Moment wypalenia związku? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Moment wypalenia związku?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Moment wypalenia związku?

Jako facet niedoświadczony w związkach chciałem zapytać jak to wszystko wygląda, ta cała otoczka miłości w związku, który trwa ponad rok. Otóż wstyd mi za to, co napiszę dalej, ale wolałbym sie poradzic kogoś zanim zrobię cos głupiego. Jestem w związku z dziewczyną od około 15 miesiecy, za sobą mam związek, który po 20 miesiącach rozpadł się (przez ostatnie pół roku był to związek na odległość) i to wszystko co o moich związkach mógłbym napisać. Przejdę do sedna tematu. Z obecną dziewczyną układa mi się dobrze, ale ostatnio dostrzegamy obydwoje, że jest po prostu nudno. Nie ma motylków jak zwykle, nie ma tego flirtu. Pytanie do osób zakochanych i doswiadczonych - czy to zwykle tak wygląda? Czy jednak osoby zakochane i dopasowane do siebie czują tą chemię przez kilka lat, czy jednak to normalne, ze po roku już nie myślimy o sobie tak jak dawniej, że np seks już nie jest tak emocjonujący jak dawniej. Piszę o tym z tego powodu, że ostatnio poznałem dziewczyną, żeby nie było traktuję ją jako koleżankę i nie da się ukryć, że Ona wysyła pewne sygnały. Ona nie wie, że mam dziewczynę, a ja zachowuję się fair i zbywam ją. Tylko, że po kilku rozmowach zauważyłem, że bardzo dobrze sie dogadujemy, jest ciekawą osobą, a zaś wydaje mi się, że moja dziewczyna jest po prostu badziej nudna. Nie mam zamiaru zrobic skoku w bok, tylko rozmyślam, czy gdybym związał się z tą koleżanką to czy po roku byłoby to samo co teraz przeżywam - tutyna, znudzenie i mniejsze zainteresowanie obecną dziewczyną. Piszę jak egoista, ale muszę wytłumaczyć sie, ze moja dziewczyna również pisze, spotyka się i rozmawia z jej kumplami i wydaje mi się, że oni są bardziej interesujący dla niej niz ja sam.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Moment wypalenia związku?

Jesteś"fair"
Więc dlaczego pozwalasz koleżance wkręcac się w siebie?
Dlaczego nie ostudzisz jej zapału prawdą?
Tzn-wiadomoscia, ze jestes zajęty?

3

Rzeczywiście zabrzmiało to inaczej niż chciałem przedstawić. Uważam, że koleżanka nie wkręca się we mnie, przypuszczam nawet, że moze być jest zajęta. Po prostu dobrze nam się rozmawia, a widujemy się często z uwagi na okoliczoności - nie jakoś specjalnie umawiamy się na spotkania. Nie powiedziałem jej, że jestem zajety ze względu na to, że nie było potrzeby, nigdy nie zaszlismy tak daleko w rozmowie.

4

„Motylki w brzuchu” to pierwsza faza miłości. Kolejna to budowanie trwałej, partnerskiej i przyjacielskiej więzi. Kolejna faza niekoniecznie oznacza nudę w łóżku i brak pociągu do siebie. Jeżeli u was tego zabrakło, tzn. że nie potrafiliście o to zadbać. Ale nic straconego, oczywiście pod warunkiem, że nie chcecie tego stracić... „Motylki w brzuchu” potrafią uzależnić i dla niektórych jest to jedyna faza miłości jaką znają. Nigdy nie dojrzeli na tyle, żeby przekonać się co jest poza nią i przechodzą ze związku w związek wraz z ulatniającymi się motylkami. Teraz sam musisz zdecydować czy gonisz za motylkami, czy zostajesz. Twoja partnerka również. Trzeba będzie jednak wprowadzić zmiany w obecnym związku i podejściu. Samo się nie poprawi. Trzeba o siebie zacząć świadomie dbać, a nie liczyć na to, że motylki wszystko załatwią.

5

Ja byłam z chlopakiem dwa lata i uczucie mimo tego mi wtedy nie wygasło. Ale powiedziałam stop bo widziałam ze interesowały go inne dziewczyny tzn. zdradzal mnie i tak dalej na początku próbowałam jakos to zrozumiec, wybaczyc ale tego było juz po jakims czasie za duzo. Próbowalam zakochac się w kims innym ale sie nie dało więc przestałam szukac na siłe.  Po czasie spotkałam kogos kto pozwolil mi zapomniec o tej osobie. Miłośc przyszła przypadkiem i naprawde czuje sie teraz szczęśliwa. Chcę ci przekazac po prostu że uczucie nie zawsze sie wygasa, więc nie myśl ze z kazda dziewczyna tak bedzie. Mozliwe że to nie jest ta jedyna. Może spróbujcie zmienic coś w związku, jeżeli nie wyjdzie to jednak warto powiedziec stop, i czekac az przyjdzie miłosc sama bo jak masz sie meczyc to nie warto tego dalej ciągnąc. Musicie o tym oboje porozmawiac. Powodzenia smile

6

Za motylkami nie gonię, nie przeszkadza mi ich brak. Nie uganiam się także za innymi kobietami, zwyczajnie są mało interesujące, nieatrakcyjne, jeszcze zadna inna dziewczyna nie przykuła mojej uwagi - nawet nie spoglądam na cudze tyłki. Zwyczajnie zacząłem się zastanawiać, czy po jakimś czasie lub nawet po 5 latach małzeństwa jedna z połowek nie powie sobie - a może to nie jest to czego czukałem/szukałam. Ze minęliśmy osobę, z którą mogło się ułożyc życie az do śmierci, a z obecną dziewczyną/zona jesteśmy tylko z przyzwyczajenia.

7

Nikt nie da Ci gwarancji, że ten problem nie dotknie Ciebie, bądź Twojej partnerki. Trzeba być świadomym swoich uczuć i tego co się robi. Nie zostawiaj relacji samej sobie, ale świadomie ją buduj. Właśnie teraz kiedy motylki odleciały jest czas na zastanowienie nad swoim wyborem, nad związkiem. Obydwoje znacie się już dobrze, zarówno dobre i złe strony, i to jest podstawa dla zbudowania głębszej więzi. To, co teraz przeżywacie można nazwać pierwszym poważnym kryzysem. Jeżeli obydwoje chcecie, to znajdziecie dla niego rozwiązanie. Przyda Ci się szersza lektura na ten temat w poszukiwaniu owej świadomości.

8

Zapytaj sam siebie czy jesteś z kobietą, z którą chcesz być za 20 lat? Czy masz siłę i jesteś zdeterminowany o nią walczyć, czy chcesz na ten związek pracować, bo niestety mało jest takich związków, gdzie nie trzeba tego robic.... I głównie w filmach.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Moment wypalenia związku?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024