Jak gotować zupy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Jak gotować zupy

cześć wszystkim jestem na wyjezdzie daleko od domu i uczę sie gotować ...chciałabym zeby mi ktos podał jakie porcje użyć na 2 litry wody ile soli pieprzu i resztę produktów ...chodzi mi o zupe ogorkowa ,pomidorowa , buraczkowa ...wiem ze przepisy sa w internecie ale niestety nie ma dokładności np na ile litrów wody ile czego dodać ..prosze o pomoc

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak gotować zupy

Nie ma z prostego powodu. Każdy stosuje inne i każdy inaczej doprawia.

3

Oliwia wpisz sobie adres kwestiasmaku.com , tam są chyba najbardziej przystępne przepisy nie tylko zup. Ja niestety gotuję już od tylu lat, że robię to "na oko", ale jak będziesz miała jakieś wątpliwości, to pytaj smile

4

Bo zupy robi się na oko wink Chyba nigdy niczego nie liczyłam, doprawiasz do smaku, solisz, pieprzysz próbujesz i w razie potrzeby dajesz więcej.

5

oliwia27 napisał/a:
zbytdelikatna napisał/a:

Oliwia wpisz sobie adres kwestiasmaku.com , tam są chyba najbardziej przystępne przepisy nie tylko zup. Ja niestety gotuję już od tylu lat, że robię to "na oko", ale jak będziesz miała jakieś wątpliwości, to pytaj smile

Dzieki

Zajrzę Tam na pewno ...Wiem ze na oko ale jak nieraz gotowałam to takie bez smaku jakby za duzo wody a mało produktów było heh

6

Oliwio jedni ludzie mają to coś i potrafią od razu dać ile potrzeba, inni nabierają wprawy z czasem, a co do przepisów, to wielokrotnie mi proporcje w nich zawarte nie odpowiadają, jak ja widzę przepis 3 ogórki na dużą zupę, albo jeden słoik szczawiu to nie wiem z czego taka zupa ma mieć smak wink

ja zawsze daję wszystkiego dużo więcej niż jest w internetowych przepisach. zwłaszcza przypraw, bo nie wiem co by mi miała dać np. łyżeczka ziół na cały gar jedzenia

8

przyprawy daję na oko i wg wlasnego smaku wink ale dobra rada jest taka, żeby nie przesadzic z wodą bo będzie za rzadka. jesli przygotowujesz np. zupe z mrożonki to zalej wode tylko do poziomu warzyw, nie wiecej smile

9

albo na te dwa litry wody daj dwie kostki rosołowe, warzywa zawsze mniej marchewki bo będzie wywar słodki i na tej bazie gotuj. potem ewentualnie dosypiesz troszke soli i pieprzu.

10

Niestety też robię na oko i cięzko podać dokładne porcje. Może zacznij od niewielkich ilości i dopiero wtedy próbuj i dosypuj jeśli potrzeba. Tylko pamiętaj że dając np cukier do barszczu czerwonego trzeba poczekać chwilę aż się rozpuści bo inaczej przesłodzisz smile

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024