Kilka zmian, efektu brak - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Kilka zmian, efektu brak

Witam, piszę na tym forum po raz pierwszy, bo potrzebuję się po prostu wypisać z tego co przeżywam. Przepraszam jeśli będzie to wszystko mocno chaotyczne z tego powodu.

Jestem studentem I roku studiów. Do tej pory przez całe życie nie cieszyłem się wielkim powodzeniem u dziewczyn. Co tam wielkim - żadnym. Wiele razy czułem się źle z tego powodu, ale łudziłem się, że zmiana towarzystwa, otoczenia pozwoli nawiązać nowe relacje, poznać przyjaciół, a dziewczyna z czasem się znajdzie. Zainwestowałem mocno w swój ubiór i początki mogły wydawać się wymarzone. Tak jednak nie było. Poznałem wprawdzie jedną dziewczynę, ale bardzo szybko zaszufladkowała mnie jako przyjaciela i widzę wyraźnie, że jedyne co ma mi do zaproponowania to rolę przytulanki na okres przejściowy. Reszta dziewczyn praktycznie mnie ignoruje, kontakt następuje tylko z mojej inicjatywy i jest od razu zerwany, gdy przestanę mówić. I jest to notoryczne - nie wzbudzam chęci do kontynuowania relacji. Powód jest dla mnie oczywisty, jestem nieatrakcyjny, choć przyznaję łudziłem się, że inwestycja w wygląd sprawi, że będzie inaczej. Niestety, ale fakty mówią same za siebie.

Nigdy w swoim życiu nie usłyszałem od drugiej osoby kocham cię. Nie poczułem, by komuś na mnie zależało. Chcę mi się wyć, gdy zdaję sobie sprawę, że prawdopodobnie nigdy nikogo takiego nie spotkam. Mam zaniżoną samoocenę, ale łudziłem się, że to efekt tylko złego towarzystwa, faktu że w swoim rodzinnym mieście w szkole nie byłem szanowany delikatnie rzecz ujmując. Jednak w nowym środowisku odczuwam to samo. Poczucie wyobcowania w najlepszym razie. Czasem sobie myślę, że gdyby mnie zabrakło to nie istnieje ani jedna osoba, która by się tym specjalnie przejęła, która by pomyślała, będzie mi go brakowało.

Pewnie zaraz przeczytam(przed napisaniem tutaj parę tematów już widziałem) bym wyszedł do ludzi. Kiedy problem polega na tym, że nie jestem nieśmiały. Po prostu żadna dziewczyna nie chce zadawać się z brzydalem. Przy czym dla faceta to określenie oznacza też kogoś o niemęskim wyglądzie jak ja. Mam w swoim życiu przeżycie znajomości przez internet, ale też nigdy nie przeszło to do reala. Nadaję się tylko na świetnego chłopaka do pogadania przez telefon.

Chciałem się tylko wygadać, bo sam nie widzę rozwiązania tego problemu. Przecież skoro nie potrafię wzbudzić zainteresowania nie mówiąc o pożądaniu u dziewczyn to co mogę na to poradzić. Jednak będę wdzięczny za każdą oznakę zainteresowania tymi moimi wypocinami, a nawet radę. Dziękuję

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Olinka (2020-02-27 23:19:11)

Odp: Kilka zmian, efektu brak

Wyslij mi swoje zdjęcie na [edycja moderatorska - na życzenie Użytkownika], to Ci powiem prawdę o Twoim wyglądzie...

3

Mamuśka1986 napisał/a:

Wyslij mi swoje zdjęcie na [edycja moderatorska - na życzenie Użytkownika], to Ci powiem prawdę o Twoim wyglądzie...

Jeśli chcesz również mogę Ci powiedzieć co myślę. Na pewno nie jest tak źle, może masz coś nie tak z zachowaniem się przy kobiecie ?

4

przegrany_na_starcie napisał/a:

Nigdy w swoim życiu nie usłyszałem od drugiej osoby kocham cię. Nie poczułem, by komuś na mnie zależało.

I Ty chłopaku chcesz mieć kobietę, żeby Ci to mówiła? No to gratulacje.
Takie rzeczy bierze się z siebie, z wnętrza, to Ty nadajesz wartość, a nie kobieta Tobie bo będziesz latał za nimi jak pies i wypraszał o łaskawą uwagę i może wtedy "zasłużysz na to".

Nie, nie wychodź do ludzi tylko:
1. Znajdź sobie jakąś pasję
2. Zacznij uprawiać sport
3. Przestań myśleć obsesyjnie o kobietach
4. Zacznij zarabiać kasę.
Same się do Ciebie przywloką, nic się nie martw, czym będziesz starszy tym będziesz miał większy wybór.

I, na Boga, nie skomlij żeby Ci ktoś mówił "Kocham Cię"...

5

przegrany_na_starcie napisał/a:

(...) Przecież skoro nie potrafię wzbudzić zainteresowania nie mówiąc o pożądaniu u dziewczyn to co mogę na to poradzić. (...)

Jesteś kolejną osobą, której motto życiowe brzmi: "Jakim mnie, panie Boże, stworzyłeś, takim nie masz."

Nie umiesz wzbudzić zainteresowania swoją osobą? To zmień to. Zainteresowanie samo nie przypełznie.

6 Ostatnio edytowany przez Elle88 (2015-11-09 21:26:56)

U faceta zainteresowanie oparte jest w 80% na charakterze, reszta na dobrej prezencji - umiejętnym "opakowaniu" wyglądu. U kobiety, niestety, odwrotnie - wygląd = zaćmienie umysłu u faceta, potem długo długo nic..a na końcu charakter.

To powinno dać Ci do myślenia.

Jeśli nie da, tzn. że należysz do tej grupy ludzi, którzy problemy zawsze widzą w okolicznościach zewnętrznych. Tzw. 'DNA niewolnika' wink

Odniosę się do waszych postów.
Piszecie bym znalazł jakąś pasję. Fakt, nie mam jakiejś szczególnej pasji i nie bardzo mam na takową pomysł. No bo chyba to że czasem obejrzę w necie jakiś serial czy film, albo przeczytam książkę się pod to nie łapie. Co do sportu to chciałbym, ale niestety od dzieciństwa jestem skrajnie niesprawny w tej dziedzinie i obawiam się, że braku koordynacji w tym wieku już nie przełamię. Gdybym trafił na jakiegoś dobrego nauczyciela wf, bo ja naprawdę lubiłem np. kopać piłkę. No właśnie, tylko że kopać, bo grą tego nie można było nazwać, a też nie miałem z kim grać, zwłaszcza że z wiekiem przepaść tylko rosła.
Zresztą ogólnie jeśli bym miał wymieniać swoje wady to by długo opowiadać. Myślę, że niestety, ale wszystkie moje mankamenty razem składają się na co tu dużo gadać kalectwo.

Ale że jeszcze tego zainteresowania sobą. Uważam, że jedną z niewielu moich zalet jest gadane. Potrafię opowiadać, praktycznie na każdy temat. Na długo zapamiętam sytuację gdy na takim jednym biwaku zostałem z dzieciakami by ich przypilnować i przy ognisku gadałem godzinami, a jeden z nich powiedział wprost: "tak długo gada i nie przynudza". Dzieciaki są ponoć szczere, wątpliwe by ironizował, zresztą na to jestem mocno wyczulony. No i też nie patrzą na wygląd, tzn. w tym sensie, że nie uzależniają swojego zainteresowania rozmówcą od jego atrakcyjności. Zdecydowana większość kobiet i owszem.
Agusia - masz gg?

8

Mam 1306739.

9

ja powiem krótko.
do gimnazjum też nie byłó mną zainteresowania. nie byłam ładna, mialam pryszcze, w ogóle totalne nic. w wieku 16 lat zaczęłam pracowac sobie dorywczo w weekendy i kżdy zarobiony pieniądz wydawalam na siebie. podniosłam swoja samoocenę, wygladalam coraz lepiej, mialam lepsze ciuchy, zaczęłam się malować i wychodzić do ludzi. Im lepiej wygladalam tym lepiej te czulam sie w środku. czytalam też książki o tym jak podnieść swoją samoocenę...
dziś minęło już kilka lat od tej zmiany i nie narfzekam na nic, na żaden brak powodzenia. fakt jestem sama, ale mam szczęście do dupków poki co.

a Ty weź sie w garść, idz na silkę, zacznij cos robic dla siebie, moze sport- pilka, walki jakieś. nie wiem mnostwo tego jest. nie ma sensu siedzieć i narzekać, trzeba coś robić i to teraz a nie jutro czy za miesiąc.

10

Autor już znalazł chętna na gadu, taktyka "na misia" zadziałała wink  Podejrzewam, że te 2 posty, które napisał to jest max, bo cel wątku został osiągięty. big_smile

11

smile

12

Autorze nie jestes zbyt atrakcyjny pociagajacy dla kobiet ? jest rada !!moja znajoma mowila od lat ",tak TY "BRZYDKI FACECIE "chcesz miec wziecie u kobiet ,zrob dobre studia,miej dobra prace i znajdzie sie mnostwo kobiet chetnych na ciebie ,dzieki temu  zaczniesz miec "branie" u kobiet.Gwarantowane!
Dobre wyksztalcenie!dobra praca! dodaje "urody"  atrakcyjnosci facetowi.Jedyne wyjscie.

13

oczy Lwa napisał/a:

Autorze nie jestes zbyt atrakcyjny pociagajacy dla kobiet ? jest rada !!moja znajoma mowila od lat ",tak TY "BRZYDKI FACECIE "chcesz miec wziecie u kobiet ,zrob dobre studia,miej dobra prace i znajdzie sie mnostwo kobiet chetnych na ciebie ,dzieki temu  zaczniesz miec "branie" u kobiet.Gwarantowane!
Dobre wyksztalcenie!dobra praca! dodaje "urody"  atrakcyjnosci facetowi.Jedyne wyjscie.

Nie obraź się koleżanko forumowiczko, ale jak czytam twoją radę, to od razu skojarzyło mi się z sytuacją, gdy Prezydent Bronisław Komorowski w Warszawie w czasie spotkania z wyborcami, udzielił rady młodemu chłopakowi. - "Zmień pracę, weź kredyt". big_smile

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024