Witam serdecznie:)
mam problem z odzyskaniem należności. Już od 1,5 roku próbuję ściągnąć od płatnika dług. Oczywiście na początku działałam na swoją rękę ale z marnym skutkiem, zastanawiam się nad firmą windykacyjną. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
Istnieje tzw. windykacja polubowna, w przypadku której wyspecjalizowana instytucja, w imieniu wierzyciela, dochodzi jego roszczeń kontaktując się z dłużnikiem i próbując nakłonić go do spłaty należności.Jest też tzw. windykacja prawna, czyli nic innego niż skierowanie sprawy do sądu w odpowiednim trybie i uzyskanie stosownego orzeczenia sądowego umożliwiającego prowadzenie dalszych czynności zmierzających do odzyskania należności takich jak np. egzekucja komornicza. Podstawowe przepisy prawne w zakresie praw oraz ich dochodzenia definiują odpowiednio kodeks cywilny oraz kodeks postępowania cywilnego. O którym rodzaju windykacji myślisz ?
Najchetniej chciałabym to rozwiazać polubowanie. Pozdrawiam.
Witaj, jeżeli chcesz to rozwiązać polubownie mogę Ci zaproponować firmę Windygo. Swego czasu korzystałam z ich usług, są skuteczni a co istotne akurat dla mnie bezboleśni dla dłużnika i cenę mają naprawdę ok. Pozdrawiam.