Problemy z dziewczyną - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Problemy z dziewczyną

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

1

Temat: Problemy z dziewczyną

Witam, mam 18 lat i jestem z rok młodszą dziewczyną w związku od 5 miesięcy. Do teraz chodziliśmy do tego samego liceum. Na początku było cudownie, było czuć że nam obojgu zależy. Potem była tak jakby stagnacja, ledwo buzi, przestała prosić o spotkania całkowicie, wcześniej to chociaż parę razy się zapytała o spotkanie, potem już nic a nic. Pewnego dnia marca poprosiłem ją o rozmowę i powiedziałem, że nie czuje  jej zaangażowania, że jej zależy. Po tej rozmowie poprawiło się. To był najlepszy miesiąc w naszym związku. w połowie kwietnia dostała okresu i ogólnie jakoś mnie rozmawialiśmy i widzieliśmy się, bo była zajęta. Spotkaliśmy się tydzień temu to powiedziała że przykro jej że nie może nawet dla swojego chłopaka znaleźć czasu. Teraz mam matury i praktycznie wcale się nie kontaktujemy, bo ona też zaczęła kurs na prawo jazdy i pracuje w oriflame. Wczoraj z nią pisałem i napisałem że tęsknię, ona odpowiedziała że co może poradzić skoro czasu nie ma..

Co Wy o tym sądzicie?
Coś jeszcze wyjaśnić?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Problemy z dziewczyną

To znaczy ze nawet nie piszecie wiadomości ze sobą albo nie dzwonicie do siebie ?

3

Ostatnie dwa tygodnie nie, tylko ja tam przed spaniem pisałem, ale tylko ja ciągnąłem rozmowę. Ona odpisywała tak oschle. Z dzwonieniem to miałem matury, to zadzwoniłem też dwa razy aby wiedziała jak mi poszło.
Dzisiaj z kolei mija 5 miesięcy nasze, miała przyjechać do mnie o 16 i się zapytałem o której dokładnie będzie w moim mieście.. nagła zmiana godziny na 18:33.. I znowu tak obojętnie pisze.. więcej nie odpisała jak się zapytałem czemu tak późno

4

To nie jest normalne mieć możliwość zadzwonić i nie robić tego. Nie wierzę, że nie ma czasu na telefon czy sms i założę się, że na facebooku ma czas siedzieć. Może spotkałeś królewnę, która nigdy sama nie pisze, ale szczerze... jest kilka wyjść. Może ma problemy, coś ją dręczy i dlatego jest taka oschła, może coś się stało. Jest też opcja, że już jej nie zależy i jest to bardziej prawdopodobne. Nawet jak ja jestem bardzo zajęta to każdy człowiek ma choć 20 minut na rozmowę, wciska Ci dziewczyna po prostu kit, że kompletnie nie ma czasu. Ona go nie chce dla Ciebie znaleźć. Jak powiedziałeś jej o obawach to zaczęła się starać, żeby Ciebie nie stracić, a potem sytuacja się unormowała i znów to samo. Na pewno tak jak ona nie zachowuje się osoba, która kocha swojego chłopaka.

5

Napisała mi że jak będzie to porozmawiamy o nas. Nic więcej..

6 Ostatnio edytowany przez Espinela (2016-05-07 18:03:06)

Czyli, że kiedy porozmawiacie? Mi to wygląda na to, że ona chce Ci powiedzieć, że to koniec...

7

Za 30 minut się widzimy

8

Więc daj znać co z tego wyniknie.

9

Koniec...

10

Topaz napisał/a:

Koniec...

Jaki w takim razie był powód rozstania?

11

Nie miała czasu, a nie chciała mnie ranić i ciągle mówić na jakieś spotkanie nie

12 Ostatnio edytowany przez zanim0dejde (2016-05-08 11:10:27)

Dosyć poważny powód rozstania big_smile A tak na poważnie to sądzę, że ona Cię i tak nie kochała tak bardzo, bo jeśli się kocha drugą osobę to jest się w stanie zagospodarować nawet tą godzinę dziennie żeby się spotkać, czy tam pogadać przez telefon, a ona co? Nie wierzę nawet, że dziewczyna w wieku 17 lat nie ma czasu na spotkanie się, a wmawianie Ci, że robię kurs na prawko i nie mam z tego powodu czasu jest żenujące, naprawdę żenujące. Sam robiłem prawko w ubiegłym roku i wiem ile czasu ono zajmuję, więc litości.. Pracuje? Okej, ale niech Ci nie wmawia, że nie ma dla Ciebie czasu, bo chyba nie siedzi tam 24/7 żeby nawet się z Tobą nie spotkać w weekend chociażby.
Tak czy siak nie straciłeś dużo, bo to zaledwie 5 miesięcy związku, więc głowa do góry! wink

P.S: Jestem ciekaw czy dla następnego "chłopaczka" będzie miała tyle samo czasu co dla Ciebie.

"Wczoraj z nią pisałem i napisałem że tęsknię, ona odpowiedziała że co może poradzić skoro czasu nie ma.."
Ona nie tęskniła, bo była tak cholernie przepracowana, że co Ci na to poradzi big_smile

13

Dziewczynie przeszło zakochanie (nie mylić z miłością, której tutaj nie było), nie wiedziała, jak się wymiksować, więc zasłaniała się brakiem czasu. W końcu zebrała się na odwagę i zakończyła relację. Wierz mi - lepsze to, niż przyprawianie Ci rogów ku uciesze znajomych i poniżanie Cię.

Ten związek na szczęście nie trwał długo, ona na szczęście także Cię specjalnie nie zwodziła, więc głowa do góry.

Gdy poznasz kobietę, z którą "to" będzie TO - zobaczysz różnicę. Choć zdaję sobie sprawę, że teraz to marne pocieszenie.

A na przyszłość wiedz, że kochająca osoba zawsze znajdzie choćby 5 minut na telefon do ukochanego/nej. Zawsze.

14

No najgorsze jest to, że ja ją pokochałem. Za bardzo się zaangażowałem, przez co teraz będę cierpiał jeszcze bardziej. To będzie nauczka w przyszłości.. Powiedziała że zmarnowała mi te 5 miesięcy z życia i ma nadzieje że w końcu poczuje że mam dziewczynę, która nie będzie taka jak ona.

15

Przeczytałem powód rozstania i padłem :-D
Dziewczyna nawet się zbytnio nie wysiliła, więc widać jak Cię traktowała.
Zapamiętaj tę nauczkę na przyszłość i ciesz się, że tak wcześnie dostałeś taką lekcję.

16

Ale powód... jakby nie mogła wprost powiedzieć co czuje tylko wciska kit. Czas na pewno by znalazła... gdyby jej zależało. Głowa do góry, ból trochę potrwa, ale potem będzie lepiej.

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Problemy z dziewczyną

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024