damski wąsik - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: damski wąsik

Nie chcę usuwać damskiego wąsika poprzez depilację. Czy są jakieś sposoby na to by go rozjaśnić? Czy istnieje jakiś sposób - dieta, aby wzbogacić organizm w składniki zapobiegające wzrostowi włosków?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: damski wąsik

Sally Hansen - rozjaśniacz do włosów twarzy i ciała.

3

Nie sądzę, byś wiele była w stanie zdziałać dietą - to, jakie ma się owłosienie to jednak w olbrzymiej mierze kwestia genów.

Rozjaśniaczy do włosków nie stosowałam, więc o jakości się nie wypowiem. Zapewne warto spróbować, żeby się przekonać - a nuż działają.

Osobiście wybieram jednak depilację woskiem. Nie jest to miłe, ale całkiem do przeżycia. I u mnie po pół roku regularnych zabiegów (raz w miesiącu) zdecydowanie było widać osłabienie, a po roku udało się zejść do zabiegu raz na dwa miesiące.

4

Robiłaś badania na poziom hormonów? ginekolog- endokrynolog sie kłania. Można to leczyć. Jeżeli włoski sa ciemne warto zrobić zabieg laserem trzeba to powtórzyć kilka razy ale pomaga. Natomias włoski  z wiekiem rosną. Ja mam jasne i już ponad dwa lata biegam do kosmetyczki na wosk a one jak były tak są. Ale zaczęłam się porządnie leczyć i czekam na efekty

5

Kiedyś w dzieciństwie chorowałam na tarczycę, ale teraz mam w porządku. Ja te włoski mam od zawsze tylko od czasów dojrzewania stały się bardziej widoczne. Nie nigdy nie badałam poziomu hormonów.

6

Jeśli dochodzą problemy z miesiaczkowaniem to mogą być policystyczne jajniki lub po prostu trochę więcej męskich hormonów

7

Ja mam minimalny wąsik i nakładam krem do depilacji do miejsc wrażliwych, minuta i problem rozwiązany:) a włosy nie odrastają grubsze i dłuższe

8

Ja używam epilclear do twarzy za pomocą serum i pesety raz dwa można pozbyć się problemów z wąsikiem i nie tylko.

9

czemu nie chcesz wydepilowac? nawet jak rozjasnisz to i tak one beda widoczne- moze nie beda ciemne, ale bedzie widac, ze wasik jest. moja kolezanka robi woskiem- plastrami z drogerii i dobrze to wyglada. ja jakies pojedyncze wloski pęsetą wyrywam

10

Epilclear daje radę. W zestawie jest pęseta ze światełkiem, po wyrwaniu włosków, trzeba posmarować skórę dołączonymi preparatami. Opakowanie starcza nawet na 80 aplikacji, a efekty są widoczne już po kilku zabiegach.

11

Raz używałam plastrów i nigdy więcej ! Zdecydowanie wolę epilclear szybko i skutecznie bez żadnych podrażnień itp.:)

12

grenade napisał/a:

Sally Hansen - rozjaśniacz do włosów twarzy i ciała.

stosowalas to? Dziala naprawde? Mam juz dosyc plastrow sad

13

Depilacja będzie jednak najlepsza. Ewentualnie usuwanie laserem, ale to trochę kosztuje i będziesz potrzebować kilku sesji.

14

Ja depiluje plastrami z woskiem. Sama w domu i srednio co 3-4 tygodnie, wiec nie jest tak zle. Jednak z kazdym dniem coraz bardziej mysle nad depilacja laserem.

15

a nie lepiej usunąć laserem?

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024