Ból jajnika/parcie na pęcherz a PCOS. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Ból jajnika/parcie na pęcherz a PCOS.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1

Temat: Ból jajnika/parcie na pęcherz a PCOS.

Witajcie,

czy któraś z Was ma ból jajników i parcie na pęcherz przy PCOS?

Mam stwierdzone PCOS, ale nie leczę, jeszcze nie leczę. Od ponad tygodnia od około owulacji dziwnie boli mnie jajnik, czasem kłuje, ale najbardziej jakby uciska na pęcherz, co wymusza częste wizyty w toalecie. Wstępnie sądziłam, że to sprawa urologiczna a nie jajnik, ale od tygodnia biorę urofuroginę i żurawit, a problem pozostaje.

Zastanawiam się, czy tak może być przy PCOS. Do ginekologa jestem umówiona na za 2 tygodnie.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ból jajnika/parcie na pęcherz a PCOS.

Koleżanka doradziła mi zioła ojca Grzegorza Sroki, wiem, że wspomagają płodność, ale nie wiem, czy pomogą jeśli np. mam torbiel, która uciska pęcherz. Zanim to zobaczy lekarz spróbuję ziółek. Czy któraś z Was zna je?

3

Takie objawy wskazują raczej na torbiel na jajnikach.Trzeba wykonać usg.

4

Witaj,
dziękuję za komentarz. Takie właśnie miałam przypuszczenia. Po kilku dniach picia ziół dolegliwości minęły. Ja już dwa razy miałam takie akcje,ale tym razem doszło parcie na pęcherz,które już ustąpiło. Serdecznie dziękuję za zainteresowanie.

5

Witajcie,
podtrzymuję mój temat. Może ktoś jeszcze napisze. Mój problem nadal jest. Brzuch pobolewa. Raz częściej raz nie, 2 tygodnie temu umówiłam się do lekarza,ale wizytę mam dopiero za tydzień. Nie chcę zmieniać lekarza, a ból nie jest silny tylko lekki. Nie mam upławów, dolegliwości gastrycznych, czuję się ogólnie bardzo dobrze, tylko ten ból i niekiedy częste oddawanie moczu (teraz mnie akurat to nie dziwi,bo piję skrzyp).

Mam nadzieję, że to torbiel, a nie rak jajnika:(.

Może któraś kobietka napisze, czy miała coś podobnego. Do wizyty muszę jakoś dotrwać...

6

Niekiedy czuję aż kłucie na odbyt np. przy długim siedzeniu.

ja tak mam, niestety. Lekarz powiedział mi, że ponoć nie jest to związane z samym PCOS. Ciężko mi w to uwierzyć, bo nikt ze znanych mi dziewczyn tak nie ma. Bywały cykle, kiedy bolał mnie brzuch - tam gdzie jajniki - cały czas. Nie było jednak zadnej torbieli (sprawdzone na USG).

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Ból jajnika/parcie na pęcherz a PCOS.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024