Suknia ślubna... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

Temat: Suknia ślubna...

Tak więc doradzcie dziewczyny, czy lepiej suknię wypożyczyć czy może kupić nową? I jakie są mniej więcej wtedy ceny? Jak to bylo z kupnem u Was? Na co zwracac uwagę? Czekam na jakies porady...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Suknia ślubna...

Wiadomo, że wypożyczenie jest tańsze niż kupienie nowej z salonu. No i nie musisz się martwić co potem zrobić z tą suknią smile
Ale najlepiej będzie jeśli wypowie się ktoś bardziej zaznajomiony z tematem.

3

U nas w salonach można kupić suknię jak i wypożyczyć. Za wypożyczenie płaci się 60% wartości sukni....
Jeśli chcesz mieć suknię tanio i do tego na własność to zawsze można znaleść krawcową która uszyje dla Ciebie suknię.

A tak mniej wiecej to ile czasu przed slubem kupic suknie a ile przed powinnam sie zaczac rozgladac?

5

Ja jestem przed ślubem 5 miesięcy i trochę i już szukam ... wydaje mi się , że to odpowiedni czas. Jak chodziłam po salonach to panie mówiły, że na czerwiec niektóre dziewczyny już mają pozamawiane...

Ja musze miec suknie na wrzesien, poczatek big_smile

7

Jeżeli w lecie bierzesz ślub, to już najwyższy czas coś szukać i kupić/zaklepać. Wakacje to najgorętszy czas jeśli chodzi o śluby i trzeba trochę czekać w kolejce na jakieś poprawki/przymiarki (tak ponoć słyszałam).

8

Ja mam ślub w lipcu tego roku i mam już zamówioną sukienkę. 4 m-c zajmuje jej sprowadzenie + czas na poprawki. Standardowo w salonach dziewczyny zalecają kupowanie na 6 m-cy przed ślubem, żeby wszystko było na spokojnie.
Koleżanka natomiast miała ślub na początku czerwca, a sukienkę kupiła w lutym. I też zdążyli - tylko, że jej sukienka była szyta w tym salonie gdzie ją zamawiała, a nie sprowadzana z zagranicy.
Co do cen wypożyczenia to się niestety nie orientuję, bo jakoś nie umiałabym się w pełni oddać zabawie mając świadomość, że mam na sobie sukienkę, której nie mogę uszkodzić.

Ja swoją suknię kupowałam przez internet. Była szyta na miarę i w żadnym salonie takiej nie widziałam. Powodem było to, że nie chciałam sukni na kole. Był to rok 2008. Zapłaciłam za nią około 800 zł a sprzedałam zaraz po ślubie w salonie za 400 zł.

10

ja się pytałam w kilku salonach i stwierdzili że 3 miesiące przed ślubem wystarczy.

11

ja moją suknię kupiłam dwa miesiące przed ślubem, teraz właśnie zamierzam ja sprzedać, ponieważ szkoda, żeby niszczyła się w szafie, a przecież drugi raz już jej nie założę
wolałam kupis suknię, ponieważ jak cos się stanie z nią, to na swoja odpowiedzialność, na wypozyczona wiadomo trzeba uważać

12

A ja już kupno mam za sobą , a ślub mam w paździrniku smile Początkowo chciałam wypożyczyć , ale u nas w miejscowości cena za wypożyczenie , to cena kupna sukni nowej smile

Pozdrawiam smile

13

tak niestety jest. moja znajoma za wypozyczenie sukni zapłaciła ogromne pieniądze i cały czas martwiła sie czy coś sie nie stanie. jesli suknia zostanie mocno zniszczona, to niestety trzeba zapłacić. ja moja kupiłam za tyle samo, co ona wypożyczyła

14

Ja szybko zrezygnowalam z pomyslu wypozyczenia sukni... Glownym powodem bylo to, ze nie chcialam placic kosmicznych cen za wypozyczenie sukni i dodatkowo martwic sie, o to czy nie bede musiala doplacic w razie  cos sie stanie z suknia. Jak dla mnie slub, to dzien w ktorym powinnam sie cieszyc, a nie marwic o suknie hi,hi tongue Zdecydowalam sie na szycie sukni na zamowienie co mialo dodatkowe plusy smile (Zawsze po sprzedaniu sukni jakas czesc pieniazkow sie zwroci big_smile) Wiekszosc salonow szyje suknie na wymiar wiec i one potrzebuja troche czasu na to. Zwlaszcza w miesiacach letnich gdzie jest wiecej zamowien. Bralam slub na poczatku wrzesnia, a sukienke zamawialam w maju - gdzie juz byl problem z zamowieniem ze wzgledu na spara ilosc zamowionych sukien. Udalo mi sie fuksem wcisnac w termin tongue Dlatego osobiscie polecam zrobic to wczesniej niz pozniej sie martwic big_smile

15

Ja planuję w wakacje zrobić objazd salonów (w jakich cenach są suknie i czy w ogóle mają taką, jaką chcę), a gdzieś na początku przyszłego roku będę kupować/rezerwować.

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024