Nie chcę usuwać damskiego wąsika poprzez depilację. Czy są jakieś sposoby na to by go rozjaśnić? Czy istnieje jakiś sposób - dieta, aby wzbogacić organizm w składniki zapobiegające wzrostowi włosków?
Sally Hansen - rozjaśniacz do włosów twarzy i ciała.
Nie sądzę, byś wiele była w stanie zdziałać dietą - to, jakie ma się owłosienie to jednak w olbrzymiej mierze kwestia genów.
Rozjaśniaczy do włosków nie stosowałam, więc o jakości się nie wypowiem. Zapewne warto spróbować, żeby się przekonać - a nuż działają.
Osobiście wybieram jednak depilację woskiem. Nie jest to miłe, ale całkiem do przeżycia. I u mnie po pół roku regularnych zabiegów (raz w miesiącu) zdecydowanie było widać osłabienie, a po roku udało się zejść do zabiegu raz na dwa miesiące.
Robiłaś badania na poziom hormonów? ginekolog- endokrynolog sie kłania. Można to leczyć. Jeżeli włoski sa ciemne warto zrobić zabieg laserem trzeba to powtórzyć kilka razy ale pomaga. Natomias włoski z wiekiem rosną. Ja mam jasne i już ponad dwa lata biegam do kosmetyczki na wosk a one jak były tak są. Ale zaczęłam się porządnie leczyć i czekam na efekty
Kiedyś w dzieciństwie chorowałam na tarczycę, ale teraz mam w porządku. Ja te włoski mam od zawsze tylko od czasów dojrzewania stały się bardziej widoczne. Nie nigdy nie badałam poziomu hormonów.
Jeśli dochodzą problemy z miesiaczkowaniem to mogą być policystyczne jajniki lub po prostu trochę więcej męskich hormonów
Ja mam minimalny wąsik i nakładam krem do depilacji do miejsc wrażliwych, minuta i problem rozwiązany:) a włosy nie odrastają grubsze i dłuższe
Ja używam epilclear do twarzy za pomocą serum i pesety raz dwa można pozbyć się problemów z wąsikiem i nie tylko.
czemu nie chcesz wydepilowac? nawet jak rozjasnisz to i tak one beda widoczne- moze nie beda ciemne, ale bedzie widac, ze wasik jest. moja kolezanka robi woskiem- plastrami z drogerii i dobrze to wyglada. ja jakies pojedyncze wloski pęsetą wyrywam
Epilclear daje radę. W zestawie jest pęseta ze światełkiem, po wyrwaniu włosków, trzeba posmarować skórę dołączonymi preparatami. Opakowanie starcza nawet na 80 aplikacji, a efekty są widoczne już po kilku zabiegach.
Raz używałam plastrów i nigdy więcej ! Zdecydowanie wolę epilclear szybko i skutecznie bez żadnych podrażnień itp.:)
Sally Hansen - rozjaśniacz do włosów twarzy i ciała.
stosowalas to? Dziala naprawde? Mam juz dosyc plastrow
Depilacja będzie jednak najlepsza. Ewentualnie usuwanie laserem, ale to trochę kosztuje i będziesz potrzebować kilku sesji.
Ja depiluje plastrami z woskiem. Sama w domu i srednio co 3-4 tygodnie, wiec nie jest tak zle. Jednak z kazdym dniem coraz bardziej mysle nad depilacja laserem.
a nie lepiej usunąć laserem?