hej Kobietki!
porozmawiajmy tutaj sobie na temat naszych dłoni, paznokci... jak o nie dbacie? jaka macie długość? proszę o wszelkie informacje.
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » paznokcie
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
hej Kobietki!
porozmawiajmy tutaj sobie na temat naszych dłoni, paznokci... jak o nie dbacie? jaka macie długość? proszę o wszelkie informacje.
Mam naturalne,długie paznokcie,maluje zwykłym lakierem od czasu do czasu,poza tym tylko odzywka.Nigdy nie ma tak,żebym nie miała nic na paznokciach,odżywka jest zawsze.
ja zawsze miałam dlugie i mocne paznokcie, uwielbiam przy nich dłubać, więc często malowałam lakierami, ale zawsze jako bazę odżywkę. Teraz od jakiegos czasu mam hybrydy, planuję się ich już pozbyć, ale za kazdym razem jak idę na icj zdjęcie to pani mnie namawia na nowy - super kolor ;D
Paznokcie mam mocne, nie są długie, bo mi takie przeszkadzają;) maluję je od czasu do czasu zwykłym lakierem;) do pielęgnacji dłoni używam maści witaminowej z wit. A tania i świetnie działa;)
Tez uwielbiam maść witaminowa, uzywam jej do wszystkiego ;D (no prawie) ;D
Są dni, ze maluje i robię wzorki na paznokciach a są takie, ze skracam i nie mam ochoty nic z nimi robic..
Paznokcie rosną mi niezwykle szybko, ale są dosyć słabe, dlatego już od lat noszę żele - cienkie, delikatne, wyglądające naturalnie, raczej długie, ale na tyle, żeby nie przeszkadzały. Niemal za każdym razem zmieniam kolor, jednak nie lubię żadnych zdobień, a jeśli już się na coś decyduję, to jest to wyłącznie coś subtelnego.
Ja mam średnią długość, ale nie lubię zbyt krótkich. Co do tego czy sa mocne... aktualnie są, ale cały czas tak nie jest. Musiałam się zacząć wspomagać witaminami bo szczególnie jesienią i zimą bardzo mi się osłabiają i stają się łamliwe. Ale wszystko da się opanować;)
latem i wiosną zawsze maluję, zimą- różnie- aktualnie mam krótko obcięte i niepomalowane, ogólnie mam silne, twarde paznokcie, gorzej, jak zaczynam eksperymentować z hybrydami- potem mam cienkie i delikatne paznokcie.
Moje też są średniej długość z tendencją to łamania się, jakoś próbuje temu zaradzać stosowałam odżywkę z eveline 8w1 nie miałam z nią problemów faktycznie miała trwardsze i dłuższe paznokcie. W internecie można przeczytać dużo negatywnych opinii na jej temat jednak u mnie podczas jej stosowania wszystko było ok.
Ja mam paznokcie które zawsze wystają za opuszek, najkrócej o milimetr a najdłużej o mniej więcej 3 mm. Gdy są dłuższe nakładam na nie lakier hybrydowy ale nie lubię chodzić do kosmetyczki więc kupiłam sobie zestaw do domu na [spam]. Nakładam cienką warstwę bo nie lubię mieć dużo na paznokciach dlatego zwykle nie robię wzorów. Ale hybrydy są idealne do naturalnie wyglądających pazurków:)
Znalazłam bardzo fajne kolory lakierow w sam raz na wiosne/lato
golden rose seria ice chic wydaje nowe kolory pastelowe i neonowe
Jak wiadomo gr ma spore buteleczki za niska cene i jakosc lakierow swietna, nie odpryskuja i dlugo sie utrzymuja ![]()
Ja polecam ektroniczny system do pielęgnacji paznokci Scholla. Kupiłam sobie go jakiś czas temu paznokietki wyglądają cudnie, są zdrowsze i zadbane. Robienie manicure'u stało się dla mnie przyjemnością i wystarczy tylko chwila aby mieć je piękne. Z tego co wiem to dzisiaj w Rossmannie miała byc na niego promocja i dodatkowo gratis kosmetyczka Batycki. Więc się opłaca ja go nawet w podróż zabieram:)
Znalazłam bardzo fajne kolory lakierow w sam raz na wiosne/lato
golden rose seria ice chic wydaje nowe kolory pastelowe i neonowe
Jak wiadomo gr ma spore buteleczki za niska cene i jakosc lakierow swietna, nie odpryskuja i dlugo sie utrzymuja
ja tez uwielbiam te lakiery, w ogole chyba wszystkie z GR sa bardzo dobre, ja teraz kupilam dwa z serii holographic nail color bo podoba mi sie ten blysk na paznokciu ![]()
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » paznokcie
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024