Pewne rzeczy są tylko dla prawdziwych facetów??? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Pewne rzeczy są tylko dla prawdziwych facetów???

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

1 Ostatnio edytowany przez marti (2008-04-10 00:51:09)

Temat: Pewne rzeczy są tylko dla prawdziwych facetów???

Widziałyście reklamę nieocenzurowaną MOBILKING??? Ale ośmieszająca kobiety!!! Co Wy o tym myślicie? Kobieta po raz kolejny wsadzona do jakiejść szufladki głupiej idiotki, która ma ambicje, ale pcha się tam gdzie jej nie chcą!!!

Tu wersja tej reklamy, ja widzialam tylko wersje telwizyjną bez cenzury!!!

http://www.youtube.com/watch?v=Q2LBaJB5RT4

A tu komentarze z Faktów:

http://www.youtube.com/watch?v=cGEr7Le-IIM&NR=1

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pewne rzeczy są tylko dla prawdziwych facetów???
marti napisał/a:

Widziałyście reklamę nieocenzurowaną MOBILKING??? Ale ośmieszająca kobiety!!! Co Wy o tym myślicie? Kobieta po raz kolejny wsadzona do jakiejść szufladki głupiej idiotki, która ma ambicje, ale pcha się tam gdzie jej nie chcą!!!

Tu wersja tej reklamy, ja widzialam tylko wersje telwizyjną bez cenzury!!!

http://www.youtube.com/watch?v=Q2LBaJB5RT4

A tu komentarze z Faktów:

http://www.youtube.com/watch?v=cGEr7Le-IIM&NR=1

i ośmieszająca kobiety i odmóżdżająca mężczyzn - no ale to sie sprzedaje! Ta reklama aż tak bardzo mnie nie bulwersuje - jest po porstu głupia i tyle. Bardziej negatywnie reaguję na reklamę lodów KORAL z DODĄ w roli głównej - ta reklama epatuje tak ogromną seksualnością, że aż żenuje! Reklama przeciez skierowana jest także do najmłodszych odbiorców tego produktu - do DZIECI. NIe rouzmiem po co zachęcać dzieci do zakupu tych lodów poprzez epatowanie seksem, tak niesmaczną reklamą. Z pewnością nie kupię lodów tej marki i będę do takiej postawy namaiwac całe rzesze potencjalnych jej odbiorców. Ludzie mają wpływ na to co serwują nam spece od reklamy - wystarczy odpowiednia postawa społeczna i protest wyrażony nie nabywaniem tych produktów. Ale czy społeczeństwo potrafi tak jednomyślnie działać? niestety nie...

3

Śmieszna ta reklama, strasznie się śmiałem jak ta reklamówke oglądałem.
Najśmieszniejsze elementy tej reklamy to jak kobiety odskakiwały jak poparzone, szczególnie Pani żołnierz i strażak. Miny przy okazji też miały niezłe.

A wy kobiety też śmiałyście się do upadłego oglądając tą reklamówke ?

Jest to DOBRY film na poprawę humoru mężczyznom smile

4

techi napisał/a:

Najśmieszniejsze elementy tej reklamy to jak kobiety odskakiwały jak poparzone, szczególnie Pani żołnierz i strażak. Miny przy okazji też miały niezłe.

OOOOOOOOOOO ale śmieszne! Bardziej się uśmiałam czytając te bzdury które napisałeś!!!!!!!!! A tak poza nawiasem to co , na forum dla facetów Cię już nie chcieli, że się na nasze wpisałeś!!!!!!!!!!!!!

5

techi napisał/a:

no bardzo śmieszny, bardzo jesteś smile, ubawiłam się jak przeczytałam.

6

Co jest w tym najbardziej zaskakującego (śmiesznego) , że pomysłodawcą tej reklamy, scenariusza była kobieta.

Czyli co kobieta przeciw kobiecie ?

Doto, MagdoZ co na to mi odpowiecie ?

7

techi napisał/a:

Co jest w tym najbardziej zaskakującego (śmiesznego) , że pomysłodawcą tej reklamy, scenariusza była kobieta.

Czyli co kobieta przeciw kobiecie ?

Doto, MagdoZ co na to mi odpowiecie ?

Odpowiem Ci pytaniem na pytanie:

wiesz kto śpiewa taką piosenkę "Facet to świnia..."??? bo jak dobrze kojarzę, to chyba gość w portkach wink....

8

Ta piosenka Big Cyca  bardzo fajna. A tekst w niej też prawdziwy, bo facet świnia:)

A z przykrością muszę stwierdzić, że wy kobiety nie umiecie się same z siebie śmiać. Pierwsze co to obraza majestatu i do sądu z reklamodawcą. A powyższa reklama jest bardzo dobra.

Przykre to ale  mieszkamy w kraju gdzie we wszystkim doszukujemy się seksualności  i w programach dla dzieci słynny Twinki-Winki i reklamach.
Czy nie sądzisz Doto, że reklamy proszków do prania nie ośmieszają kobiet ? Ja uważam, że tak, ośmieszają. I do tej pory nie słyszałem sprzeciwu wobec reklamodawców ze strony kobiet. A tu taka reklama, która ukazuje po części naturę kobiet i same sprzeciwy.

Czy wolisz Doto abym Cię kojarzył z kobietą, która myśli tylko o tym który proszek do prania jest najlepszy i rozmawia o tym ze swoimi przyjaciółkami?
Doto, ta reklama nie jest odmóżdzająca, uwierz mi, że bardziej Ciebie odmóżdżają Twoje ulubione seriale telewizyjne !!!

9

techi napisał/a:

Czy nie sądzisz Doto, że reklamy proszków do prania nie ośmieszają kobiet ? Ja uważam, że tak, ośmieszają. I do tej pory nie słyszałem sprzeciwu wobec reklamodawców ze strony kobiet. A tu taka reklama, która ukazuje po części naturę kobiet i same sprzeciwy.

Masz trochę racji, jeśli chodzi o te reklamy proszków do prania i przedstawiane w nich  kobiety, to jest też przykład takiego stereotypowego myślenia.

A co rozumiesz poprzez zdanie, że ta reklama ukazuje naturę kobiet? Jaką naturę?

Z reklam tej iinnych trzeba się umiec śmiać! Twórcy reklamy wykorzystali stereotypy, uderzyli do archetypu mężczyzny jaką pana i władcy, który na wszystkim się zna i ma swój mały męski świat, do którego nie mają wstępu kobiety. A jak próbują się tam dostac, to co najwyżej mogą się ośmieszyć!

No cóż jaki target, taka reklama!:)

10 Ostatnio edytowany przez Dota (2008-04-11 10:44:33)

techi napisał/a:

A z przykrością muszę stwierdzić, że wy kobiety nie umiecie się same z siebie śmiać. Pierwsze co to obraza majestatu i do sądu z reklamodawcą. A powyższa reklama jest bardzo dobra.

techi,

dlaczego uważasz, że nie potrafimy się z siebie śmiać? - powiem Ci, że potrafimy robić to do rozpuchu... na zaczepne pytanie odpowiedziałam Ci też lekko zaczepnie wink i czy ta piosenka jest prawdziwa czy nie , jest w tym momencie bez znaczenia. smile

techi napisał/a:

Przykre to ale  mieszkamy w kraju gdzie we wszystkim doszukujemy się seksualności  i w programach dla dzieci słynny Twinki-Winki i reklamach.

Doszukujemy się? Przecież w tych reklamach niczego nie trzeba sie doszukiwać... wszystko pięknie dane na tacy!:)

techi napisał/a:

Czy nie sądzisz Doto, że reklamy proszków do prania nie ośmieszają kobiet ? Ja uważam, że tak, ośmieszają.

nie dajmy się zwariować!  własnie i tu chodzi o pewien umiar - nie rozumiem po co uruchamianie seksualnych zachowań np do reklamy lodów, które jakby nie było skierowane są także do dzieci.  Ale target to target smile.

techi napisał/a:

A tu taka reklama, która ukazuje po części naturę kobiet i same sprzeciwy.

Pokazuje naturę kobiet?? Czy może wizję natury, która odpowiada komuś? Zawsze wykorzystuje takie reklamy do rozeznania się jakie są na nie reakcje - są różne. Są tacy którzy boki zrywają, śmieja się do łez i tacy, którzy mają  inną percepcję.

Wyraziłam swoją  opinię na temat tej reklamy - nie musi mi się ona podobac, zresztą jak wiele innych rzeczy. Nie pozwalam sobie, aby ktoś traktował mnie w przedmiotowy sposób w relacjach, w których mam na to wpływ. A tą reklamę po prostu "zlewam" smile) i z pewnością nie kupię produktu, który reklamuje, podobnie z lodami Koral. Włosów z głowy rwać z tego powodu nie będę. No cóż świata nie zmienimy - możemy tylko reagować na to zgodnie ze swoimi przekonaniami i wartościami. Ciebie to bawi i śmieszy - ok, to twoje indywidualne podejście do sprawy, mnie nie  i tyle smile

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Pewne rzeczy są tylko dla prawdziwych facetów???

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024