i umiejętności używa aby wyczarować piękne , trwałe paznokcie,,, podejrzewam, że nie wiesz co to są krzywe paznokcia, linia włosa i apax - no własnie a to one decyduja o jakości paznokci .. tak samo bardzo ważne jest na jakich preparatach pracujesz ...

krótko mówiąc polecam kurs aby nie zrobić sobie a kuku, i nie doprowadzić paznokci do stanu chorobowego stosując żele allegrowe , grzybice leczy się rok czasu często antybiotykami i niestety widać to potem na pazurkach

zapewne jesteś w stanie sama zadbać o swoje paznokcie -tylko jest jeden warunek ... musisz posiąść odpowiedni poziom fachowej wiedzy z zakresu stylizacji paznokci aby nie zrobić sobie krzywdy

pozdrawiam i powodzenia smile

78

Nysza Wielkie dzięki smile

Masz rację nie mam pojęcia co to te krzyw paznokcia i linia włosa :0
Zobaczę co się da zrobić z moją wiedzą i wtedy podejmę decyzję czy będę robić sobie sama paznokcie czy pozostawię to fachowcom wink

79

kajka81
mam nadzieję, że nie uraziłam Cię moją wypowiedzią - nie chciałabym tylko abyś z powodu braku wiedzy nieświadomie zniszczyła sobie paznokcie smile

pozdrawiam

80

kajka81 napisał/a:

Pozdrawiam

Mam być szczera?
Po pierwsze: w jakim zakładzie robiłaś paznokcie, skoro miałaś później poszarpane skórki a cały zabieg był bolesny???
Miałaś zmiękczane skórki przed zabiegiem?
Po drugie: płyn, którym byłe spryskiwane pilniki, pewnie był płynem dezynfekującym (odkaża pilniki). A używanie jednego pilnika (oczywiście odkażonego) przy kilku klientkach (które oczywiście nie miały grzybicy) nie jest zbrodnią, ponieważ używane pilniki nie uszkodzą twojej naturalnej płytki paznokcia przy matowieniu tak jak pilniki nowe. Choć osobiście do zmatowienia używam bloku smile

81

Babeczka z najdluzszymi szponami trzepie niezłą kasę na Rekordach Guinessa, wiec pewnie ma kogoś kto jej za opłatą podciera tyłek i nawet jej w nosie pogrzebie jak chce ;p

Ja kilka miesiecy temu kupilam sobie caly sprzet do robienia tipsow. Wczesniej patrzylam tylko jak robiono moje i tak sie nauczylam. Zawsze mi cos nie pasowalo jak mi ktos zrobił wink a teraz śmigam z tym sama i jest tak jak ja chce wink nie mozna robic tipsow na zniszczone paznokcie, dlatego po sciagnieciu jednych a przed zalozeniem kolejnych zawsze czekam 2,3 tygodnie az moje pazurki dojdą do siebie:)

82

Nysza mam do Ciebie pytanie - otóż jestem zwolenniczką naturalnych paznokci do tego długich - dobrze się z nimi czuję. Jednak widocznie brakuje mi jakichś witamin bo moje paznokcie potrafią się łamać bez wyraźnej przyczyny oto przykład z wczoraj - wchodzę pod prysznic z całym kompletem - wychodzę z brakiem części paznokcia hmm Co więcej jeśli zacznę je malować to już zupełnie zaczyna się dramat dlatego też staram się tego unikać.
I teraz sedno problemu - w lipcu ślub, nie znam się na tych wszystkich sposobach upiększania paznokci, nie mam sprawdzonego salonu a boję się teraz chodzić i eksperymentować żeby sobie zupełnie do lipca paznokci nie zniszczyć, a znowu z drugiej strony zależy mi na tym by sobie upiększyć na ten dzień paznokcie tylko zrobić to tak by jak najmniej ingerować w płytkę paznokcia a mieć przy tym gwarancję, że paznokcie przetrzymają imprezę
Co mi zatem radzisz?

83

Lena na twoim miejscu zainwestowałabym w suplementy diety, wzmacniające paznokcie, skórę i włosy. Nie dość że odżywią twoje paznokcie, to jeszcze je wzmocnią. Też miałam problem z łamliwymi paznokciami, ale zaczęłam zażywać tabletki SILICA (do kupienia w aptece) i po miesiącu moje paznokcie były mocne i zdrowe.
Jeśli chcesz mieć gwarancję, że twoje paznokcie przetrzymają całą imprezę, a nie chcesz mieć tipsów żelowych czy akrylowych, to polecam metodę FIBERGLASS. Metoda ta działa jak odżywka i dodatkowo wzmacnia kruche i łamliwe paznokcie.

"Paznokcie Fiberglass wyglądają niezwykle naturalnie, są cieniutkie, nie niszczą i nie wysuszają płytki paznokciowej, nie żółkną. Pod jedwabiem naturalne paznokcie rosną zdrowe i regenerują się. Metoda ta jest doskonała do reperacji własnych paznokci lub paznokcia.

Paznokcie Fiberglass uważane są za wytrzymałe, dlatego polecane są Paniom wykonującym dużo prac domowych. Uzupełnianie paznokci Fiberglass odbywa się nieco rzadziej niż w przypadku paznokci żelowych czy akrylowych, przeciętnie co 5 tygodni".

84

OK, ale czy Fiberglass to nie rodzaj żelu nakładanego na własne paznokcie? I w jaki sposób kosmetyczka się go pozbywa, czy przypadkiem go nie spiłowuje?

Jestem 1,5 tygodnia po zdjęciu tipsów żelowych - kto miał, ten wie, co teraz przeżywam, a dodam, że zdjęła mi je kosmetyczka. Po wyjściu od niej wyglądały znośnie, choć wiadomo, że cudów z tak cienkimi paznokciami nie ma, ale obecna łamliwość to porażka po całości. Negatywnie nastawiłam się do samych tipsów, bo męka, przez którą teraz przechodzę mając naprawdę baaardzo krótkie paznokcie najlepiej mi pokazuje, co się wyprawia z paznokciem po spiłowaniu jego górnych warstw...

85

YvetteTo raczej nie rodzaj żelu. Zabieg polega na przyklejeniu paseczka jedwabiu na płytkę paznokcia oraz pokrycie go specjalnym preparatem zwanym resiną.

Minusem zabiegu jest to, że nie można wykonać zaawansowanych zdobień takich, jak na paznokciach żelowych bądź akrylowych.
Jeśli chcemy zdjąć fiberglass, to należy go spiłować. Jednak piłowanie w tym przypadku jest bardziej delikatne.

PS. Jeśli stylistka (u której robiłaś tipsy) przed nałożeniem żelu zbyt mocno spiłuje ci paznokcie, to nie ma co się łudzić, że po ich zdjęciu płytka paznokcia będzie w idealnym stanie (z resztą paznokci nie powinno się piłować, tylko delikatnie zmatowić).

Przez 6 miesięcy sama nosiłam paznokcie akrylowe i żelowe, ale po ich zdjęciu musiałam odczekać tylko tydzień, żeby "wróciły do formy" smile.
Powinnaś kupić w drogerii jakąś odżywkę do paznokci. Najlepiej taką do wcierania.
Powodzenia smile

86

Witam!!Dzoradzce co to jest,mianowicie zakladalam paznokcie akryle i zelowe,po zelowych (kupiony w salonie)zrobily mi sie faliste paznokcie...takie brzydkie garbate....nie wszystkie ale to brzydko wyglada...poleruje pilnikiem jest dobrze...jak odrasta to cienki pasnokc i znow taki sam...czy jest jakas rada.....

87 Ostatnio edytowany przez Rubi *** (2010-03-18 15:57:13)

no cóż, miałam żel w wakacje i... wyglądały pięknie, białe końcóweczki, wszystko cacy. ale niestety zaczęły odpadać po miesiącu a jak już odpadły wszystkie to moje paznokcie wyglądały KOSZMARNIE sad zniszczone, połamane, nierówne płytki paznokcie - katastrofa wiecej sobie nie zrobie

88

Okropne te ostatnie big_smile

Mi się podobają takie delikatne, najlepiej french i jakiś wzorek. smile

89

Posty przeniesione:

AngelNight napisał/a:

Mam pytanko,
Posiadam obecnie pazurki akrylowo /żelowe i nie chce mi się ich usuwać, ani dopełniać. Słyszałam, że najlepszym retuszem jest spiłowanie granicy odrostu i pazurka sztucznego, potem pomalowaniem całość bezbarwnym lakierem, wtedy nie widać granicy odrostu.

Robiłyście coś takiego? A może znacie inne sposoby retuszu??

Buziaki wink

sisley napisał/a:

ja tak robilam ale bezbarwny lakier nie zakrywa granicy miedzy tipsem a naturalna plytka. najlepiej pomalowac kolorowym, kryjacym lakierem.

90

Ja miałam kiedyś wzorek zebry na końcówkach i mi się bardzo podobały. Nie lubię napaćkowanych wzorkami paznokci, tylko coś bardziej stonowanego.
Co do pytania AngelNight- nigdy nie próbowałam tego typu "zabiegu", ale wydaje mi się, że paznokcie wtedy są mniej wytrzymałe i mogą szybciej odpadać. Nadlewanie jest niezbędne nie tylko ze względów estetycznych, ale też wytrzymałościowych smile

Posty [ 66 do 91 z 91 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » TIPSY, AKRYLE, ŻELE...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024