Trudna relacja z matką- co się dzieje?? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Trudna relacja z matką- co się dzieje??

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

1

Temat: Trudna relacja z matką- co się dzieje??

Postanowiłam napisać, ponieważ mam pewien problem, z którym sobie nie radzę. Mam 27 lat. Mieszkam z mamą. Od dziecka mama wychowywała mnie sama. Kiedy miałam roczek uciekła razem ze mną od taty, który pił. Wróciłyśmy do niego, gdy miałam ok 12 lat. Sytuacja się nie zmieniła. Przez te wszystkie lata ojciec pił, brał psychotropy i sprawiał same kłopoty.
Mama w ostatnich latach zrobiła się bardzo nerwowa. Często wybuchała gniewem na mnie, na ojca czasami też ale rzadziej zdecydowanie. Potrafiła w napadzie szału mnie uderzyć, poszarpać, a także wyzywać i mówić wiele przykrych rzeczy.
Rok temu zapadła decyzja o wyprowadzce. Chciałam wynieść się sama, jednak mama przekonała mnie, że ona też nie chce mieszkać z ojcem więc wyprowadzi się ze mna, bo tak będzie się bardziej opłacało. Przystałam na tę propozycję.
Myślalam, że po wyprowadzce od ojca będzie lepiej, niestety nic się nie zmieniło. Mama traktuje mnie jak worek treningowy. Robi aferę o drobiazg i potrafi mnie zwyzywać, uderzyć po szarpać. Tak nakręcona jest nieraz przez kilka godzin. Wtedy zawsze woła mnie do siebie i prowadzi jakieś dziwne rozmowy typu- dlaczego Ty mi to robisz, zobacz do jakiego stanu matkę doprowadzasz. Wypomina mi to, że mnie wychowywała a ja jestem taka niewdzięczna.
Myślałam że gorzej być nie może. Ale parę mies temu zmarł ojciec- mama zaczęła być jeszcze gorsza. Rzuca we mnie różnymi rzeczami, wyzywa, nakręca straszne awantury.
Po nowym roku przeprowadzam się do narzeczonego. Martwię się co będzie jak ona zostanie sama. Mam wyrzuty sumienia że ją zostawiam. Nie wiem, co mam zrobić w tej sytuacji. Mówiłam mamie tysiące razy żeby poszła do psychologa. Mowi że pójdzie ale nic z tego nie wynika. Nie wiem, co robić. Pomóżcie

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez moje_glupie_ja (2015-11-05 22:14:47)

Odp: Trudna relacja z matką- co się dzieje??

Przytulę tylko mocno i ze zrozumieniem, bo nie wiem, co mogłabym doradzić, gdy sama tkwię w takim problemie. Możesz poczytać mój wątek, ostatnie posty (bo nie ma sensu od początku całej historii, która jest trochę inna), wiele osób udzieliło mi mnóstwo mądrych porad, które ciężko mi wcielić w życie, ale może Tobie akurat się uda. Powodzenia i trzymam kciuki smile

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Trudna relacja z matką- co się dzieje??

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024