Rodzice mojej koleżanki nie pozwalają jej studiować to co kocha. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Rodzice mojej koleżanki nie pozwalają jej studiować to co kocha.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

Temat: Rodzice mojej koleżanki nie pozwalają jej studiować to co kocha.

Cześć,
Na wstępie, jak z tematu wynika chodzi tutaj o moją koleżankę a nie o mnie. Zwierzyła mi się , że studia na których teraz jest jej się bardzo nie podobają i można powiedzieć ,że są udręką.( Mowa tutaj o studiach medycznych w Polsce). Ona chciałaby zmienić kierunek i iść na studia do Anglii. Niestety, jej rodzice się nie zgadzają na to i twierdzą ,że ona nie wie co chce w życiu robić i dlatego zostanie na tych studiach na których teraz jest(Jakby oni wiedzieli co ona chce). Jeżeli chodzi o kwestie czy dostanie się na studia i czy jej rodzinę na je stać to odpowiedź brzmi tak, nie jest to jakieś marzenie nie do spełnienia. Warto również wspomnieć ,że obaj jej rodzice są lekarzami, a ja słyszałem ,że rodzice lekarze notorycznie narzucają kariery swoim dzieciom. Tak ta sytuacja wygląda, i mam pytanie. Co ja mogę zrobić? Ja zawsze byłem za filozofią rób co robi cię szcześliwym a ona ewidetnie jest nieszcześliwa na tych studiach i serce mi się kraja.

Jakiekolowiek odpowiedzi mile widziane!

Zobacz podobne tematy :
Odp: Rodzice mojej koleżanki nie pozwalają jej studiować to co kocha.

A koniecznie muszą to być studia w Anglii ?
Mimo wszystko dziewczyna ma prawo sama decydować o sobie- jest dorosła.
Ale rodzice jeśli nie chcą mogę się do tego nie dokładać finansowo.
Musiałaby poważnie porozmawiać z rodzicami.

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Rodzice mojej koleżanki nie pozwalają jej studiować to co kocha.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024