Beznadziejna zazdrość - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Beznadziejna zazdrość

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Beznadziejna zazdrość

Cześć Wszystkim.

Jestem ze swoim facetem od 4 lat, pół roku po zaręczynach. Ogólnie jest wszystko super, on jest  kochany, między nami mogłoby być wspaniale gdyby nie moja zazdrość.
Jestem  zazdrosna dosłownie o wszystko. Przykładowo przyjeżdza do jego brata dziewczyna, a ja już jestem zazdrosna, że jest (bo mieszkamy razem, u jego rodziców). Nie daj Boże żeby on się do niej usmiechnął.... Wtedy afera cały wieczór i fochy na drugi dzień... Mimo, że (przyznam szczerze) myślę, że jestem od niej ładniejsza i to nie chodzi tu o taką zazdrość, że jakaś blondwłosa szczupła kobieta kręci się koło niego... Bo sama uważam , że wyglądam dobrze, mam duże powodzenie i chyba nie mam niskiej samooceny..
Nie wiem kompeltnie o co chodzi.. Ale wiem , że jak tego nie zmienię zniszczę ten związek...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Beznadziejna zazdrość

Zuzia skoro wiesz gdzie leży problem to zrób coś z tym. Wszystkiego idzie się nauczyć, wypracować . Jak poczujesz że ogarnia cie nerw na coś zacznij w myślach rozkładać to na czynniki pierwsze.
Zapytaj siebie czemu cie dana sytuacja drażni, czy naprawdę czujesz się gorsza?

Jeśli sama nie dajesz rady i mimo że wiesz że robisz źle przeciągasz to na kilka dni kary, udaj się do psychologa. Facet może nie wytrzymać ale w nowym związku też powtórzysz stare błędy, zazdrość będzie silniejsza. Dlatego warto pomyśleć o psychologu i popracować nad sobą.

3 Ostatnio edytowany przez adiafora (2016-01-22 13:12:37)

rozyczka dobrze Ci radzi.
Troche zazdrosci w zwiazku dziala jak afrodyzjak, ale u Ciebie to juz traci patologia. Na dluzsza mete zaden facet tego nie wytrzyma, chocby Cie bardzo kochal, daje Ci slowo.

4

Najważniejsze, że widzisz problem i go nie bagatelizujesz. Myślałaś skąd w takim wypadku bierze się ta zazdrość? Skoro jesteś pewna siebie, znasz swoją wartość to nie powinnaś być tak chorobliwe zazdrosna. Może jednak masz jakieś kompleksy i podświadomie się porównujesz? Już nawet w wypowiedzi zaznaczyłaś "jakaś blondwłosa szczupła kobieta" czyli jednak w pewien sposób patrzysz zazdrośnie na kobiety, które uważasz za atrakcyjne. Czy partner kiedyś dał Ci powód do zazdrości, a może wcześniej byłaś w takim związku? Z mojego doświadczenia wygląda to tak: w poprzednim związku, gdzie partner był "bawidamkiem" i to czułam, a nawet wiedziałam to byłam non stop zazdrosna i robiłam awantury, natomiast przy obecnym partnerze czuję się zupełnie swobodnie i pewnie i nie ruszają mnie dziewczyny, które się koło niego kręcą.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Beznadziejna zazdrość

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024