Pożyczanie pieniędzy... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Pożyczanie pieniędzy...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1 Ostatnio edytowany przez anusia (2010-01-11 15:36:41)

Temat: Pożyczanie pieniędzy...

Mój facet często pożycza odemnie pieniądze, na początku jak zamieszkaliśmy razem mieliśmy słabe prace pomagałam mu bo wiedziałam ze i mi jest ciężko.
Minęły 2 lata jak mieszkamy razem a on dalej pozycza. Jak ja mu nie dam to pożyczy od kolegi, koleżanki...
Ostatnio nie było dobrze między nami. Mieliśmy duzy kryzys. Potem wszystko sobie wyjaśniliśmy, i po tygodniu on poprosił mnie o wzięcie dla niego pozyczki na aparat. Bo niedlugo jedzie na oboz i on chce miec aparat a bank nie chce mu udzielic pozyczki bo ma duzy kredyt na samochod ktory spłaca.
Powiedziałam :nie.
On sie obraził.

Mam  mniejszą pensję niz on a to on ma ciagle długi i ciagle pozycza.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pożyczanie pieniędzy...

Myślę, że dobrze zrobiłas odmawiając. Twój partner chyba za bardzo się przyzwyczaił do pożyczania kasy i jak widać nie przywykł do odmawiania... Bez aparatu można przezyć tym bardziej ,że inni zapewnę mają apraty i jak będzie chciał to może zrobić sobie odbitki.
Szkoda, że nie myśli o oszczędzaniu skoro ma tyle rat...

3

Zdecydowanie powinnaś z nim porozmawiać na temat tych jego dlugów.Może kiedyś będziecie chcieli założyć rodzinę i nie może być tak, ze on wiecznie będzie od kogoś pożyczał pieniądze. Albo niech zmieni pracę czy stara się o podwyżkę albo niech nauczy się oszczędzać. Bo to nie wróży dobrze Waszemu związkowi. I bardzo dobrze, ze mu odmówiłaś pożyczki. A czy on wogóle oddaje te pieniądze?

4

Oddaje odrazu jak dostaje wypłate.

Ale zeby obrazic sie za to ze nie chcialam wziac dla niego kredytu???
Sama nie biore bo nie potrzebuje a dla kogos bede brala??

5

Wiesz, nie jesteście małżeństwem, więc nie musisz brać dla niego kredytu. A jak go nie spłaci to Ty będziesz musiała go spłacać,skoro będzie na Ciebie.A skoro się obraził to po prostu chyba nie jest jeszcze dojrzałym mężczyzną. Jak nie umie oszczędzać to mu pomóż.Podzielcie jego wypłatę na to, co trzeba zapłacić itp i resztę podzielcie przez liczbę dni w miesiącu i tyle dziennie moze wydać. A jak ma dodatkowe wydatki to myślę, ze po jakimś czasie się 3 razy namyśli, niż coś kupi. Pogadaj z nim i może to coś da.

6 Ostatnio edytowany przez sanders (2010-01-11 17:35:54)

Śmiechu warte. Twój facet wie, że może od Ciebie wyciągnąć kasę więc ciągnie ile się da. Nauczyl sie, że ile razy poprosił tyle razy mu dalas. Jak mówisz nie obraża się. Szczeniackie zachowanie.
Zgadzam się z Agatką. Nie jestescie małzenstwem. Ty weźmiesz kredyt, on bedzie miał wymarzony aparat, a Ty długi. Facet zamydli Ci oczy, powie, że na pewno bedzie go spłacał, a jak już osiągnie swój cel, da Ci przyslowiowego kopniaka i sobie pojdzie. Niech pożycza od kolegów. Nie przejmuj się tym- jego długi, jego problem. Zadziwiające jest to, że chłopak ma większe potrzeby niz mozliwosci. Powiedz mu, żeby ograniczył swoje zachciewajki. Jak spłaci jeden kredyt weźmie drugi i kupi sobie aparat.
To są Twoje pieniądze i powinnas kupic cos sobie albo odkładac jezeli masz taką możliwosc. Nie daj się!

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Pożyczanie pieniędzy...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024