Dość kłopotliwa zdolność - umiejętność przewidywania przyszłości ... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Dość kłopotliwa zdolność - umiejętność przewidywania przyszłości ...

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 68 ]

Temat: Dość kłopotliwa zdolność - umiejętność przewidywania przyszłości ...

Witam...

Mój problem jest nietypowy ale jak dla mnie bardzo poważny... Otóż od jakichś 5 lat potrafię "przewidzieć " przyszłość ale to tylko dla mnie i dla moich bliskich. Proszę o poważne podejście do sprawy.

Nie wiem jak to mam opisać. Czasami po prostu wiem pewne rzeczy. Potrafię powiedzieć o której godzinie z minutami przyjedzie listonosz i co przywiezie, potrafię powiedzieć co się jutro wydarzy np. w domu. Czasami to tylko przeczucie, że coś się wydarzy jeśli jest to coś złego. Jakiś czas temu męczył mnie sen w którym widziałam okropny wypadek samochodowy, widziałam jak ginęli ludzie ale w życiu bym nie pomyślała że to może być w rzeczywistości. Nawet o tym śnie opowiedziałam mamie. Miesiąc później ten wypadek naprawdę się wydarzył i było dokładnie tak samo jak ja widziałam. Od tej pory mamy problemy ze snem, boję się zasypiać.

Mam dopiero 23 lata. Nigdy nikomu nie mówiłam o tej "zdolności". Kiedyś sądziłam, że to przypadek, że to minie, teraz poważnie się boję. Nie wiem skąd to się wzięło i gdzie z tym się udać? Psycholog? Psychiatra? A może milczeć dalej?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dość kłopotliwa zdolność - umiejętność przewidywania przyszłości ...

Współczuję. Sama mam podobnie, ale wiem że u mnie to nie jasnowidzenie, ale dość mocno rozwinięta intuicja. Coś mi mówi, że za chwilę coś tam się zdarzy i to się dzieje. Mam nadzieję że ten problem można jakoś racjonalnie wytłumaczyć. Jeśli zaczyna Cię to męczyć, to może rzeczywiście psychiatra byłby dobrym rozwiązaniem. Przede wszystkim rozważy wszelkie opcje, czy np. nie kryje się za tym jakieś schorzenie neurologiczne typu padaczka (wiem, że to brzmi poważnie, ale lepiej mieć padaczkę i ją leczyć niż wiedzieć, co się wydarzy i nie móc temu zapobiec).
A teraz pozwól, że podejdę do tej sprawy pod kątem duchowym. Zastanów się, może jest to dar, który powinnaś jakoś wykorzystać. Czy rzeczy, o których wiesz (te z przyszłości) dotyczą znanych Ci osób czy zupełnie obcych? Czy jesteś w stanie zapobiec tym negatywnym? Może powinnaś się z tym pogodzić? Na zasadzie: taka już jestem i tyle. Może powinnaś spróbować wykorzystać to w jakiś pozytywny sposób, albo spróbować zmienić to, co ma się wydarzyć, np. widzisz, że jutro przyjdzie babcia, to zadzwoń i powiedz żeby nie przychodziła. Spróbuj się tym darem pobawić.
A jeśli uznasz, że to strasznie upierdliwe i nie chcesz się tak dłużej męczyć... Jeśli jesteś wierząca, to po prostu pogadaj na ten temat z księdzem, najlepiej jakimś zaufanym. Albo idź do kościoła, uklęknij i poproś, żeby zdjęto z Ciebie ten dar, bo nie radzisz sobie z nim i to dla Ciebie zbyt duże obciążenie.

3

Też sobie to tłumaczyłam przeczuciem czy czymś na kształt intuicji. Jednak to chyba wybiega poza granice tych dwóch słów. Powiem, że nigdy nad tym się nie zastanawiałam ani nie zwracałam na to uwagi. Uważałam,że to coś nieszkodliwego a nawet wręcz pożytecznego, właśnie dlatego, że mogę to zmieniać jeśli mogę wpłynąć na zachowanie tej osoby. Czyli jak np. wiem idąc z koleżanką, że ona zaraz się poślizgnie i złamie rękę to namawiam ją aby iść inną drogą. Niestety często sama w to nie wierzę, nie reaguję, potem dana sytuacja naprawdę się dzieje.

Już jak pisałam to dotyczy jedynie mi znanych osób. W tym wypadku uczestniczyły osoby które znałam. I to ten wypadek sprawił ze zaczęłam się tym martwić bo chyba nie każdemu sny tez się sprawdzają szczególnie takie... Co do kościoła to nie jestem katoliczką.

4

musisz nauczyć się z tym żyć , nie ma innej rady . Masz dar , dzięki któremu możesz kiedyś uratować życie ; )

5

Zgadzam się z Myszką, naucz się z tym żyć. Nie bój się, tylko staraj zrozumieć. Lekarz nic Ci tu nie pomoże, bo to nie jest choroba.

6

Nauczyć się z tym żyć to najlepsza rada , jaką mogę ci dać. Pamiętaj o ufaniu samej sobie i czasem w miarę możliwości wykorzystaniu tego daru przewidywania, a zarazem oszczędzenia komuś kłopotliwych sytuacji.

7

Mam kolege który potrafi przewidywać pożary.
Najprostrze przykłady:
1)Byl nad jeziorem,zaczal miec swoje przeczucie i zadzwonil do swojego dziadka na wies(100km od niego) i zapytal czy nic sie niedzieje.Kilka minut po telefonie spalił się duży rodzinny dom,zginela jedna osoba
2)Był na spacerze i w pewnym momencie powiedzial:"Czuje,ze Dzis zgina dzieci".20 minut pozniej z jednego z domow wyniesiono zwloki matki i 4 dzieci!

8

Jej aż mi się słabo robi jak to czytam!
Wyobrażam sobie że musi Ci być ciężko!
Ale tak jak inni piszą może to czasami być przydatne! Możesz kogos uchronić!

9

coreette, czy ty kiedykolwiek interesowalas sie sprawami okultystycznymi? mam na mysli astrologia, wrozenie z kart, wrozka, wrozby, wywolywanie duchow itd...bo jezeli tak to ja radzila bym ci sie z tego wyspowiadac...wiesz, ja mialam kiedys podobne sytuacje do twoich, nie dawalo mi to spokoju, czulam sie z tym ciezko i kiedys zgadalam sie na ten temat ze znajomym ksiedzem egzorcystą...ja w swojej przeszlosci, za młodu smile mialam takie okultystyczne doswiadczenia, dosyc duzo i dlatego mialam takie przeczucia...wyspowiadalam sie i do tej pory mam spokoj smile

10

Jakoś nigdy mnie nie ciągnęło do takich rzeczy bo nigdy w nie nie wierzyłam.

Próbowałam komuś o tym powiedzieć w moim otoczeniu, postanowiłam, że to będzie taki pierwszy krok w akceptacji takiego stanu rzeczy - i śmiech na sali.

Osoba ta nie uwierzyła. Popukała się w czoło i zapytała się czego się naćpałam.

Ostatnio znów miałam sen, tym razem z niewielką ilością szczegółów i się sprawdził.

11

coreette tak jak piszesz nie jesteś katoliczką ,ale to w niczym nie przeszkadza abyś porozmawiała z księdzem ,po prostu wybierz się do najbliższego kościoła i poproś o rozmowę nie o spowiedź ale o rozmowę i myślę że jeżeli zechcesz szczerze porozmawiać to ksiądz cię wysłucha i być może będzie mógł ci pomóc ..

12

A ja bardzo wierze w takie zdolnosci,kiedys sama wyczuwalam nadejscie,np. klopotow,choroby, szczegolnie w snach,mialam takze przeczucie ze mi sie odmieni w zyciu na lepsze,takze te przeczucia dotycza tylko mnie i moich bliskich,odkad pamietam jak ktos sie zachwycil moim synem,to wkrotce byl chory,az zaczelam sie bac samej siebie,wlasnie te sny,a moze cos sobie wmawiamy w psychike.Cos temu dziala ,napewno jakas wyzsza sila.....

13

coreette napisał/a:

Witam...

Mój problem jest nietypowy ale jak dla mnie bardzo poważny... Otóż od jakichś 5 lat potrafię "przewidzieć " przyszłość ale to tylko dla mnie i dla moich bliskich. Proszę o poważne podejście do sprawy.

Nie wiem jak to mam opisać. Czasami po prostu wiem pewne rzeczy. Potrafię powiedzieć o której godzinie z minutami przyjedzie listonosz i co przywiezie, potrafię powiedzieć co się jutro wydarzy np. w domu. Czasami to tylko przeczucie, że coś się wydarzy jeśli jest to coś złego. Jakiś czas temu męczył mnie sen w którym widziałam okropny wypadek samochodowy, widziałam jak ginęli ludzie ale w życiu bym nie pomyślała że to może być w rzeczywistości. Nawet o tym śnie opowiedziałam mamie. Miesiąc później ten wypadek naprawdę się wydarzył i było dokładnie tak samo jak ja widziałam. Od tej pory mamy problemy ze snem, boję się zasypiać.

Mam dopiero 23 lata. Nigdy nikomu nie mówiłam o tej "zdolności". Kiedyś sądziłam, że to przypadek, że to minie, teraz poważnie się boję. Nie wiem skąd to się wzięło i gdzie z tym się udać? Psycholog? Psychiatra? A może milczeć dalej?

To poważna sprawa. Natychmiast do psychologa. A jak nie to sie wyspowiadać. Bo siedzi w tobie szatan i podpowiada. Uważaj na siebie lepiej. Powaga

14

Dajcie spokój z tym szatanem, księdzem i spowiedziami wink Za dużo filmów o egzorcyzmach chyba się naoglądaliście wink

U psychologa właśnie byłam i nic nowego nie powiedział ani zrobił tylko zarekwirował pieniądze za wizytę... Ech, widocznie musi tak być ale już zaczęłam na to patrzeć inaczej, jako coś być może dobrego i pożytecznego.

Mam nadzieję, że będzie dobrze...

Pozdrawiam smile

15

coreette moja droga coś ci powiem.Jeżeli zadajesz pytanie,piszesz o swoim problemie,i inni próbują ci na swój sposób pomóc ,,Po mimo dość dziwnego tematu nikt cię nie wyśmiał tylko każdy potraktował temat poważnie ,to bądź na tyle uprzejma i nie odpowiadaj w ten sposób""dajcie spokój z księdzem i spowiedziami"'' Czego oczekiwałaś że napiszemy że jesteś obdarzona wielką mocą i jesteś kimś wielce wyjątkowym..Otóż powiem ci ,że uważam iż są to straszne bzdury ,Bo ja na przykład wierzę w Boga a nie w jakąś moc lub przepowiadanie..BZDURA BZDURA....Co najwyżej można mieć przeczucie lub intuicję która nie zawsze musi się sprawdzić...

16

Jejku... Wierzcie w co chcecie - ja nie mam nic wspólnego z żadną religią i tylko proszę o uszanowanie tego a nie wysyłanie mnie do jakichś przedstawicieli czyjejś wiary. Bo takie stwierdzenia jak :"siedzi w tobie szatan" to obraza mojej osoby i raczej nie ma nic wspólnego z poważnym podejściem do tematu wink

No widzisz ja też do jakiegoś czasu nie wierzyłam w przeczucie czy w intuicję ale ta akurat ZAWSZE się sprawdza - i to nie jest sama myśl że coś się stanie dobrego czy złego a konkretny przebieg wydarzenia, kiedy, gdzie, kto, o której godzinie itd wink Gdyby to było raz na ruski rok i to w 99,9% przypadkach się nie sprawdzało to bym problemu raczej nie miała...

17

Tutaj to akurat cię popieram bo tak jak piszesz to jakaś przesada z tym szatanem.Ja mam taką zasadę ,że tak do końca nie wiemy wszystkiego i nie potrafimy wielu rzeczy wytłumaczyć ,więc być może coś w tym jest ,zobaczysz jak to będzie dalej się w tobie rozwijać ...

18

No ja mam nadzieję, że to będzie jak najmniej kolidować z życiem wink 

Niby niewiele czasu minęło od napisania tutaj pierwszego posta ale... Ale coś się we mnie zmieniło, w  moim myśleniu. Nie ukrywam po kilka razy czytałam tutaj te posty o tym aby to wykorzystać jako coś pozytywnego jako możliwość pomocy. Może to mi pomogło? Bo gdy tu trafiłam byłam naprawdę tym załamana, dręczyło mnie poczucie winy, że nie zapobiegłam tragedii, że wiedziałam, że ktoś zginie i nic z tym nie zrobiłam.

Teraz znów to się powtórzyło ale chyba nabrałam do tego jakiegoś dystansu. Od kilku dni normalnie śpię, już nie mam takich strasznych obaw że zobaczę coś czego bym nie chciała. A może po prostu potrzebowałam kogoś aby o tym opowiedzieć?

19

corette, sa rzeczy na tej ziemi, o ktorych sie filozofom nie snilo...
Ja akurat mieszkam za granica, gdzie kosciol katolicki nie ma az tak wielkiego wplywu na myslenie ludzi ("szatan")
I zdarzylo mi sie ostatnio poznac osoby z takimi talentami, jak Twoj smile
Nie przejmuj sie, traktuj swoje zdolnosci jako dar, ale wiedz, ze to takze wielka odpowiedzialnosc smile
Pozdrawiam!

20

no i zastanówmy się Dar ale od kogo ,coreette umiała byś mi odpowiedzieć jeżeli dar to od kogo?

21

Pewnie jakiś lekarz by to określił nadczynnością jakiejś części mózgu, "przerośniętą" intuicją.
Być może to można zaleczyć stosując terapie farmakologiczną... więc darem to nie jest a już na pewno nie od bogów wink

22

Greta, a dlaczego wykluczasz w tej kwestii Boga???
Czy nie wiesz, ze np. Apokalipsa to nic innego jak "przepowiadanie przyszlosci"?

23

Lilly nie zrozumiałaś mnie ja właśnie wierzę w Boga i moim zdaniem jeżeli ktoś taki dar by otrzymał to tylko od Boga .Zadałam to pytanie coreette ponieważ ona nie wierzy w Boga więc poprosiłam aby mi wytłumaczyła od kogo niby mogła by otrzymać taki dar .Ale proszę mnie zrozumieć dobrze ja nie chcę nikogo przekonywać do swojej wiary

24

Jestem takiego zdania jak Emilia, że mogłabyś się trochę 'pobawić' tym darem. Warto sprować, nie masz nic do stracenia, co najwyżej, możesz tylko zyskać smile

25

Greta, nie zgadzam sie z toba do konca...  Nie wiem czy jestes katoliczka, prostestantka ale jezeli wierzysz w Boga to napewno zdajesz sobie sprawe, ze szatan istnieje i ze on rowniez ma moc czynienia cudow itd... ja uwazam, ze ten dar pochodzi od diabla...Pierwsza rzecz, ktora zrobil by Bog w zyciu corette to dotknal by jej serca, i wlał w nie glebokie pragnienie poznania Go...  Nikt nie powiedzial corette, ze siedzi w Tobie szatan, byc pod dzialaniem zlego ducha a byc opetanym to sa dwie wielkie roznice...przykre jest tylko to, ze ty w te rzeczy nie wierzysz, przeciwnie - one cie rozsmieszaja...wiesz, wielu polskich psychiatrow wspolpracuje z egzorcystami, pamietaj, ze najwiekszym sukcesem diabla jest to, ze ludzie mysla, ze on wogole nie istnieje...moze Ty tez potrzebujesz tak jak kiedys ja dotknac dna, zeby powstac i swiadczyc, ze Bog naprawde istnieje...zycze Ci tego smile Lily Sophie, ja rowniez mieszkam za granica, w Stanach i smiem twierdzic, ze ten kraj jest bardziej religijny od Polski a kosciol katolicki sie rozwija..

26

London69 - też tak sądzę wink

27 Ostatnio edytowany przez Greta (2010-03-02 11:42:13)

spikegirl może wyraziłam się nie zbyt jasno i chcę to wytłumaczyć .Po pierwsze jestem katoliczką i wierzę w Boga ,po drugie wiem że istnieje szatan i kusi nas do złego,wiem także że robi wszystko abyśmy myśleli że go nie ma właśnie wtedy potrafi najlepiej działać.Jeżeli mnie coś rozśmieszyło to to że corette pisze o jasnowidzeniu i ja uważam że nie jest to prawdą, albo to że napisała że nie jest to na pewno dar od Boga-ja uważam inaczej ,jeżeli ma taki dar to tylko i wyłącznie od Boga.Padły także słowa(przeczytaj dokładnie)" siedzi w tobie szatan",nie posunęła bym się tak pochopnie do takiego osądzania .Piszesz że przykre jest to że ja w te rzeczy nie wierzę -to ci wyjaśnię jak ja to rozumiem<Ja wierzę w Boga a jasnowidzenie,wróżby,przewidywanie to nie jest zgodne z wiarą a wręcz przeciwnie >więc nie rozumiem dlaczego mi to zarzucasz.NIE ROZUMIEM JAK TY ZROZUMIAŁAŚ MOJE POSTY ŻE ZARZUCASZ MI ŻE MUSZĘ DOTKNĄĆ DNA ABY UWIERZYĆ W BOGA czy te słowa nie powinny się tyczyć raczej do corette-ona pisze wprost że nie wierzy w żadnego Boga,a ty mnie o to oskarżasz.

Proszę zacytuj moje słowa  napisane prze zemnie ,które  świadczą o tym ,że podważam wiarę w Boga .

28

coreette - ja mysle, ze te Twoje zdolnosci moga byc tylko kiedys bardzo pomocne dla innych. Powinnas nauczyc sie z tym zyc, ale rowniez wykorzystywac swoj dar, moze dzieki Tobie bedziesz mogla uczynic troche dobrego, w koncu po cos ten dar otrzymalas smile

29

A ja uważam, że to nie jest żaden dar, żadna moc a napewno to nie jest działanie szatana.

Bez urazy, ale jak ja bym miała patrzyć takimi kryteriami to i ja też  jestem jasnowidzem a nim napewno nie jestem.

coreette napisał/a:

Nie wiem jak to mam opisać. Czasami po prostu wiem pewne rzeczy. Potrafię powiedzieć o której godzinie z minutami przyjedzie listonosz i co przywiezie, potrafię powiedzieć co się jutro wydarzy np. w domu

Ja tez potrafie to przewidzieć. To nic nazdwyczajnego! Tymbardziej jak listonosz przychodzi w kazdy piątek z gazetą o godzinie 10.

coreette napisał/a:

Czasami to tylko przeczucie, że coś się wydarzy jeśli jest to coś złego. Jakiś czas temu męczył mnie sen w którym widziałam okropny wypadek samochodowy, widziałam jak ginęli ludzie ale w życiu bym nie pomyślała że to może być w rzeczywistości.

Tez miałam sen o wypadku samochodowym i miesiąć później przydarzył się mi... ale to zbieg okoliczności/fart. Raz na ileś tam razy zdarzy sie, że sen się sprawdzi.

coreette napisał/a:

Nigdy nikomu nie mówiłam o tej "zdolności".

Jak bys miała zdolność to bez problemu byś przewidziała liczby w totka.

coreette napisał/a:

Mój problem jest nietypowy ale jak dla mnie bardzo poważny... Otóż od jakichś 5 lat potrafię "przewidzieć " przyszłość ale to tylko dla mnie i dla moich bliskich

Po prostu jesteś bardzo spostrzegawcza, potrafisz kojarzyć fakty i to wszystko. Jak widziałam mojego dziadka, że gorzej wygląda to od razu nasuneła mi się myśl , że umrze i po tygodniu zmarł- i co jestem czarownicą? nie, tylko pewne rzeczy da sie przewidzieć. Takich przykładów mogę dac tysiące.

Właśnie dlatego, że ta "moc" dotyczy tylko bliskich świadczy o tym że to nie jest żaden dar.

Takie jest moje zdanie. Nie powinnaś się tym tak przejmować smile

30

Greta, te slowa nie byly skierowane do Ciebie, tylko do corette...Tobie tylko napisalam, ze diabel rowniez potrafi czynic cuda i obdarza ludzi roznymi zdolnosciami...Przepraszam ze mnie zle zrozumialas.  Ja rowniez jestem katoliczka i wiem, ze jasnowidztwo pochodzi od szatana..czym innym sa proroctwa, ktore sa darem Ducha swietego, ale i z tym trzeba byc ostroznym i dac pod rozeznanie kosciola... diabel jest sprytny, wszystko co nam podsuwa ma piekne opakowanie... Napisalam do corette, ze moze i ona musi dotknac dna zeby uwierzyc..tak bylo w moim przypadku..wszystko probowalam tlumaczyc rozmuem i to mnie zgubiło...Jezeli Ty corette nie wierzysz w Boga to jak wedlug ciebie powstal wszechswiat? Przeciez musi byc cos pierwsze, cos co nie ma przyczyny aby powstalo drugie...zeby napisac ksiazke musi byc autor, zeby wprowadzic w ruch kostki domina trzeba najpierw pchnac pierwsza kostke, czyli musi byc ktos kto to zrobi itd..

31

Hm... mi się wydaje, że nie ma co przeginać z tym szatanem w tym konkretnym przypadku. Jeśli Corette nie wierzy, to trudno, jej sprawa. Nie zawsze tak jest, że każdy tego typu dar dostaje się od Boga. Czasem to są nieco inne kwestie, ludzki mózg ma wiele obszarów, których jeszcze nie zbadaliśmy, może taka przerośnięta intuicja to właśnie kwestia mózgu. Tu bym się zgodziła z Apoteozą.

Na świecie są wierzący i niewierzący. I absolutnie nie powinni jedni drugim narzucać swojego światopoglądu. Jeśli Corette nie wierzy w Boga, to powinna udać się do lekarza o specjalności "neurologia" i zrobić tomografię tudzież rezonans magnetyczny. Warto sprawdzić, czy nie ma jakichś anomalii.

32

Nie, no oczywiście opętał mnie szatan albo co najmniej ktoś pokroju Hitlera i tylko kwestia czasu jak otworzę prywatne krematorium a w okolicy zaczną znikać ludzie... Więc jak usłyszecie o kimś takim to ja będę za to odpowiadać.

Szkoda, że temat przerodził się w kolejne katolickie przepychanki i uświadamianie, że każdy kto nie czci katolickiego bóstwa jest zły itd

Kończę temat. Proszę o zamknięcie jeśli to mozliwe bo to już przesada i to gruba......

33

masz racje Emilia smile nikt nie powinien nikomu nic narzucac ani krytykowac za wiare czy niewiare... Mysle, ze czas wszysko pokaze...Napewno Corette kiedys dowie sie skad ta zdolnosc pochodzi...pozdrawiam

34

Myślę, że nie ma co zamykać wątku, zwłaszcza, że jednak są osoby, które mają podobny problem i warto by było, żeby wypowiedziały się tu, zamiast mnożyć podobne tematy.

Coreette, nikt tutaj nie powiedział, że jesteś zła, nie widzę takiej wypowiedzi. Raczej wszyscy chcemy Ci pomóc, a że są wśród nas osoby wierzące, to trudno, żeby nagle odstawiły swoją wiarę na bok i spojrzały na sprawę po ateistycznemu. Nie rozumiem dlaczego poczułaś się urażona. Natomiast nie zdziwiłabym się, gdyby któraś z nas tak właśnie się poczuła po Twoim tekście "katolickie bóstwo".

35

Cóż, nie ja zaczęłam jako pierwsza obrażać tekstami o szatanie... Napisałam już prośbę do administracji w tej sprawie. W każdym bądź razie ja już tu zaglądać nie będę bo a nóż ten szatan który mnie opętał przeniesie się przez łącze internetowe na niewinne dusze.

Dziękuję za inne mądre rady i pozdrawiam.

36

Tak to już jest że niektórzy jak jest nie po ich myśli obrażają się ,zabierają zabawki i uciekają do swojej piaskownicy...Zawsze byłam tego zdania ze nie ma co dyskutować na temat polityki i wiary ,bo z tego zawsze powstaje konflikt.Ja nigdy nikogo nie próbuję namawiać do zmiany wiary to jest każdego indywidualna sprawa .Trochę powstało zamieszanie bo źle zrozumiałyśmy się z spikegirl i tyle ale wszystko się wyjaśniło....Każde słowo napisane przez Emilię uważam za bardzo mądre,nic dodać nic ująć.

37

Greta no nie przesadzaj, dziękuję wink.

38

To nie jest ucieczka tylko zakończenie tematu który przerodził się w katolickie nawracanie ateisty.
A ja nie mam ani ochoty ani zamiaru się z Wami sprzeczać bo niestety jestem w mniejszości i byście mnie zaszczuły - już to Wam się udało.

Inne sensowne i rozsądne rady przyjęłam - byłam u psychologa, dowiadywałam się już jak to jest z tomografią, ile się na nią czeka itd.
Żyjcie sobie jak chceta ale nie dam się wciągnąć w rozmowy o religii bo każdy ma swoje rację i koniec kropka wink

Pozdrawiam wink

39

Cześć
nie gniewajcie się ale ręce mi opadają z tym szatanem psychiatrą i Bogiem
nie rozumiecie jej coreette bo sami tego nie przeżyliście Ja od dłuższego czasu szukam kogoś kto pomoże mi jak to mówcie ten DAR pielęgnować
wiele osób mi nie wierzyło i się śmiało ale np. jak po śnie zapytałam znajomą czy jest w ciąży odp że nie to jej powiedziałam żeby poszła do ginekologa bo coś jest nie tak i się okazało że ma cystę na jajniku
moją jedyna radą jeśli tego "daru" nie chcesz staraj się w to nie wierzyć i nie zwracać na to uwagi to wtedy zamaże się to w twojej świadomości

zaobserwowałam ta zdolność mają 12 lat z czasem nasila się i to mnie trochę przerasta
Ja nie potrafię powiedzieć konkretów ja mogę np określić że kolega Paweł będzie ciężko chory jakiś organ w brzuchu albo mogę określić że ktoś z najbliższych ma raka

kiedyś np pomyślałam o znajomych których nie widziałam z 8 lat i pomyślałam czy jeszcze kiedykolwiek ich zobaczę (podkreślam ze znajomi ze stanów i praktycznie zerowy kontakt) nie mija nawet 5 min TELEFON P.Ula czy może wpaść jutro na kawę??

albo to od czego się zaczęło miałam wtedy nie więcej niż 12 lat moja koleżanka miała znajomego przez neta z ktorym namiętnie pisała i nie chciała mi powiedzieć ile ma lat bo się tego wstydziła
po jakimś czasie miałam sen i zapytałam ją czy ten gość urodził się 8 grudnia 1920r? zdębiała pomyliłam się o 3 dni 

jest tysiące takich sytuacji u mnie bardziej to polega na ściąganiu pewnych rzeczy +  przepowiednie ale to juz raczej po snach nad którymi nie mam kontroli no bo przeważnie śnie jawnie

40 Ostatnio edytowany przez Kobietka48 (2010-04-07 10:21:57)

Greta napisał/a:

Tak to już jest że niektórzy jak jest nie po ich myśli obrażają się ,zabierają zabawki i uciekają do swojej piaskownicy...

Bardzo często tak jest,że ktoś pisze cos na forum,czeka na poradę,ale właściwie to nie czeka,bo wie co chciał by przeczytać w odpowiedzi i gdy jego oczekiwania nie zostana zaspokojone obraza i odchodzi. Tak jest i w tym przypadku. Coreette poruszyła wazny dla niej temat,oczekiwała pochwał jaka jest wielka,jedyna,niepowtarzalna,ale gdy ktoś napisał cos nie po jej mysli obraza sie i odchodzi.
Pisząc na forum czeba miec na uwadze,to ze każdy inaczej widzi ten sam problem i ma prawo pisac to co czuje,jak on to widzi.
Coreette uwierz mi nie jestes jedyna tu na forum która ma taki dar. Fajnie ze go masz bo masz go po coś . Wszyscy dostajemy po cos rózne dary talenty,chociaz sami tego czasem nie rozumiemy i nie wiemy po co to mamy. Ja tez wiele razy pytałam Boga po co mi to dałeś?Co ja mam z tym zrobić? I tak pytam juz 20 lat,ale odpowiedzi nie dostałam.
Coreette nie wiem czy tu jeszcze zaglądniesz,ale pewnie tak. Wydaje mi sie ze powinnaś isć dalej w tym kierunku,pytac swojej intuicji co dalej mozesz z tym zrobic,po co to ktos Ci dał? Moze tobie uda sie otrzymać odpowiedz,czego życzę Ci z całego serca:)
I jeszcze jedno. Nie chwalcie sie, nie opowiadajcie znajomym,rodzinie bo nikt wam nie uwierzy.Nawet jak ktos uwierzy to i tak bedzie się z was wysmiewał z zazdrości,ze on czegos takiego nie ma,bo ludzie nie zdaja sobie sprawy ze czasem dar moze byc przekleństwem.

41 Ostatnio edytowany przez november (2010-04-07 10:45:44)

spikegirl21 napisał/a:

Jezeli Ty corette nie wierzysz w Boga to jak wedlug ciebie powstal wszechswiat? Przeciez musi byc cos pierwsze, cos co nie ma przyczyny aby powstalo drugie...zeby napisac ksiazke musi byc autor, zeby wprowadzic w ruch kostki domina trzeba najpierw pchnac pierwsza kostke, czyli musi byc ktos kto to zrobi itd..

Otóż wcale nie musi być. To, że nauka jeszcze nie jest w stanie tego wyjaśnić, nie znaczy, że tak nie jest. To, że nie ieści Ci się to w głowie, nie znaczy, że zaraz wszyscy mają szukać "pierwszego poruszyciela". Ale to nie ten wątek. Odpowiedni jest w dziele "religia - duchowe poszukiwania". (Sory za offtop).

spikegirl21 napisał/a:

Greta, nie zgadzam sie z toba do konca...  Nie wiem czy jestes katoliczka, prostestantka ale jezeli wierzysz w Boga to napewno zdajesz sobie sprawe, ze szatan istnieje i ze on rowniez ma moc czynienia cudow itd... ja uwazam, ze ten dar pochodzi od diabla...Pierwsza rzecz, ktora zrobil by Bog w zyciu corette to dotknal by jej serca, i wlał w nie glebokie pragnienie poznania Go...  Nikt nie powiedzial corette, ze siedzi w Tobie szatan, byc pod dzialaniem zlego ducha a byc opetanym to sa dwie wielkie roznice...przykre jest tylko to, ze ty w te rzeczy nie wierzysz, przeciwnie - one cie rozsmieszaja...wiesz, wielu polskich psychiatrow wspolpracuje z egzorcystami, pamietaj, ze najwiekszym sukcesem diabla jest to, ze ludzie mysla, ze on wogole nie istnieje...moze Ty tez potrzebujesz tak jak kiedys ja dotknac dna, zeby powstac i swiadczyc, ze Bog naprawde istnieje...zycze Ci tego smile Lily Sophie, ja rowniez mieszkam za granica, w Stanach i smiem twierdzic, ze ten kraj jest bardziej religijny od Polski a kosciol katolicki sie rozwija..

Skąd wiesz co zrobiłby bóg? Czemu w ogóle wychodzicie z założenia, że to koniecznie musi być dar od kogoś lub czegoś? Ok, wierzycie w boga, to jest Wasza sprawa, ale do momentu kiedy Wasza wiara nie gwałci światopoglądu osoby niewierzącej, a właśnie tak jest. Corette ma bardziej od innych rozwiniętą podświadomość, a Wy ją wysyłacie do księdza... Nie wiem dlaczego dla Was to może być jedynym źródłem... Najprościej chyba znaleźć je w sobie. Dla przykładu odwołam się do filozofii Platona. Jego zdaniem każdy z nas nosi w sobie ślad "świata idei" i nasze życie jest właśnie stałym przypominaniem ich sobie. (z resztą obecnie nawet naukowcy zaczynają badać części mózgu, których większość z nas nie wykorzystuje). Dla mnie właśnie Corette ma zdolność korzystania z tamtej części mózgu.

Corette - na Twoim miejscu próbowałabym poznać tę zdolność, "nauczyć się jej", zgłębić. Może nawet poznać osoby, które mają podobnie i obiektywnie powiedzą Ci, jak same sobie z tym radzą. Ksiądz jest najgorszym wyjściem.

42

Sporo naszych problemów fizycznych,psychicznych pochodzi od dusz które z jakiegos powodu nie przeszły na wyższy poziom i zostały na ziemi,wiec faktycznie czasem egzorcyzm moze pomóc,ale na pewno nie w tym przypadku,bo to nie jest opętanie,tylko zdolność widzidzenia przyszłości.

43

Parę lat temu odkryła że wiem kiedy zadzwoni tel, albo że mam przeczucia, potem pojechałam do wróżki która zamiast mi wróżyć zaczęła mnie uczyć jak czytać z kart, Potem przez jakieś dwa lata stawiałąm ludziom karty, potrafiłam kogoś przestrzec, ale ludziom ciężko jest uwierzyć jak mówisz uważaj bo wpadniesz pod samochód albo cięzko zachorowałaś. Kiedy bliska mi osoba nie posłuchała i miała straszny wypadek a ja żyłam przez jakiś rok ze świadomością że to się wydarzy, wyrzuciłam karty, zaczęłam zagłuszać te przeczucia, nadal mi się zdarza to dziwne uczucie że tylko czekam na tel co się wydarzyło bo wiem że coś się wydarzy ale już nie rozwijam tego " daru", zaczęłam lepiej spać,jestem spokojniejsza.

44

Coreette, nie będę Cię umoralniać. Zajmuję się ezoteryką, okultyzmem od dłuższego czasu i słyszałam wiele podobnych historii. Tak jak to już niektóre osoby pisały, możesz po prostu nauczyć się z tym żyć, ale ja bym tego tak nie zostawiła. Spróbuj rozwijać ten dar, nie ważne skąd go masz -ważne jest to, co on Ci daje. Być może nauczysz się kiedyś kontrolować.

Piszesz, że tylko dla Ciebie i bliskich - czyli dla osób, z jakimi jesteś bardzo związana emocjonalnie. Nie dziwię się. Też czasem mam różne przeczucia, nie wiem czy w takim stopniu jak Ty, ale jednak. Ciebie to denerwuje - np. typowy (nie gniewaj się za to słowo) sen proroczy, którego nie umiałaś zmienić - takie rzeczy się zdarzają, u mnie bardzo często, a zaledwie garstka osób umie przeciwdziałać takim snom (tzn. nie dopuścić do ich spełnienia). Może w tym pomóc LD (lucid dream). Poza tym na stres najlepsza medytacja - jeśli wcześniej tego nie robiłaś, to polecam. Ona też pozwoli rozwinąć Ci się duchowo.

Psycholog? Psychiatra? Ja nie widzę takiej potrzeby. Raczej to, co napisałam wyżej, bo dla mnie takie coś nie jest objawem żadnej choroby.

PS. Tak, dzieło szatana i spowiedź... jakoś takie rzeczy mi się zdarzały nie zależnie od tego czy byłam katoliczką, czy jak zostałam agnostyczką.. Religia i wiara nie mają tu nic do rzeczy.

PS2. Są różne fora o zjawiskachparanormalnych - wystarczy wstukać w google, poczytasz, to zobaczysz, że nie jesteś sama.

45

zgadzam się z Geyshadow. taki dar należy rozwijać. Coreette - są szkoły rozwoju osobistego, które pomagają zrozumieć wiele rzeczy, poukładać  i być może ukierunkować. Wtedy przestanie Cię to przerażać. Może uda ci się wybrać drogę pomocy innym, bo aż szkoda zmarnować takie zdolności.

46

witam
ja mam dosc nie typowe umiejetnosci (jesli moza to tak nazwac)i nie wiem co mam z tym zrobic;(
  od jakiegos czasu zdaza mi sie nawet dosc czesto ze o czyms pomysle i to sie sprawdza(niestety na numery w lotto nie dziala)i jesli mam byc szczera to za zwyczaj sa to zeczy nie bardzo dobre
nie wiem co mam z tym zrobic.pomocy

47

ja tez mam ten kłopot potrafie przewidywac przyszłosc.
nie wiem co zrobic powiec ludziom czy nie
brac za to pieniadze czy nie  isc i zostac wrozka czy jak pisze w innych postach isc w inne normalne zawody.

48

A może ktoś z Was ma tak jak ja..?
Kiedy ma wydarzyć się coś złego bolą mnie nogi.. Ma tak jeszcze minimum jedna osoba w mojej rodzinie oprócz mnie. Po prostu bolą nogi.. Całe. Dzwine uczucie, takie rwące. Sprawdza się. Czasem to mnie przed czymś przestrzega, ale zazwyczaj, tylko wiem, że coś się stanie w najbliższym dniu lub dniach. Najbardziej odczuwam to w nocy, czasem przez ból nie mogę zasnąć.
Jestem bardzo ciekawa czy ktoś z Was słyszał o czymś podobnym.

49

Koleżanko masz tylko 23 lata .Jest bardzo trudno żyć ze świadomością że się posiada zdolności ,których większości ludzi  nie mogą pojąć. Oni będą tobie mówić ,że to "szatan" Tobie pomaga albo "psycholog może wyleczyć".Bzdury. Na zdrowy rozsądek przyjmując Twoje zdolności to zdolności intuicyjne powiązane z głęboka analiza sytuacji. Zastanów się nad tym . Kiedyś pali takie  osoby na stosie tylko dla tego ,że się ich bali. Nie jestem uczestniczką takich stron .Jestem tu przypadkowo ponieważ ten temat tez mnie dotyczy . Ja z tymi zdolnościami borykam się o 20 lat dłużej od ciebie. Ja wiem ,że to dar .Ja wiem ,że nie mogę tego wykorzystywać  w złych celach. Ja się nauczyłam wykorzystywać ten dar dla siebie i dla najbliższych. Mam coś co inni zdobywają po kursach psychologii etc.. Te wszystkie bzdety pod tytułem "czarownica" "szatan"etc tez słyszałam . Spróbuj zrozumieć dlaczego masz ten dar albo zastanów się jak to wykorzystać pozytywnie. Porozmawiaj z rodzicami.

50

Niestety dziewczynki, ale taka zdolność będzie dla was ciężarem. Parę osób pisłało tutaj o okultyżmie i ezoteryce i miały racje. Słyszałam historie różnych ludzi, którzy rozwijali ten "swój" talent i wszyscy później bardzo tego żałowali. Naprawdę! Wiąże się to z bardzo dużym bólem i dczeniem psychicznym osoby, która chce te zdolności wykorzystać, nawet jesli chce wykorzystać do dobrych celów - pomoc bliskim, uprzedzanie złych wydarzeń i tak dalej. Jeszcze jedna ważna sprawa - czy jesteś wierząca czy nie, czy bawiłaś się we wróżby czy nie - nie zawsze jest to przyczyną posiadania takich zdolności. Jest jeszcze inny przypadek - może masz te zdolności od urodzenia, a to znaczy, że odziedziczyłaś je!!!! Tak, to jest dziedziczne, to znaczy, że ktoś w twojej rodzinie bawił się okultyzmem i otworzył się i swoich bliskich - czyli potomków na działanie duchów. Dary, które się dostaje, to przewidywanie przyszłości, sny prorocze, dary uzdrawiania, a na końcu dostaje się możliwość rozmawiania i wydywania duchów. To wcale nie jest dobre! Czy wierzysz czy nie, szukaj pomocy, potrzebna jest modliwta za całe pokolenia danej rodziny. Egzorcysta wcale nie taki straszny, bo to ktoś taki jak lekarz, który może pomóc "zabrać" taką zdolność. Wierzysz czy nie wierzysz w Boga, to nie ma znaczenia, bo duchy nie potrzebują żeby w nie wierzyć aby mogły działać i zabierać spokój. Jest jeszcze jedna sprawa - to konsekwencje tych zdolności - a mianowicie problemy w "ułożeniu sobie życia". To znaczy, mogą pojawić się trudności życiowe, czyli tak zawany pech - w miłości, zdrowiu, relacjach rodzinnych i tak dalej, ale to przyjdzie, jak już zasmakujecie tej zdolności i będzie wam z tego ciężko zrezygnować. Dla zainteresowanych proponuje poszukać artykułów np. na portalu zywawiara.pl

51

Zatem powinnaś to wykorzystać.. Nawet może w niektórych przypadkach uchronisz siebie i swoich bliskich od tragedii..

52

od długiego czasu umiem odczytywać aure  innym osobą i mam sny które sie spełniają np śniła mi sie biała mysz po jakimś czasia miałam białą mysz kiedys nawet miałam sen co dostane na urodziny smile gdy patrzę na kogoś wiem nagle o nim wszystko nie wiem jakim cudem umiem odróżniać dobrego człowieka od złego . myślicie że mam jakieś zdolności ????

53

klaudia3011 napisał/a:

od długiego czasu umiem odczytywać aure  innym osobą i mam sny które sie spełniają np śniła mi sie biała mysz po jakimś czasia miałam białą mysz kiedys nawet miałam sen co dostane na urodziny smile gdy patrzę na kogoś wiem nagle o nim wszystko nie wiem jakim cudem umiem odróżniać dobrego człowieka od złego . myślicie że mam jakieś zdolności ????

Nie, skąd ten pomysł?

54

Vian napisał/a:
klaudia3011 napisał/a:

Nie, skąd ten pomysł?

Vian, czy możesz jaśniej, bo jak na redaktora Działu Psychologia, to Twoja odpowiedź jest taka..... zbywająca.
Skąd Twój pomysł, że nie?

Klaudia, moim zdaniem TAK.
Ja nie widzę aury u ludzi, ani też nie odczytuję ich 'życia', ale też mam prorocze sny.
Nawet ostatnio udało mi się pomóc bliskiej osobie, zapobiec nieszczęściu - tak myślę.
Ten sen mnie zbudził, byłam przerażona, wzięłam modlitewnik i i odmówiłam modlitwę "Telegram do Pana Jezusa" trzy razy, co godzinę.
Na drugi dzień przyszła dobra wiadomość.

Telepatycznie odbieram sygnały, że dana osoba chce się ze mną skontaktować i ona dzwoni, albo przychodzi w odwiedziny.
Czasem tworzą mi się w podświadomości jakieś zdarzenia, które się urzeczywistniają.

55

To był sarkazm, Żyworódko. smile
Ogólnie post Klaudii skojarzył mi się z tekstami typu "Mam 6 z polskiego, 6 z matematyki, 6 z przyrody i 5 z plastyki, czy myślicie, że to w miarę dobre oceny..?".

Natomiast jako redaktor działu psychologia nie mam nic do powiedzenia póki nie zaczniemy rozmawiać o tym w kontekście możliwych zaburzeń psychotycznych. W ogóle nie wiem, co ten temat robi w dziale "Psychologia", chyba jest tu tylko dlatego, że nie ma działu "PARApsychologia". To nie to samo. smile

56

Klaudii jak umiała, tak opisała swoją historię, swój problem i w odpowiednim wątku.
Nie jest jej winą, że znalazł się w Dziale Psychologii. smile

Klaudii, pobuszuj po forum, a z pewnością znajdziesz historie w tym temacie, jak to było/jest u innych.
Na pewno są, bo czytałam te wątki.

Pozdrawiam.  smile

57

klaudia3011 napisał/a:

myślicie że mam jakieś zdolności ????

Skontaktuj się z osobą, która ma takie zdolności, korzysta z nich i sobie pogadajcie smile Niektórzy uczą jak z tego korzystać. Na początku przydaje się mentor.

58

żyworódka napisał/a:

Klaudii jak umiała, tak opisała swoją historię, swój problem i w odpowiednim wątku.

A ja mówię, że to jej wina? Ja jedynie zareagowałam na sposób, w jaki przedstawiła swoją historię i tyle.

59

Vian napisał/a:
żyworódka napisał/a:

A ja mówię, że to jej wina? Ja jedynie zareagowałam na sposób, w jaki przedstawiła swoją historię i tyle.

Właśnie, szkoda, że tylko TYLE.

60

No a czego jeszcze się spodziewałaś..? smile Jak masz jakieś pytania do mnie to chętnie odpowiem.

61

coreette

1. nikt Cię nie nawraca - jesteś trochę przewrażliwiona na punkcie swojego ateizmu;

2. zdolność, o której piszesz może być:

- wynikiem przypadku - zdarza się;

- jakieś umiejętności odczytywania pewnego rodzaju sygnałów, np. opisane są liczne zachowania zwierząt umiejących przewidywać nieszczęście i odpowiednio wcześnie się ewakuować;

- zdolność może mieć charakter nadprzydrodzony, choć niektórych to słowo będzie drażniło. Ale warto odwołać się tuta choćby do słów prof. Simone Morabito - nominowany przez instytut Naukowy w Paryżu do nagrody Nobla w dziedzinie medycyny Simone Morabito jest jednym z najwybitniejszych włoskich profesorów medycyny; odkrył on i opatentowal między innymi system diagnozowania klinicznego za pomocą komputera. W wieku 24 lat z najlepszym wynikiem na roku ukończył studia medyczne, specjalizując się w chirurgii, później zdobył specjalizację w psychiatrii, neurologi i pediatri - CYTUJĘ: "W XIX WIEKU OGŁOSZONO, ŻE DEMONÓW NIE MA. JEDNAK SAME DEMONY NIE ZOSTAŁY O TYM POINFORMOWANE I DZIAŁAJĄ W NAJLEPSZE".
Dodam, że facet pisze to na podstawie własnego ponad 30 letniego doświadczenia klinicznego.

Przechodząc do problemu - takich doświadczeń jak opisane. Nie sądzę - choćby ze względu na obciążenie emocjonalne - by umiejętności te należało rozwijać.

Negowanie i niektóre bardzo emocjonalne wypowiedzi to chyba trochę strach przed tą materią. Wiec może - dla chętnych - warto sobie to obejrzeć:

http://www.youtube.com/watch?v=LRBXszyalF4

Proponuję zwrócić zwłaszcza uwagę na pogodę ducha tego dziadka.

62

Zaintrygował mnie ten temat.
Wiele jest zjawisk jeszcze niewyjaśnionych. Niektóre miałam okazję przeżyć. Corette! Jeśli ta zdolność, jak nazwałaś, przeszkadza w codziennym życiu, to faktycznie dobry psycholog może pomóc. A jeżeli nie, to proponuję trochę dystansu do siebie.
Psychika ludzka jest skomplikowana i nie wiadomo, co wyzwoliło takie myśli. A wyobraźnia ludzka działa cuda.

63

Cześć . Słuchajcie ja mam podobny problem odnośnie przewidywania przyszłości , ale tak jakby w drugą stronę smile bo to ktoś mi ją przewidział wink. Ogólnie pracuje w kontakcie z klientem w centrum sportowym . Miałam dziwną sytuacje z jednym klientem . Sprzedawałam mu bilet na basen , trochę rozmawialiśmy ... może z 5minut. Nie byłam specjalnie miła dla niego - nawet przez przypadek sprzedałabym mu drożej bilet twierdząc że się już ta promocja skończyła. Przy wychodzeniu zatrzymał się, odwrócił w moją stronę i powiedział : będziesz szczęśliwa i bogata ( na to ja zszokowana powiedziałam dziękuje bardzo - zamurowało mnie trochę ) i dodał po namyśle : ale najwcześniej za 3 lata . Co o tym sądzicie ? to brzmiało poważnie .  Gościu był po 60stce , ale wydawał się normalny ...nie wiem sama smile niby w takie rzeczy nie wierze ale.... proszę o odpowiedź . Pozdrawiam !

64

Kasienka244,  to posłuchaj tego:  Będziesz szczęśliwa i bogata, ale...za 2 lata ! 

Nie dziękuj smile

65

Elle88 ogólnie nie wierzę w takie rzeczy wink , ale taka informacja myślę , że każdego by (choć trochę ) napawała optymizmem.  Muszę zacząć jeszcze częściej grać w totka wink. Pozdrawiam

Posty [ 1 do 65 z 68 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Dość kłopotliwa zdolność - umiejętność przewidywania przyszłości ...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024