Zaręczyny :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 31 ]

Temat: Zaręczyny :)

Cześć Wam drogie forumowiczki, drodzy forumowicze smile

Mam pytanie, ile powinien kosztować pierścionek zaręczynowy?

Mam taką małą refleksje że to jest jeden pierścionek na całe życie więc nie może to być "bubel" za 1000 zł ale jednocześnie przy zarobkach szarego człowieka na umowę zlecenie cięzko bedzie uzbierać 4000 zł tongue Jakie macie doświadczenia w tym temacie? smile

Zobacz podobne tematy :
Odp: Zaręczyny :)

Nie wiem,ja mam bubel za tysiaka.... chyba się rozwiodę...

3

Moim zdaniem to nie cena, a uczucia się liczą. Ja dostalam na urodzimy pierscionek za 300zl i dla mnie byłby rownież idealny jako zaręczynowy ,za te 4000 wolałabym pojechać z narzeczonym na wakacje czy wypad na weekend. Myślę ,że te 1000zl to naprawdę wystarczająco smile

4

Haha bubel za 1000zł, zaszalałeś:D Twoja wybranka ma takie oczekiwania czy sam tak się zapatrujesz?

5

Weź kredyt, zmień pracę i kup taki za milion wink

6

booster napisał/a:

(...) Mam pytanie, ile powinien kosztować pierścionek zaręczynowy? (...)

Co najmniej 200 000 PLN.

7

dla mnie cena nie ma totalnie znaczenia.
Grunt żeby odpowiadał wybrance i w zalezności czy woli złoto czy srebro.

widziałam ostatnio w aparcie pierścionek złoty za 300 zł, i nie pogardziłabym big_smile

więc... najważniejsze jest od kogo dostajesz a nie ile kosztował.

8

booster napisał/a:

Mam pytanie, ile powinien kosztować pierścionek zaręczynowy?

Mam taką małą refleksje że to jest jeden pierścionek na całe życie więc nie może to być "bubel" za 1000 zł ale jednocześnie przy zarobkach szarego człowieka na umowę zlecenie cięzko bedzie uzbierać 4000 zł tongue Jakie macie doświadczenia w tym temacie? smile

Wg mnie wartość pierścionka powinna być proporcjonalna do wartości narzeczonej. Ile jesteś warta 5 zł? 100 zł, 10000 zł, milion?

9

Seeeeerio?? Ja bym się cieszyła z każdego, najważniejszy jest gest.

10

nie wiem, nie mam doswiadczenia, nigdy nie dostalam pierscionka zareczynowego od meza. Do tej pory mam traume... wink

11

adiaphora napisał/a:

nie wiem, nie mam doswiadczenia, nigdy nie dostalam pierscionka zareczynowego od meza. Do tej pory mam traume... wink

...czyli nie zaręczyny tylko zaDRęczyny big_smile

12

Averyl napisał/a:
adiaphora napisał/a:

...czyli nie zaręczyny tylko zaDRęczyny big_smile

wlasnie...tak mu dzisiaj powiem! big_smile

13

Adiaphora - a co zrobisz jak poczuje skruchę i ci się oświadczy... przecież jesteś zamężna lol

14

statystyczna_polka napisał/a:

Nie wiem,ja mam bubel za tysiaka.... chyba się rozwiodę...

Mój jest srebrny, nie kosztował nawet 100 zł tongue

15 Ostatnio edytowany przez Toja24 (2016-03-21 13:57:05)

Bubel za tysiaka. .. wg mnie to sporo jak na pierścionek... ważne by był ładny...

No chyba żE masz taką narzeczoną która odmowi ślubu jeśli kupisz jej zbyt tani.bubel... jeśli to jest powodtego pytania  to powodzenia tongue

16

Osobiście wolałabym takie 4 tysie włożyć w nasze autko niż dostać pierścionek za tyle pieniędzy tongue

17

Averyl napisał/a:

Adiaphora - a co zrobisz jak poczuje skruchę i ci się oświadczy... przecież jesteś zamężna lol

it's complicated...Chyba bede musiala wziac rozwod. Ale czego sie nie robi dla zareczynowego pierscionka wink

18

Po takim poświęceniu to mąż vel narzeczony powinien ci kupić mega superaśny pierścionek zaręczynowy...  chyba taki jak nosiła Arabela.

19

Ale wiecie co? Z jednej strony, my tu śmichy hihy i co tam pierścionek, ale nie da się ukryć że dla wielu kobiet jego wartość jest bardzo ważna, pytanie czy warto dla kobiety dla której ważniejsza jest wartość pierścionka?

20

... dlatego właśnie wartość pierścionka powinna być proporcjonalna do wartości narzeczonej big_smile

21

Pytanie czy kobita autora taka wymagająca czy on sam na to wpadł tongue

22

ale jak juz by sie upieral bardzo, zeby mi kupic no to ucieszylabym sie z takiego. Ze wzoru jeszcze ewentualnie markiza. Ale szmaragd obowiazkowo.
https://resources.shopstyle.com/sim/e7/8f/e78fc2c500e8a6e1fb50bf942a6c99e6/sambia-smaragd-0-80ct-6-brill-0-04ct-ring-ovalschliff-gold-585.jpg

23

Myślę, że oczko mogło by byś trochę większe. W końcu stara się o względy mężatki:D

24

masz rację Lilianna, za skromna chyba jestem, muszę się poprawić wink

25 Ostatnio edytowany przez booster (2016-03-21 23:58:00)

Nie jest w ogóle wymagająca smile Wręcz hojna smile Tylko jako głupio bym się czuł wybierając pierscionek za pare stówek. Za pare stówek mozna kupić bez okazji, tak po prostu, czy to pierscionek czy kolczyki czy co innego a tu jednak okazja jest niebanalna i mysle ze taki tez powinien być owy pierscien.

Edit: Swoją drogą widze że pogrązyłem kilku męzów tongue

26

booster napisał/a:

Nie jest w ogóle wymagająca smile Wręcz hojna smile Tylko jako głupio bym się czuł wybierając pierscionek za pare stówek. Za pare stówek mozna kupić bez okazji, tak po prostu, czy to pierscionek czy kolczyki czy co innego a tu jednak okazja jest niebanalna i mysle ze taki tez powinien być owy pierscien.

Edit: Swoją drogą widze że pogrązyłem kilku męzów tongue

W moich oczach (a jestem mezatka od kilkunastu lat z" bublem" za kilkaset zlotych) pograzyles jedynie siebie wink. Zapamietaj sobie drogi Autorze ze nie wartosc materialna tego pierscionka sie liczy tylko wartosc obietnicy skladanej wraz z tym pierscionkiem. Oby Twoja przyszla zona za kilkanascie /kilkadziesiat lat mogła faktycznie potwierdzic ze TO nie byl bubel smile.

27

Jeżeli sam masz chęć wydania większej kwoty na pierścionek droga wolna, miły gest, ale jeżeli ona chce żebyś jej się oświadczył to myślę, że woli bubel za tysiaka teraz niż za 4tysiaki, ale za 5lat:)

28 Ostatnio edytowany przez adiafora (2016-03-22 11:30:22)

booster, luzik, kup za tyle, za ile uwazasz za sluszne :-)
Jak masz sie zle czuc z taniochą to nie ma sensu sie meczyc. Zacisnij pasa i kup full wypas wink  W koncu nie oswiadczasz sie co roku :-)

29

Najważniejsze żeby jej się podobał ten pierścionek! Zorientuj się jakie jej się przede wszystkim czy:
- złoto: białe, żółte, czerwone- co do próby złota nie kupuj 333- jej wartość porównywalna jest do srebra...lepiej 586!
- kształt pierścionka: obrączkowy, z oczkiem, czy dużo kamieni małych, czy jeden większy- jaki kolor kamienia! musi być zawsze biały!? ja bym np. chciała mieć fioletowy bo to mój ulubiony kolor tongue staraj się dopasować go do gustu i charakteru swojej wybranki smile
- ROZMIAR PIERŚCIONKA!: jak będziesz się wybierał do jubilera najlepiej, żebyś wziął ze sobą jakiś jej pierścionek, albo poprosił kogoś zaufanego o zorientowanie się w tej kwestii.
- cena: pierścionek za 4000 zł jest średnim pomysłem, bo Twoja narzeczona może obawiać się o zgubę i zamknąć go w szafie na amen! myślę, że 1200/1500 to już naprawdę piękny gest smile Chociaż nie sugeruj się do końca ceną- czasem tańsze pierścionki są piękniejsze od droższych- cena nie jest najważniejsza, ale najważniejsze żeby ona była zadowolona i żebyś Ty też z czystym sumieniem i spełnieniem podarował jej ten piękny symbol waszej miłości smile Myślę, że warto się poświęcić i zacisnąć pasa dla tej chwili, mimo wszystko. Życzę powodzenia smile

30

O matko i córko! Rece opadają jak slysze, widze takie posty, ze pierścionek za 1000 zl jest srednim pomysłem.
Czy Wy już serio na glowe upadliście??? Pytam, ponieważ widze, ze wiele osob młodych (to chyba to "głupie" pokolenie) ma bardzo dziwne podejście do zycia, do ceny danych towarów itp. Liczy się tylko i wyłącznie konsumpcjonizm a w szczególności to- kto co ile ma, czego, i najważniejsze to ZA ILE. Czy Wy te ceny sobie na czole wypisujecie potem???? Ja rozumiem, ze widocznie wiele osob buduje sobie swoje ego na tym, ze kupil sobie bluzke za 200zl bądź tez piersionek za 6 tysięcy. WIdze to na każdym kroku również wśród swoich znajomych. Ciagle licytacje.. "a ja mam dom taki a taki" a ktoś inny kupil najnowsze mieszkanie w super dzielnicy, buty za tule a tyle. Co ludzie maja tak z tym podkreśleniem cen??? Przeciez to jest chore. Smiem twierdzic, ze często gesto widze, ze cos co jest tansze jest o wiele lepsze w użytkowaniu. Zreszta moim zdaniem, co kogo interesuje cena.
Przepraszam Cie bardzo autorze, jeśli kupisz Twojej pani pierścionek za 4tys. to czy ona to sobie napisze na czole??? Czy może suma tysiąca zl nie jest godna?
Nie rozumiem tego jak ktoś może tak rozumować.
Czy dla Ciebie dana rzecz za 300zl = gorsza niż za 1000zl? Jeśli tak, to ja Cie chciałam uswiadomic, ze tak nie jest.
W ogole to liczy się milosc a nie pierścionek za tyle czy tyle. Kup pierścionek taki który Ci się podoba i zapewniam Cie, ze wcale to czy Ci się spodoba nie musi odzwierciedlać drożyzny. Sa bardzo ladne pierścionki za 300zl i nikomu nic do tego ile za niego dales. A i Twojej Pani korona z glowy nie spadnie. Już nie robmy ceregieli.
Pozdrawiam i zycze zmiany podejścia do zycia..
Niech cena nie będzie Twoim wyznacznikiem jakości, bo często gesto tak nie jest, a tylko snoby nowobogaccy wywyzszaja się, chwala " co za ile i gdzie kupili"
Miernota jakich mało.

31

Nie rozumiem skąd tyle złośliwości w odpowiedziach wink Autor wydaje się być trochę zagubiony, bo z jednej strony chciałby aby pierścionek zaręczynowy był bardziej wyjątkowy niż prezenty kupowane na inne okazje (jak to określił - za kilka "stówek" kupuje prezenty w ciągu roku), a z drugiej strony nie stać go na wydatek rzędu 4000 zł. Czy to od razu musi znaczyć, że jest snobem albo że jego dziewczyna to snobka?

Drogi autorze, moim zdaniem jeśli Twoje zarobki są skromne to 4 tysiące jest grubo przesadzoną kwotą. Piękne pierścionki zaręczynowe można kupić na spokojnie do 2 tysięcy złotych. Na miejscu partnerki nie szukałabym podczas oświadczyn ceny pierścionka, to przecież głupota wink Najważniejsze aby pierścionek trafił w gust ukochanej i był podarowany od serca - czy to za 100zł, 1000zł czy więcej. Zresztą, jeśli pragnie Twoich oświadczyn, to na pewno przyjmie każdy pierścionek jaki dla niej wybierzesz. Ktoś tutaj też dobrze poradził, aby zorientować się czy ukochana woli srebro, białe złoto, żółte złoto, jaki ma rozmiar palca, czy wolałaby klasyczny zaręczynowy czy coś bardziej nietypowego etc.

Swoją drogą za 1000 zł na pewno "bubla" nie kupisz, zwłaszcza jeśli przejdziesz się po mniej znanych jubilerach niż szeroko reklamowane Aparty, Kruki i inne.

Posty [ 31 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024