Witam.Od dłuższego czasu kusi mnie na czerń,jednak nigdy nie farbowałam włosów.Mam gęste brązowe włosy dość długie ścięte prosto.Obawiam się tego że po farbowaniu nie wrócę do naturalnego koloru :<Brat mi odradził farbowania bo powiedział że będę wyglądać jak Karyna.Ale sie nie zraziłam.3 tygodnie temu robiłam hebanową szamponetkę z Joanny,ale nie było widać żadnego efektu...Jaką polecacie czarną farbę do włosów,czy trudno tą czerń utrzymać,jak walczyć z odrostami?Z chęcią przeczytam wszystkie wasze opinie
Młoda jesteś co sobie będziesz zalować. mi tez odradzali bo miałam swoje bardzo ładne jednak walnęłam na czerwono, nauczyciele w szkole pamiętam byli w szoku a ze szkoła dla porządnych ludzi niezbyt dobrze reagowali ale nie żałuję. miałam już wszystkie kolory.. zawsze możesz zrobić bardzo ciemny brąz zamiast czarnego wydaje mi się ze lepiej wygląda. a szamponetki się nie nadaja do niczego.
Ja już przeszłam chyba wszystkie kolory ,po rudy aż po..zielony ! Nigdy nie róbcie sobie henny dziewczyny ! Nigdy nie wiesz kiedy zejdzie a po normalnym farbowaniu kolor wychodzi..zielony!
Z farb polecam l'oreala,nigdy ( oprócz henny) nie używałam innej farby
Co do czarnego na brązowych włosach ...farba po parunastu myciach sie spłukuje wiec możliwe ze wrócisz do swojego naturalnego koloru
Dziękuje z opinie Ale teraz jak dbać o farbowane włosy?
Są szampony do farbowanych włosów, odżywki. ja szczerze mówiać szczególnie nadzwyczajnie o farbowane nie dbałam tylko jakiś szampon wzmacniający i jeszcze mi nie wypadły. szampony do farbowanych maja raczej na celu utrzymanie koloru.
Teraz wszystko jasne,przefarbuje sie po nowym roku Mam śniadą cere,szaro-zielone oczy,mnóstwo pieprzyków,ciemne brwi,i owalna twarz.Myślę że będzie pasować do mojego typu urody
no ja mam bardzo jasna cere ale za to ciemne oczy czarne długie rzesy i brwi wiec bardziej mi pasuje czarny niż blond
ale mysle, że czarny czy ciemny brąz większości pasuje. i wbrew pozorom mniej niszczy włosy niż blond.
8 2015-12-23 23:11:09 Ostatnio edytowany przez BłękitnyPacyfik (2015-12-23 23:14:20)
Farba czarna nie wypłukuje się z włosów. Jak masz ciemny brąz to nie będzie aż taka drastyczna różnica, jak już będziesz miała odrost. Natomiast przy jasnym brązie odrost jest nieciekawy. Ten kolor jest najtrudniejszy do usunięcia, jedynie poprzez dekoloryzację lub stopniowe farbowanie jaśniejszym kolorem. Bardzo mi się podobają kobiety farbowane na czarno, ale trzeba uważać żeby nie wyglądać tandetnie. Najlepiej dosyć jasna skóra, ciemna oprawa oczu i czarne włosy. Też się kiedyś farbowałam na czarno, ale męczyłam się okrutnie ponieważ mam jasne włosy. Odrost musiałam robić do 3 tyg.
To prawda, że mniej niszczy niż blond- zdecydowanie. Oprócz tego zauważyłam, że ciemne kolory są lepsze do cienkich włosów ponieważ sprawiają, że włos jest bardziej obciążony, wygładzony i jakby porubiony. Lepsze są też w dotyku.
Też kiedyś bardzo podobał mi się czarny i oczywiście - siup, zafarbowałam. Włosy mam brązowe, odrost wyróżniał się dość znacznie. Włosy farbowałam sama, domowe farby niestety trochę je niszczą. I największy minus: czarny w końcu mi się znudził, a pozbycie się go nie było łatwe, trochę trwało i trochę kosztowało.
Teraz od jakiegoś czasu mam na głowie ombre. Dopiero porównując stare zdjęcia z tymi aktualnymi widzę, że czarny, niestety, nie był dla mnie najlepszym wyborem. Wyglądałam smutno. Moja blada twarz wyglądała jak księżyc w pełni, nie miała zupełnie kształtu.
Ale każdemu pasuje co innego, powodzenia
Mimo, że lubię swój naturalny kolor włosów (ciemny brąz), to zastanawiam się czasem nad czernią. Moja mama ma naturalnie kruczoczarne włosy i dlatego myślę, że mogłabym wyglądać fajnie (mimo bladości). Nigdy nie farbowałam włosów, chyba wkurzałoby mnie pilnowanie odrostów, ale jednak korci.
Podziel się potem jak wyszło. Teoretycznie powinno bardzo pasowć do Twojego typu urody.
Mała zmiana planów laski Na początek robię sobie tęcze na pare dni,będę włosy "kolorować" specjalną kredą do włosów
Mam nadzieję ze coś mi złapie.Ale i tak się przefarbuje na czarno i zrobie sobie kolczyka!
kolczyk? a gdzie?
ja sobie sama ucho przekłuwałam
Wstawisz foto tęczy?
Mam w planach samptum Mama sie nie zgodziła,więc sobie chyba zrobie industrial.Będe pamiętać o zdjęciu
Też mam szaro-zielone oczy, jasną cerę i powiem ci że tak mnie fascynowały czarne włosy, że sobie pomalowałam. Wyglądałam jak śmierć. Cera robiła wrażenie jeszcze jaśniejszej, oczy gdzieś zanikły. Podobają mi się czarne włosy ale nigdy więcej. Jedynie kiedyś zrobiłam sobie jakiś taki kolor czarny z fioletem. Nie mogę znaleźć tego koloru nigdzie. i ten rzeczywiście był fajny i mi pasował. ale nigdy więcej czarnego-czarnego
Szpileczka, to chyba zależy od rodzaju bladości. Moja mama teoretycznie jest bardzo blada, a wygląda w czerni pięknie. Może najpierw (zakładając, że się zdecyduję...) przymierzę jakąś perukę, bo szkoda włosy niszczyć dla marnego efektu.
Też mam takie szaro-zielone, chciałabym wyglądać jak Scarlett O'Hara, ale do tego potrzebne są czarne włosy.
Jeżeli masz jasne włosy to farbowanie ich na kruczą czerń to dosyć ryzykowne posunięcie ale wiadomo wszytsko dla ludzi kiedyś miałam na włosach taki czarny kolor jak wegiel ale odrosty to była istna zmora bardzo rzucały się w oczy więc wróciłam do swojego jasnego brązu, no ale spróbowałam.
Witam po mojej dłuższej przerwie Przefarbowałam włosy na czarno 2 dni przed sylwestrem,ale kupiłam jedno opakowanie a ze mam gęste włosy farby mi nie starczyło i mam brązowe ombre ^^Hmm wszyscy mi mówią że ładnie mi w czarnych włosach choć ja lepiej sie czułam w swoich naturalnych,ale na szczęście kolor sie spłukuje.Nie mam zamiaru stosować farby tylko henne jak coś
Właśnie dzisiaj robię, tym razem z 2 saszetek
Farba nie zniszczyła mi włosów w każdym razie nie czuje różnicy miedzy włosami przed a włosami po.Mimo wszystko nie żałuję