Lena na twoim miejscu zainwestowałabym w suplementy diety, wzmacniające paznokcie, skórę i włosy. Nie dość że odżywią twoje paznokcie, to jeszcze je wzmocnią. Też miałam problem z łamliwymi paznokciami, ale zaczęłam zażywać tabletki SILICA (do kupienia w aptece) i po miesiącu moje paznokcie były mocne i zdrowe.
Jeśli chcesz mieć gwarancję, że twoje paznokcie przetrzymają całą imprezę, a nie chcesz mieć tipsów żelowych czy akrylowych, to polecam metodę FIBERGLASS. Metoda ta działa jak odżywka i dodatkowo wzmacnia kruche i łamliwe paznokcie.
"Paznokcie Fiberglass wyglądają niezwykle naturalnie, są cieniutkie, nie niszczą i nie wysuszają płytki paznokciowej, nie żółkną. Pod jedwabiem naturalne paznokcie rosną zdrowe i regenerują się. Metoda ta jest doskonała do reperacji własnych paznokci lub paznokcia.
Paznokcie Fiberglass uważane są za wytrzymałe, dlatego polecane są Paniom wykonującym dużo prac domowych. Uzupełnianie paznokci Fiberglass odbywa się nieco rzadziej niż w przypadku paznokci żelowych czy akrylowych, przeciętnie co 5 tygodni".