Moje przygotowania do ślubu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIECZÓR PANIEŃSKI, ŚLUB, WESELE » Moje przygotowania do ślubu

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 103 ]

1

Temat: Moje przygotowania do ślubu

Drogie Koleżanki, każda z nas rozważa różnego typu kłopoty związane z organizacją ślubu: jaka wódka, suknia itd. A czy pamiętamy, że jesteśmy gwiazdą przyjęcia i musimy wyglądać wystrzałowo??:) Ja postanowiłam schudnąć (przytyłam zresztą ostatnio sporo) - ale oczywiście nie potępiam dziewcząt, które akceptują sie i nie chcą chudnąć. Pomyślałam też o zadbaniu o skórę. W zasadzie powinnyśmy to robić cały czas, ale zwykle na wcieraniu balsamu sie kończy;) Pomyślałam o peelingu z kawy - oczywiście wszystko domowej roboty:) Może przyłączą się do mnie kobiety, które rozpoczynają taką drogę jak ja:) Bedziemy sie wspierać w naszych dążeniach, doświadczeniach:) Mam nadzieje, że ktoś się do mnie przyłączy.
Ja zaczynam, od poniedziałku dietę proteinową, a za mąż wychodzę w czerwcu tego roku (cóż za stres jak sobie pomyślę;))

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Moje przygotowania do ślubu

Ja planuję ślub na lipiec 2011, ale wesela nie będzie, więc mnóstwo przygotowań nam odpada big_smile

3

ja sierpien tego roku.

Wesele ma być na około 120 osob...:|
W sumie już się stresuje bo nie moge znaleśc na siebie sukienki...8 miesiecy jeszcze troche to iracjonalne.

4 Ostatnio edytowany przez baraBarbara (2010-01-04 19:38:09)

a ja mam swój wielki dzień 18 września tego roku :-)
już wszystko sie zaczyna kręcić,
wódkę już mamy
za suknią zaczynam sie rozglądać ale ważne jest to by mieć jakąś wizje ja ją mam i jest o wiele łatwiej!! a co do jakiś metod dbania o ciało skórę itd to aż tak bardzo nie szaleje na tym punkcie
szczerze to ne jestem taka by to sie aż taaaaaaaaaaaaaak bardzo liczyło, owszem każda chce byc piękna ale naturalna jest jeszcze lepsza wiec luzzzik
ludzi mamy  ok 130(razem z księdzem orkiestrą itp) ale tez kilku nie przyjdzie wiadomo jak to jest

5

A Mój ślub 19 czerwca.. co do sukienki to jako tako modelu nie mam upatrzonego smile Jutro wybieram się do salonu.. mam nadzijeę, żę jakąś odpowiednią znajdę dla siebie smile

6

Niteczko, a masz już w głowie jakiś ogólny zarys? Czy po prostu wejdziesz tam i będziesz liczyć, że jakaś wpadnie Ci w oko? wink

Względem przygotowań ślubnych, to my bylismy wczoraj na pierwszej katechezie dla narzeczonych big_smile

7

my już katechezy latem odbębniliśmy... a co do sukni to wiem tylko tyle, że na pewno nie chce takiej zupełnie prostej smile

8

Moja data ślubu to 30.04.2011r.Jeszcze tyle czasu a ja się nie mogę doczekać wink
Ale mszę już mamy zamówioną, salę, fotografa, kamerzystę i orkiestrę też. A nauki przedślubne zaczynamy w lutym. Chcemy mieć to już z głowy, zeby zająć się innymi rzeczami.

9

A mi się właśnie bardzo podobają takie proste i skromne. Ja pewnie dopiero gdzieś za rok będę się rozglądać za sukniami i zastanawiać czy nie uszyć, ale wiem, że będę próbowała znaleźć coś w stylu tej co miała Reni Jusis (już kiedyś tu na forum o niej wspominałam).

http://i288.photobucket.com/albums/ll172/cari24_photo/pronovias-coleccion-manuel-mota-cam.jpg

10

A ja muszę już się rozglądać  i to w miarę prężnie bo suknie uszyję mi krawcowa.... WIęc muszę się streszczać... a podoba mi się miedzy innymi taka suknia :
http://moda.na14.pl/joomla1/images/stories/moncheri/jolie_29245.jpg

11

Ładna big_smile

A tak w ogóle, to jakie przewidujecie koszty całego przedsięwzięcia? Pytanie kieruję ogólnie do wszystkich big_smile

12

My robimy wesele na ok 80-85 osób i liczymy na wesele ok. 28 tys....
Mam nadzieję, że starczy smile

13

U nas będzie około 70 gości i mamy nadzieję, że w 25 tys. się zmieścimy. Ale to się okaże w praniu. Jak narazie to sala 180-190 zł za osobę, 1800 zł orkiestra, 1900 zł kamerzysta + fotograf i kościół około 400 zł. A reszty to narazie nie wiemy, co i jak.

14

Agatka tak dużo płacicie za osobę w restauracji?
My na chwilę obecną mamy 140 zł ale cena może wzrosnąć o 10 % lub zmaleć - w co szczerze wątpie...

15

My nie robimy wesela, ale tak dzisiaj dość ogólnie policzyliśmy sobie co jest obowiązkowe i wyszło nam do 10tys. Niby trochę zawyżaliśmy ceny, no ale wiadomo jak to wszystko może być. Lepiej być przygotowanym na więcej, a zapłacić mniej.

Jestem w szoku ile to człowiek musi się wykosztować ;/ Nawet licząc, że ksiądz nic nie weźmie, suknia to będzie zwykłe białe coś za dosłownie dwie stówki, a garnitur też jakiś bardziej uniwersalny, to mimo to schodzi łącznie na wszystko kilka tysięcy. A potem trzeba jeszcze gdzieś zamieszkać ;/

Ale jakoś trzeba dać radę...

16

No niestety taka uroczystość sporo kosztuję.
A dlaczego nie robicie wesela jeśli można spytać?

17

Niteczko, u nas są takie ceny. Wszędzie jest około 180 zł na parę. A_normalna rzeczywiście koszty są wysokie. I przez to, ze chcemy zrobić remont to ślub jest dopiero w 2011 roku, bo tak to już jesienią byśmy brali ślub.

18

Oczywiście, że można spytać i nawet odpowiem, bo nie wstydzimy się tego - powodem są pieniądze. Od rodziców za bardzo nic nie dostaniemy, więc musimy sami uciułać. Ponieważ nie chcemy się zadłużać, to doszliśmy do wniosku, że po prostu wesele nie jest tego warte i lepiej skupić się na czymś innym wink

19

Oczywiście, że zadłużanie się w banku tylko po to żeby wyprawić wesele z pompą - żeby sąsiedzi widzieli jest bez sensu...
wielu ludzi u mnie wyznaje zasadę Zastaw się - ale postaw się... co dla mnie jest śmieszne...
A małe przyjęcie w gronie najbliższych w domu urządzacie???

20

No cóż, ja powiedziałam sobie że zacznę się odchudzać od nowego roku. Narazie się udaje, ale ile to minęło. Ja jednak tylko 5 kilo chce schudnąc i będe w niebie. Wszelkie herbatki odchudzające, fitness na siłowni... co będzie zobaczymy, może nie robie tego na ślub, ale dla swojego faceta, ale myślę, że to o to samo chodzi wink pozdrawiam

21

Myśleliśmy o obiedzie gdzieś w restauracji dla rodziców i rodzeństwa. Nie bardzo jest miejsce u mnie na jakiś spęd rodzinny.

22

a ja myślę ze się zamknę w 30 tysiącach razem z moim T :-)
ludzi mamy ok 130 .. w tym orkiestra i inni nie goście smile
ale myślę że coś stanieje sala bo mamy dużo dzieciaków a ich się liczy mniej
no ale jakoś to będzie :-)
a ja już w lutym jadę za suknią i na początku lutego także wybieram się na hurtownie po duperele tj zaproszenia, zawieszki balony etc....
fajnie bo pracuje w sklepie i mam dostęp do hurtowni więc jest taniej :-) wiec troszku kasy zaoszczędzimy niby nic a jednak coś :-)

23

Ja korzystałam z usług domu weselnego z braku czasu. Pieniądze zaoszczędzone, było tego z 40 000. Ale wszystko załatwione za mnie, tylko suknia i makijaż z mojej strony. No i wódka ( ale to wszystko wliczone w cenę; sama sala 16 000 ). Nie rozglądałam się specjalnie za oszczędzaniem, ale mimo wszystko za tą cenę ubawiło się 86 osób. Naprawdę świetna zabawa była. Tylko orkiestra taka jakaś nie za specjalna, bo ciężko się było z nimi umówić, a potem i tak próbowali z nas zedrzeć więcej niż była mowa na początku ( się musiałam zeźlić na sam koniec ). Ale ogółem za tą cenę byłam zrelaksowaną panną młodą, bo nie musiałam myśleć o niczym w czasie ślubu.

24

Piękna ta suknia niteczka:) Taka byłaby dla mnie w sam raz. Z narzeczonym zmieniliśmy zdanie. Zrobimy tylko przyjęcie po ślubie. Wesele to tyyyyle wydatków:( A dom kupił, więc wolimy w to inwestować, a skromna uroczstość bardzo mnie zadawala:):):) Jak myślicie kogo sę powinno zaprosić? czy jakaś opawa muzyczna powinna być itd. smile

25 Ostatnio edytowany przez a_normalna (2010-01-13 00:52:53)

reszka, my myślimy zaprosić jedynie naszych rodziców i rodzeństwo, czyli wyjdzie jakieś 15 osób.

26

my rodzeństwo, rodziców, chrzestnych (to ślub w kościele), kilku przyjaciół. Wyszło nam 35 osoób:/ Małe wesele, ale tańców nie będzie. Znalazłam fajny lokal na uroczysty obiad, potem kawka tort i przekąski - wódeczka, winko:)

27

Mi matula ostatnio przypomniała o rodzicach chrzestnych, że ich też pasuje zaprosić, ale w moim przypadku i tak się nie zjawią. Zaproszenie na pewno wyślę, ale nie mam co ich wliczać w obiad. Jeżeli się nie mylę, to narzeczonego matka chrzestna mieszka niedaleko, więc możliwe, że ją wliczymy. Ale ojciec chyba siedzi za granicą.

28

A_normalna Twoj ślub będzie bardzo podobny do mojego jeśli chodzi o strukturę. Robimy uroczyste przyjęcie na góra 16 osób (obiadek, ciasto, kawa, bez tańców) także chodzi tu o pieniążki i także mamy na to 10 tyś. Strasznie dużo ale co zrobić, najpotrzebniejsze rzeczy muszą być i nie da się z nich zrezygnować a my już naprawdę mocno kombinowaliśmy. Mogłabyś napisać swój kosztorys? Ile za księdza, gości, suknię gratnitur itp. Jestem ciekawa czy będzie podobnie, czy może nie zawyzyłam swoijego kosztorysu lub zaniżyłam. Ja ślub mam 8 września i od wczoraj zaczynam się odchudzać. Mam zamiar odchudzać się do kwietnia a potem kupić sukienkę. CZY TO DOBRY POMYSŁ? Czy nie jest za późno na kupno sukienki? A TAK W OGÓLE TO JAKIE SĄ U WAS CENY SUKIENEK, to chodzi mi to NIE najdroższe, no i jak to jest z uszyciem sukienki?Czy to drożej wychodzi? Coś trzeba mieć swojego, materiał, dodatki? DZIEWCZYNY piszcie, bo ja naprawdę jak narazie to ciemna jestem. Aaaa jeszcze jedno! Czy Pan młody może razem z Panną mlodą wybierać sukienkę??

29

Natalio, wstępnie sobie wyceniliśmy i też wychodzi nam do 10 tys. Szczerze mówiąc zaskoczyło mnie to, bo myślałam, że skoro nie będzie wesela, to zamkniemy się w kwocie może 6 tys z tym co obowiązkowe. Ale prawda jest taka, ze niektóre rzeczy pewnie zawyżyliśmy, bo lepiej przygotować się na więcej, a wydać mniej.
Po ile sukienki? Szczerze mówiąc nie patrzyłam u siebie w mieście. Mam jeszcze półtorej roku, więc obiecałam sobie, że zacznę szukać bardzo wstępnie dopiero w wakacje, a konkretniej pod koniec tego roku. Z tego co słyszałam uszycie suknie jest tańsze niż kupienie nowej. Nie słyszałam o tym, że sama kupujesz materiał. Myślę, że po prostu uzgadniasz wszystko z krawcową, ona wycenia i szyje. Chyba, że masz już materiał, to wtedy wejdzie w cenę tylko robocizna. Ale mogę się mylić, bo to tylko moje przypuszczenia.
Co do pana młodego, to raczej przyszła panna młoda wybiera suknię w obecności matki/siostry albo przyjaciółki. Nie słyszałaś nigdy o tym, że jeśli narzeczony zobaczy suknie ślubną narzeczonej przed dniem ślubu, to przynosi to pecha? wink

30

reszko ja miąlam przyjęcie poślubne to jest koszt o połowę mniejszy niż pożądne weselisko , kasy nie mieliśmy chcieliśmy skromnie w gronie najbliższej rodziny a oprawa muzyczna u nas to był wynajęty DJ smile fakt moj ślub był juz jakiś czas temu wtedy to było nowum teraz słyszy sie o takich przyjęciach już coraz częściej ......naprawdę takie przyjęcia dla tych co oszczędzaja , niechca wiele wydawać to REWELACJA wink:)
WSZYSTKIEGO DOBREGO WSZYSTKIM SZYKUJĄCYM SIĘ DO TEGO WAŻNEGO ŻYCIOWEGO (:)WYBORU.....

31

Natalia, jeśli chodzi o suknie to zależy gdzie kupujesz czy szyjesz.Bo jeśli jest to mniej znany salon mody ślubnej czy czegoś w tym stylu to zawsze jest taniej. Moja sistra szyła suknię niedaleko mojego miasta i w sumie dała za nią 1200 zł ale to było 3 lata temu. Ja mam ślub 30.04.2011 więc za suknię się zabiorę około wakacji albo troszkę później. Materiały dają krawcowe. Jedynie jak chcesz np.torebeczkę to musisz sobie kupić. No i buty. Radzę kupić wcześniej, bo jeśli będziesz szyć suknie to pani będzie chciała, zebyś na rpzymiarki przychodziła w takich butach w których obcas będzie taki sam jak w butach ślubnych. I moja siostra przychodziła na przymiarki w moich butach a potem miała problem z dopasowaniem wysokości obcasu w butach ślubnych. Poza tym jak już zaczniesz szyć suknię to pani Ci doradzi jaki biustonosz kupić, zeby pasował i tez warto kupić wczesniej, ale niekoniecznie.
Ja mam mieć tradycyjne wesele i księdzu chcemy dać ok 400 zł i w cenie jest ustrojenie kościoła i organista.
Jeli chodzi o garnitur to wszystko zależy od tego czy chcesz kupić jakiś markowy czy zwykły. Ale na przykład w tym okresie markowe mają duże obniżki i już za 300 zł można kupić. A tak to od 300 do 1000 zł czy wiecej. Wiesz, to wszystko zależy w jakim mieście mieszkasz i w jakim miejscu co chcesz kupić wink

32

Kurcze to ja sie teraz waham czy kupic czy uszyc, macie jakies plusy i minusy co lepiej wybrac, w sumie nie mam co jeszcze myslec o tym bo w ogole nie wiem jakie sa u mnie koszta kupna i szycia... Smutne to troszkę, że człowiek chce mały slub, naprawde kamerlany a i tak wszystko tyle kosztuje i dochodzi sie do sumy 10 tys. A jak to jest z fryzura, robicie jakies probne fryzury? W kościele to raczej ksiadz duuużo wezmie bo z tego slynie wiec znowu nie maly wydatek, a w urzedzie czy gdzies trzeba cos zalatwiac i placic?

33

Po prostu przejdź się po salonach, pooglądaj suknie, popytaj ile kosztują te, które ci się podobają. Zaglądnij do krawcowej, pokaż jej może jakieś zdjęcia, spytaj ile by to kosztowało, porównaj ceny i już. Wtedy się okaże co się bardziej opłaca. Możesz jeszcze wypożyczyć suknię z komisu. Wtedy nie będziesz musiała się martwić co zrobić po ślubie z suknią.
Nad fryzurą jeszcze się nie zastanawiałam. Ale pewnie jakaś próbę kiedyś się zrobi. Ale to dosłownie może na miesiac przed jak będę wiedziała co chcę i u kogo. Na razie wymyśliłam jedynie tyle, że w przyszłym tygodniu pogadam z siostrą i spytam czy pożyczy mi swój welon big_smile

34

Wiem ale według Was co byłoby najkorzystniejsze kupic tania sukienke, wypozyczyc, czy uszyc? I jak to jest z wypozyczeniem?

35

Wg mnie najlepiej jest kupić taką sukienkę jaka Ci się spodoba i na jakaś Cię stać. A to czy jest używana/nowa/szyta to już mniej ważne. TY masz się w niej dobrze czuć.

36

Jedyna rada dla Ciebie natallia, to taka jak pisała a_normalna. Weź notes i notuj co, gdzie za ile. Znajdź krawcowa, pokaż fotkę i jaki koszt uszycia itp. Potem zasiadziesz z wypełnionym notesem i sama zobaczysz co jest dla Ciebie najodpowiedniejsze:)

37

A na te PRZYJĘCIA, to zamawiacie kamerzystę, fotografa??? Bo mój szwagier ma świetny aparat, tata ma kamerkę:) Po co płacić (u mnie w mieście prawie 4 tys.)

38

My raczej zamówimy tylko fotografa. Jeszcze okaże się, czy będzie to ten, którego ja chcę (zależy czy spuści z ceny i czy będzie mieć wtedy wolny termin).

a_normalna zgadzam się z tobą jeżeli nie czujecie się finansowo na siłach to po co się zadłużać, wesele zrobici ew bardzo zacieśnionym kręgu i będzi edobrze, a przecież potem też czeka was sporo wydatków na wspólne życie.
Ja mam datę na 4 września tego roku robimy bardzo duże wesele jeszcze takiej zamkniętej listy jak narazi enie zrobiłam ale ze względu na bardzo dużą rodzinę przewidujemy na około 240 osób, zawsze marzyło mi się małe skromne weselicho no ale niestety w naszym przypadku nie ma takiej opcji. Kasy potrzeba na to sporo i nawet wole nie myśleć jak bardzo, ale łudze się że to jeszcze aż a może tylko 9 miesięcy.
Pozdrawiam

40

ja nie wierze w przesądy dlatego mój narzeczony chodzi ze mną po salonach - mina kobiet w salonach -bezcenna big_smile mamy się sobie podobać wzajemnie, zatem razem wybieramy sukienke i garnitur.

ja szyć napewno nie będę, kupię taką w salonie i tylko ją dopasują. moja siostra 2 lata temu za szycie sukienki zapłaciła 1,5 tys -na slasku.
ja licze sie z wydatkiem do 3 tys.

a reszta jak na razie na etapie raczkujacym, zrobilam tylko wstepna liste gosci, wyszlo ponad 100osob a naszaq sala max pomiesci 100...i to bedzie juz scisk, no ale wiadomo ze z 20% nie przyjdzie -na szczescie w naszym wypadku. smile kurde chyba ze stwierdza ze fajna wycieczka....i jednak sie pojawia -bedzie zonk tongue
na poczatku tez chcialam male przyjecie, ale okazalo sie ze nieślubny chce wesele !

dziewczyny jak to u was jest -czy rodzice dzielą się na pół kosztami wesela ?

41

U mnie na temat kosztów nic nie było, bo rodzice jeszcze nie dopuszczają do siebie myśli, że trzeba coś załatwiać ;/ Ale i tak chcemy w miarę możliwości wszystko sami opłacić, bo moi rodzice to emeryci, a jego rodzice pakują kasę w remont domu i resztę dzieci.

42

My sobie niestety musimy sami sfinansować wesele. Mama mojego narzeczonego jest chora i nie moze pracować a renta niewielka a tata też jest schorowany. Ja dostanę od rodziców pewną kwotę i suknię ślubną, ale w sumie wesele to sami finansujemy.
Ewel wyobrażam sobie, jak panie w salonach reagują na Twojego nieslubnego wink
A my mamy już msze zamówioną. Na godzinę 13, tak jak chcieliśmy. Więc podstawowe sprawy mamy załatwione i tylko czekać na wesele big_smile

43

hm to ja w sumie szczesciara jestem, ze rodzice szykowali sie na to i kase zbierali.... no cóż to juz chyba rodziciele sami między sobą będą ustalać jak się rozliczą. ślub cywilny ma przynajmniej taki plus że zapałacimy tylko 160 zł w USC smile to wiadomo-też nasz koszt smile
warunek mi mama postawila tylko taki że sukienkę sama muszę sobie kupić, to luuuuzzzzz nie będzie mi się wtrącać :]
a nasze marne oszczędności to my wydamy w tym roku na mieszkanie, notariusze tak zdzierają że to głowa mała hmm a jeszcze podatek od wzbogacenia....masakra !

ech dobra, bo zeszłam na inny temat

44 Ostatnio edytowany przez ANIELA (2010-01-20 23:26:44)

hej! Ale się cieszę, że też są tu osoby, które dopada stres weselny big_smile
Ja mam we wrześniu tego roku i muszę wam powiedzieć, że suknie najlepiej kupić końcem roku lub tuż na samym początku. Wtedy jest wyprzedaż kolekcji. Mi się udało dorwać już kieckę big_smile A wesele mam na jakieś 120 osób-chociaż dokładnej jeszcze listy nie zrobiłlam, aż się boję

reszka napisał/a:

Jedyna rada dla Ciebie natallia, to taka jak pisała a_normalna. Weź notes i notuj co, gdzie za ile. Znajdź krawcowa, pokaż fotkę i jaki koszt uszycia itp

I tu właśnie jest problem. Nie zrobisz w salonie fotek, bo nie pozwalają. A dużo fajnych kiecek jest w taki sposób pokazanych na stronie internetowej, że krawcowa nie chce szyć. Już to przechodziłam...

45

a tak, faktycznie -jest absolutny zakaz robienia zdjec sukienek - to jest przeszkoda. trzeba trafić na dobrą/znajomą krawcową żeby się podjęła szycia.

46

Ja mam to szczęście, że moja siostra jest z zawodu krawcową, więc będę mogła zabrać ją na "przeszpiegi" - ona wszystko wyogląda i potem przeniesie na papier rysunkiem wygląd sukni big_smile

47

Ja będe szyć suknie u krawcowej która specjalizuje się w sukniach ślubnych i szyje dla salonu:)

bo ta którą sobie upatrzyłam to koszt  6 tyś zł nowej- ona uszyje mi do 1300 zł i to z dłuższym trenem bo taki sobie chciałam smile wiadomo będzie bez metki znane firmy ale wygląd ten sam smile

48 Ostatnio edytowany przez a_normalna (2010-01-21 22:12:32)

Chyba nigdy nie zrozumiem ważności i siły "metki".

Edit: rozmawiałam z siostrą na temat sukien i zgadza się ze mną jaka będzie na mnie cudnie wyglądać. W wakacje rozpoczynam szukanie czegoś podobnego do tej, tylko z normalnymi i nie bufiastymi rękawkami

http://moda.na14.pl/joomla1///images/rsgallery/display//5879%20Sweetheart%20suknia%20slubna.jpg.jpg

49

Suknia wybrana, zaliczka wpłacona:) będzie szyta specjalnie dla mnie. Gorset z takim paseczkiem na szyje zdobiony w kryształki, natomiast suknia klasyczna w literkę A:) Bardzo jestem zadowolona. Cena troszkę duża, ale bynajmniej będę miała suknię nową:) Dziewczyny w związku z tym, że nie mam wesele, to może podsuniecie mi jakieś tytuły fajnych piosenek, przy których można potańczyc na przyjęciu???? Dla młodych i starszych:) Będę wdzieczna, nie mam żadnych pomysłów:(

50

reszka, czyli masz obiad dla najblizszych z tancami ?

widziałam jak to funkcjonowało na przyjęciu mojej siostry...biedaczka siedziała wybierała utwory a okazało się że goście najlepiej bawili się przy disco polo -zabawa murowana, każdy zna największe hiciory. ot brutalna prawda

51

reszka,posluchaj Ewel;)madra kobieta;)) naprawde przy disco polo ludzie
sie najlepiej bawia.Wszyscy to znaja i to dlatego.

52

No i po ostatniej nauce przedmałżeńskiej big_smile Jeszcze tylko zajęcia w poradni, ale to zostawimy sobie na kiedy indziej wink Może nawet dopiero za rok się za nie zabierzemy.

53

Tak to obiad w restauracji, potem zakąski, alkohol:) No i jest tam sprzęt, więc chce go przygotować, bo moja rodzinka bardzo taneczna i na pewno będą sie wyrywać:) A z tym disco polo to racja, faktycznie./ Wiem, ze przy tym ludzie sie chętnie bawia:D Dzieki:0

54

reszka - not o zabawa będzie jak się patrzy

55

Goście też dobrze się bawią przy polskim disco typu Stahursky. Muzyka w sam raz do tańczenia. Nagrasz kilka płyt z różną muzyką, poprzeplatasz wolne piosenki z szybkimi i potem tylko puścisz i będzie można się bawić kilka godzin.

56 Ostatnio edytowany przez Agatka (2010-01-28 14:07:34)

Jak najbardziej się zgadzam! Ludzie przy takiej muzyce bawią się od lat, dotyczy to młodych i starych, ta muzyka po prostu łączy POKOLENIA big_smile

post przeniesiony

natallia napisał/a:

No właśnie czy po ślubie wybieracie się podróż poślubną? Czy wolicie to odłożyć lub pieniążki przeznaczy na inny cel? A jeśli decydujecie na podróż to w Polsce czy za granicą? Ja osobiście chyba w żadną podróż nie pojadę (brak funduszy, zresztą chyba troszkę szkoda by mi było pieniążków) a już jeśli bym się zdecydowała to w grę wchodzi naprawdę kilka (ok.3) dni w Polsce, najlepiej w górach smile

57

Nas też nie będzie stać na szaleństwa, ale raczej gdzieś wyjedziemy. W końcu będą to wakacje i zawsze wtedy gdzieś wyjeżdżamy na chociaż 3 dni, więc za rok też na pewno tak będzie big_smile
Postanowiliśmy, że pojedziemy nad nasze polskie morze (co roku jeździmy w góry, bo mamy je pod nosem) na jakieś 2 tygodnie. Fajnie gdyby było nas stać na jakąś Grecję czy cuś, ale w tej materii jesteśmy raczej trzeźwo myślący. Chyba, że rodzinka nam coś fundnie wink

58

My jeszcze nie myśleliśmy,ale napewno na kilka dni gdzieś pojedziemy. My mamy ślub 30.04 i potem jest weekend majowy. Do tego należą się chyba 2 dni urlopu okolicznościowego, więc zrobimy sobie taki majowy wyjazd smile

59

ja mam tak samo jak Agatka, ale my jeszcze ślubu tak bardzo nie planujemy, na wokandzie jest mieszkanie, więc co tu myśleć o wycieczkach.... big_smile

60

A ja mam takie pytanie: myślałyście już nad fotografem? Bo ja mam jednego gościa na oku, wstępnie już z nim gadałam i zastanawiam się czy 2 tysiące to dużo (w tej cenie jest jego dojazd, plener rozłożony na kilka dni i miejsc, zdjęcia z przygotowań do ślubu, msza i może obiad, potem obróbka zdjęć, płytka z wszystkimi fotkami, strona w internecie z całą relacją fotograficzną z tego dnia i album z najlepszymi zdjęciami).

61

My mamy już kamerzystę i fotografa zamówionych i płacimy im 1900 zł. To jest małzeństwo, więc może dlatego nie jest aż tak dużo. Do tego oni są praktycznie na całym weselu. Gdzies trochę po oczepinach wychodzą z wesela. Do tego mamy płyty z wesela, które nie są kodowane i mozemy je kopiować, kilka najfajniejszych zdjęć i jakieś 500-800 zdjęć na płycie. Do tego dostajemy olbrzymie zdjęcie do powieszenia w antyramie z wieloma zdjęciami pary młodej ze ślubu. Do tego osobno płacimy za album lub fotoksiążkę. Cena tego jest od 600 do 1000 zł.
Ja myślę, ze to, co Wam fotograf zaoferował to dosyć przystępna cena.

62

Wygląda na to, że rzeczywiście nie jest tak źle. W dodatku to przyjaciel mojej przyjaciółki, więc już zasugerował, że po znajomości może jeszcze trochę spuścić z ceny wink ale zdjęcia robi piękne, plenery zawsze są oryginalne i z duszą.
Czyli w najbliższych miesiącach ostatecznie zaklepię sobie termin (mimo, że miejsca na obiad jeszcze nie mamy).

63

ja jestem przerażona tym całym wyborem fotografa - nie spotkałam jeszcze osoby która byłaby zadowolona ze zdjęć ślubnych. jakaś masakra. a nie chcę wybierać w ciemno. lekko nie będzie.... smile

64

Ja też mam fotografa i kamerzystę z jednej firmy, tak jak Agatka. Zdjęcia jego widziałam, płytę z wesele również i jednego jestem pewna ... nagrywa baaaardzo czysto.... Mnie on wyjdzie łącznie 2000 co to fotografowania to dostaje album taki wielki zdjęcia wywołane i na płycie. A jeśli zamiast albumu chce fotoksiążkę to cos tam muszę dopłacić.

65

Ewel, a ja zawsze słyszę od znajomych, że są bardzo zadowoleni ze zdjęć i filmu. Nie słyszałam negatywnych głosów.

Posty [ 1 do 65 z 103 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIECZÓR PANIEŃSKI, ŚLUB, WESELE » Moje przygotowania do ślubu

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024